O aš vakar dariau tuos pikantiškus mėsos kukulius. Tiesa, dariau paprastai - be putpelių kiaušinių ir įdaro. Tik į faršą įdėjau vištos kiaušinuko, grietinės ir miltų, o paskui išvirtus dar ištroškinau. Su bulvėm buvo niam niam Dukrius kirto apsilaižydamas, o vyras ir šiandienai pietums užsisakė
Tiesa, klausiau prieš tai kaip turi atrodyt makaroniukų ir varškės apkepas - sulipęs turi būt ar ne? Ir kokiu santykiu dėt varškės ir kiek atseikėt nevirtų makaronų? Būčiau dėkinga
QUOTE(Dvyniuke @ 2007 07 24, 15:04)
O aš vakar dariau tuos pikantiškus mėsos kukulius. Tiesa, dariau paprastai - be putpelių kiaušinių ir įdaro. Tik į faršą įdėjau vištos kiaušinuko, grietinės ir miltų, o paskui išvirtus dar ištroškinau. Su bulvėm buvo niam niam Dukrius kirto apsilaižydamas, o vyras ir šiandienai pietums užsisakė
Tiesa, klausiau prieš tai kaip turi atrodyt makaroniukų ir varškės apkepas - sulipęs turi būt ar ne? Ir kokiu santykiu dėt varškės ir kiek atseikėt nevirtų makaronų? Būčiau dėkinga
Tiesa, klausiau prieš tai kaip turi atrodyt makaroniukų ir varškės apkepas - sulipęs turi būt ar ne? Ir kokiu santykiu dėt varškės ir kiek atseikėt nevirtų makaronų? Būčiau dėkinga
Sveikutė! Apie makaroniukų apkepą. Vienam pakeliui varškės (~200gr) reikia puslitrinio-0,7litro stiklainiuko virtų smulkių makaroniukų.Juos su varške,kiaušiniu,cukriuku,žiupsneliu druskytės reikia labai gerai išmaišyti.Galima net sublenderiuoti.Tada kepti įkaitintoje orkaitėje tol,kol gražiai pagels,tai maždaug 15min.,priklausomai nuo temperatūros.Geriausia yra vidutiniškai ~180laipsnių.
Tuomet išjungti ir palikti orkaitėje aušti,kol nebus karštas,tik šiltas valgyti.Noriu pastebėti,kad bet koks kepinys nėra iš karto išimamas iš orkaitės,o iškepus dar kiek paaušinamas,kad nesukristų ir pan.
Jei tau apkepas anksčiau išeidavo per birus,tai galėjo būti nepakankamai gerai išmaišyta varškė ir per trumpai kepta.Šiaip tik orkaitėje kiek paaušintas,ne iškarto išimtas apkepas geriau sukimba.Jei ką dar pasiruošusi padėti,nes man viskas gerai su juo gaunasi.
Labukas o zinot ka as atradau sena mociutes recepta ir mano mergaite visai neblogai valge taigi sutarkuoju bulvytes per bulvine tarka uzverdu pienuka ir tada supilu tarkius, druskytes ir pries gala sviestuko nu zinokit visai skanu buvo net pavadinima sugalvojom TARKE tik reikia visada maisyt verdant ir tam tikro puodo kad nesviltu nezinau kaip tie puodai vadinasi tokie visi juodi kaip teflonines keptuves gal kam patiks mano merga tai neblogai valge palyginus pagal jos valgyma SKANAUS
QUOTE(vaidutedd @ 2007 07 26, 22:23)
Labukas o zinot ka as atradau sena mociutes recepta ir mano mergaite visai neblogai valge taigi sutarkuoju bulvytes per bulvine tarka uzverdu pienuka ir tada supilu tarkius, druskytes ir pries gala sviestuko nu zinokit visai skanu buvo net pavadinima sugalvojom TARKE tik reikia visada maisyt verdant ir tam tikro puodo kad nesviltu nezinau kaip tie puodai vadinasi tokie visi juodi kaip teflonines keptuves gal kam patiks mano merga tai neblogai valge palyginus pagal jos valgyma SKANAUS
Sveikuciai, koks geras receptukas, butinai ji isbandysiu siandien O as noriu pasiulyti toki: 100gr bulvytes ir 100 gr moliugo isverdam, tuomet sudeti 50gr varskes ir kartu su moliugu ir bulvyte isplakti su blenderiu, ideti sviestuko pagardinti pienuku. Taip gerai gavosi, bet mano gurmanas suvalge tik du saukstus Gal jusu leliukams patiks?
