Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 00:20)
Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams  smile.gif
Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį.
Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes  thumbup.gif

labai sudomino thumbup.gif , einu dėti kefyro į šaldymo kamerą mirksiukas.gif žiūrėsiu kas gausis g.gif
Atsakyti
Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį.
Į šią varškytę aš dar primaišau šaldytų sutrintų uogų, trintą obuolį ar bananą. Tikrai labai skanu, maniškis, kuris šiaip labai nevalgus, lapnoja, kad net ausys raitosi. Ir dar svarbus momentas šiais krizės laikais - tai žymiai pigiau nei pirkti vaikiškas varškytes  thumbup.gif

nu tiesiog super receptukas smile.gif butinai gaminsiu! maniskis varskytes megejas, tai manau tikrai bus maloniai nustebintas nauju receptuku smile.gif
Atsakyti
Prieš porą dienų atradau labai gerą dalyką, kuris labai patiko ir mano mažiukui. Tikiuosi, kad patiks ir jūsiškiams  smile.gif
Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka), įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį, kad gerai sušaltų. Išimkite iš šaldytuvo, prakirpkite ir nulupkite maišelį. Įdėkite į dvigubą marlės maišelį ar šiaip tiesiog sulenktą marles gabaliuką, o tą marlę įdėkite į kiaurasamtį. Kiaurasantį galit pakabint virš puodo, kad turėtų kur skystimėlis nuvarvėt. Kai kefyras atitirps ir nuvarvės skystimėlis, marlėje liks labai skani varškytė. Kažkas panašaus į ricotą ar mascarponės sūrį.

Aciu,reiks isbandyti smile.gif o koki kefyra pirkai?
Atsakyti

Aš jau dariau... Super gaunasi. Su bananu sumaišius galima duoti mažiausiems, o sumaičius su druskyte ir krapais dičkiui sumuštinius daryti thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukrytė absoliučiai nevalgo mėsos ir daržovių. Nei trintų, nei blennderiuotų, nei nesmulkintų. Valgo tik grūdines visokias košes (avižų, grikių, 4 grūdų, sorų, kukurūzų, manų, kviečių, miežių ir t.t.) ir pieno produktus (jogurtas, varškė, kefyras). Neramu, man kad mėsos nevalgo visai. Kuo galima būti pakeisti mėsą, kad gautų reikalingų maistinių medžiagų organizmas?
Atsakyti
QUOTE(brindamor @ 2010 06 01, 01:20)
Nusipirkite paprasto kefyro maišelyje (tetrapak'ai netinka

labai ačiū už tokį idomų receptuką bigsmile.gif 4u.gif
vakar paprašiau,kad vyras jau lėktų kefyro.grįžta-su tetrapaku doh.gif nu galvoju,bandau visteik.išpyliau aš kefyrą į maisto indeli plasmasini,uždengiau ir į kamerą.šiand gražiai kraštai atšoko,visas gabalas išsiėmė ir jau kabo,kapsi biggrin.gif
tai manau tinka ir tetrapakas,tik išpilt reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Širšiukė @ 2010 06 04, 11:16)
labai ačiū už tokį idomų receptuką  bigsmile.gif  4u.gif
vakar paprašiau,kad vyras jau lėktų kefyro.grįžta-su tetrapaku  doh.gif nu galvoju,bandau visteik.išpyliau aš kefyrą į maisto indeli plasmasini,uždengiau ir į kamerą.šiand gražiai kraštai atšoko,visas gabalas išsiėmė ir jau kabo,kapsi biggrin.gif
tai manau tinka ir tetrapakas,tik išpilt reikia  mirksiukas.gif

as jau tokio pasigaminau thumbup.gif gavosi ir dukryte noriai valge
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2010 06 02, 16:30)
Mano dukrytė absoliučiai nevalgo mėsos ir daržovių. Nei trintų, nei blennderiuotų, nei nesmulkintų. Valgo tik grūdines visokias košes (avižų, grikių, 4 grūdų, sorų, kukurūzų, manų, kviečių, miežių ir t.t.) ir pieno produktus (jogurtas, varškė, kefyras). Neramu, man kad mėsos nevalgo visai. Kuo galima būti pakeisti mėsą, kad gautų reikalingų maistinių medžiagų organizmas?

Pabandyk padaryti kraujo tyrima, gal jai nieko netruksta smile.gif Maniske irgi nemegsta mesos, be to, visiskai nevalgo pieno produktu (beje, nuo ju ja beria); valgo kruopas (daugiausiai grikius, spelta ir avizas) su vaisiais arba su trupuciu darzoviu. Darzoviu irgi nemegsta, be to, daugumai ju yra alergiska. Kraujas musu parode, kad truksta hemoglobino; mesyte kisu per preivarta, kiekviena diena bent po truputi suvalgo, bet su dideliu nenoru schmoll.gif nezinau ar gerai darau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 06 04, 13:28)
Pabandyk padaryti kraujo tyrima, gal jai nieko netruksta smile.gif Maniske irgi nemegsta mesos, be to, visiskai nevalgo pieno produktu (beje, nuo ju ja beria); valgo kruopas (daugiausiai grikius, spelta ir avizas) su vaisiais arba su trupuciu darzoviu. Darzoviu irgi nemegsta, be to, daugumai ju yra alergiska. Kraujas musu parode, kad truksta hemoglobino; mesyte kisu per preivarta, kiekviena diena bent po truputi suvalgo, bet su dideliu nenoru  schmoll.gif nezinau ar gerai darau  doh.gif

Mesyte juk galima paslepti, abuoliu tyreleje, arba i darzoviu-mesos tyrele idejus virto obuolio, as taip dariau kai pas mane ji mesos ir darzoviu visai nevalge ax.gif dabar aciu D kartais valgo, o pirktines tyreles visada valgo, nesuprantu kas ten tokio skanaus g.gif
Atsakyti
As savo karalaiciui koses rudines nuo 6 men jau duodu, viskas thumbup.gif o siaip labai valo Magija varskyte, obuolius, dziuveselius, baronkas, sausucius su sezamu ir juoduota druska smile.gif o zuvi planuoju jau greitu laiku duoti, paziuresim kas bus, o, beje, skaniai valgo braskes, rugscios, bet jam patinka, aisku, kelias tik duodu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aga26 @ 2010 06 15, 21:08)
Mesyte juk galima paslepti,

Neįmanoma biggrin.gif Maniškė mėsą užuodžia iš tolo lotuliukas.gif Tai žinokit jau nebesivarginu virti daržovienių su mėsa. Pasiūlau mėsytę tą ką patys valgom, jei nenori, tai ir nekišu. Valgo įvairų kitokį maistą kuriame nėra mėsos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aga26 @ 2010 06 15, 22:08)
Mesyte juk galima paslepti, abuoliu tyreleje, arba i darzoviu-mesos tyrele idejus virto obuolio, as taip dariau kai pas mane ji mesos ir darzoviu visai nevalge ax.gif   dabar aciu D kartais valgo, o pirktines tyreles visada valgo, nesuprantu kas ten tokio skanaus g.gif

Na gal reikes pabandyti su obuoliu, man kazkaip atrodo, kad gali pilvuka paleisti maisant mesyte, darzoves ir dar vaisius g.gif

Mamytes, gal pasidalintumete, kaip gaminate varskyte mazuliams? smile.gif ar perkate gatava?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neziniuke81: 15 birželio 2010 - 22:39