Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

Labukas visoms pagaliau atradau laiko prisest dekoju tau 12345 uz ipatingai skanu apkepeli beje ir vyras prase tau padekot laaaabai abu skaniai valge na o kaip pabandysiu tavo kukuliukus kurie labai skaniai jau skamba tai manau ne tik dukriukas bet ir vyras nustebs is kur gi as jau cia tokia seimininke thumbup.gif pasidariau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif beje cia tavo deka 4u.gif
o kas liecia pieneli karves tai as jau nuo 8men duodu ir nieko svarbiausia manau kad vaikas butu nealergiskas mes tai uzaugom ant pieno negi musu vaikai neuzaugs? O uz prieskonius tai as irgi UZ bent jau kol maitinau be jokiu paskaninimu tai pastebejau kad mano dukriukas is mano lekstes labiau valge taigi dabar viska skaninu ir atrodo kad mano bedos su maitinimu lyg ir baiges, kad neprisisnekeciau doh.gif .Vis delto kaip gerai ta suprmama tiek gali daug ko ismokti. beje gal kuri duodat vaikuciams mojonezo as galvoju duot su virtu kiausinuku kazi nieko blogo?
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2007 07 01, 15:56)
Aš girdėjau, kad čia iš užsienio atėjo ta agitacija prieš pieną - nes jie neturi natūralaus, gamina iš kažkokių miltelių aceit. Pabandyk nedaug duoti iš pradžių, jei labai bijai unsure.gif Bet manau, kad puikiai toleruos mirksiukas.gif
Maniškis geria gal nuo 9,5 mėnesių, ir į košę pilu - nieko blogo bigsmile.gif

Kelias dieas daviau pienuka is parduotuves. Gere tai labai skaniai, bet nezinau ar cia sutapimas ar ne mazylei uzkietejo viduriai g.gif Tai kaip elgtis nebezinau verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidutedd @ 2007 07 04, 14:27)
Labukas visoms pagaliau atradau laiko prisest dekoju tau 12345 uz ipatingai skanu apkepeli beje ir vyras prase tau padekot laaaabai abu skaniai valge na o kaip pabandysiu tavo kukuliukus kurie labai skaniai jau skamba tai manau ne tik dukriukas bet ir vyras nustebs is kur gi as jau cia tokia seimininke  thumbup.gif pasidariau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif beje cia tavo deka  4u.gif
o kas liecia pieneli karves tai as jau nuo 8men duodu ir nieko svarbiausia manau kad vaikas butu nealergiskas mes tai uzaugom ant pieno negi musu vaikai neuzaugs? O uz prieskonius tai as irgi UZ bent jau kol maitinau be jokiu paskaninimu tai pastebejau kad mano dukriukas is mano lekstes labiau valge taigi dabar viska skaninu ir atrodo kad mano bedos su maitinimu lyg ir baiges, kad neprisisnekeciau doh.gif .Vis delto kaip gerai ta suprmama tiek gali daug ko ismokti. beje gal kuri duodat vaikuciams mojonezo as galvoju duot su virtu kiausinuku kazi nieko blogo?

wub.gif Labai dėkinga už pagyras. wub.gif Neskubėčiau duoti majonezo,nes kurį bepaimsi,jame tiek visko privaryta.Neseniai mažiausiai "vriedną" pati ieškojau.Tai ką manai?Paimu vieną,o ten į sudėtį įeina ir citrinų,ir actas,kai normaliai ir vieno kurio pakaktų.Paimu kitą-guaro guma,kietiklis ir dažikliai.Paimu bragų,koks tik yra-ten net įskaityti sunku tą talmudo raštą-mirga marga nuo visokių E.
Vaidutedd,siūlau tau alternetyvą mojonezui- į greitinę įdėk truputį prieskonių(buljono) ir mažumą alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus.Gerai išsuk mediniu šaukštu(jei nepatogu,tai paprastu).Labai skanu ir sveika!Grietinę siūlau rinktis tik riebią,ne mažiau 30%,nes liesa gali išskirti išrūgas kol viską išmaišysi.
Kita alternatyva-greita mišrainiukė.Vis tiek juk "nuogą" kiaušinuką neduosi.
1 porcijai reikės :
1 kietai virto kiašinio, 2 riekelių daktariškos dešros, šaukšto konservuotų žirnelių, pagrdintos,kaip siūliau grietinės. Kiaušinuką ir dešrą supjaustome kubeliais,pridedame žirnelių ir pašildome mokrobangėje.Tik trumpai,nes įkaitę kiaušiniai ima "šaudyti".Tuomet pagardiname grietine su priedais ir išmaišom.
Greita
ir sveika! Skanaus! wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rmux @ 2007 07 06, 12:14)
Kelias dieas daviau pienuka is parduotuves. Gere tai labai skaniai, bet nezinau ar cia sutapimas ar ne mazylei uzkietejo viduriai g.gif Tai kaip elgtis nebezinau verysad.gif  verysad.gif