QUOTE(braske11 @ 2007 07 27, 11:30)
Sveikuciai, koks geras receptukas, butinai ji isbandysiu siandien O as noriu pasiulyti toki: 100gr bulvytes ir 100 gr moliugo isverdam, tuomet sudeti 50gr varskes ir kartu su moliugu ir bulvyte isplakti su blenderiu, ideti sviestuko pagardinti pienuku. Taip gerai gavosi, bet mano gurmanas suvalge tik du saukstus Gal jusu leliukams patiks?
Labuks mano pana labai megsta moliuga manau kad sita kose turetu valgyt tik toks klausimelis kur to moliugo gaut ziema rimi pardei dar kartais gaudavau bet jaukiek laiko ziuriu ir vis nematau beje apie iki ar maksima isvis nekalbu prie mano namu tai is vis niekad nebuna nebent hiperi ieskot?
o aš bandysiu tų tarkuotų bulvyčių šiandien pagamint gal patiks
QUOTE(vaidutedd @ 2007 08 07, 13:19)
Labuks mano pana labai megsta moliuga manau kad sita kose turetu valgyt tik toks klausimelis kur to moliugo gaut ziema rimi pardei dar kartais gaudavau bet jaukiek laiko ziuriu ir vis nematau beje apie iki ar maksima isvis nekalbu prie mano namu tai is vis niekad nebuna nebent hiperi ieskot?
Sveikuciai, as turiu gera drauge, kuri buvo uzsisaldziusi didziuli moliuga. Tai valgo ir jos vaikas ir manajam uztenka . Dar iki siol turime . Tai kad negaliu nieko patarti, kur ju ieskoti. As siemet irgi bandysiu prisisaldyti, mama sake jau vienas pupso darze
QUOTE(12345 @ 2007 07 01, 22:06)
Sveikutės!Ką manot apie pūkinius virtinukus? Žinau,vaidutedd,kad tau jau esu tą receptuką parašiusi į AZ,dabar siūlau ir kitoms išbandyti.
Reikės: saujos šviežios varškės,šaukšto grietinės,žiupsnelio druskos,šaukšto cukraus(jei atrodo perdaug dėkite mažiau),saujos miltų.
Viską išminkyti iki vientisos masės,kuri turi būti minkšta,jei išėjo kietoka,tai galima pilstelėti kelis šaukštus pienuko ir gerai perminkyti.
Iš tešlos iškočiojame labai plonas juosteles(kočiojame tarp delnų),jas supjaustome mažytėmis pagalvėlėmis ir dedame į verdantį vandenį.Verdame apie 15 min.Galima trumpiau ar ilgiau virti,priklauso kaip jums skaniau.Išgreibtus paskaniname sviestuku ir cukriuku,jei nenusistačiusios prieš jį.Virtinukai išverda labai minkšti,puode greitai tyžta,todėl sekite kaip verda.Minkštumo esmė grietinėje ir kiaušinio nebuvime tešloje.
Skanaus
Reikės: saujos šviežios varškės,šaukšto grietinės,žiupsnelio druskos,šaukšto cukraus(jei atrodo perdaug dėkite mažiau),saujos miltų.
Viską išminkyti iki vientisos masės,kuri turi būti minkšta,jei išėjo kietoka,tai galima pilstelėti kelis šaukštus pienuko ir gerai perminkyti.
Iš tešlos iškočiojame labai plonas juosteles(kočiojame tarp delnų),jas supjaustome mažytėmis pagalvėlėmis ir dedame į verdantį vandenį.Verdame apie 15 min.Galima trumpiau ar ilgiau virti,priklauso kaip jums skaniau.Išgreibtus paskaniname sviestuku ir cukriuku,jei nenusistačiusios prieš jį.Virtinukai išverda labai minkšti,puode greitai tyžta,todėl sekite kaip verda.Minkštumo esmė grietinėje ir kiaušinio nebuvime tešloje.
