Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

Labas, mums ka tik suejo 11men. ir tik visai neseniai +/- susideliojo valgymo rezimas. O jis toks:

6-6.30 MP

9-9.30 keliames, einam daryt diiiiidelio reikalo ant puoduko ( blush2.gif )

~10 MP ir vaisine tyrele (~60ml)
~11 kruopiene (verdu ka nors is kukuruzu, ryziu, avizu, grikiu, mieziu, kartais manu, balinu misinuku, skaninu tyrele, retsykiais pasaldinu sauksteliu gliukozes) Jei suvalgom 100ml - tai gerai, jei 150ml - tada puiku, jei dar daugiau - isvis nerealiai lotuliukas.gif

tarp 12 ir 15 kazkuriuo metu numingam valandele

~15 mesiska darzoviene (kartais viska sutrinu i kose (bet taip kad butu stambesniu gabaliuku), kartais sutrinu tik bulve su jautiena (kitokia mesa uztenka sumaigyt su sakute), o pvz burokeli, morka ir agurka sutarkuoju smulkia burokine tarka ir maitinu po ziupsneli visko atskirai) Retai kada suvalgo maziau nei 200ml essen.gif
~17 dar uzkandam darzoviu tyreles (megstamiausia Hipp moliugas su bulve arba mamos daryta cukinija su bulve), kartais atsigeriam MP

tarp 17 ir 20 kazkuriuo metu numingam valandele

~20 kruopiene (dazniausiai tai buna uzplikomos Bebi avizos su misko uogomis, retsykiais kazka verdu pati)

~22 MP ir linksmoji dalis - migdymas

siaip ne taip nuluztam tik kokia 23.30-24 blink.gif

Reziumuojant galiu pasakyt kad mano mergina yra mesine - darzovine. Vaisius ir kruopas valgom be didelio susizavejimo. Dabar bandom ragauti jogurta, bet dar nesu tikra ar jis tinka musu pilvukui, nes vakar mergina eme ir atpyle. Pabandysiu duot dar pora dienu, bet jei atpylinejimai kartosis, teks atidet si reikala dar keliems menesiams.
Produktu dar vartojam nedaug, nes nuo daug ko pucia pilva, nuo kai ko (pvz nuo slyvu, abrikosu) atpylineja, kai ka (morkas, ryzius) riboju del polinkio i viduriu uzkietejima. Siaip planavau si menesi ivest jogurta ir kefyra, o nuo metu - zuvi, varske ir kiausinio tryni. Misineli kosems balinti nuo metu pakeisiu i Aptamil vaiku piena. Karves pieno iki 1.5-2 metu net neplanuoju siulyt.
Duoniukus, dziuvesius barankas anksciau grauzem, o dabar tik pavartom rankose ir numetam (i sausainius net ir rankos istiest nebesiteikiam doh.gif ), bet gavus paprasciausios duonos rieke suvalgo su didziausiu pasimegavimu thumbup.gif

