Įkraunama...
Įkraunama...

Pelės, pelių naikinimo būdai

QUOTE(Akyra @ 2004 10 22, 08:48)
Nuvaryk i veterinarijos vaistine ir paprasyk tu raudonu tableciu, tikrai labai geros, ir peles laukan iseina dvest. Mes gyvenam kaime, tai irgi, kai tik atsala, visos peles tik pirmyn ir varo i namus. Ka ten peles, net ziurke buvo ilindus katino dydzio, ale tu tabletku uzvalge ir dingo  thumbup.gif  Mas tai visokiu nuodu isbandem. ir grudai kokietai uznuodyti buvo ir kruopos ir dar ten visokie perkunai, nieks nepadejo, kaip lakste tos peles taip ir laksto, net daugintis buvo pradejusios. Tai diedas nuvare i vaistine ir tu tabletku nupirko, tai iskart peles dingo  thumbup.gif
Nors ir nera peliu, bet as visvien padedu po spintuke kur, kad kokia netycia atklydusi pele "pasivaisintu"  laugh.gif

O kas isgelbes mus? Nuo rudens nesibaigiantis tragibaletas "Spragtukas" su baisiuju pelioniu siautejimu non-stop. Daug visko isbandziau, megindama uzraukti visa tai. Bergzdzios pastangos. I klijus viena [gal toksikomane pasitaike] teikesi ireplioti, po to jie liko tinkami tik apsizioplinusiam seneliui "gaudyti". Pasiskolinau super spastus, senovinius tokius, neva tinkamus net ziurkems ir kitiems gigantiskesniems padarams gaudyti. Vel viena nabage susibaige nuo smalsumo, taciau kitos ne is tolo nejo, nors po egzekucijos spastai buvo gerai isplauti ir pastatyti kitoj vietoj. Rozines nuodingas kruopeles eda, net sonai braska, kiauliskiausiai isbarsto po patalpas, bet nuo ju nestimpa, nors verk. Igijau veterinarijos vaistinej Jeruzalej raudonas tabletes, na, is tiesu panasias i plastelina [kainavo apie 4-5 Lt]. Tiek vilciu i jas dejau; vaistinej reklamavo kaip superines, pacios tipo naudoja, sodyboj ne tik peles, bet ir ziurkes ishvaiko etc, cia - SM - pasiskaiciau irgi puikiu atsiliepimu... Deja. Tabletes nyko viena po kitos, o peles - ne. Kartojau procesa, bet, atrodo, tik nusipelniau savuju peliu simpatiju kaip nuolatine deserto tiekeja. Niekur jos nedingo. Nezinau, gal tu nelegaliu nuomininkiu devynios galybes ... ir as per anksti tikejausi rezultato ... Bjauriausia, kad as [geda man] paniskai tu mikimauzu bijau. Dabar, kai nera iseities, meginu prisijaukinti ta baime, bet labiau jaukinuos pacias peles, atrodo. Negana to, jos nagleja ne dienom, o valandom: anadien vakare uzsikeberiojo ant veikiancio TV ir pradejo sokti kazkokius pilvo sokius. Tai mane visai subaige. scare.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 31 sausio 2006 - 15:23
Iš elgesio tavo draugelės galima suprasti, kad pelė pasivaišinus jau buvo essen.gif tai ten priešmirtinis šokis ko gero buvo:P. Mes irgi vargstam, naikinam .Pas mus tokia viena buvo iš kažkur į virtuvę atrėpliojus prieš kelias dienas. Tai katę įsileidom, o pelė žiūri taip naglai, net negalvoja bėgti. Ir buvo suvakarieniauta. Bijojau tik kad katei nieko nebūtų (pelė juk su įdaru), bet nieko. O užvakar pradėjo po virtuvės grindim anos kolegė taip gardžiai kvepėti doh.gif Veterinarijos vaistinėj sakė, kad būna tokie ultragarsiniai aparačiukai. Juos geriausia rudenį pajungti, tai pelės ateina į namus, pabūna, bet joms nepatinka tos bangos, tai išeina, nepasilikę žiemoti. Tik kaina virš 100 Lt g.gif Be to nesinoti to ultragarso, juk ir patys namie gyvenam.
Atsakyti
Tik nuodai...Kitaip neišgaudysi...Reikės labaaai stengtis kitais būdais... Pvz gaudykle biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2006 02 18, 15:42)
Tik nuodai...Kitaip neišgaudysi...Reikės labaaai stengtis kitais būdais... Pvz gaudykle biggrin.gif

