Nutariau ir aš pasidalinti kuom maitinu 11 mėn. mergytę, tik va manoji ne viską valgo daug išspjauna
8 val.- dešrelė arba mesyte su bulve, daržovėm
11 val.- jogurtas
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta)
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest
taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų
Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves
apie raugintus, o tuo labaiu marinuotus agurkus iki 2-3 metu net kalbos negali buti. ka tu manai, taip maitindama 11 men vaika? kuo vertingos desreles? juk ten grynos mesos net su ziburiu nerasi, nors, aisku, jos skanios. as, pavyzdziui, nescia budama tokiu produktu nevalgiau, o ir paprastai ju stengiuosi isvengt, rinkdamasi ka nors vertingesnio maistiniu poziuriu. o cia ne metu neturintis pyplys:(
QUOTE(Saran @ 2005 06 15, 19:02)
apie raugintus, o tuo labaiu marinuotus agurkus iki 2-3 metu net kalbos negali buti. ka tu manai, taip maitindama 11 men vaika? kuo vertingos desreles? juk ten grynos mesos net su ziburiu nerasi, nors, aisku, jos skanios. as, pavyzdziui, nescia budama tokiu produktu nevalgiau, o ir paprastai ju stengiuosi isvengt, rinkdamasi ka nors vertingesnio maistiniu poziuriu. o cia ne metu neturintis pyplys:(
Na jau tikrai renkuosi manau gerą maistą, o kodėl neparašai kuom tu maitini? agurkus, kad duoda, tai prisimenu nuo mano mamos laikų, o dešrelės yra auksčiausios rūšies Darakoniuko jai nežinai tokių tai pavadinimas nieko nepasakys
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams; dar spesi ju duoti tada, kai mazylis supras ir prades reikalauti ju is parduotuves ar pan.) ir t.t. jau geriau duok lasinio bryza, kad ciulptu, tai bus nauraliau, o marinuoti produktai yra pernelyg astrus maistas gleznam zarnynui ir skrandziui.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
QUOTE(Saran @ 2005 06 16, 14:44)
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams; dar spesi ju duoti tada, kai mazylis supras ir prades reikalauti ju is parduotuves ar pan.) ir t.t. jau geriau duok lasinio bryza, kad ciulptu, tai bus nauraliau, o marinuoti produktai yra pernelyg astrus maistas gleznam zarnynui ir skrandziui.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
dar karta sakau - kiekvieno valia, bet juk galima rinktis is tiesu geriausia.
Tu manai lašinys šių laikų maistas? na dar neskaičiau šiuolaikinės tokios knygos kurioje būtų taip parašyta (nors lašinį ir aš duodu), va o tu kaip rašai morkų sulčių ir pan. taip rašo tarybinės knygos, o ne mūsų mamytės (bent jau ne mano)
[quote=Saran,2005 06 16, 14:44]
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams
Viskas labai gražu, duokit savo mažiesiems ką sugalvojat, tik rinkitės pagal jų amžių ir nesipykit . Nuo 11 mėn jau pradedam pratinti prie daug ko, juk ir metai ne už kalnų, tai ir pieno gauna su sausainiais, meduoliai pas mus parduotuvėse labai skanūs ir pasirinkimas įvairus, kukurūzai gerai, bet mes tik cinamono nemėgstam, tai geriausi PŪKAS. Valgom obuolį, vyšnias, bananą, juoduosius serbentus, arbūzą, vynuogių, trešnių, visko po truputį..... Taigi :
Ryte 8,30-9val. mišinukas 150ml.dar pasivartome lovoje ir tada kartu į virtuvę kokią 10-10,30val. aš valgau batoną ir jai duodu, ar kitos duonos, užsikanda varškyte MIAU, ar kokiu jogurtu. Valgo po ne daug siūrio lazdelių pik-nik. Verdu sau kiaušinį ir jos daliai paskaičiuoju ir kefyru užgeriam, kad sprangu nebūtų, o būna kad ir kokią košę išsiverdam, ar makaronų su sviestuku, taigi pavalgom ir lekiam į lauką....