Sveika.Teoriškai vaikui gali būti laikina neigiama(viduriavimas,vidurių užkietėjimas,nevirškinimas)reakcija į naują maistą.Šiaip pats pienas savaime vidurių nekietina,o jam esant net rekomenduojama duoti pieniškos sriubytės.Kaip tik siūlyčiau neišsigąsti ir pabandyti duoti pieniškos sriubytės,receptuką buvau parašiusi kiek anksčiau,vaikai mielai tokią valgo. 4u.gif Priedo reikėtų pavartoti gerųjų bakterijų,pvz. gefilus ar pan.Mažiems kramtomi,skanūs ir naudingi,be recepto.
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 06, 21:41)
wub.gif Labai dėkinga už pagyras. wub.gif Neskubėčiau duoti majonezo,nes kurį bepaimsi,jame tiek visko privaryta.Neseniai mažiausiai "vriedną" pati ieškojau.Tai ką manai?Paimu vieną,o ten į sudėtį įeina ir citrinų,ir actas,kai normaliai ir vieno kurio pakaktų.Paimu kitą-guaro guma,kietiklis ir dažikliai.Paimu bragų,koks tik yra-ten net įskaityti sunku tą talmudo raštą-mirga marga nuo visokių E.
Vaidutedd,siūlau tau alternetyvą mojonezui- į greitinę įdėk truputį prieskonių(buljono) ir mažumą alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus.Gerai išsuk mediniu šaukštu(jei nepatogu,tai paprastu).Labai skanu ir sveika!Grietinę siūlau rinktis tik riebią,ne mažiau 30%,nes liesa gali išskirti išrūgas kol viską išmaišysi.
Kita alternatyva-greita mišrainiukė.Vis tiek juk "nuogą" kiaušinuką neduosi.
1 porcijai reikės :
1 kietai virto kiašinio, 2 riekelių daktariškos dešros, šaukšto konservuotų žirnelių, pagrdintos,kaip siūliau grietinės. Kiaušinuką ir dešrą supjaustome kubeliais,pridedame žirnelių ir pašildome mokrobangėje.Tik trumpai,nes įkaitę kiaušiniai ima "šaudyti".Tuomet pagardiname grietine su priedais ir  išmaišom.
Greita
ir sveika! Skanaus! wub.gif
Papildyta:

Sveika.Teoriškai vaikui gali būti laikina neigiama(viduriavimas,vidurių užkietėjimas,nevirškinimas)reakcija į naują maistą.Šiaip pats pienas savaime vidurių nekietina,o jam esant net rekomenduojama duoti pieniškos sriubytės.Kaip tik siūlyčiau neišsigąsti ir pabandyti duoti pieniškos sriubytės,receptuką buvau parašiusi kiek anksčiau,vaikai mielai tokią valgo. 4u.gif Priedo reikėtų pavartoti gerųjų bakterijų,pvz. gefilus ar pan.Mažiems kramtomi,skanūs ir naudingi,be recepto.

