labuka, mamytes
mums jau 11menesiuku
norejau pasiklaust, o kai nuo metuku-jeigu pirkti spec.pieno misinuka - kaip ji girdyt - dar vis is buteliuko ar is puodelio???siuo metu dar 1-2 kartus per diena geriam misinuka is buteliuko
Man atrodo, cia priklauso nuo to, kaip vaikutis moka jau gert. Jei is puodelio moka - valio . Musiske is puodelio moka, bet nakti daznai praso vandenuko ar sultyciu, tai gulinciai duodu su zinduku buteliuka, kad neprizadinciau visiskai su tuo puodeliu. Juk ir pasodint tada reiktu. Labai butu smagu, jei ismoktu is gertuveles, bet, kaip minejau, deja nepavyksta.. Nesupranta kazkaip, kaip is jos reikia siurbt.
maniskis is buteliuko dar geria, neprisiruosiu mokyt is gertuves gert, zaidzia jis su ja, tada isbega viskas....
varskes ir su slyvom nevalge, reiks sveikesnes desertines paieskot.
as pries sokolada ir saldainius vaikui iki triju metu, tad ir neduodam tokiu dalyku. o mesa maniskiam butina, nes turejes mazakraujyste del virskinimo, antrad israsys tyrimus, tai bus matyt, ar nepakenke toks mesos nevalgymas. a, dar reikia kefyro bandyt duot, gal jau davete kuri?
varskes ir su slyvom nevalge, reiks sveikesnes desertines paieskot.
as pries sokolada ir saldainius vaikui iki triju metu, tad ir neduodam tokiu dalyku. o mesa maniskiam butina, nes turejes mazakraujyste del virskinimo, antrad israsys tyrimus, tai bus matyt, ar nepakenke toks mesos nevalgymas. a, dar reikia kefyro bandyt duot, gal jau davete kuri?
Taigi va, pas mus irgi sekmingai stovi tas avent magic puodelis... pavarto, pakramto mazoji ir meta, o patraukt is jo ir nemoka...taip kad neatlieka jis savo paskirties is paprasto puodelio bandziau duot gert - geria, apsilaisto visa taip kad misinuka geriam is buteliuko su soskyte...
bandziau jau duot jogurtuko dobilas ir varskytes, siandien dar i kose imaisiau puse kaisinio trynio o vat kefyro dar nebandem...gal ji reiktu su kokiu bananu sutrint - bus skanu
bandziau jau duot jogurtuko dobilas ir varskytes, siandien dar i kose imaisiau puse kaisinio trynio o vat kefyro dar nebandem...gal ji reiktu su kokiu bananu sutrint - bus skanu
uzsukam ir mes pasidalinti savo meniu
pirmiausiai tai noriu patarti del puodelio su snapeliu manikis irgi neismoko su tuo kur ar sukasti ir bega vanduo,ar traukti...nupirkau pati banaliausia tommy tippie melyna su dviem rankenelem puodeli, o jo snapelis labai paprastas-vandenukas pats pogreicio lasa. jau 3 men kai mazius pats is jjo geria,pasiima,atsigeria...gal kam pades tai
musu meniu:
apie 9val pusryciai-dazniausiai kruopu koses su vaisiais-svieziais ar dziovintais,naturalus jogurtas,valgo ji be jokiu priedu,patinka rugstele...
apie 2val pietus-mesa su darzovem ar zuvis
apie 6valpavakariai-vaisiai
apie 9val vakarienei makaronai,sriubyte,kruopos,blynai...pries dienos miegelius geria po 150 pieno ir pries naktini 180ml... megsta patriauksti agurka,obuoli,duoniuka...
esu taip pat uz saldumynu nedavima bent iki 2ju metu,tad jokiu sausainiu,saldainiu,uogieniu nevalgom.
pirmiausiai tai noriu patarti del puodelio su snapeliu manikis irgi neismoko su tuo kur ar sukasti ir bega vanduo,ar traukti...nupirkau pati banaliausia tommy tippie melyna su dviem rankenelem puodeli, o jo snapelis labai paprastas-vandenukas pats pogreicio lasa. jau 3 men kai mazius pats is jjo geria,pasiima,atsigeria...gal kam pades tai
musu meniu:
apie 9val pusryciai-dazniausiai kruopu koses su vaisiais-svieziais ar dziovintais,naturalus jogurtas,valgo ji be jokiu priedu,patinka rugstele...
apie 2val pietus-mesa su darzovem ar zuvis
apie 6valpavakariai-vaisiai
apie 9val vakarienei makaronai,sriubyte,kruopos,blynai...pries dienos miegelius geria po 150 pieno ir pries naktini 180ml... megsta patriauksti agurka,obuoli,duoniuka...
esu taip pat uz saldumynu nedavima bent iki 2ju metu,tad jokiu sausainiu,saldainiu,uogieniu nevalgom.
O is jo nesiteleskuoja skystis? Galima "tasyt" ji visaip, zaist?
Papildyta:
QUOTE(dange29 @ 2009 08 28, 15:37)
aha, girdejau, kad bananas su kefyru vaikams skanu. tikreikia pirmiau prie jogurto priprast, tada prie varskes, na o veliau-kefyras. mes taip bandom.
