taigis pakomentuosiu truputuką... jei nesupyksite.
Drėgnos servetėlės- galite įsigyti bet nedauk- aš buvau nusivežusi tai man iš karto liepė slėpt- ir pasakė- kad kūdikiui nedrįsčiau naudoti- ir nesveika, ir nehigieniška
, ir dar pasakė kad tik plauti- ir be muiliuko.
dar pasiimkite vatos- ir kuo ddaugiau (tos vyniojamos visą pakelį (nedidelį) kad ir ką norėjo seselės sakyti bet pratylėjo- vaikiukų kakučiai iš pradžių būna juodi, ir labai tepūs (jei vaikiukas ilgiau pabūna su tuo kakučiu jis pažaliuoja- kakutis- ne vaikutis
, užtenka pusvalanduko) Taigis tą kakutį labai sunku nuplauti- iš pradžių vis bandžiau su ranka- be muiliuko- kaip liepė bet sunku- tuo tarpu vatytę gali susišlapinti ir atsargiai valyti (su visiškai šlapia) perbrauki- nuplauni-perbrauki-nuplauni vatytę- prieš pabaigą vatytę išmeti ir su ranka nuplauni.
Dėl paskaitų: kiekvienoje poliklinikoje yra organizuojamos paskaitos: kaip gimdyti, ir kaip prižiūrėti mažylį. Gali paprasčiausiai nueiti į registratūrą ir paklausti kada. Na pvz kad ir kalinausko gatvėje esančioje poliklinikoje yra paskaita (1 dieną 1,5 valandos) apie kūdikio priežiūrą ir maitinimą. ji vyksta nepamenu ar pirmą ketvirtadienį (o gal antradienį) ar paskutinį
Vyksta salytėje- atsineša kūdikį (netikrą) ir atsineša kompą- paleidžia paskaitėlę apie žindymą, Gaila kad išmečiau tvarkaraštį kada ten tos paskaitos.
O buvusioje studentų poliklinikoje mane buvo siuntę į paskaitėlę apie gimdymą (bet deja mane paguldė dėl šiokių tokių komplikacijų į Ak taip ir nenuėjau) irgi kiekvieną mėnesį vieną kartą...(oi tik daba pasižiūrėjau- jau rašė apie tai...
Na dar į gimdymo namus lai neneša jokių sulčių, jokio gazuoto mineralinio, jokių citrusinių vaisių- sesutės iš karto pyksta o mano palatos kaimynei net komentarus pasakė ir gydytoja ir sesutės... Jei vaiko negaila tai bent kolegių pagailėkit
Dar jei norėsite epidiūro- gert negalima gimdymo palatoje (nebent nebijote vemt) Mane asmeniškai perspėjo- bet žiūriu kitų ne... Kol epidiūro nėra gali gert- bet jei nori- susilaikyk... Užtat po visko gerk ir kuo daugiau mineralinio ar paprasto vandens bet be gazo- kad kuo greičiau nuskausminamieji iš organizmo pasišalintų (taip bent jau per visas operacijas būna, o ir gydytoja patarė- kuo daugiau skysčių- bet ne sulčių ne kitų brudų- o skysčių: greičiau atsigausi ir pienuko greičiau atsiras