14-14,30val. pietūs. Verdu košę, kur įpilu daugiau vandens tai tuo pačiu ir sriuba gaunasi, nes manoji mažai skyščių geria tai reikia kaip apgauti . Daržovės įvairios bulvės, morkos, kopūstas, cukinija, šparaginės pupelės, žirniai, pomidoras tam tikrais atvejais, ne daug druskos, aliejaus, krapų, petražolių ir paruoštos frikadelės iš šaldiklio (pasidarau kokioms dviems savaitėms, su blenderiu susmulkinu, pasidarau faršą, svogūnas, dripsniai, druskos, pipiro ir kiaušinio trinys. Išverdu, atšaldau ir į šaldiklį. Jautiena, kalakutas, vištiena, veršiena, na kartais triušiena). Prie košės žalio pomidoro ar agurko lupto. Tik aišku ne viską vienu metu verdu, nesupraskit klaidingai, pasirenku pagal situaciją kas prie ko dera.
O žuvis tai daugiausiai lašiša. Sviestuke apkepu svogūną, morką, žuvį, pomidorą, cukiniją, ne daug druskos. Išverdu bulves arba smulkius makaronus, baigiant virti viską dar kartu pašutinu kelias minutes, oi kaip skanu. 16-16,30val. pasnaudžiam iki vakarienės, prieš vakarienę kokių sulčių..
18-18,30val. košės su grūdais. Avižos, kukurūzai, ryžiai, manų košė, grikiai su pienu, makaronai. Keičiam viską, kad nesikartotų... po kelių savaičių duosiu liesos varškės ir dripsių varškėtukų. Būna ir savo maisto duodam, jeigu atitinka tokio vaiko poreikius, ir keptos vištos krūtinėlės ne daug, ir šutintos žuvies su daržovėmis kurią mes valgome, tik dedame mažiau prieskonių...
Nuo 21val. ruošiamės miegui, maudynės. Iki to dar būna ko užkandam, arba ne kaip pasiseka, mišinio 150-180ml. ir miegot ir jau 22val. miega, na būna išimčių svečiai, kelionės ir t.t. Taigi augam ir vargo nematom, o kada ką pritingim pasidaryti ar kokia išvyka, į parduotuvę kokios tyrelės ir kvit ir sočios Nuo metų vietoj mišinio duosiu kefyro, pieno, pieno gėrimų, kokteilių su vaisiais ir pienu, AKTIMEL ir t.t.
kiekvienos mamos reikalas, kuo maitinti vaika. as tiesiog nesulaikiau savo nuostabos. bet juk tai, kas buvo musu mamu laikais jau praejo, dabar kiti standartai, apie tai kiekviename vaiku zurnale rasoma. juk visa zengia i prieki, tobuleja, tai negi vadovausiesi keliu desimtmeciu senumo tiesomis?..dabar medikai daug ko nepataria vaikams iki metu ar dveju treju: nei zaliu morku ar ju sulciu (ka taip dievino musu mamos), jokio cukraus ir druskos(o tuo labaiu saldainiu, juk jie neturi jokios vertes, tik kenkia dantukams
Viskas labai gražu, duokit savo mažiesiems ką sugalvojat, tik rinkitės pagal jų amžių ir nesipykit . Nuo 11 mėn jau pradedam pratinti prie daug ko, juk ir metai ne už kalnų, tai ir pieno gauna su sausainiais, meduoliai pas mus parduotuvėse labai skanūs ir pasirinkimas įvairus, kukurūzai gerai, bet mes tik cinamono nemėgstam, tai geriausi PŪKAS. Valgom obuolį, vyšnias, bananą, juoduosius serbentus, arbūzą, vynuogių, trešnių, visko po truputį..... Taigi :
Ryte 8,30-9val. mišinukas 150ml.dar pasivartome lovoje ir tada kartu į virtuvę kokią 10-10,30val. aš valgau batoną ir jai duodu, ar kitos duonos, užsikanda varškyte MIAU, ar kokiu jogurtu. Valgo po ne daug siūrio lazdelių pik-nik. Verdu sau kiaušinį ir jos daliai paskaičiuoju ir kefyru užgeriam, kad sprangu nebūtų, o būna kad ir kokią košę išsiverdam, ar makaronų su sviestuku, taigi pavalgom ir lekiam į lauką....