Nors man gyd sake, kad pirmiau kefyras t.b., o paskui varske, bet as atvirksciai dariau . O paprastai gert nenori. Sutrinta su bananu ir varske valgo. As duodu tik kiausinio baltyma, man gyd liepe nuo jo pradet, nes jis lengvesnis skrandukui. O dabar kai jau tryni bandziau duot, tai spjauna lauk, nevalgo .
O man dar tik idomu, kaip nuo 3 metu vaiko nuslept saldumynus? ( na, cia as pries tai rasiusiai autorei rasau, kur iki 3 sake neduos). Juk cia jau absoliuciai mastantis zmogus, juk mato kaip tevai ar seses valgo , tai ka, neduosit nei sausainio? Nei ledu? Nei pyrago? Nieko nieko ????? Bet darzelyje (jei lankys) vis vien gaus ir blynu, ir uogienes, ir sausainiu...
mamkos, pasidalykite, kaip su jautienos liezuviu darot? sumalat pirmiausia, uzsisaldot ir verdat porcijom? ar visa iskart verdat?
QUOTE(Meškašunis @ 2009 08 28, 18:37)
Papildyta:
Nors man gyd sake, kad pirmiau kefyras t.b., o paskui varske, bet as atvirksciai dariau . O paprastai gert nenori. Sutrinta su bananu ir varske valgo. As duodu tik kiausinio baltyma, man gyd liepe nuo jo pradet, nes jis lengvesnis skrandukui. O dabar kai jau tryni bandziau duot, tai spjauna lauk, nevalgo .
O man dar tik idomu, kaip nuo 3 metu vaiko nuslept saldumynus? ( na, cia as pries tai rasiusiai autorei rasau, kur iki 3 sake neduos). Juk cia jau absoliuciai mastantis zmogus, juk mato kaip tevai ar seses valgo , tai ka, neduosit nei sausainio? Nei ledu? Nei pyrago? Nieko nieko ????? Bet darzelyje (jei lankys) vis vien gaus ir blynu, ir uogienes, ir sausainiu...
Papildyta:
taigi jis su snapeliu...aisku,jei apvercia zemyn juo,kapsi po laseli ,na bet ne kaip is stiklines bega...maniskis moka jau nuo stalo pats pasiimti,atsigerti,padeti atgal.aisku,buna uzeina smagumas ,paemes rankoj ta puodeli makaluoja,bet snapelis uzsilenkia,tad mums bedu nera
o del saldumynu tai ...kadangi as irgi esu pries iki tam tikro amziaus... o kam slepti nuo 3metu vaiko...mes nenorima ju duoti IKI 2-3metu o isaugoti labai paprasta jei nori...vietoj paprasto sausainio duodu duoniuka,o kai skonio nezino ,tai ir nereikalauja.blynus kepu be cukraus,nesijaucia jis del to nuskriaustas,kaip beje ir sausianius galima be cukraus iskept
QUOTE(Meškašunis @ 2009 08 28, 22:37)
Papildyta:
Papildyta:
paprasta, mes prie vaiko nevalgysim saldumynu ir tiek. o kai iseis i platuji pasauli, tai aisku, kad neapsaugosim, bet kiek galim-stengsimes. stai varskyte desertine-kokia saldi ir skani, visa indeli suvalgo...
kai paskaiciau, kiek dolly vaikutis suvalgo mums toliiii iki to....
QUOTE(dange29 @ 2009 08 30, 18:18)
paprasta, mes prie vaiko nevalgysim saldumynu ir tiek. o kai iseis i platuji pasauli, tai aisku, kad neapsaugosim, bet kiek galim-stengsimes. stai varskyte desertine-kokia saldi ir skani, visa indeli suvalgo...
Na taip, iki tokio kiekio ir mum toli... Siaip, panasumu mityboje yra, tik visiskai valgiarastyje neegzistuoja misinuko jokio, nei pieno... Negaliu juk per slanga pumpuot kaip zasi . Tiek to, nenori - nereikia. Duodu dazniau kitu pieno produktu, ir vso... I kose misinuko dedu.
Beje, maniskei labai patinka Dobilas jogurtukas ekologiskas sumaisius su Zemaitijos Pieno vaniliniu sureliu be sokolado kur, jis be E IR VISOKIO KITO SLAMSTO. sUVALGO VISA TA PORCIJA - sureli su visu indeliu jogurto.
Ir dar, beje, suradau gera buda mesa duot . Gydytojos klausiau, sake, gerai sumasciau. Nesvarbu, kokiu budu, svarbu kad gautu. Zodziu, sutrinta mesa ( dideli sauksta arba du) imaisau i ta pirktine vaikiska kose - na, Hipp, ar Nestle, ar Milupa, kas kokia duoda. Suveikia klasiskai . Jokiu vaipymusi, eina kaip is pypkes
Papildyta:
QUOTE(Champagne @ 2009 08 29, 02:31)
mamkos, pasidalykite, kaip su jautienos liezuviu darot? sumalat pirmiausia, uzsisaldot ir verdat porcijom? ar visa iskart verdat?
As kai nusiperku, is kart supjaustau reikiamais gabaleliais, i atskirus maiselius ir i kamera. Issitraukiu po viena, isverdu, kai suvalgo, isverdu kita. Taip pat darau ir su kitom mesom, jei atskirai vaikui verdu - triusiena, kalakutiena ir pan.
Papildyta:
QUOTE(dange29 @ 2009 08 30, 18:18)
Na, cia kiekvienas kaip nori... As prie savo nuomones lieku. Jei truputi ir paragaus, nieko tokio.