biggrin.gif Mano pelės iš spastukų juokiasi, krebžda kaip pasiutę, o į spastukus schmoll.gif Geriausiu atveju teikias nugraužti masalą doh.gif
Atsakyti
Reiškiasi tu ne gaudai, maitini hah.gif
Atsakyti
Turiu ir aš tokią bėdą. Bet pas mane Mikis (kaip mes su vyru peliukus vadinam biggrin.gif ) apsigyveno perdangoj tarp pirmo ir antro aukšto blink.gif ten kur ortakiai kondicionavimo išvedžioti blink.gif Matyt mes jo nematėm, bet vakarais girdim kaip krebžda ir graužia kažką wub.gif Kaip man jį iš ten iškarustyt? Gal kas turėjot tokią bėdą?
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2006 02 22, 21:38)
Reiškiasi tu ne gaudai, maitini hah.gif

Tai reiškias unsure.gif smile.gif
Atsakyti
Mes irgi seriam peliukus... Tiksliau mazius, pritrupina visur sausainiuku, barankeliu... kur cia negyvens ir ne baliavos doh.gif Gerai, jei pamatau ir speju viska sutvarkyt, o tai paskui is uz spintos ar sofos traukiu apgrauztukus.
Fainulkos tokie, pilkuciai, meiluciai atrodo, o griauzia garsiausia... I spastus nei is tolo neina, ant kliju irgi nelipo... siusiu vyra tu ypatinguju raudonu tableciu pirkt inamiams pavaisint. Kad jau peliukai nori baliavot, tai mums irgi reikia pasirupint ir maistu atitinkamu biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus irgi tokia pat problemele buvo su mikimauzais smile.gif ,bet tik rudeni,nors namuose kate gyvena jom tai netrukdis.Bet man tai thumbup.gif klijai padejo jas isgaudyt,nuo 30 jau nebeskaiciavau kiek ju sugavau.Bet man jos ant lentuciu su klijais ir kokiu mesgaliuku pasipuikuodamos lipo.O paskui i peciu,nes ziauriai doh.gif nervindavo cypimas ju.Juokiames sakau namuose peliu krematoriuma turim lotuliukas.gif .
Atsakyti
O siaubas kaip jus su tom slyksciom pelem kovojat...nejaugi ir mes ne taip paprasati ju atsikratysim????? Siaubas kaip as ju bijau, o slykstynes, znokit, net i siuksliu kibira lenda ir maisto likucius tempiasi kazkur, nuo stalo ana kart cebureko likuti nusinese...siaubas kokios jos slykscios, baisios ir t.t Teks ir man i vaistine raudonu tableciu vaziuoti ieskoti, nes kitais ne gyvenimas....Isigytume katina, bet as ir ju bijau, o paskaicius jusu pasakojimus, tie katinai nelabai gaudo peles... verysad.gif Tiesiog nzn...na ziuresim tabletes ar poveiki duos...
Atsakyti
Na aš tai nuodyt bijau, nes jei padvės kur po grindimis, kvapelių bus doh.gif
Kartoną su klijais dedu ten, kur pelės dažniausiai pasirodo, tai limpa ir limpa. Kai katę turėjom, problemos nebuvo - dvi peles sugaudė, daugiau nematėm, nėjo pas mus.
Atsakyti
senajam bute turejom ir mes toki "dziaugsma". Tik tiek, kad zinojom is kur jos eina - o eina vamzdziais , nes tipo takai. Tai ko tik nedarem - ir cementa su stiklu maisem ir su akmenim tas skyles deliojom - zarazos visvien pragrauzdavo. Paskui pabuvojom pas vienus giminaicius kaime, sake jos grauzia viska . Tai jie nuo ziurkiu tvarte visur skyles ir siules makrofleksu (tos geltonos putos) uztaise, ispurske ir sake viskas - neber. Nors atrodo minkstas daiktas, bet joms matyt nepatinka. Taip padarem ir mes. ir nuo tos dienos - peles nei vienos biggrin.gif
Atsakyti