Skanaus
kartais (nu gal daznokai ) kai labai tingiu rankas terlioti, as padarau siek tiek skystesne tesla (vietoj grietines pilu kefyra, o jei jo neturiu-tai piena) ir kaip blynus kepu keptuveje. Super!
dar razinu galima prideti jeigu vyresni vaikuciai valgo
kai buvau nescia-tai mano vienas pagrindiniu patiekalu buvo
Mėsiška brokolių sriuba
Reikės:
nedidelės brokolio šakelės, morkos, bulvytės, žiupsnelio druskos, šaukšto miltų, 3 šaukšt. faršo, pusę plakto vištos kiaušinio arba viso putpelės kiaušinuko.
Gaminimas:
užkaičiame virti pasūdytą vandenį nedideliam puode.Kol vanduo užvirs pasiruošiame daržoves:nuskustas morką ir bulvytę supjaustome smulkiais gabaliukais,taip pat ir brokolį.Į užvirusį vandenį sudedame tik supjaustytas bulvytę ir morkytę.Kol verda, pasiruošiame faršą: į faršą įberiame žiupsniuką druskytės, įdedame kiaušinuką,miltukus ir gerai išmaišome.Tada imdamos šaukšto galiuku po truputį, dedame paruoštą faršą į puodą su daržovėm.Kai faršas sudėtas visas,galima sudėti brokolį.Virti iki priimtino minkštumo.
Dėmesio!
Virdamas faršas labai išsipučia,todėl gali prireikti gabaliukus pergnybti šaukštu.
Šiai sriubai taip pat tinka papildomai dėti konservuotų žirnelių, apie šaukštą.
Sriubą tinka valgyti su grietine ir be jos, galima dar verdant paskaninti trupučiu sviesto,jei priimtina,pridėti prieskonių.
Skanaus
Reikės:
nedidelės brokolio šakelės, morkos, bulvytės, žiupsnelio druskos, šaukšto miltų, 3 šaukšt. faršo, pusę plakto vištos kiaušinio arba viso putpelės kiaušinuko.
Gaminimas:
užkaičiame virti pasūdytą vandenį nedideliam puode.Kol vanduo užvirs pasiruošiame daržoves:nuskustas morką ir bulvytę supjaustome smulkiais gabaliukais,taip pat ir brokolį.Į užvirusį vandenį sudedame tik supjaustytas bulvytę ir morkytę.Kol verda, pasiruošiame faršą: į faršą įberiame žiupsniuką druskytės, įdedame kiaušinuką,miltukus ir gerai išmaišome.Tada imdamos šaukšto galiuku po truputį, dedame paruoštą faršą į puodą su daržovėm.Kai faršas sudėtas visas,galima sudėti brokolį.Virti iki priimtino minkštumo.
Dėmesio!
Virdamas faršas labai išsipučia,todėl gali prireikti gabaliukus pergnybti šaukštu.
Šiai sriubai taip pat tinka papildomai dėti konservuotų žirnelių, apie šaukštą.
Sriubą tinka valgyti su grietine ir be jos, galima dar verdant paskaninti trupučiu sviesto,jei priimtina,pridėti prieskonių.
Skanaus
QUOTE(12345 @ 2007 08 12, 19:43)
Mėsiška brokolių sriuba
Reikės:
nedidelės brokolio šakelės, morkos, bulvytės, žiupsnelio druskos, šaukšto miltų, 3 šaukšt. faršo, pusę plakto vištos kiaušinio arba viso putpelės kiaušinuko.
Gaminimas:
užkaičiame virti pasūdytą vandenį nedideliam puode.Kol vanduo užvirs pasiruošiame daržoves:nuskustas morką ir bulvytę supjaustome smulkiais gabaliukais,taip pat ir brokolį.Į užvirusį vandenį sudedame tik supjaustytas bulvytę ir morkytę.Kol verda, pasiruošiame faršą: į faršą įberiame žiupsniuką druskytės, įdedame kiaušinuką,miltukus ir gerai išmaišome.Tada imdamos šaukšto galiuku po truputį, dedame paruoštą faršą į puodą su daržovėm.Kai faršas sudėtas visas,galima sudėti brokolį.Virti iki priimtino minkštumo.
Dėmesio!
Virdamas faršas labai išsipučia,todėl gali prireikti gabaliukus pergnybti šaukštu.
Šiai sriubai taip pat tinka papildomai dėti konservuotų žirnelių, apie šaukštą.
