Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

Na ką galiu pasakyt. Servetėlės drėgnos iki dabar vietą užima, nėr kur kišt. Nusipirkau poką, tai plius prie kiekvienos pampers pakuotės būdavo nemokamai.
Ligoninėj gulint sesuo lėkė pirkt šiltų marškinukų ir šiltų šliaužtų (lietuviškų), bei pirko pientraukį (negalėjau pati maitint). Deja, jo prireikė neilgam, tai ir voliojasi namie.

Ko buvau prisipirkus iš anksto, tai rūbelių - čia OK, kadangi nekirto per piniginę vienu metu, nes pirkau viską nuo pat nėštumo pradžios.
O jei ko trūksta, tai labai smagu išlėkt trumpam pačiai. Nes tik parsivežus vaikelį namo paaiškėja ko trūksta. Visoms gi skirtingai 4u.gif
Atsakyti
niu va jus cia visos apie kraitelius kalbat, ko reik pirkti ko nereik... o manasis neseniai su mama savo klabejo ir toji jam pasake, kad nieko negalima pirkti kol vaikas negims...kas cia per nesamone? pasakykit jus man... net susibarem del to, nes jis manim matai netiki kad cia tik eilinis prietaras...
kada jus prdejot pirkti busimam vaikuciui rubelius, vezimeli, lovyte ir kt reikalingiausius daitkus?
Atsakyti
QUOTE(SGT @ 2008 02 12, 18:11)
niu va jus cia visos apie kraitelius kalbat, ko reik pirkti ko nereik... o manasis neseniai su mama savo klabejo ir toji jam pasake, kad nieko negalima pirkti kol vaikas negims...kas cia per nesamone? pasakykit jus man... net susibarem del to, nes jis manim matai netiki kad cia tik eilinis prietaras...
kada jus prdejot pirkti busimam vaikuciui rubelius, vezimeli, lovyte ir kt reikalingiausius daitkus?

Tikrai, kad bobučių prietaras doh.gif Vieni tiki, kiti netiki. Esmė yra tame, kad jeigu tiki prietarais, tai jie ir pildosi, o jeigu netiki, tai darai taip, kaip tau patogiau, o jeigu kas nors kada nors nepasiseka, tai taip ir turėjo būti ir ne prietarai čia kalti.

O apie kraitelio visišką nepirkimą, tai aplamai yra apsurdas doh.gif Tai kada pirkti - kai leliukas jau ant rankų bus blink.gif Ką tada siūsti - vyrą, mamą, anytą, drauges doh.gif Na jau nea schmoll.gif Kai perki po truputį ir tik tai, kas tikrai yra gražu ir patinka visomis prasmėmis, vat tada yra džiaugsmas wub.gif O lakstymas paskubomis po parduotuves, kai jau yra vaikelis swoon.gif
Nebent ko nors pritrūksta, o taip būna, deja, dažnai...
Atsakyti
QUOTE(SGT @ 2008 02 12, 19:11)
niu va jus cia visos apie kraitelius kalbat, ko reik pirkti ko nereik... o manasis neseniai su mama savo klabejo ir toji jam pasake, kad nieko negalima pirkti kol vaikas negims...

taip tikra nesamone,nieko nepirkti iki vaikelio gimimo, bet jai esi dar tik savaites ar keli menesiukai tai patarsiu dar neskubek, dauguma mamyciu pirkinetis pradeda nuo 5 menesio +/- kelios savaites.Arba isejusios i dekreta.bet zinoma neatsispiria ir anksteliau koki viena kita miela daikciuka parduotuvej pirigrebti.As asmeniskai vezimeli, lovyte pirksiu 8 menesi, nes vis dar neapsisprendzio ko noriu.

QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 12, 19:18)
O lakstymas paskubomis po parduotuves, kai jau yra vaikelis  swoon.gif 
Nebent ko nors pritrūksta, o taip būna, deja, dažnai...

