[quote=KVL,2005 03 12, 23:37]
[quote=Migele,2005 03 11, 13:46]
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi,
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;
- miltų pora šaukštų (kiekį pareguliuosi paskui).
varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
[/quote]
O tuos varsketukus galima duoti 10 men vaikui? Ir jeigu galima, ar reikia supjaustyti mazais kasnelio didumo gabaleliais ar duoti visa varsketuka i rankyte?