Sriubą tinka valgyti su grietine ir be jos, galima dar verdant paskaninti trupučiu sviesto,jei priimtina,pridėti prieskonių.
Skanaus
Labukas aciu uz sriubyte siandien pabandysiu gal kartais valgys zinai kol buvom sventojoj negalejau patiket kaip mano merga valge net kakodavo po ketris kart per diena tik gryzom namo vel viskas isnaujo nu visiskai beveik nevalgo manau kad iltiniai dantys bet man nelaiko nervai nesuprantu kuo ji gyva Reikės:
nedidelės brokolio šakelės, morkos, bulvytės, žiupsnelio druskos, šaukšto miltų, 3 šaukšt. faršo, pusę plakto vištos kiaušinio arba viso putpelės kiaušinuko.
Gaminimas:
užkaičiame virti pasūdytą vandenį nedideliam puode.Kol vanduo užvirs pasiruošiame daržoves:nuskustas morką ir bulvytę supjaustome smulkiais gabaliukais,taip pat ir brokolį.Į užvirusį vandenį sudedame tik supjaustytas bulvytę ir morkytę.Kol verda, pasiruošiame faršą: į faršą įberiame žiupsniuką druskytės, įdedame kiaušinuką,miltukus ir gerai išmaišome.Tada imdamos šaukšto galiuku po truputį, dedame paruoštą faršą į puodą su daržovėm.Kai faršas sudėtas visas,galima sudėti brokolį.Virti iki priimtino minkštumo.
Dėmesio!
Virdamas faršas labai išsipučia,todėl gali prireikti gabaliukus pergnybti šaukštu.
Šiai sriubai taip pat tinka papildomai dėti konservuotų žirnelių, apie šaukštą.
Sriubą tinka valgyti su grietine ir be jos, galima dar verdant paskaninti trupučiu sviesto,jei priimtina,pridėti prieskonių.
Skanaus
QUOTE(vaidutedd @ 2007 08 14, 16:10)
Labukas aciu uz sriubyte siandien pabandysiu gal kartais valgys zinai kol buvom sventojoj negalejau patiket kaip mano merga valge net kakodavo po ketris kart per diena tik gryzom namo vel viskas isnaujo nu visiskai beveik nevalgo manau kad iltiniai dantys bet man nelaiko nervai nesuprantu kuo ji gyva
Sveika sugrįžus! Manau,kad tavoji mėgsta arba lauke valgyti,arba įspūdžiai padeda.Gal tiktų,jei įjungtum TV kol valgydini? Muziką paleistum? Gal turi teletabių įrašą?
Man ir mano pažįstamiem,kai teko toks vaiko išsidirbinėjimas,tai įjungdavom TV. O,kai ir tas nepadėjo,tai nepasigėdijom kitų nuomonės ir griežtai "griebėm jautį už ragų"-kategoriškai liepėm valgyti.Ir ką- mačijo.Visi vaikai kartais turi "užplaukimų",kad nos tu ką.
QUOTE(12345 @ 2007 08 15, 18:24)
Sveika sugrįžus! Manau,kad tavoji mėgsta arba lauke valgyti,arba įspūdžiai padeda.Gal tiktų,jei įjungtum TV kol valgydini? Muziką paleistum? Gal turi teletabių įrašą?
Man ir mano pažįstamiem,kai teko toks vaiko išsidirbinėjimas,tai įjungdavom TV. O,kai ir tas nepadėjo,tai nepasigėdijom kitų nuomonės ir griežtai "griebėm jautį už ragų"-kategoriškai liepėm valgyti.Ir ką- mačijo.Visi vaikai kartais turi "užplaukimų",kad nos tu ką.
Man ir mano pažįstamiem,kai teko toks vaiko išsidirbinėjimas,tai įjungdavom TV. O,kai ir tas nepadėjo,tai nepasigėdijom kitų nuomonės ir griežtai "griebėm jautį už ragų"-kategoriškai liepėm valgyti.Ir ką- mačijo.Visi vaikai kartais turi "užplaukimų",kad nos tu ką.
O mums ir tai nemacija Kazkuria diena, net verkiau tokia skania kosyte padariau, isviriau soru kruopu, paskui idejau kubeliais moliuga, pagardinau pienuku ir sviestuku, pertiniau IR PATI SUVALGIAU