Pati didziausia musu problema - gerimas. Nebezinau nei ka siulyt, nei is kokio indo. Atsigeria tik koki 10-20 ml per valgyma. Anksciau bent MP daugiau atsigerdavo, dabar diena prie papo gaist laiko nebenori doh.gif Nors sisioti tai sisioja ir bespalviai, bet pavalgius daznai nerimsta, orkaites ar akvariumo stikla "buciuoja" - nu man toks vaizdas kad is troskulio unsure.gif Bet neisiulau nieko nors tu ka doh.gif
Atsakyti
del to parduotuves pienuko, nevirinau o daviau tik pasildyta, tai kita diena kosmaras, pilvo skausmai ,vemimas. tai daugiau virinu ir nieko, kazin kodel taip neprieme skrandukas?
Atsakyti
sveikutes mamytes ir mazyliai 4u.gif
siandien mum sukako 11 men, vakar buvom pasisverti, sveriam 11,560 kg, turim 2 dantukus 1 apacioj ir 1 virsuj ir dar laukiam, kad apacioj pagaliau prasikaltu ax.gif o musu meniu yra toks:
5-6-7 val - MP ir miegam iki 8-9val
9-10 val - avizine kosyte pusrytukam be jokiu priedu tik sviestukas, uzsigeriam vanenuku
11.00 -12.00 val - MP ir einam pietu miego
14.00 -15.00 val - pietus galkutes(dazniausiai kalakutiena, kartais kiauliena, jautienos nemegstam, o vistienos beveik neduodu) su kosyte (i kosyte paivairinimui idedu krapiuku/spinatu/ morku/ moliugo), po biskuti bandau sriubytes ivest, bet nelabai valgo. uzsigeriam sultikem
16.30- 17.00 val - vel MP ir einam nusnaust
18.30 - 19.00 val - grudu kosyte (kukuruzu, grikiu, ryziu, mieziu, kartais makaroniukai su karves pienu) uzsigeriam vandenuku
20.00 - 20.30 val - jogurtukas
22.00 val - MP ir einam miegucio
naktim keliames 1.00 val MP, aksciau kelemes dar ir 3.00 val, bet si maitinima jau nuemiau, po kokios savaites ir si belikus zadu nuimti
o tarp maitinimu valgom kukuruzus, ryziu paplotelius, juoda duona, banana, vaisiu tyreles, bandziau duot morka pagrauzt bet nalabai zinojo ka su ja daryt.
ragavom kiausinio tryni, visai patiko, bet prisibijau dar duot. varskyte nelabai patiko, tad ir neduodu. zuvie dar nesam ragave. maziui darydama valgyt druskos, nei cukraus nenaudoju, o ir gamindama sau dedu tik druska ir pipiriukus, krapiukus bei petrazoles, tad po truputi galvoju pratint prie bendo stalo.
maitinti MP galvoju iki metuku, o nuo metuku karves pieniukas. nors kartais pagalvoju apie ozkos piena... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 03 19, 13:57)
Esu skaiciusi, kad galima duoti menkes, pleksnes, juros lydekos.
Mes jau isbandem visas sias zuvis. Nuplaunu gabaliuka zuvies ir paverdu apie 30 min ant nedideles ugnies, o po to sutrinu ir imaisau i darzoviene. Kol kas zuvi su darzovem valgom viena karta per savaite  smile.gif

manau, kad nebutina tiek ilgai virti zuvi, uztenka ir 15min.as tiek ir verdu juros lydeka, o lasisai gana ir maziau. per ilgai verdant, isverda gerosios medziagos. as cia apie sviezia zuvi kalbu. 4u.gif
QUOTE(ligituka @ 2009 03 22, 14:17)

o gal zinot ar meliona galima duot?

meliona galima duoti, manasis kanda ir kramto kuo puikiausiai. 4u.gif
QUOTE(laural @ 2009 04 27, 12:22)
As pienuka karves (is parduotuves pirkta) duodu vaikui kazkur nuo 6 ar 7 menesio. Visas kosytes plikau pienu, ir pirmajam sunui lygiai taip pat dariau blush2.gif
Nes vandeneliu pati kaip paragauju tai nelabai skanu, o misinelis skirtas gerti o ne kosems daryti  schmoll.gif  Tai naudojam pienuka pirktini  mirksiukas.gif

galima kosytes ir su misineliu daryti ir su MP, ir su vandenuku, kaip jau kuri mamyte pasirenka.o karves pienukas skirtas suaugusiems 4u.gif , nuo 8 men galima i kosytes ipilti pabalinimui, bet ne anksciau, o gerti rekomenduojama duoti nuo metu. vaiko skonis nebutinai turi sutapti su mamos skoniu 4u.gif pvz. as nemegstu nei moliugu, nei kalafioru ir t.t. , bet vaikiukui kosytes su jais verdu.
QUOTE(megagaite @ 2009 05 07, 19:53)
Ar jum kiti neaiskina kas tinka jus vaikui...Man labai sunku itikinti kitus, kad druskos ir cukraus vaikuciams iki metuku nereikia..juolab, kad mielu noru valgo tai ka pagaminu- be jokiu prieskoniu. Man atsauna, jog nieko tokio.... doh.gif na zodziu kariauju...

