Sveikos mamos! Prasau patarkit ka galima duoti savo vaikiukui kuriam jau uz 10 dienu bus 11men. Baigiu issikraustyt is proto,nerodo jokio noro valgyti. Visiskai atsisako kruopu kosiu ir pirktiniu ir naminiu,jas jau ir paskanindavau ir druskyte ir cukriuku ir sviestuku,bet suvalgo kelis saukstus ir toliau niekaip. Bandziau ir su braskem trintom saldytom ir su bananu pamaisyt bet... Darzoves su mesyte truputi truputi geriau,bet vistiek nesuvalgo tiek kiek seniau sukisdavau Ziojasi kai mato koki kepta blyna bulvini,bet juk dar negalima tokiam maziukui tokio maisto. Nezinau ka daryt,svorio mazai visada priaugam. Patarkit jei zinot ka galima gal duoti is musu suaugusiuju maisto. Labai aciu
Na ta vaikiukas jau netoks mazas,manau kad jau gali po truputi bandyti duoti suaugusiu maista,tik zinoma nekokiu cepelinu ar kugeli.Juk sakoma kad 11 men. vaikas gali valgyti beveik viska.
Esu skaičiusi, kad 10-11 mėnesių mažylis jau gali pradėti valgyti jogurtus be priedų, kefyrą, žuvį, po truputį varškę...na žinoma taip pat jis turi valgyti ir įvairią mėsytę. Manau, kad vaikas jau nebėra toks mažiukas ir nori paragauti kuo įvairesnių maisto produktų, nes košės jam jau taip atsibodo .
Maniske 10 men. irgi abejinga pieniskoms kruopu kosems. Pusryciams siek tiek suvalgo avizines kruopu koses be pieno su imaisyta vaisiu tyrele (populiariausia Hipp obuoliu - avieciu- melyniu, bet tinka ir slyvu). Pirkau Bebe avizine kose su misko uogomis be pieno, man atrodo, kad labai skani. Nevalgo vaisiu, sausainiu ir nieko kas saldu. Priprato tik prie darzoviu su mesa. Labai noriai kanda juodos duonos su sviestu. Reikalauja paragauti visko, ka mes valgome, bet tik po viena kasneli. O siaip tai MP visa para. Be to, diena mazai miega, vakare jau buna pavargusi, valgyti nenori, uztat nakti po 2-4 kartus piena geria. Kokiu dar gudrybiu pasiulyti nesugalvoju.
Pabandyk duoti makaronus. As padarau pieniska sriubyte su makaronais, arba makaronai su mesyte, nu labai skaniai valgo
Čia tai geras, Uliuliuška, makaronai. Nuva, štai ir kažkas naujo racione, nes ir aš jau nežinau ką su vaiku daryti. Nevalgo, o visą dieną zyzia, nes nori valgyt. Negaliu duoti tik jogurtą ir tyreles. Reikia kažko sočiau vaikui
O aš ką tik pabandžiau duot grikių košę su dešrele. Valgėm tikrai geriau nei vieną košę kad ir paskanintą cukriuku ir sviestuku. Tik neaišku ar ilgai taip valgysime
Bulvių košę su kefyru arba neriebiais šaltibarščiais manukas LABAI mėgsta.
maniskis 11 men., tai su malonumu viska ragauja, taciau tik ragauja, o kad pavalgytu visa porcija, tai reikia gerai paprakaituot, kad ikalbet, praso papuko ir viskas, nors kada as valgau, tai net pradeda zyzti kad neduodu is savo lekstes, o as duodu nebent, jei ka nors virto valgau....tai buna patenkintas
Na mano vaikinai buvo labai valgūs, tikiuosi, kad ir trečiasis bus toks pats
Keli pasiūlymai jei jau yra įvesta varškytė ir kiaušinis
Duok omletuką, duok virtą kiaušinį, kepk varškės apkepą, šiek tiek gero aliejuko tikrai nepakenks , juk jo nepridegini galų gale apkepusį viršų gali nuimti ir duoti tik vidų. Varškės apkepas su makaronais
Maltinukai faršas su varške, žinok labai minštučiai skanučiai gaunasi faršą gali su maltu kopūstu maišyti - tipo netikrą balandėlį. Ypač kalakutienos faršas su varške
Atsiprašau bet neužsiciklinkite ant kruopų, mano vyresnėlis nei iš tolo neprisileisdavo ir dabar darželyje nevalgo ir auga pakeisdavau ir dabar pakeičiu kuo nors kitu
Gal kam padės
Keli pasiūlymai jei jau yra įvesta varškytė ir kiaušinis
Duok omletuką, duok virtą kiaušinį, kepk varškės apkepą, šiek tiek gero aliejuko tikrai nepakenks , juk jo nepridegini galų gale apkepusį viršų gali nuimti ir duoti tik vidų. Varškės apkepas su makaronais
Maltinukai faršas su varške, žinok labai minštučiai skanučiai gaunasi faršą gali su maltu kopūstu maišyti - tipo netikrą balandėlį. Ypač kalakutienos faršas su varške
Atsiprašau bet neužsiciklinkite ant kruopų, mano vyresnėlis nei iš tolo neprisileisdavo ir dabar darželyje nevalgo ir auga pakeisdavau ir dabar pakeičiu kuo nors kitu
Gal kam padės