Įkraunama...
Įkraunama...

Kol vyrui pirštu neparodysi-nepadarys

QUOTE(vobla @ 2005 02 28, 11:46)
Kaip kovojam? Ogi bambam bambam bambam, baksnojam pirštu baksnojam, baksnojam. Kartais reik net mėnesį, o kartais dėl kai kurių darbų ir pusmetį ar metus prištu baksnoti. O kartais trūksta kantrybės ir pati pasidarau...Dėl nukritusios plytelės bamėjau  tris mėnesius. Pakol pati nesusiruošiau ją priklijuot, tada jau priklijavo. O vat neprikalti plintusai jau trečius metus mėtosi. A jam dzin- grindų jis neplauna, ne jam tuos plintusus kaskart iš vietos į vietą kilnoti...Va dabar jau mėnuo kaip kranas varva- tai pakišo bliūdelį po apačia ir jam dzin. Nu vienžo - gyvenu kaip gyvanašlė- diedas lyg ir yr, bet praktiškai- jo nėr...Jei kas  svetimas užeitų- tikrai manytų, kad moteriškė viena gyvena- nesijaučia vyriškos rankos mūsų bute...

Pas mus irgi plintusai voliojasi ir jam nė motais. Vieną kartą juos paėmiau ir sumečiau į kampą, nes nusibodo dėlioti. Grįžęs klausia - kur plintusai? Aš išdrožiau moralą ir ką - ogi nieko. Pridėjo vėl prie sienos ir vėl voliojasi.
Pats tikrai nieko namie savarankiškai nepadarys. Reikia sakyti 10 kartų ir vistiek bus nepatenkintas - atseit ko čia komanduoju. Jei paprašau išnešti šiukšles - tai vos ne įžeidimas. Rūbai visada būna numesti, kojinės, apie dulkių šluostymą nėra net kalbos. Jei labai rėkiu tai išplauna indus. Neduok dieve vieną palikti namie su vaikais - tai grįžusi randu butą kaip po atominio sprogimo doh.gif Jis neįsivaizduoja, kad galima daiktus dėti į vietas. Jam atrodo, kad lėkštė pati nukeliauja į kriauklę ir išsiplauna.
Jei sakau draugiškai ir kalbu pagal psichologinį vadovėlį, tai reakcijos nebūna jokios, nei po valandos, nei po savaitės.
Ar mesti tokį vyrą ar gyventi toliau? Pakolkas gyvenu, nes princai ant kelio nesimėto. Pinigus uždirba, po mergas nevaikšto, bent man taip atrodo. cool.gif
Atsakyti
Man rodos, kad tvarkos jausma reik nuo mazens pradeti ugdyti. Mano anyta, dekui jai del to, sugebejo ismokyti vyra matyti ir reikalui esant padeti.
Tad mamkos kas turit sunelius, zinot ka daryti 4u.gif
Atsakyti
O as mielosios jus nenorom ir nekaltom (idomu yr toks zodis lietuviu kalboj g.gif ) truputuka paerzinsiu. Mano vyras situ rakursu thumbup.gif desimt kartu net uz mane geresnis. Indu as neplaunu isvis (niekad ir neplaudavau - nuo pirmos dienos), kai imu tvarkytis tai darom tik kartu, as ka nors valineju, jis siurbliuoja (pas mus siurblys toks dyyydelis blink.gif plaunamas ir labai sunkus, nu cia man sunkus blush2.gif ) Ir siaip viska tvarko, va vakar pasiskundziau, kad kazkaip nenubega vanduo is skalbimkes, tuoj atsitojo ir nuejo remontuot smile.gif . gerulka jis pas mane wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 02 27, 19:47)
Teigiama, kad tvarkymosi įgūdžiai vaikui susiformuoja iki septynerių metų. jei iki tol jis nebuvo pratinamas prie tvarkos, tai jau amen. gali tik kelias smulkmenas jo įgūdžiuose pakoreguot, bet iš esmės jau nebepakeisi. Apie suaugusį žmogų išvis patyliu, bergždžias darbas

