Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

Sveikos smile.gif Mes tai taip valgom: ryte košė (avižių, grikių, ryžių-kukuruzų). Kartais košes paskaninu vaisiu tyrele. Košės vis dar perku vaikiškus bet manau jau laikas paprastas košes pirkti. Per pietų daržovės su mėsa. Pora kartu bandžiau vietoj daržovių duoti makaronus su mėsa ir pomidoru. Tak patiko, gerai valgė. Dar dėl įvairumo bandžiau duoti miežinių kruopų su bulvė ir burokėliu. Žuvį mano mažylė nevalgo, nepatinka kažkodėl. g.gif Vakarėnei dažniausiai pas mus varškė su vaisiais arba yogurtas su vaisias (milupa arba mažas) arba šiaip daržovės. Mišinuką geriam prieš miegą ir vieną kartą naktį. Dienos bėgyje graužiam džiūvėsius, obuoliukus, kriaušės. Geriam įvairias arbateles, sulčius, bet mūsų mėgstamiausias gėrimas tai kompotas iš džiovintų vaisių. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Geneve @ 2009 05 07, 13:26)
sveikutes mamytes,
as savaja lelyte vis dar savo pienuku maitinu...
perku jai visokias pure bei vaikiskus jogurtukus, tasciau ji pora sauksteliu suvalgo ir viskas...
taip kad pagrinde 100 procentu pienuku as ja maitinu ...

nebe  nestuke.gif

Sveiki smile.gif ar bandėt pati pagaminti daržovių košytę? gal paprasčiausiai pirktinės nepatinka ? O mėsytę ar ragavot ? 4u.gif
Atsakyti
as ir duodu jau daug ka, jauir vistos kiausinio trynio daviau ( maisau i darzovienes) ir zuvyte gauna 2 kart savaitej, dar kiekviena rya geriam po maza sauksteli zuvies tauku ( mazoji net dreba kai pamato sauksteli su jais, islaizo ji visa lotuliukas.gif ) pagrinde megsta koses kruopu, kurias verdu jau ant karves pieni. Siaip valgymas dabar suprastejas ( nes dantai lenda) geria misinuka 3 kart dienoj, ir tarp valgymu griauzia tai obuoli, ai kokoruza, labai jau saldus kokoruzai patinka lotuliukas.gif bet ju duodu labai retai blush2.gif siaip del pacio gaminimo maistelio mano fantazija jau isseko, kartais nebezinau ka duot blush2.gif maau kad mazajai jau atsibodeskai kuris maistas, ji mieliau lenda pas mane i lekste lotuliukas.gif
Atsakyti
mums 11 mėn ir 1 diena smile.gif mūsų valgymas toks:
apie 8 val mišinėlis (maždaug 140 ml)
apie 10-10.30 grūdų košė su tyrele
apie 14-15 val daržovienė su mėsa (kurios jau žiauriai nebenori valgyti. tai man tenka sukti galvą: dariau frikadeles, gaminu pertrintą sriubą, duodu mėsytę su ryžiais, makaronais...)
apie 19 val jogurtas arba kokia košelė
apie 22 val mišinėlis miegui

mes dar neturim dantų, tai darosi sudėtingoka... niors šiaip, labai mielai ragauja viską, kas iš mūsų lėkštės. todėl kai pasigaminam įvairių troškinių ar ryžių/grikių/makaronų būna garnyrui, visada duodu ir jai. būna laaaaaaaabai laiminga wink.gif o žuvį ir kiaušinius mums prisakė duoti tik nuo metų. pakentėsim mėnesiuką. užkandžiams būna riestainiai, sausainėliai, bananas, obuoliukas, duona... geriama arbatėlę, vandenuką, sultis nelabai...

