Mamulės, pasakykit ką negerai padariau gamindama makaroniukų apkepą su varške...? Iškepęs buvo visai nesusiklijavęs, toks birus, tarsi trupiniai. Na, šiaip buvo skanus, dukrytė niamniavo ir tokį, bet koks turi būt ištikrųjų? Gal pridėjau perdaug makaronų - perskaičiau, kad jų turi būti dvigubai daugiau nei varškės Tiesa, pastovėjęs kepinys jau buvo sulipęs gerai.
Dar dariau pūkinius varškėtukus be kiaušinių. Irgi labai skanu, bet jau taip ištežo, kad kitą kart vis dėlto dėsiu kiaušiuko.
Dar dariau pūkinius varškėtukus be kiaušinių. Irgi labai skanu, bet jau taip ištežo, kad kitą kart vis dėlto dėsiu kiaušiuko.
[/quote]
O pas man atvirksciai gavosi ne pukuciai bet stangruciai turbut per daug miltu idejau
[/quote]
O pas man atvirksciai gavosi ne pukuciai bet stangruciai turbut per daug miltu idejau
[quote=braske11,2007 07 22, 18:03]
[/quote]
[/quote]
Ai, tai reiškia man irgi tiesiog daugiau miltų reikėjo įdėt
[/quote]
[/quote]
Ai, tai reiškia man irgi tiesiog daugiau miltų reikėjo įdėt
Labuks visoms jaaaau labai seniai cia lankiausi tai kol viska perskaiciau ohoho kiek priplepejot tai va, pasiguosiu persirgom stomatitu nieko nevalgem numetem 2kg, dabar jau sveikos, bet tympt uz vadziu ir vel ispradziu vel nieko nevalgo kaip cia kazkuri mamyte rase pilu absoliuciai viska i kriaukle valgo tik varske jogurtus ir vaisius net ir vitaminas c leidziamas nieko nepadejo tuoj nuprotesiu ai nebent zalia sasyska dar pakramsnoja jau sakiau nieko nedarysiu daugiau kai isbades gal valgys, bet kur tau 2saukstukai ir visa kita i siuksline ai dar bairi pasakysiu mano karalaite griauzia zalia svoguna kaip oboli nepatikesit, oi kaip man smirda paskiau ja buciuot nebegaliu
Sveiki Mums 11 mėn ir 1 sav. Paskaitinėjau apie jūsų mažylių maistelį. Mes jau valgom beveik viską, ką valgo visa šeima. Ir pabandyk jam duoti iš jo asmeniško bliūdelio - pakelia tokią isteriją Jam būtinai reikia valgyti iš mano lėkštės ir tai ką aš valgau Turbūt tas bliūdelis asocijuojasi su tomis beskonėmis leliukiškomis košėmis Šeimai stengiuosi gaminti tai, ką gali valgyti ir mažius, aišku, kartais tenka jį ir apgauti - į savo lėkštę įdedu kitokio maistelio Žiūri įtartinai, bet nieko, valgo atbulais dantimis
QUOTE(vaidutedd @ 2007 07 22, 19:21)
Labuks visoms jaaaau labai seniai cia lankiausi tai kol viska perskaiciau ohoho kiek priplepejot tai va, pasiguosiu persirgom stomatitu nieko nevalgem numetem 2kg, dabar jau sveikos, bet tympt uz vadziu ir vel ispradziu vel nieko nevalgo kaip cia kazkuri mamyte rase pilu absoliuciai viska i kriaukle valgo tik varske jogurtus ir vaisius net ir vitaminas c leidziamas nieko nepadejo tuoj nuprotesiu ai nebent zalia sasyska dar pakramsnoja jau sakiau nieko nedarysiu daugiau kai isbades gal valgys, bet kur tau 2saukstukai ir visa kita i siuksline ai dar bairi pasakysiu mano karalaite griauzia zalia svoguna kaip oboli nepatikesit, oi kaip man smirda paskiau ja buciuot nebegaliu
Labai Tave suprantu - didžiausias siaubas kai vaikas nevalgo. Maniškė taip elgėsi po 3 dienų karštinės ir dantukų dygimo. Pusė mėnesio kankinaus su ja Dabar nieko, vėl normaliai. O tuo metu tai ir duodavau tai, kas jai patinka - dešrelė, vištiena virta, bandelė ir visokie nesveiki valgymai - betgi vaikas valgė, o tai ir buvo svarbiausia (jokių košių neikišdavau - nei daržovinių, nei kruopinių). Na, dar kiaušinis patinka, tai šitą valgė tuo metu. Linkiu ištverti tą sunkų metą, viskas atsistatys, juk vaikiukas po ligos
Labas visoms.Vaidutedd,linkiu daug kantrybės su ligoniuku.Sveikimas toks dalykas,kad dingsta apetitas.Na,nenusimink,laike mėnesio turi viskas susitvarkyti.Su saldžiu maisteliu siūlyčiau truputį atsargiai elgtis,nes yra tikimybė,kad labai įpras prie saldaus.Aš tokiu atveju leidžiu labiau praalkti,praleidžiam vieną maitinimą,jei ką,pageriam daugiau skysčių ir pakenčiam.
Dėl virtinukų,tai iš karto pasakau,kad kiaušinio tikrai nereikia.Tešla turi būti tokia,kad nelimpa prie rankų,tačiau minkant jaučiasi minkšta.Virti pakanka(sudėjus į verdantį vandenį) 10min.Jie labai minkšti,gal kam ir patęžę atrodyti gali,bet tikrai ne košė.Sutinku,kad kitokia tešla ir iš karto pataikyti nesigauna.Bandysit ir išeis.
