Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

QUOTE(Libe @ 2005 08 13, 22:13)
Mielos mamytės, aš irgi visuomet buvau pieniškų dešrelių priešininkė. Tačiau  pabandykit berods Nemateko dešreles "Jokių E" - ir maloniai nustebsit. Su didžiausiu apetitu lapnojam visa šeima. Skanaus.

Na ir aš labai nusistačius prieš dešreles, bet šios JOKIŲ E tikrai neblogos, tai duosiu vaikui 1-2 kartus per savaitę. Juk kai reikia greitai valgyti paruošti jos tikrai gera išeitis smile.gif. Na kas dieną, tuo labiau kelis kartus per dieną tai tikrai geriau duoti vertingesnių produktų smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2005 06 15, 17:59)
Nutariau ir aš pasidalinti kuom maitinu 11 mėn. mergytę, tik va manoji ne viską valgo daug išspjauna
8 val.- dešrelė arba mesyte su bulve, daržovėm tongue.gif
11 val.- jogurtas tongue.gif
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis tongue.gif
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta) tongue.gif
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest tongue.gif 

taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų
Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves

Zuikyti,nezinau,bet girdejau,kad iki metu negerai duoti zuvi maziam.O ir mano daktare nepatare g.gif Pasikonsultuok su kuom nors del to.Ir dar,na nezinau ar ne per sotus jusu pusryciai?O ir vakariene...
Atsakyti
Žuvį galima duoti nuo 10mėn,jei neelergiškas vaikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(estrella @ 2005 08 17, 14:46)
Žuvį galima duoti nuo 10mėn,jei neelergiškas vaikas mirksiukas.gif

Bet jokiu būdu ne lašišą kaip kažkuri mamytė rašė
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 08 17, 15:31)
Bet jokiu būdu ne lašišą kaip kažkuri mamytė rašė

Baikit, moteros. Cia visose knygose apie kudikiu mityba raso, kad galima lasisa duoti jau nuo mazdaug 7 men. (tik savaime suprantama ne rukyta). Zuvies rekomenduojama duoti 2 kartus per savaite nuo mazdaug 7 menesiu. Gal Lietuvoje lasisa prastesnes kokybes?
Atsakyti
Mano maze zuvi (dazniausiai lasisa) su ryziais ir darzovemis sekmingai kapoja nuo mazdaug 8 men...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 22 rugpjūčio 2005 - 22:03
QUOTE(Germante @ 2005 08 22, 21:59)
Baikit, moteros. Cia visose knygose apie kudikiu mityba raso, kad galima lasisa duoti jau nuo mazdaug 7 men. (tik savaime suprantama ne rukyta). Zuvies rekomenduojama duoti 2 kartus per savaite nuo mazdaug 7 menesiu. Gal Lietuvoje lasisa prastesnes kokybes?

Būtent lietuviškos lašišos mes ir nematome parduotuvėse. Turim galimybę nusipirkti tik norvegiškos, kuri ten auginama tvenkiniuose ir maitinama įvairiais kombinuotais pašarais. Deja...
Atsakyti
na, man anyta ir kitos pagyvenusios moteriškės teigė, kad vaikui duoti liesą žuvį, deja, atvirkščiai, anot mūsų pediatrės, reiktų rinktis riebią žuvį.Juk vaikams duodami žuvies taukai..... tai ir lašiša yra tinkama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 08 23, 09:23)
Būtent lietuviškos lašišos mes ir nematome parduotuvėse. Turim galimybę nusipirkti tik norvegiškos, kuri ten auginama tvenkiniuose ir maitinama įvairiais kombinuotais pašarais. Deja...

Tai kur tu tada gauni veršienos, kalakutienos ir pan.? Iš kaimo bobutės? rolleyes.gif Juk dabar visi gyvuliai taip auginami mirksiukas.gif

Lašiša - liuks thumbup.gif
Atsakyti
[quote=KVL,2005 03 12, 23:37]
[quote=Migele,2005 03 11, 13:46]
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi,
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;
- miltų pora šaukštų (kiekį pareguliuosi paskui).

varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
[/quote]

O tuos varsketukus galima duoti 10 men vaikui? Ir jeigu galima, ar reikia supjaustyti mazais kasnelio didumo gabaleliais ar duoti visa varsketuka i rankyte?
Atsakyti
Pusryčiams mes visada valgome košę, o po pietų miegelio duodu jogurtą arba varškytę, kartais sausainukų su pienuku.
Atsakyti
Mano maziulis nevalgo jokiu pirktiniu kosiu. Neis su mesa nei su vaisiais. Su mesa ten jokio skonio nera, kaip zole. As pati tokios niekada nevalgyciau. o su vaisiais koses be proto saldzios, ten gali ir gerkle uzsiklijuoti. Zinoma jai buciau davusi nuo pat pradziu siuos produktus, gal but butu valges. Bet as viska gaminu pati. Zuvies virtos mano maziulis nevalgo. Kepta taip. Zinau, kad negalima. Todel duodu labai retai. Renkuosi tik gera alieju. Iskepta zuvyte truputi patroskinu. Su druskyte ir pipiriukais. Kitaip nevalgo. Kelis kartus bandziau virti, su visokiom darzovem, karta ir su kruopytem.Nieko. Per Kucia daviau paragauti keptos. Kaip uz ausies. Pusryciam (dar lovoje) mano katinelis isgeria buteliuka pienuko, po pusvalandzio, kol atsikeliam apsirengia pasitvarkom abudu, valgo varskyte, ar jogurtuka kartais isverdu kokia kosyte (nesaldzia, visada idedu truputi druskytes) arba iskepu kiausinio tryni plakta su pienuku. Na prigalvoju visko. Po pietu miego, jis atsigeria pienuko ir valgo kaip as sakau ,,rimta" kose. Padarau mesytes su kruopytem ar bulvytem ir t.t. Po pietu miego jis atsikelia trecia valanda. Vakare valgom ka nors lengva.
As manau, kad valgerastis yra sudaromas kiekvienam vaikui atskirai. Vienas vaikutis viena labiau valgo kitas kita. ir nera grieztu taisykliu ka nuo kada duoti ir kaip paruosti. yra tik rekomendacijos. Bet jei pagal tas rekomendacijas vaikas nevalgo (negalima druskos, negalima to ar ano)tai ka tada daryti, alkana vaikuti laikyti? Ne tada bandai pagardinti kosytes. Sukti galva kaip cia skaniau padaryti, kad mazyliui patiktu. Kol galiausiai pasiziuri, kad vaikutis valgo ta pati maista kuri valgo visa seima. Todel nereikia isradineti dviracio. Gaminkit sveikesni maista sau ir ta pati maistuka duokit vaikiukui ir tikrai bus geriau nei pirkti parduotuveje jau pagamintas kosytes. Cia mano nuomone. jokiu budu jos nepersu kitiems.
Atsakyti