as irgi susilaukiu neigiamos kai kuriu aplinkiniu nuomones apie savo vaikiuko maitinima smile.gif sako tas ir tas vaikas nuo 6 men. viska valgo, o mano nuo 8 jau viska valge, tavajam jau greit metai, o tu atskirai gamini, ir be druskos, ir be cukraus, neskanu. valgo manasis, kuo puikiausiai, ka padarau thumbup.gif nekreipiu demesio i tokia nuomone, tikiu , kad blogai nesielgiu.vadovaujuosi knygomis, ir siu dienu mamu patirtimi, o ne kitu auginusiu vaikus pries 20m. aisku jos irgi turi patirties tam tikrais klausimais, vertingos ir dabar 4u.gif

QUOTE(valengita @ 2009 06 07, 21:35)
parduotuves pienas ir taip pasterilizuotas tai mes jo nebevirinam tik pasildau mikrobangej kad saltas nebutu is saldytuvo ir puikiausiai valgom thumbup.gif  nei viduriuojam nei alergijos pasireiskia thumbup.gif pradzioj dar siek tiek cukraus dedavau nes misinukas saldesnis buvo nei pienas o dabar jau gryna geriam thumbup.gif

manau, kad misinuke buna ne grynasis cukrus, parduotuvinis 4u.gif , o pienuka tokiam maziukui galima ir ant dujines pasildyti, kam i ta mikrobange kisti doh.gif , kad greiciau g.gif , cia tik mano nuomone, neisizeiskit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes mirksiukas.gif Mums ryt jau 11menesiu.. thumbup.gif
Ir mes jau valgom viska nuo bendro stalo,gerai jauciames sveriam 11kg,turim 4dantukus.. thumbup.gif cool.gif Aisku karts nuo karto pageriam misinuko,bet jis mums kaip atsigerimas..

Ismiegam visa nakty..
10val kose su arbatele..
13val pietus su kompotuku..
tuo tarpu iki miegucio krauziam vafliukus,duoniukus,sausainiukus..
15-17.30miegas
18val vaisiai,jogurtai ir vandenukas..
21val kose
22val misinukas ir liulia..

Tai musu meniu.. thumbup.gif
Atsakyti
Mums siandien 11 men...Musu meniu

Kelemes apie 7.30val ir 210 ml gerem misinio
pamiegam po to iki 10
12 val pietus darzoviene su mesa(versiena, vistiena, jautiena, kalakutiena, zuvis, kiauliena) darzoves visos kokios tik imanomos....drukos lasiukas
15 val jogurtas, varske, grudeta varske ir t.t
17 val ta ka valgo teveliai, makaronai, sriuba zodziu kazkas nuo bendro stalo kartu su teciu
19 val vaisiai, sutrinu su benderiu bananai, obuoliai, braskes, slyvos nu zodziu ka turiu siai dienai..
21 val koses ir geriam piena.. koses 150ml ir pieno apie 100ml. Koses ivairios ir vaikiskos ir is grudu dribsniu...
Viska valgom kuo puokiausiai...Tarpuose duoniukai, sausianiai, javainiai....
Turim 6 dantis ir sveriam apie 12 kg, pati dar neina bet isikibusi i pirstuka viena ,zingsniuoja kuo puikiausiai
Atsakyti
O mums jogurtas vistik netiko - atpylineja verysad.gif Tai dabar kefyro net nebezinau.... turbut ir nebebandysim si menesi unsure.gif
Beje, grudinems kulturoms apetitas pagerejo, kai vietoj koses is ekologisku miltu isviriau paprasciausius "Skanejos" greito paruosimo dribsnius, t.y. per pusrycius jau susedom prie bendro stalo smile.gif

QUOTE(megagaite @ 2009 05 07, 19:53)
Ar jum kiti neaiskina kas tinka jus vaikui...Man labai sunku itikinti kitus, kad druskos ir cukraus vaikuciams iki metuku nereikia..juolab, kad mielu noru valgo tai ka pagaminu- be jokiu prieskoniu. Man atsauna, jog nieko tokio.... doh.gif na zodziu kariauju...