Daug kantrybės sveikstant ir išmonės gaminant.
Dėl virtinukų,tai iš karto pasakau,kad kiaušinio tikrai nereikia.Tešla turi būti tokia,kad nelimpa prie rankų,tačiau minkant jaučiasi minkšta.Virti pakanka(sudėjus į verdantį vandenį) 10min.Jie labai minkšti,gal kam ir patęžę atrodyti gali,bet tikrai ne košė.Sutinku,kad kitokia tešla ir iš karto pataikyti nesigauna.Bandysit ir išeis.
Daug kantrybės sveikstant ir išmonės gaminant.
aciu mergaites uz uzuojauta zinokit vakar kepiau bulvinius blynus ir ka sau manot net tris suvalge vakare tik labai bijojau kad tarkis ir dar ant nakties kad skrandukas nesustotu bet aciu divui viskas ok, suprantu kad kepta bet buvo nevalgius nei pusryciu nei vakarienes kartu su vyru valge tai dziaugiausi kad nors valge, o siandien ryte vel grikiu kose kriauklen ir zalia sasyska rankoj
QUOTE(vaidutedd @ 2007 07 23, 12:36)
aciu mergaites uz uzuojauta zinokit vakar kepiau bulvinius blynus ir ka sau manot net tris suvalge vakare tik labai bijojau kad tarkis ir dar ant nakties kad skrandukas nesustotu bet aciu divui viskas ok, suprantu kad kepta bet buvo nevalgius nei pusryciu nei vakarienes kartu su vyru valge tai dziaugiausi kad nors valge, o siandien ryte vel grikiu kose kriauklen ir zalia sasyska rankoj
Peršasi išvada, kad mažylei reikia duot tai, kas skaniausia jums patiems Juo labiau, kad ji jau didelė mergytė !!!
12345, ačiū už patarimą, bandysiu vėl
QUOTE(12345 @ 2007 07 19, 23:31)
Šitas komentaras-kaip toli gali nuvesti ta tipo sveika mityba-labai laiku.Iš tiesų, daug mamų bijo duoti viską,kas yra normalus maistas,o vaikas,tai irgi žmogutis.
Paskaičiau,kad pačios mažiukas purškia sriubytes.O nepagalvojai,kad taip yra ne iš nenoro,o iš mandrumo? Yra vaikų,kurie mėgsta taip išdykauti ir jiems nė motais,kad liks be patiekalo! Tokiu purškimu vaikas gali išreikšti gerą nuotaiką,kurią ir sukelia toks juokingas dalykas,kaip sriuba.
Ir kiek man teko su tuo kariauti nieko neišėjo-vaikas išaugo iš to.
Paskaičiau,kad pačios mažiukas purškia sriubytes.O nepagalvojai,kad taip yra ne iš nenoro,o iš mandrumo? Yra vaikų,kurie mėgsta taip išdykauti ir jiems nė motais,kad liks be patiekalo! Tokiu purškimu vaikas gali išreikšti gerą nuotaiką,kurią ir sukelia toks juokingas dalykas,kaip sriuba.
Ir kiek man teko su tuo kariauti nieko neišėjo-vaikas išaugo iš to.
Nu vat ir as taip pradedu galvoti Jis aplamai juokutis yra - tokiu bajeriuku prigalvoja, kad sesyte vyresnioji nesumasto Nes kai sriuba valgo sese jis labai domisi ir bando ragauti
Isbandziau cia rasta recepta makaronu su liezuviu - nu kad lapnojo Tetukas irgi du bliudus sukirto
Isbandziau cia rasta recepta makaronu su liezuviu - nu kad lapnojo Tetukas irgi du bliudus sukirto
[/quote]
Atrodo visus receptukus nusikopinau, bet makaronu su liezuviu nepamenu Gal galetumet pakartoti? Aaaaaciu
[/quote]
Atrodo visus receptukus nusikopinau, bet makaronu su liezuviu nepamenu Gal galetumet pakartoti? Aaaaaciu
QUOTE(braske11 @ 2007 07 23, 18:28)
Aš čia kažkur buvau radusi, tai darau taip (tik nežinau, ar čia tas pats, apie kurį šnekama) - išverdu porą liežuvio gabalėlių (bet kažkur 1,5 val., kol suminkštėja gerokai) su prieskoniukais, druska, salieru, dar į galą įmetu morkyčių, o jau viską išėmusi ir perkošusi sultinį, jame išverdu makaroniukus - raideles arba tokius žiedelius mažyčius. Kol jie verda, sutarkuoju liežuvį su burokine tarka (kažkaip jis toks daug skanesnis ir minkštesnis, nei pjaustant), taip pat morkytes, sudedu į lėkštutę ir įmetu gabalėlį sviesto. Galiausiai sudedu išvirusius makaronus, sumaišau, ataušinu ir turiu garantiją, kad nebus išspjauta . Šalia to gauna supjaustyto pomidoro, ar kokias salotas sumaišau, bet ne visada įtinku.
Tiesą sakant, vakar svečiavomės pas senelius, tai gražuolė vaikščiojo aplink stalą ir zyzė "Amam", ko namie išvis nebūna. Tai privalgė virtos jautienos, bulvių, rauginto agurkėlio, kažkokios senelio šaltos rūgštynių sriubos, galiausiai bliūdą savo košės Suprask, čia viskas daug skaniau, nei kad namie. O iš kailio neriesi, skanini, gardini Nu, bet kai prisimenu, tai pati tokia buvau - valgykloj kažkodėl man skaniau būdavo