Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

QUOTE(ragnez @ 2008 01 25, 20:47)
Vietoje isbrauktu 3 punkte, 5 ir 8 punktu, investuociau i GERUS ZINDYMO KURSUS.

4u.gif Dėkui už išsamų paaiškinimą.
O kursai, manau, tikrai praverstų ax.gif
Atsakyti
Del zinymo kursu pritariu 100 proc drinks_cheers.gif Tai buvo geriausia investicija (ir nebrangi - 50 lt), o daikteliu jei kokiu pritruksta, visada galima nusiusti vyra nupirkt. Prisiminiau viena, kuri jau pirma diena leke MB pirkt - tai Multimam komresiukai speneliams, Tikrai superinis daiktas, verta nusipirkti is anksto. Na ir 56 dydzio rubeliu man pritruko, nors jie ir greitai isaugami, bet is pradziu nespeji skalbt doh.gif Na ir visokiu adijaliuku, paluciu nebuna per daug...
Atsakyti
Mane tai poliklinika siuncia nemokamai visokias paskaiteles paklausyt pradedant nestumu baigiant vaiko auginimu. 4u.gif Nieko moket nereikia. Tikiuosi bus naudingai praleistas laikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Julijasha @ 2008 01 30, 22:23)
Mane tai poliklinika siuncia nemokamai visokias paskaiteles paklausyt pradedant nestumu baigiant vaiko auginimu.  4u.gif  Nieko moket nereikia. Tikiuosi bus naudingai praleistas laikas  biggrin.gif

O tai kur čia taip, gal Vilniuje, gal ir neprisiregistravusias toje poliklinikose gali priimti ten, kur tave siunčia?
Atsakyti
Pylimo poliklinikoj vyksta tokie kursai. KIta paskaita bus vasario 2d. 12val. Kalinausko g. (buvusi studentu poliklinika). Paskaitos nemokams, jokios registracijos nereikia. Paskutini men. treciadini tokios paskaitos buna Lukiskiu poliklinikoj, tik reikia pasiskmbinti laika pasitikslinti, nes tiksliai nepamenu ax.gif
Papildyta:
Oi, ne Pylimo poliklinika, dabar ji Centro poliklinika vadinasi blush2.gif
Papildyta:

VšĮ Centro
poliklinikos
Naujamiesčio
filialas, K.
Kalinausko g. 4
4 a. sal÷je

2008-02-05
1200 val
Paskaita skirta besilaukiančioms mamoms ir
t÷veliams (informacija apie vaiko augimą
sveikoje aplinkoje):
a) kaip išvengti problemų n÷štumo metu;
cool.gif koks turi būti naujagimio kraitelis;
c) naujagimio priežiūra: bambut÷s, odos
priežiūra, maudymas (praktiniai rodymai
naujagimio muliažo pagalba);
d) kaip taisyklingai ir ilgai žindyti kūdikį
(žindymo technika, žindyv÷s mityba, pilvo
dieglių profilaktika);
e) kūdikio b÷rimai, iššutimai;
f) videomedžiaga;
g) diskusijos.
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2008 01 30, 22:58)
Pylimo poliklinikoj vyksta tokie kursai. KIta paskaita bus vasario 2d. 12val. Kalinausko g. (buvusi studentu poliklinika). Paskaitos nemokams, jokios registracijos nereikia. Paskutini men. treciadini tokios paskaitos buna Lukiskiu poliklinikoj, tik reikia pasiskmbinti laika pasitikslinti, nes tiksliai nepamenu  ax.gif

Dėkui, Lavazza 4u.gif

Nors mes čia poster_offtopic.gif , bet gal žinai, kurioje vietoje SM yra rašoma apie tokias paskaitas nemokamas? Prisimenu, kad buvau radusi kažkada, o dabar nežinau kur ieškoti...
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 01 30, 22:00)
Dėkui, Lavazza  4u.gif

Nors mes čia  poster_offtopic.gif , bet gal žinai, kurioje vietoje SM yra rašoma apie tokias paskaitas nemokamas? Prisimenu, kad buvau radusi kažkada, o dabar nežinau kur ieškoti...

nu tokio dalyko nezinau mirksiukas.gif bet Vilniuj, tai man atrodo kiekviena poliklinika organizuoja tokius kursus...
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2008 01 31, 02:29)
nu tokio dalyko nezinau  mirksiukas.gif  bet Vilniuj, tai man atrodo kiekviena poliklinika organizuoja tokius kursus...