Na as niekam ataskaitu neduodu, ka ten i tas koses dedu, o ko nededu, tai del cukraus ir druskos man niekas nieko neaiskina, bet vat kad vaikui reikia lasiniu duot, tai jau teko isgirs ne is vieno vyresniosios kartos atstovo doh.gif Bet as turiu gera atmaza, kad anksciau tai lasiniai visai kitokie buvo, o dabar tie parduotuviniai tai....... Ir tada kalba pakrypsta koks anksciau maistas geras be visokiu "E" buvo...... o ir saule anksciau skaisciau sviete.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir bunu paliekama ramybej lotuliukas.gif thumbup.gif
Nors mano mamai ir broliui tai galva skauda del to, kad Aiste dar vis "tas mano koses" valgo, MP geria, be soskes auga.... nu vnz. - nekokia as motina doh.gif lotuliukas.gif

O siaip tai primeciau, kad su tokiais tempais pilnai nuo bendro stalo pradesim valgyt gal nuo kokiu 1.5metu g.gif MP maitinti ketinau iki ~1metu + 3men., bet ziuresim kada cia ji prades kitokio pieno produktus virskint. Itariu kad gali tekt ir ilgiau maitint g.gif Nors dabar mes "papinames" tik vakare pries miega ir anksti ryte, tai manes tas veiksmas jau nebevargina.