100 proc. Iš pradžių labai pykomės, bandžiau išmokyt tvarkos, bet be šansų. Bet dabar užtenka pasakyti vieną kartą ir klauso. tai šiokia tokia pažanga yra. O aš ir nebesinervinu, pripratau, pati viską darau, organizuoju ir nieks man galvos nesuka ir nekritikuoja thumbup.gif .
Atsakyti
Vaje kiek likimo draugių ax.gif Maniškis užaugęs labai tvarkingoj šeimoj- ten viskas turi savo vietą ir visada tvarka. Bet jis ko tai nelabai mėgsta tą tvarką "daryti". Ten viską sutvarkydavo mama. Taigi aš turiu jam kaip reikalas vadovauti: padaryk tą ir aną. pas jį jokios improvizacijos. Kaip rašė GUGLIA, jei kempinė ant kilimėlio, tai jau basta, akligatvis. Kol kas dar bambu ir bambu, bet jaučiu teks ir man tokius sąrašėlius ant šaldytuvo klijuoti.
Atsakyti
Va va. Aš augau su tokiu tėvu. Mama bambėdavo bambėdavo, kad net mums su sese galvas paskausdavo. O galiausiai pati mama rozete sutvarkydavo, stalą sukaldavo. Tai tėvas kai pamatydavo jos "meną" tai paleisdavo dūdas "ot bobos galva, jau geriau iš vis nedarytum, jei nežinai kaip" Nu blyn, pats nedaro, o dar kritikuoja. Ai stūmtraukis ir vsio. Jau kaip jis mane nervuoja, namuose viskas sugriuvę, o jis sau laikraščius skaito, šviečiasi mat doh.gif
Atsakyti
As irgi pasidziaugsiu...Mano vyras tai apsigimes tvarkinguolis..Tikrai 10 kartu uz mane tvarkingesnis. Darbo dienom visada suplauna indus, padaro valgyt, nes as veliau namo pasirandu uz ji..Jo daiktai visada tvarkingai sudelioti, popieriai surusiuoti, visada viska randa..pats skalbiasi savo rubus, perka maista..kai tvarkomes, tai visada abu, o kartais jis vienas viska sutvarko, ir ziuri, ar as parejus namo pastebesiu kokiu pasikeitimu smile.gif Niu, aisku, as ji puolu girti biggrin.gif Ir neleidzia man valgyt lovoj:) O siaip namie per tvarkymus tai mano reikalas sutvarkyt vonia ir virtuve ir visur geles nuplaut. Kambarius tvarko vyras - tada jis tiesiog pedantiskai kiekviena dulkele nuvalo. Grindu plovimas irgi jo darbas. Tiesa sakant, net geda buna kam paskyt, kad namie daugiausia tvarka vyras rupinasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 28 vasario 2005 - 14:59
Nu bet panos, geriau jau vyras nevala, negu vyras pedantas. Ex kolege pasakojo kaip jos vyras stroina ja ir jau paaugles dukras del tvarkos, tai blogai nusivalei kojas, tai puodelis stovi po lova, tai nevelgyk lovoje (as tatai labai megstu) ir pan. Geriau jau as kam nors, nei man kas nors del to prota knis smile.gif
Atsakyti
Is esmes sutinku.As irgi megstu valgyt lovoj, bet ech...Maziau trupiniu smile.gif Sunku rast ta riba tarp elementarios tvarkos ir pedantizmo. O del vyro pedanto - jei jis nera labai emocinis "uzknisinetojas", tai galima ir graziai pasitempt, graziu iprociu pasirankiot:) Nevala blogiau - toki butu geda kitiems parodyt arba sveciu namo parsivest..Ir moteriai buities darbu nasta mazesne..Gali nesijaust namu seimininke:)
Atsakyti
atrodo pagyrimai tikrai kiekvienam sirdi paglosto, bet kaip pagirti zmogu, tiksliau kada, jei jis nieko nepadaro? kad ir kiek prasai schmoll.gif na, o jei indus isplauna, reikia kai kuriuos perplauti sad.gif . uzaugau visai kitokioj seimoj, teciui niekada nieko nereikedavo sakyti, viskam uzbegdavo uz akiu ir padarydavo. kazkaip man tai savaime suprantama buvo, o cia bac, kazkoks nesusipratelis atsirado salia wink.gif . niu neturiu tiek kantrybes visada bambeti. gun_rifle.gif gun_rifle.gif o paciai apsikrauti darbais irgi nesinori. jo, idomiai cia iseina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hurricane: 28 vasario 2005 - 16:07
QUOTE(hurricane @ 2005 02 28, 16:05)
atrodo pagyrimai tikrai kiekvienam sirdi paglosto, bet kaip pagirti zmogu, tiksliau kada, jei jis nieko nepadaro? kad ir kiek prasai schmoll.gif  na, o jei indus isplauna, reikia kai kuriuos perplauti sad.gif . uzaugau visai kitokioj seimoj, teciui niekada nieko nereikedavo sakyti, viskam uzbegdavo uz akiu ir padarydavo. kazkaip man tai savaime suprantama buvo, o cia bac, kazkoks nesusipratelis atsirado salia wink.gif . niu neturiu tiek kantrybes visada bambeti.  gun_rifle.gif  gun_rifle.gif o paciai apsikrauti darbais irgi nesinori. jo, idomiai cia iseina...

Na, man irgi kartais tenka kokią lėkštę perplaut, bet jau geriau, nei išvis jis neplautų. O jei pradedi bumbėti, tai tikrai kitąkart neplaus - kam jam vargintis, jei vis tiek velnių gauna. Tėvas irgi po šiai dienai valgyti daro, kambarius tvarko, bet vis tiek tokio kaip jis nenorėčiau - turi kitų užknisančių savybių. O dabar abu esam ne tie super švaruoliai, kuriuos nuo vienos dulkelės suparalyžuoja. Namai šiaip sutvarkyti, svečią įsileist negėda, bet kasdien su skudurais tai tikrai nelakstom. Ir lovoje valgom - nu kas iš to, kad visą gyvenimą tik švaros ir žiūrėsi, neliks kada iš tikro gyventi.
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2005 02 28, 11:34)
Hello! O tu ji bandyk kaip shuniuka uz gerai atlikta darba skirk dovanele biggrin.gif . gal paveiks?!?? biggrin.gif
O jei rimtai, sunkus atvejis, gal kokius darbu grafikus kabinkite ant saldytuvo ir uz neatliktus darbus darbu kieki dvigubink. A?..

Juokas juoku, bet mano vyrelis, kai sakau, kad man jau nusibodo prašinėti ir bambėti, atitaria - tai tu gal grafiką kokį sudarytum ax.gif Ir čia visiškai rimtai blink.gif

Ir tiesą sako, kad labai svarbu auklėjimas vaikystėj. Maniškio mama tai pasakė, kad prie namų ruošos nespaudė, nes vaikui juk reikėjo mokytis. Nu ir??? Aš irgi mokiausi ir tik l.gerai ir universitetus 2 baigiau ir doktorantūroj studijuoju??? ir ką - rankos nenukrenta dėl tų darbų. Šiaip tai maniškis geras - parodai, kad vazonus reikia pakelti, o ne dulkes aplink juos apvalyti - tai toliau ir darys kaip reikiant thumbup.gif Tik neiniciatyvus kažkoks tai šioje srityje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plunksnė: 28 vasario 2005 - 22:34