Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

QUOTE(vaidutedd @ 2007 05 28, 21:06)
Sveikos mamytes, mums jau 11men ryte valgom grudines koses, per pietus darzovienes su mesa, vakariene vel grudines koses ivairios tarp maitinimu vaisiai,tyreles varske, jogurtai.Pastebejau kad jau nuo tu visu grudiniu kosiu mergaitei bloga darosi bukit geros pasidalinkit kaip maitinate lelius,tiesa, pabandziau isvirt makaronu kose ganetinai as ja suviriau tokiu smulkiu makaroniuku tai apsiveme jai matyt per sunku dar ryt rupesni maista,nors hipo tyreles su gabaliukais visai normaliai suvalgo.Aciu mamukai uz atsakymus  4u.gif

Labux, as tai vakar dariau savo maziui tokia kose: visai seimai viriau zuviene, tai perkosiau tik sultini balinta su pieneliu ir idejau milupos uzplikoma ryziu kose be jokiu priedu. Gavosi kaip tirsta sriubyte. Labai gerai valge. Siaip tai maniskis kruopines koses jau spjauna ir nenori valgyti, bandau ir as pasitelkti ismone kaip ji apgauti.
Makaronus pakaitomis su ryziais as verdu kartu su darzoviene, kad sociau butu. Dedu truputeli druskytes ir viska permalu su blenderiu, bet jau stengiuos, kad maistas butu rupesnis, nes pratinames kramtyti.
Neperseniausiai vakarienei mes dar valgem bulvyte pertrinta ir uzpilta saltibarsciu sunka. Labai neblogai valge.
Bandau pratinti prie suaugusiu maisto, o kruopinemis kosemis vaiko neprievartauju, pakankamai angliavandeniu gauna griauzdamas baranka, duoniuka ar dziuvesi. Labai pamego namine rugine duona giauzti.
Dar prisiminiau, kad bandziau kiausinuka isplakti su pieneliu ir pakepinti omletuka ant truputelio sviestelio (patikdavo vyresneliui), bet mazylis visai nevalge, tad kiekvieno vaiko savi poreikiai.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 06 01, 13:42)
Labux, as tai vakar dariau savo maziui tokia kose: visai seimai viriau zuviene, tai perkosiau tik sultini balinta su pieneliu ir idejau milupos  uzplikoma ryziu kose be jokiu priedu. Gavosi kaip tirsta sriubyte. Labai gerai valge. Siaip tai maniskis kruopines koses jau spjauna ir nenori valgyti, bandau ir as pasitelkti ismone kaip ji apgauti.
Makaronus pakaitomis su ryziais as verdu kartu su darzoviene, kad sociau butu. Dedu truputeli druskytes ir viska permalu su blenderiu, bet jau stengiuos, kad maistas butu rupesnis, nes pratinames kramtyti.
Neperseniausiai vakarienei mes dar valgem bulvyte pertrinta ir uzpilta saltibarsciu sunka. Labai neblogai valge.
Bandau pratinti prie suaugusiu maisto, o kruopinemis kosemis vaiko neprievartauju, pakankamai angliavandeniu gauna griauzdamas baranka, duoniuka ar dziuvesi. Labai pamego namine rugine duona giauzti.
Dar prisiminiau, kad bandziau kiausinuka isplakti su pieneliu ir pakepinti omletuka ant truputelio sviestelio (patikdavo vyresneliui), bet mazylis visai nevalge, tad kiekvieno vaiko savi poreikiai.
Oi labai aciu pabandysiu ir as taip su ryziu kose labai gera ideja tai va kad ir as bandau jau pratint prie suag maisto bet snipst gaunasi ziaugcioja nuo visokio naujo maisto vakar atradau kad visai neblogai valge patusintus kalafiorus su kiausiniu bet vis tiek turejau smulkiai sublenderiuot nes kai buvo stambesni truputi tai ziaugciojo doh.gif nezinau kaip mes ismoksim kramtyt doh.gif
Atsakyti
Išmoks būtinai kramtyti, bet nuo 9 mėnesiu jau nepatariama blenderiuoti daržovių tik mėsą, daržoves reik trinti šakute. Pažiaukčios pora dienu po to supras kad reik ne ryti o kramtyti ir viskas susitvarkys. Gali vakarienei kiausiniene pabandyt jei neberia
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2007 06 05, 22:27)
Išmoks būtinai kramtyti, bet nuo 9 mėnesiu jau nepatariama blenderiuoti daržovių tik mėsą, daržoves reik trinti šakute. Pažiaukčios pora dienu po to supras kad reik ne ryti o kramtyti ir viskas susitvarkys. Gali vakarienei kiausiniene pabandyt jei neberia