man klausimas - kaip jūs nuo mišinio ar nuo mp pereinat prie karvės/ožkos pienuko? kaip tą pieną paruošti vaikui gerti prieš miegą vietoj mišinio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgalu: 11 gegužės 2009 - 14:10
as neisivaizduoju kaip reikes pereiti prie karves pieno, kiek bandziau negeria doh.gif Turbut ir toliau reikes pirkti pieno miltelius nuo vienu metu verysad.gif Gal dar bandysiu pasaldinti karves piena, bet vel gal negerai del cukraus doh.gif
Atsakyti
Mano kruopa irgi panasiai kaip ir jusu valgo.Kosytes,mesyte,zuvyte..Labai megsta duoniukus ir obuolius thumbup.gif Kiausinio tik dar neduodu.ragavo kefyro,tai irgi patiko.O siaip tai daugiausia i musu lekstes ziuri ir mieliau is musu valgytu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murrr: 20 gegužės 2009 - 13:41
Mamytės help.gif nebežinau ką daryti verysad.gif
Mano mažius atsisako visiškai valgyti verysad.gif
Mums lygiai 11 mėnesiukų. Iki 10 mėn. neturėjome jokių problemų dėl valgymo. Valgydavo pilna burna ir daržovienę su mėsyte, ir įvairias Milupos košes ir nemačiau jokio vargo. Kai tik suėjo 10 mėnesių tarsi kažkas vaiką būtų pakeitęs. Nu nebevalgo ir viskas-paragauja vieną šaukštelį ir viskas, kitą vargais ne galais įsiūlau, tai jis į delniuką išspjauna ir meta ant žemės. Gyvas mano vaikas tik juoda duona, obuoliais, bananais ir tyrelėmis. Pati nebežinau ką duoti jam valgyti verysad.gif Teiravausi gydytojos ką daryti, tai liepė pratinti prie bendro stalo, bet kad to bendro ir nevalgo, paragauja verysad.gif ir viskas, pora šaukštelių ir visas jo valgymas. Mišinio dieną negeria, tik vakare, eidamas miegoti.
Gal kuriai nors mamai taip buvo, prašau, patarkite ką daryti, nes jau nusibodo gaminti jam maistą ir kaskartą viską pilti laukan verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulyte maze @ 2009 05 21, 16:21)

O gal jam dantukai dygsta? g.gif Maniškiui labai apmažėdavo apetitas, kai kaldavosi dantys, o paskui viskas stodavosi į savas vėžias thumbup.gif
Atsakyti
Mums lygiai 11 mėnesiukų. Iki 10 mėn. neturėjome jokių problemų dėl valgymo. Valgydavo pilna burna ir daržovienę su mėsyte, ir įvairias Milupos košes ir nemačiau jokio vargo. Kai tik suėjo 10 mėnesių tarsi kažkas vaiką būtų pakeitęs. Nu nebevalgo ir viskas-paragauja vieną šaukštelį ir viskas, kitą vargais ne galais įsiūlau, tai jis į delniuką išspjauna ir meta ant žemės. Gyvas mano vaikas tik juoda duona, obuoliais, bananais ir tyrelėmis. Pati nebežinau ką duoti jam valgyti verysad.gif  Teiravausi gydytojos ką daryti, tai liepė pratinti prie bendro stalo, bet kad to bendro ir nevalgo, paragauja  verysad.gif ir viskas, pora šaukštelių ir visas jo valgymas. Mišinio dieną negeria, tik vakare, eidamas miegoti.
Gal kuriai nors mamai taip buvo, prašau, patarkite ką daryti, nes jau nusibodo gaminti jam maistą ir kaskartą viską pilti laukan verysad.gif

sveika, mano dukrelei dabar 11men. ir kelios dienos...tai ji kaip tik prieš pusantros savaitės pradėjo valgyti. prieš tai išgyvenome beveik tris mėnesius NEVALGYMO...:-((( ir niekas negalėjo pasakyti ,kas ten buvo....kad dantų kalimasis turi įtakos tai tikrai tiesa, bet kai nevalgymas tęsiasi mėnesiais tikrai sudėtinga...manoji valgydavo tik avižinę košę su obuoliu, gerdavo valdenį ir dar kartais bulvių košė tikdavo...viskas doh.gif doh.gif jei nors trupinėlis mėsos "pakliūdavo", tai ir tos atsisakydavo.
Žodžiu schmoll.gif išbandžius buvau visokius receptus...beje mus dar labai daug kas ribojo- nes mes alergiški.
jei jūs galit viską valgyti, tai pabandyk jogurto duoti, rugpienio...apetitą žadina, taip pat tinka duoti truputėli sūdytų(tik nestipriai sūdytų) lašinių pačiulpti.
Atsakyti
Mums lygiai 11 mėnesiukų. Iki 10 mėn. neturėjome jokių problemų dėl valgymo. Valgydavo pilna burna ir daržovienę su mėsyte, ir įvairias Milupos košes ir nemačiau jokio vargo. Kai tik suėjo 10 mėnesių tarsi kažkas vaiką būtų pakeitęs. Nu nebevalgo ir viskas-paragauja vieną šaukštelį ir viskas, kitą vargais ne galais įsiūlau, tai jis į delniuką išspjauna ir meta ant žemės. Gyvas mano vaikas tik juoda duona, obuoliais, bananais ir tyrelėmis. Pati nebežinau ką duoti jam valgyti verysad.gif  Teiravausi gydytojos ką daryti, tai liepė pratinti prie bendro stalo, bet kad to bendro ir nevalgo, paragauja  verysad.gif ir viskas, pora šaukštelių ir visas jo valgymas. Mišinio dieną negeria, tik vakare, eidamas miegoti.