lakstai po pardes nieko neturedama o dar ir kudiki i paklode susisukus doh.gif sioto tai niekam nelinkeciau
Atsakyti
QUOTE(SGT @ 2008 02 12, 18:11)

oi seni močiučių prietarai lotuliukas.gif aš vežimą radau pagal skelbimą patiko ir pirkau, o man buvo vos 9 savaitės...nu ir ką....trūkstamus daiktus kai rasdavau ko reikia ir pirkausi....užtat negaliu atsidžiaugti dabar... sėdžiu sau namie ir nesuku galvos, ko trūksta ko reikia...be to visai neturiu jėgų kur eiti ir sukti galvą ką čia pirkti....ir dar... finansiškai ne taip skauda, kai po biškį perkiesi....
Atsakyti
QUOTE(vaidamile @ 2008 02 12, 20:32)
bet jai esi dar tik savaites ar keli menesiukai tai patarsiu dar neskubek

mes jau esam 24 savaites, ir po biskiuka viska apziurineju, domiuosi kainomis ir ka kur butu galima rasti nusipirkti, bus lengviau manau apsipirkineti kai zinosiu kas kur yra... o kadangi dekretiniu iseisiu tik menesiukui likus iki gimdymo, tai tikrai nemanau kad turesiu jegu vaikscioti ar vazineti po pardes su dideliu dideliu pilvu rolleyes.gif
Atsakyti
as tai viska pirkausi isejus i dekreta. is nerrikalingu daiktu pas mane stovi visokie vaikiski kremukai aliejukai. naudojam tik muiliuka ir turim kremuko nuo issutimu jei kada prireikia. daug kas cia raso apie pientrauki. Iki gimdymo lankiausi paskaitoje apie zindyma, o gulint gimdymo namuose sutikau ta pacia akusere, kuri paskaita skaite. ji man labai maloniai suteike pagalba, pradedant zindyti, padejo nutraukti pirma MP (nes lelius kelias dienas reanimacijoje buvo, todel nesiau pienuka) ir jokiu budu nerekomendavo naudoti pientraukio, nes jis gadina krutis. siaip iki siol as maitinu pati, nes pientraukio nenaudoju, o nusitrauk man neiseina, isgaunu labai mazai smile.gif . kiek skaiciau, nera geresnio pientraukio uz kudiki smile.gif tuo ir pati isitikinau biggrin.gif
Atsakyti
Visus didžiuosiu pirkinius (vežimėlis, lovytė, drabužėliai ir pan) įsigijau dar iki dekreto- neskubėjau, bet pasitaikius geram variantui, jo nepaleisdavau tongue.gif Rūbelių pirkau minimaliai, nes geriau jau nusipirksiu, jei trūks ar dažniau skalbsiu, nei prisikrausiu krūvomis ir po to liūdėsiu, kad nespėjau aprengti ax.gif

QUOTE(MONRO @ 2008 02 13, 16:02)
as tai viska pirkausi isejus i dekreta. is nerrikalingu daiktu pas mane stovi visokie vaikiski kremukai aliejukai. naudojam tik muiliuka ir turim kremuko nuo issutimu jei kada prireikia. daug kas cia raso apie pientrauki. Iki gimdymo lankiausi paskaitoje apie zindyma, o gulint gimdymo namuose sutikau ta pacia akusere, kuri paskaita skaite. ji man labai maloniai suteike pagalba, pradedant zindyti, padejo nutraukti pirma MP (nes lelius kelias dienas reanimacijoje buvo, todel nesiau pienuka) ir jokiu budu nerekomendavo naudoti pientraukio, nes jis gadina krutis. siaip iki siol as maitinu pati, nes pientraukio nenaudoju, o nusitrauk man neiseina, isgaunu labai mazai smile.gif . kiek skaiciau, nera geresnio pientraukio uz kudiki smile.gif  tuo ir pati isitikinau  biggrin.gif

Kiek domėjausi ir girdėjau paskaitėlėje, tai tų kremukų aliejukų nerekomenduojama pirkti, nes kūdikio odelei pradžioje jų nereikia, tai kol kas nepirksiu nieko, išskyrus priemones maudymuisi ax.gif
O dėl pientraukio... ką daryti, jei kūdikį reikia palikti kelioms valandoms ar net visai dienai? g.gif Kuris variantas geresnis- pientraukis ar maitinimas mišinėliu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2008 02 13, 16:30)
O dėl pientraukio... ką daryti, jei kūdikį reikia palikti kelioms valandoms ar net visai dienai?  g.gif  Kuris variantas geresnis- pientraukis ar maitinimas mišinėliu?  g.gif

geriausia yra kudiki nestis kartu smile.gif visus reikalus galima su juo susitvarkyti smile.gif ir nereiks niekur palikti. naujagimio tikrai visai dienai nepaliksit, o jei jau bus karas badas maras ir reiks palikt porai valandu - tai isgyvens tas vaikas ir sulauks mamos gryztancios smile.gif
blogiausiu atveju, galima pririnkt pieno tam kartui i koki indeli ir sugirdyti sauksteliu arba is taureles. tam pientraukis nebutinas, galima svelniai nusitraukti rankomis.
o misinius is viso uzmirskit. net minties tokios kad nebutu smile.gif