Kas dar? Per 11 menesiadieni sverem 8.25 kg, turim 6 dantis, ir kamputi islindusi septinto. Sprendziant is to, kaip makaluoja pirstu po burna, tai ne uz ilgo turetu ir astuntas pradet list tongue.gif Esam judrios ir energingos, tik 2 kojom eiti net neplanuojam. O kam jei keturiom lekiam taip, kad vos pavyt galima ? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Prisijungsiu ir aš prie jūsų, jei leist 4u.gif Jau senai skaitinėju šį forumą, bet mažoji iki šiol neleisdavo ilgiau pasėdėti, kad ir pati parašyti suspėčiau - vis dėmesio sau reikalavo biggrin.gif
Paskaitinėjau, kaip jūs maitinant, tai pavydas ima... Ilgai stengiausi neduoti savo vaikui ko nereikia - iv. sausainiu, cukraus ir pan., bet neatlaikiau aplinkinių, ypač močiučių, spaudimo - padarė jos man meškos paslaugą -nematant į arbatėles cukrų dėjo, sausainiais (tais tešlainiais) maitino ir pan., o dabar pabandyk mažylei jų neduoti, o arbatos be cukraus nebegeria visai... doh.gif Todėl turiu duoti ir pati.. Šaunuolės visos, kurios atsilaikėt spaudimams, ar kurių aplinkiniai supratingesni ir nesikiša thumbup.gif
Taigi valgom mes jau beveik viską, išskyrus karvės pieno gryno dar neduodu (košeles tik su tuo pienu verdu), bei įvairių dešrelių ar perdirbtų mėsų, pusfabrikačių.
Bananą, persiką, kriaušę ir kt. minkštus vaisius, sausainius, pradėjau duoti pomidorą (naminiai), uogas(labiausiai patinka juodieji serbentai, braškių beveik nevalgo - močiučių didžiausiai nuoskaudai, nes tiek anūkėlei saugojo ir augino biggrin.gif ) duodu į rankytę pačiai ir ji sėkmingai valgo ir kramto. Kietesnius vaisius ir daržoves (obuolius, agurkus, morkas) tarkuoju smulkiai ir duodu arba pačiai su rankytėm "kiauliotis' ar pati pamaitinu šaukšteliu.
Pusryčiams dažniausiai valgom varšytę (Mūsų arba Miau)
Pietums verdam kosyte su daržovem (visom, išskyrus nelabai bulvės patinka/tinka)- + mėsyte (kalakutiena, jautiena, be druskos).
Pavakariams - jogurtas (arba natūralus Dobilo, arba tas be jokių E), sausainiukas, juoda ruginė duona. Buvau pamiršusi duoniukus - pabandysiu jų duot, gal valgys, vis geriau nei sausainiai!
Vakarienei - stengiuosi duoti košytę kokią nors, bet valgo tik retkarčiais - avižoms alergiška, ryžių, grikių nelabai valgo, tai tik kukurūzų belieka...
Mišinuko geriam iš ryto ir prieš miegutį, po 120-150 ml (daugiau niekad neišgerdavo)
Sulčių nelabai geria, o va saldintos arbatėles nuo 1 iki 2 puodelių per dieną.
Duodu retkatčiai žuvies, kiaušinio trynio (valgo tik jei padarau tokį sumuštinuką - batonas+sviestas+smulkiai kapotas trynys ir būtinai reikia duoti pačiai atsikąsti biggrin.gif ), sriubytės burokėlių ir kopūstų jau valgė.
Žodžiu, mažoji apetitu nesiskundžia (ne taip, kai buvo maža, kad kiekvienu išgertu lašu MP ar vėliau mišinuko džiaugdavomės). dabar jau galvojam, kad riboti gal jau reiktų, nes vios vaikšto ir am-am prašo doh.gif
Atsakyti
mes savo maziu prie kietesnio maisto pripratinom kazkur nuo 6 men su duona, sudziovindavau kietai kampuka ir duodavau, tai vaikui net seiles tisko kaip skanu buvo, paskui po truputi jau ir nedziovintos duodavau,ti va ne per seniausiai valge obuoli ir uzspringo, pradejo melynuot, tai atkraciau. tai daugiau obuoliu negauna, duodu tokius minkstesnius vaisius, labai tinka bananai smile.gif. siaip visai negeriam nei pieno nei misinio jau nuo kokio 5 menesio, neigrusi nei per kur. bandziau ir apgaudinet, niekaip. pajunta skoni ir viskas. bet kefyras labai tinka. ragavom varskes, iskart isbere, nors suvalgem tik puse arbatinio saukstuko. valgem ir kiausinio, labai patinka pieniskos desreles ir "slapianka" smile.gif. tik va nezinau jokiu sriubyciu, burokeliu nei is tolo gali nerodyt, iskarto pabega. ar kas nors davet jau pupeliu ar zirniu? kokia reakcija?
Atsakyti
Mano pupa nevalge zirniu, o i kose idedu tai valgo....
Atsakyti
sveikutes... kai paskaiciau, kiek jusu maziai valgo thumbup.gif maniskis dar gabalelius spjauna, v iskas tb sutrinta... ryte-misinukas, veliau -kose, pietums-mesa su darzovem, veliau-kese, o pries miega-misinukas. nakti-mp. tarpuose duodu vaisiu, duoniukus nelabai megsta... neduodu nieko nuo savo stalo, jokios druskos ir cukraus. bande cia mano mama jam kose pasaldinti, bet kai uzklupau tai toki veja sukeliau kad nebenores daugiau slamsto vaikui kist schmoll.gif o sese mano bande mane itikint lasinio duot vaikui doh.gif
Atsakyti
Ar daznai duodate tu konservuku? Hipp pvz.?
Papildyta:
QUOTE(dange29 @ 2009 08 14, 14:16)
sveikutes... kai paskaiciau, kiek jusu maziai valgo thumbup.gif maniskis dar gabalelius spjauna, v iskas tb sutrinta... ryte-misinukas, veliau -kose, pietums-mesa su darzovem, veliau-kese, o pries miega-misinukas. nakti-mp. tarpuose duodu vaisiu, duoniukus nelabai megsta... neduodu nieko nuo savo stalo, jokios druskos ir cukraus. bande cia mano mama jam kose pasaldinti, bet kai uzklupau tai toki veja sukeliau kad nebenores daugiau slamsto vaikui kist schmoll.gif o sese mano bande mane itikint lasinio duot vaikui doh.gif

Na, kiekvians , matyt, savaip supranta viska, taip pat ir vaiku maitinima. As duodu viska irgi, tik kas be konservantu. Patys labai sveikai maitinames. Bent jau stengiames smile.gif
Atsakyti