Pas mus beveik tas pats verysad.gif Mum jau greit metukai, bet va jau dvi savaites, kažką duodi - išpjauna. Jau ir pinigų gaila, ns ką neduodu, beveik viskas keliauja į šiukšliadežę verysad.gif Košėš jau rytais nevalgo, jogurtų, varškės irgi. Bet biški duodu kepto maisto - nenoriu dar, bet ką daryti, kai vaikas nevalgo. Taip ir sukames. Galite pabandyti duoti gabaliuką silkės, bet, kaip man aiškino sesutė, geriausiai pirkti ne supakuota. O šiaip bandyti maitinti tuo, ką valgote pati 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sloniatka: 22 gegužės 2009 - 13:54
QUOTE(Sloniatka @ 2009 05 22, 14:54)
Pas mus beveik tas pats verysad.gif

Mūsų situacija panaši verysad.gif , apetitas labai prastas. Spėju, kad gali būti nuo dantų, bet gal ir jau nusibodo tos košytės ir daržovienės su mėsa. Džiaugiuosi, kad bent jogurtus ir varškytes valgo, tai beveik tuo ir yra gyva. doh.gif Dar plius vaisiai, duoniukai, baronkės.
Šiaip dabar gaminu labai mažom porcijom ir stengiuosi dukrytei tiesiog maistą pasiūlyti mažiau, bet dažniau.
Be to, pratinam po mažu prie bendro stalo. Tai dabar sau ir MB gaminu atidžiai rinkdamasi maisto produktus ir prieskonius.
Labai tikiuosi, kad situacija laikina, nes svoris lėtai auga, o šiaip vaikas labai gyvas ir žvalus ax.gif
Atsakyti
Pas mus beveik tas pats verysad.gif Mum jau greit metukai, bet va jau dvi savaites, kažką duodi - išpjauna.

Galiu pasigirti, išdygo dantukai, valgymas pasitaisė, šiandien suvalgė visą šokoladinį surelį ir dar prašė smile.gif
Dėl nevalgymo, tai keičių meniu, stengiuosi daryti kažko naujo, dar neragauto. Kepiau žiedinius kopūstus, brokoli, daržovienė dabar valgom tik su mėsa, atskirai jau neduodu, nes žinau, kad nevalgys. Duodu dešreles, kepu žuvį tešloje, ir duodu be tešlos tik žuvį. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zaklina2008 @ 2009 05 19, 11:24)
as neisivaizduoju kaip reikes pereiti prie karves pieno, kiek bandziau negeria doh.gif  Turbut ir toliau reikes pirkti pieno miltelius nuo vienu metu  verysad.gif  Gal dar bandysiu pasaldinti karves piena, bet vel gal negerai del cukraus  doh.gif

Aš karvės pieno neduodu ir turbūt neduosiu dar kokį pusmetį, nes skaičiau, kad jis per daug riebus ir dar kažko jame per daug, ir mažuliukų skrandukai nelabai virškina jį (čia tik man nuomone). Saldinti turbūt irgi nelabai gerai, gal pabandykit ožkos pieno ar iš parduotuvės g.gif
Mūsų močiūtė davė mum karvės pieno, ir ką: viduriavom tris dienas ir visą naktį blogai miegojo - skaudėjo pilvukas, nes pienas buvo nevirintas doh.gif
O šiaip manoji ir taip pieną blogai geria, dabar bandau duoti rytais su košyte, kiek išgeria, tiek ir gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sloniatka: 03 birželio 2009 - 14:17