Na,patariama ar ne,tik,jei atpila bežiaukčiodama,tai nieko nepadarysi....
Jei neatpila,tai nieko iš tiesų nepadarysi-tenka "leist pažiaukčiot",nes toks mažius tik per patyrimą gali suprasti kaip ką reikia krramtyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dukrytė taip pat tokio amžiaus. Ir šiaip - iš nevalgiųjų. Nedaug valgo, mažai sveria - 10,5 mėn. 8,5 kg svėrė ax.gif
Aš tai vakare duodu įvairiai - tai jogurto, tai vaisių tyrelės, ir bent šiek tiek ko nors stipresnio - dažniausiai dešrelės. Nežinau, ar dešrelės labai jau tinkamas maistas, bet kad tai valgomiausias dukrytės mėsos produktas, tai ir duodu rolleyes.gif
Dar maniškei patinka šakute trintos bulvės su grietinę (čia kai aš buvau maža ir labai jau plona mane močiutė tokiu būdu mėgino papenėt smile.gif ) , o šiandien vakare valgė spagečis. Buvo visa patenkinta nuo tų sliekiukų gaudymo proceso (o jie dar buvo padažu apilti, tai vaiko skruostai net blizgėgo smile.gif )
QUOTE(12345 @ 2007 05 28, 21:24)
Žinau dar daug įvairių receptukų,galiu pasidalinti  ax.gif

O gal ir su mumis pasidalinsi? mirksiukas.gif
QUOTE(aseni77 @ 2007 06 05, 21:27)

Aš taip pat jau blenderiu stengiuosi netrint. Mėgina kramtyt vaikas savo 4 + 5 prasikalusiu dantuku. O bananus tai pati kanda vos ne po pusę banano biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolute @ 2007 06 09, 22:55)
Na,manau,kad galiu smile.gif
Nedideliame puode reikia gerai išvirti susmulkintą bulvytę ir morkyę.Verdama lengvai pasūdytame vandenyje,kol gerai išvirs morkytės.Tuomet pridėti šaukštą konservuotų žirnelių ir dar pavirti apie 10min.Viską sutrinti šakute,šaukštu,grūstuve ar visai netrinti tongue.gif .Įpilti pieno ir dar pavirti apie 10 min.Skanaus thumbup.gif

Atsakyti
Labai aciu mamukai uz patarimus tai va pabandysiu padet taska viena kart su tuo blenderiu,pabandysiu kaip minejot duot dukrytei paziaugciot banana tai ir mano pati kanda ir labai didele sasysku megeja bet sasyskas retai kada duodu tipo nesveika bet kartais duodu ir netrinu po nedideli gabalioka tai ji tais gabaliukais ir ryja o kramtyt visai nesistengia na ziuresimkas bus aciuks visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 05 28, 22:24)
4u.gif Sveika.Jei Tavo mažiukas jau turi dantukų,tai galima duoti smulkintos dešrelės(biovelos gerai toleruoja).Prie dešrelės garnyrui:
nuskustą morkytę supjaustyti gabaliukais(perpjauti išilgai į 4 dalis,tada smulkinti gabaliukais),kiek  didesniais arba tokio pat dydžio gabaliukais supjaustyti bulvytę.Dar reikės pieno,vandens ir konservuotų žirnelių(arba be jų).
Pienelio 150gr užkaisti ir į karštą sudėti morkytes,žiupsnelis druskytės nepakenks.Bulvytes virti vandenyje su kruopyte druskos.Morkytes mašyti ir reikalui esant(jei pienukas išgaravo,o morkytės dar kietos)galima dapilti truputį pienuko ar vandens.Saugoti,kad nesviltų maišant.Baigus virti morkytėm ir bulvytėm viską suberti į vieną puodą ir pridėjus 1/5šaukšto žirnelių ir gabaliuką sviesto pakaitinti keletą min.Skanaus smile.gif Žinau dar daug įvairių receptukų,galiu pasidalinti  ax.gif