As tai Seskines pol. Dar nebuvau, nes ten gali pasirinkt kada nori kokia paskaita isklausyt. Pradesiu vaiksciot nuo balandzio. Ten 4 ar 5 paskaitos.
Atsakyti
taigis pakomentuosiu truputuką... jei nesupyksite.
Drėgnos servetėlės- galite įsigyti bet nedauk- aš buvau nusivežusi tai man iš karto liepė slėpt- ir pasakė- kad kūdikiui nedrįsčiau naudoti- ir nesveika, ir nehigieniška blink.gif , ir dar pasakė kad tik plauti- ir be muiliuko.
dar pasiimkite vatos- ir kuo ddaugiau (tos vyniojamos visą pakelį (nedidelį) kad ir ką norėjo seselės sakyti bet pratylėjo- vaikiukų kakučiai iš pradžių būna juodi, ir labai tepūs (jei vaikiukas ilgiau pabūna su tuo kakučiu jis pažaliuoja- kakutis- ne vaikutis lotuliukas.gif , užtenka pusvalanduko) Taigis tą kakutį labai sunku nuplauti- iš pradžių vis bandžiau su ranka- be muiliuko- kaip liepė bet sunku- tuo tarpu vatytę gali susišlapinti ir atsargiai valyti (su visiškai šlapia) perbrauki- nuplauni-perbrauki-nuplauni vatytę- prieš pabaigą vatytę išmeti ir su ranka nuplauni.

Dėl paskaitų: kiekvienoje poliklinikoje yra organizuojamos paskaitos: kaip gimdyti, ir kaip prižiūrėti mažylį. Gali paprasčiausiai nueiti į registratūrą ir paklausti kada. Na pvz kad ir kalinausko gatvėje esančioje poliklinikoje yra paskaita (1 dieną 1,5 valandos) apie kūdikio priežiūrą ir maitinimą. ji vyksta nepamenu ar pirmą ketvirtadienį (o gal antradienį) ar paskutinį g.gif Vyksta salytėje- atsineša kūdikį (netikrą) ir atsineša kompą- paleidžia paskaitėlę apie žindymą, Gaila kad išmečiau tvarkaraštį kada ten tos paskaitos.
O buvusioje studentų poliklinikoje mane buvo siuntę į paskaitėlę apie gimdymą (bet deja mane paguldė dėl šiokių tokių komplikacijų į Ak taip ir nenuėjau) irgi kiekvieną mėnesį vieną kartą...(oi tik daba pasižiūrėjau- jau rašė apie tai...

Na dar į gimdymo namus lai neneša jokių sulčių, jokio gazuoto mineralinio, jokių citrusinių vaisių- sesutės iš karto pyksta o mano palatos kaimynei net komentarus pasakė ir gydytoja ir sesutės... Jei vaiko negaila tai bent kolegių pagailėkit blink.gif

Dar jei norėsite epidiūro- gert negalima gimdymo palatoje (nebent nebijote vemt) Mane asmeniškai perspėjo- bet žiūriu kitų ne... Kol epidiūro nėra gali gert- bet jei nori- susilaikyk... Užtat po visko gerk ir kuo daugiau mineralinio ar paprasto vandens bet be gazo- kad kuo greičiau nuskausminamieji iš organizmo pasišalintų (taip bent jau per visas operacijas būna, o ir gydytoja patarė- kuo daugiau skysčių- bet ne sulčių ne kitų brudų- o skysčių: greičiau atsigausi ir pienuko greičiau atsiras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 01 31, 15:08)

Dar jei norėsite epidiūro- gert negalima gimdymo palatoje (nebent nebijote vemt) Mane asmeniškai perspėjo- bet žiūriu kitų ne... Kol epidiūro nėra gali gert- bet jei nori- susilaikyk... Užtat po visko gerk ir kuo daugiau mineralinio ar paprasto vandens bet be gazo- kad kuo greičiau nuskausminamieji iš organizmo pasišalintų (taip bent jau per visas operacijas būna, o ir gydytoja patarė- kuo daugiau skysčių- bet ne sulčių ne kitų brudų- o skysčių: greičiau atsigausi ir pienuko greičiau atsiras thumbup.gif

Nezinau kas cia jums sake, kad negalima gerti jei epidura daro, bet cia kazkokia nesamone, man dare epidura, o veliau pacios sesutes pasiule arbatos ir vandens dar geriau, nei as vemiau, nei mane pykino schmoll.gif
Atsakyti
Na man tą "nesamonę" pasakė anesteozologė trumpiau- gydytoja kuri darė epidiūrą... 4u.gif Na ir dar: neleido judėti kad kateteris iš vietos neišeitų- o kiek girdėjau temose kitoms sesutės po epidiūro net vaikščiot liepė... Tai kaip kam. Aš labiau gydytoja pasitikiu- bet ne apie tą temelė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julijasha @ 2008 01 31, 13:44)
As tai Seskines pol. Dar nebuvau, nes ten gali pasirinkt kada nori kokia paskaita isklausyt. Pradesiu vaiksciot nuo balandzio. Ten 4 ar 5 paskaitos.

Aš taip pat buvau pas save Karoliniškių pol. pirmoje paskaitoje, kai man buvo gal 8 sav. Ir sakė, kad gale nėštumo bus lyg dar viena ar dvi paskaitos g.gif Reiks pasiklausti.
Atsakyti