14-14,30val. pietūs. Verdu košę, kur įpilu daugiau vandens tai tuo pačiu ir sriuba gaunasi, nes manoji mažai skyščių geria tai reikia kaip apgauti . Daržovės įvairios bulvės, morkos, kopūstas, cukinija, šparaginės pupelės, žirniai, pomidoras tam tikrais atvejais, ne daug druskos, aliejaus, krapų, petražolių ir paruoštos frikadelės iš šaldiklio (pasidarau kokioms dviems savaitėms, su blenderiu susmulkinu, pasidarau faršą, svogūnas, dripsniai, druskos, pipiro ir kiaušinio trinys. Išverdu, atšaldau ir į šaldiklį. Jautiena, kalakutas, vištiena, veršiena, na kartais triušiena). Prie košės žalio pomidoro ar agurko lupto. Tik aišku ne viską vienu metu verdu, nesupraskit klaidingai, pasirenku pagal situaciją kas prie ko dera.
O žuvis tai daugiausiai lašiša. Sviestuke apkepu svogūną, morką, žuvį, pomidorą, cukiniją, ne daug druskos. Išverdu bulves arba smulkius makaronus, baigiant virti viską dar kartu pašutinu kelias minutes, oi kaip skanu. 16-16,30val. pasnaudžiam iki vakarienės, prieš vakarienę kokių sulčių..
18-18,30val. košės su grūdais. Avižos, kukurūzai, ryžiai, manų košė, grikiai su pienu, makaronai. Keičiam viską, kad nesikartotų... po kelių savaičių duosiu liesos varškės ir dripsių varškėtukų. Būna ir savo maisto duodam, jeigu atitinka tokio vaiko poreikius, ir keptos vištos krūtinėlės ne daug, ir šutintos žuvies su daržovėmis kurią mes valgome, tik dedame mažiau prieskonių...
Nuo 21val. ruošiamės miegui, maudynės. Iki to dar būna ko užkandam, arba ne kaip pasiseka, mišinio 150-180ml. ir miegot ir jau 22val. miega, na būna išimčių svečiai, kelionės ir t.t. Taigi augam ir vargo nematom, o kada ką pritingim pasidaryti ar kokia išvyka, į parduotuvę kokios tyrelės ir kvit ir sočios Nuo metų vietoj mišinio duosiu kefyro, pieno, pieno gėrimų, kokteilių su vaisiais ir pienu, AKTIMEL ir t.t.
Kai maze buna ka tik atsikelus, duodu misinuko. Praejus mazdaug valandai valgom pusrycius. Pusryciams valgom koses (manu, grikiu, aviziniu dribsniu ar kukuruzu ir t.t.), uzgeriam vandenuku. Kartais dar jogurto uzkapojam. Miegot manoji eina praejus mazdaug valandai po pusryciu. O pabudus buna priespieciu metas. Tada kemsam duonyte (tik be jokiu grudu viduje) su sviestu ir ivairiu rusiu tepamu suriu. Desertui bandele su sviestu ir sutrintu bananu ar braske arba desertiniu tepamu suriu. Aisku, viska supjaustau mazais gabaleliais. Uzgeriam arbatyte, kurios nemazas atsargas parsiveziau is Lietuvos. "Mazas" vadinasi
Cia kazkas rase apie kepta obuoli. Merginos, o kaip iskepti ta obuoli? Ar cukraus reikia deti?
Ir del kepto maisto norejau paklaust. Ar galima pvz. darzoves sviestuke pakepint? Nes as knygoje apie kudikiu mityba skaiciau, kad iki metu vaikui kepto maisto negalima. Viska reikia virti arba i orkaite.
Ir del kepto maisto norejau paklaust. Ar galima pvz. darzoves sviestuke pakepint? Nes as knygoje apie kudikiu mityba skaiciau, kad iki metu vaikui kepto maisto negalima. Viska reikia virti arba i orkaite.
Mes valgom 2 kartus per dieną košę ir 1 kartą daržovienę su mėsa. Pavakariams jogurtą arba varškytę. Meniu kol kas kaip leliuko .