Va, išbandėm šitą receptuką, tai visai skaniai valgė thumbup.gif Ačiū už paprotinimą, kad morkas galima ir piene virt bei žirneliais paskanint patiekalą smile.gif
Dar sakiau bandysiu duot bulvę su grietine, gal patiks. Nevalgiukė ir manoji, o dar ir dantys dabar dygsta, tai visai nieko į burną neima doh.gif Į kruopines košes net žiūrėt nebenori, nors ir skaninau bananu, net uogiene - priverdu ir pačiai tenka valgyt lotuliukas.gif Va, labai skanu jai dešrelės. Nesveika kaip kažkas sakė, bet aš jau ranka numojau - svarbu vaikas valgo. Stengiuos pirkt aukščiausios rūšies ir vaikiškas, ir ne kasdien aišku. Dar valgom agurko, kiaušinuką su batonu ir sviestu, vištienos kulšį virtą, Hip tyreles mėsiškas mėgsta vis dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvyniuke @ 2007 06 12, 22:21)
Va, išbandėm šitą receptuką, tai visai skaniai valgė  thumbup.gif  Ačiū už paprotinimą, kad morkas galima ir piene virt bei žirneliais paskanint patiekalą  smile.gif
Dar sakiau bandysiu duot bulvę su grietine, gal patiks. Nevalgiukė ir manoji, o dar ir dantys dabar dygsta, tai visai nieko į burną neima  doh.gif  Į kruopines košes net žiūrėt nebenori, nors ir skaninau bananu, net uogiene - priverdu ir pačiai tenka valgyt  lotuliukas.gif  Va, labai skanu jai dešrelės. Nesveika kaip kažkas sakė, bet aš jau ranka numojau - svarbu vaikas valgo. Stengiuos pirkt aukščiausios rūšies ir vaikiškas, ir ne kasdien aišku. Dar valgom agurko, kiaušinuką su batonu ir sviestu, vištienos kulšį virtą, Hip tyreles mėsiškas mėgsta vis dar  smile.gif

smile.gif Na,apie tą kokoko aš turiu ką pasakyti.Pvz.troškinukas,jei kiek pakramto.
Reikia gerai išvirtos vištytės gabaliuką susmulkinti(kaip kuriai labiau tinka-kam smulkiau,kam tik truputį) ir keptuvėje ant nekaitrios kaitvietės sviestuke kartu su smulkintu svogūniuku lengvai pakepti.Tiksliau tik svogūniukas turėtų sviestuke troškintis,ne kepti.am pakanka 5min. Tuomet pridėti gabaliuką tarkuotos morkos(gali būti ir daug morkų,skanu šiaip) ir lengvai pasūdyti arba pabarstyti buljonu iš kubelio,jei naudojat.Nuolatos maišant troškinti,kol morkos iššus ir bus minkštutės.Tam reikės dapilti ttrupučiuką vandens,kai jausi,kad daržovės riebaliukus sugėrė.Troškinimo pabaigoje vanduo turi būti beveik visiškai išgaravęs,datžovės minkštos.Tada įdėti pusę arbat. š. miltų,išmaišyti ir įpilti pieno tiek,kad gautųsi skystesnis,nei padažo tirštumo.Vėl maišant patroškinti,kol sutirštės.
Šiam troškinukui pagardinti taip pat tinka žirneliai ,pupelės,jei troškinsit su svogūnu,tai ir laiškų galimą pridėti.Svarbu,kad neprikeptų.
Beje,nekramtantiems troškinuką galima šakute sutrinti,nes vištiena pakankamai minkšta mėsa tam.
wub.gif Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 06 12, 23:07)
smile.gif Na,apie tą kokoko aš turiu ką pasakyti.Pvz.troškinukas,jei kiek pakramto.
wub.gif Skanaus.