mano patirtis tokia: kai jauneliui suejo 1 men. isejau i paskaitas. kartu vesdavausi visa seimyna - aukle su vyresneliais ir maziuku pabudavo parkelyje prie universiteto. per pertrauka pazindydavau maziu ir tada jau pagal aplinkybes - arba eidavom visi namo, arba paleisdavau juos visus atgal i parkeli su aukle, arba pasiimdavau maziu i paskaitas, o brolius su aukle paleisdavau namo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 13, 18:51)
geriausia yra kudiki nestis kartu smile.gif visus reikalus galima su juo susitvarkyti smile.gif ir nereiks niekur palikti. naujagimio tikrai visai dienai nepaliksit, o jei jau bus karas badas maras ir reiks palikt porai valandu - tai isgyvens tas vaikas ir sulauks mamos gryztancios smile.gif
blogiausiu atveju, galima pririnkt pieno tam kartui i koki indeli ir sugirdyti sauksteliu arba is taureles. tam pientraukis nebutinas, galima svelniai nusitraukti rankomis.
o misinius is viso uzmirskit. net minties tokios kad nebutu smile.gif

mano patirtis tokia: kai jauneliui suejo 1 men. isejau i paskaitas. kartu vesdavausi visa seimyna - aukle su vyresneliais ir maziuku pabudavo parkelyje prie universiteto. per pertrauka pazindydavau maziu ir tada jau pagal aplinkybes - arba eidavom visi namo, arba paleisdavau juos visus atgal i parkeli su aukle, arba pasiimdavau maziu i paskaitas, o brolius su aukle paleisdavau namo smile.gif

Na nereikia pulti i krastutinumus, as pati iki siol maitinu vaika ir esu labai uz motinos piena, bet jei butu reikeja eit i paskaitas ar pan. tikrai nebuciau vaiko kartu tempusis, geriau palikt nutraukto pieno arba misinelio. Nematau nieko blogo misinukuose daug vaiku uzauga su misinukais.
Atsakyti
QUOTE(Gendre @ 2008 02 13, 18:30)
Na nereikia pulti i krastutinumus, as pati iki siol maitinu vaika ir esu labai uz motinos piena, bet jei butu reikeja eit i paskaitas ar pan. tikrai nebuciau vaiko kartu tempusis, geriau palikt nutraukto pieno arba misinelio. Nematau nieko blogo misinukuose daug vaiku uzauga su misinukais.

as nematau reikalo vaikui duoti pakaitalus, kai galiu duoti tikra daikta tongue.gif o po parkeli pasivaiksciot, grynam ore pamiegot - sveika tongue.gif
gal gali paaiskinti, kur cia krastutinumai? bigsmile.gif

ps., mes gyvenam beveik centre, vaiku kojomis nueiti iki universiteto uztrunka 15 min. zinoma, kad netempciau visos xebros, jei reiktu trenktis is kito miesto galo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 vasario 2008 - 19:12
QUOTE(ragnez @ 2008 02 13, 19:11)
as nematau reikalo vaikui duoti pakaitalus, kai galiu duoti tikra daikta  tongue.gif o po parkeli pasivaiksciot, grynam ore pamiegot - sveika  tongue.gif
gal gali paaiskinti, kur cia krastutinumai?  bigsmile.gif

ps., mes gyvenam beveik centre, vaiku kojomis nueiti iki universiteto uztrunka 15 min. zinoma, kad netempciau visos xebros, jei reiktu trenktis is kito miesto galo smile.gif

Aš citavau žinutę, kur buvo parašyta, kad pientraukis labai blogai, todėl kilo klausimas kas geriau- pientraukis ar mišinukas g.gif
Aišku, gerai, kai galima kažkam palikti mažiuką ir tas žmogus bus netoliese, deja, tai ne visada įmanoma schmoll.gif Konkrečiai man mokslai prasidės tuomet, kai vaikui nebus nė mėnesio. Nors paskaitų nebus, bet vežtis ir važinėti lauke, kol išlaikysiu egzaminus sudėtinga, nes reikia važiuoti per visą miestą, be to, vaikas per mažas tiek ilgai būti lauke. Juolab, kad ir parkelių nėra doh.gif
Beje, išties būna situacijų, kai reikia išvykti visai dienai ir vaiko kartu imti negali schmoll.gif Nekalbu apie naujagimį, kuriam mėnuo, bet jei vaikui jau trys keturi mėnesiai, tai realu
Atsakyti