Bet duodu dešrytės, mėsytės pagraužti - mažais kiekiais ir aišku geros kokybės, aišku duonos, sausainių... Kai gaminu sau padorų maistą, prieš įdėdama prieskonius jai atskiriu ir sumalu blenderiu - tuomet tą patį valgo ką ir mes .
Dar virtus makaronus ji mėgsta, rankyte valgo po vieną ir dievina varškės sūrelius, kuriuos perku be šokolado - spės dar....Ir taip prie saldainių puola, nors nėra ragavusi
Bet duodu dešrytės, mėsytės pagraužti - mažais kiekiais ir aišku geros kokybės, aišku duonos, sausainių... Kai gaminu sau padorų maistą, prieš įdėdama prieskonius jai atskiriu ir sumalu blenderiu - tuomet tą patį valgo ką ir mes .
Dar virtus makaronus ji mėgsta, rankyte valgo po vieną ir dievina varškės sūrelius, kuriuos perku be šokolado - spės dar....Ir taip prie saldainių puola, nors nėra ragavusi
[quote=KVL,2005 03 12, 23:37]
[quote=Migele,2005 03 11, 13:46]
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi,
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;
- miltų pora šaukštų (kiekį pareguliuosi paskui).
varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
[/quote]
Rekomenduoju įdėti dar 1 valgomą šaukštą manų kruopų - virtinukai bus puresni.
[quote=Migele,2005 03 11, 13:46]
KVL gal gali savo varsketuku recepta parasysi,
Varsketukams prireiks:
- varskes (bandymų keliu nustatyta, kad skaniausia Bios, bet visai tinka ir Saulės pieno liesa arba pusriebė), jei imsi pakelį, tai teks patiekalą dalintis su pagrindiniu valgytoju, jei gaminsi tik jam - užteks ir pusės pakelio;
- kiaušinio (jei varškės 1/2 pakelio, užteks tik baltymo). Jei bus noras paeksperimentuoti - galima naudoti putpelės kiaušinius - prireiks poros;
- miltų pora šaukštų (kiekį pareguliuosi paskui).
varškę su kiaušiniu ištrini šakute, suberi miltus (druską ir cukrų - savo nuožiūra jei vartojat), ir dar patrini - turėtų gautis toks limpantis gniutulas. Užverdi vandenį - ir leidi tuos varškėčius - jei nori mikštesnių, tai beveik šaukšteliu, jei kietesnių - tai tada truputį daugiau miltų įberi, kad ta tešla ne taip prie rankų kibtų ir būtų galima lipdyti. Paverdi kol išplaukia į vandens paviršių + dar kokią minutę. Pateikimas g.b. su sviestuku, galima truputį grietinės, jei valgytojui patinka - tai vietoj grietinės kokią šaldytą uogą ar uogienės.
Išsamesnis recepto nagrinėjimas ir paslaptys, buvo išdėstytos, berods, receptų skyrelyje.
[/quote]
Rekomenduoju įdėti dar 1 valgomą šaukštą manų kruopų - virtinukai bus puresni.
QUOTE(mutantė @ 2005 06 15, 15:59)
Nutariau ir aš pasidalinti kuom maitinu 11 mėn. mergytę, tik va manoji ne viską valgo daug išspjauna
8 val.- dešrelė arba mesyte su bulve, daržovėm
11 val.- jogurtas
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta)
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest
taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų
Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves
8 val.- dešrelė arba mesyte su bulve, daržovėm
11 val.- jogurtas
14 val.- sriubyte kuria verdu, arba mėsos kotletai, arba virta višta, arba žuvis
18 val.- varškė, kuri sumaišyta su jogurtu (perku Magija iškart pagaminta)
21 val. - jogurtas arba dešrele arba mėsytė su bulvėm, vakare atiduodu viską kas gali kitą dieną sugest
taip dar duodu saldainį, baronką, džiuvesį, raugintą ar marinuotą agurką pagriaužt, tik žiūriu. kad nepasprinktų
Manoji nevalgo visų tų greit paruošiamų košių, negeria arbatos, nelabai mėgta bulves
Ar tikrai gerai leliui duoti dešreles? Man kažkodėl atrodo, kad į jas pridėta labai daug visokių konservantų, dažų ir pan.
Siūlyčiau iškepti blynukų su burokine tarka tarkuotais obuoliais.