Geras, kaip tik šiandien kažką panašaus gaminau, tik su kiauliena ir grietine. Nes tuo nusibaigsiu nuo spjaudymo ir gaudymo. Tai valgė, aišku, laimės buvo mažai, bet valgė thumbup.gif
Mes tik įpusėjom 11 mėnesį, bet jau normaliausiai kramtom viską.
Dar pora klausimukų.
Kaip pagaminti žuvį? Visaip bandžiai, net žuvienę su ryžiais ir morkom viriau - kilo skandalas ir išspjaudyta buvo viskas ant grindų. O gal keisti lašišą į kokią kitą, ne tokio "žuviško" kvapo žuvį? O kokią dar galima būtų duoti?
Ar galima vakarinę košę (apie 18 val.) keisti į kokį kitą patiekalą, o kartais į tai, ką mes patys valgome?
Atsakyti
Valio drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mano mergaite jau valgo trinta viska sakute,beje savaite laiko ziaugciojo buvo net kelis kart apsivemus, bet dabar jau valgo normaliai ir galiu duot jau ivairesni maista aciu mamukai uz paprotinima 4u.gif tikiuosi dalinsimes ir toliau receptukais atrodo viskas taip elementaru bet pats neisgalvoji ir viskas tik dar viena problemyte kad mums jau si savaitgali sukanka metukai ir pagal taisykles jau turbut reikes persikelti i kita temele doh.gif bet man cia labai patiko gavau daug tikrai geros informacijos ir dar vis laukiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif O mano kleckas atvirksciai valgo is zuvu tik lasisa, pabandyk duoti juros lydeka as tai verdu garuose kartu su bulvyte ir morkytearba su ryziais dar ipilu to pacio sultinuko kad skystesne butu alyvu aliejau saukstuka ir truputi druskytes beveik kaip ir tu pabandyk keis zuvis juk toka ju ivairove net ir tos juros lydekos yra ivairiu rusiu ir jos beje kiekviena turi skirtinga kvapa sekmes Oho kiei prirasiau
Atsakyti
QUOTE(vaidutedd @ 2007 06 14, 22:37)
Valio  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Mano mergaite jau valgo trinta viska sakute,beje savaite laiko ziaugciojo buvo net kelis kart apsivemus, bet dabar jau valgo normaliai ir galiu duot jau ivairesni maista aciu mamukai uz paprotinima 4u.gif tikiuosi dalinsimes ir toliau receptukais atrodo viskas taip elementaru bet pats neisgalvoji ir viskas tik dar viena problemyte kad mums jau si savaitgali sukanka metukai ir pagal taisykles jau turbut reikes persikelti i kita temele doh.gif bet man cia labai patiko gavau daug tikrai geros informacijos ir dar vis laukiu  4u.gif  4u.gif  4u.gif O mano kleckas atvirksciai valgo is zuvu tik lasisa, pabandyk duoti juros lydeka as tai verdu garuose kartu su bulvyte ir morkytearba su ryziais dar ipilu to pacio sultinuko kad skystesne butu alyvu aliejau saukstuka ir truputi druskytes beveik kaip ir tu pabandyk keis zuvis juk toka ju ivairove net ir tos juros lydekos yra ivairiu rusiu ir jos beje kiekviena turi skirtinga kvapa sekmes Oho kiei prirasiau

wub.gif Na,iš tiesų,jei kuri pereisit į kitą temą ar forumą,tai praneškit kitoms,nes taip susibendravus nesinori pasimesti wub.gif
Atsakyti