Aciu labai uz patarima, taip ir padarysiu, tuo labiau, kad misinuko beveik visai nebegiaria g.gif
Atsakyti
QUOTE(rmux @ 2007 07 07, 11:32)
Aciu labai uz patarima, taip ir padarysiu, tuo labiau, kad  misinuko beveik visai nebegiaria g.gif

4u.gif Kad mačytų wub.gif
Čia aš dar apie mišinukus prisiminiau.Tokio amžiaus (apie metukus) vaikams kartais taip "užplaukia",kad nebenori mišinuko. Siūlau jo dar atsargai nusipirkti,nes po kokio mėnesiuko gali labai pasiilgti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 07, 23:27)
4u.gif Kad mačytų wub.gif
Čia aš dar apie mišinukus prisiminiau.Tokio amžiaus (apie metukus) vaikams kartais taip "užplaukia",kad nebenori mišinuko. Siūlau jo dar atsargai nusipirkti,nes po kokio mėnesiuko gali labai pasiilgti.  lotuliukas.gif

Misinuko turiu dar pora indeliu tai bandysiu po kiek laiko pasiulyt gal tikrai bus pasiilgus smile.gif
Atsakyti
4u.gif Žiedinių kopūstų sriubytė.
Reikės: Ketvirčio nedidelio žiedinio kopūsto, nedidelės morkytės, nedidelės bulvytės,druskytės,buljono,saviestuko.
Pirmiausia ir svarbiausia-iš ko virsite-mėsos ar nadosite tik buljoną.
Jei virsite iš mėsos,siūlau virti iš kiaulienos faršo,jis gerai suverda.Tuomet reikia pirmiausia pavirti faršą(~2šaukšt.) 30 min. pasūdytame vandenyje,tuomet suberti susmulkintą morkytę, bulvytę ir virti kol suminkštės.Tuomet sudėti supjaustytą gabaliukais kopūstą ir virti iki norimo minkštumo,netrumpiau 15 min.
Jei virsite tik su buljonu,tai jame virkite nuo pradžių.
Tiems mažiukams,kurie prastai kramto ar visai to nepripažįsta,siūlau virti tiek,kad viskas suvirtų ir sutrinti grūstuve.Gausis tinginiukų sriubytę lotuliukas.gif
Skanaus wub.gif
Dievinantiems konservuotus žirnelius-jie tinka šiai sriubai! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12345: 08 liepos 2007 - 18:00
o mes verdam sriubytes be buliono arba su mesytes gabaleliu arba su sviestuku - labai megstam burokeliu, kopustu, makaronu su bulvytem ir morkytem rugstyniu jau valgem irgi labai patiko druskos dedu labai mazai praktiskai nieko nesijaucia ax.gif kazkaip man baisu su tais prieskoniais juk leliu toks zarnynas jautrus, reiks pabandyt siandien varskes virtinukus jie tiks ir vyresniai merginai nereiks atskirai vakarienes gamint
Atsakyti
Labas.
mano vaikui 10,5men ir jis neblogai "kerta" musu sriuba :

uzvirinti vandeni, imesti lauro lapa.
sudeti vistienos frikadeles, kol verda paruosti darzoves: sumesti smulkiai sukapotus brokoliu gabaliukus, bulves, aliejuje apkepinta svoguna ir smulkiai tarkuota morka.

viskas isverda per gera pusvalandi.

vaikui duotu nusemtas darzoves ir pora frikadeliu, paskaninu grietine ir siek tiek pamaigau sakute 4u.gif
Atsakyti
o mes siandien pusryciam pabandem kiausinuka plakta su pienuku kepiau ant alyvuogiu aliejaus tai kai pabaige tai net verke mazoji taip skanu buvo jai ax.gif , turejau sausainiu gelbet padeti kai padaviau tik tada nurimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmi @ 2007 07 10, 10:44)
o mes siandien pusryciam pabandem kiausinuka plakta su pienuku kepiau ant alyvuogiu aliejaus tai kai pabaige tai net  verke mazoji taip skanu buvo jai  ax.gif , turejau sausainiu gelbet padeti kai padaviau tik tada nurimo  mirksiukas.gif

Mes dar kiausinuko neragavom, nezinau kaip ir kiek pirma karta duoti? Vakar pabandziau ta makaroniuku ir varskytes apkepa, nu thumbup.gif , net pati nesusilaikiau ir suvalgiau nemaza gabala, labai jau skanu thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
as tai kiausini duodu nuo kokiu 8 men - paskrudinu (tosteryje) baltos duonytes, uztepu sviesto ir virto kiausinio tryni uzdedu, supjaustau mazais gabaliukais tai kerta, kad net ausys linksta, o po to dar jogurto duodu jei nori biggrin.gif labai liuks pusryciai
o vakarienei dazniausiai kokia grikiu, ryziu, ar avizine kose valgo smile.gif
Atsakyti