Įkraunama...
Įkraunama...

11mėn. vaikučių dienos meniu

QUOTE(rmux @ 2007 07 10, 11:25)
Mes dar kiausinuko neragavom, nezinau kaip ir kiek pirma karta duoti? Vakar pabandziau ta makaroniuku ir varskytes apkepa, nu  thumbup.gif , net pati nesusilaikiau ir suvalgiau nemaza gabala, labai jau skanu  thumbup.gif  biggrin.gif

bigsmile.gif kaip smagu tongue.gif
Papildyta:
blush2.gif Pirmą kartą gal vertėtų virtą putpelės geriau pabandyti duoti.O iš vištos labai faina omletukas,aš dar dedu mažais kubeliais susmulkintos daktariškos dešros ir trupučiuką konservuotų žirnelių.Taip pat super,kai omletukas su susmulkintom krabų lazdelėm thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12345: 11 liepos 2007 - 00:02
QUOTE(12345 @ 2007 07 11, 01:01)
bigsmile.gif kaip smagu  tongue.gif
Papildyta:
blush2.gif Pirmą kartą gal vertėtų virtą putpelės geriau pabandyti duoti.O  iš vištos labai faina omletukas,aš dar dedu mažais kubeliais susmulkintos daktariškos dešros ir trupučiuką konservuotų žirnelių.Taip pat super,kai omletukas su susmulkintom krabų lazdelėm thumbup.gif

labai "puikus" produktai vaiko mityboje - daktariska desra, konservuoti zirneliai ir krabu lazdeles!!!!
o, dar paskaiciau tavo viena recepta - "ziupsnelis druskos, saukstas cukraus" tai ir kazkaip tie patys "blogi" produktai vaiko meniu
tavo pasisakymai priestarauja vienas kitam...
sorry, tai tik pastebejimas bigsmile.gif

as tai koses paskaninu mazu sauksteliu fruktozes- vaisiu cukrus, tai tikrai geresnis pasirinkimas, nei paprastas cukrus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedregie: 11 liepos 2007 - 09:25
Sveikutes, mes irgi vargstam su maisteliu, net pradejau manyti, kad visai nebemoku skaniai savo vaikui pagaminti verysad.gif . Praktiskai ka isvirdavau, ispildavau i kriaukle: sriubytes, tyreles, kukuliukus ir t.t. Valgom skaniai tik kruopas bei varskytes ir hipp su kalakutiena (tik sita), o visa kita schmoll.gif
Bandysiu naujus receptukus, gal ir mums pasiseks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 07 11, 14:12)
Sveikutes, mes irgi vargstam su maisteliu, net pradejau manyti, kad visai nebemoku skaniai savo vaikui pagaminti  verysad.gif . Praktiskai ka isvirdavau, ispildavau i kriaukle: sriubytes, tyreles, kukuliukus ir t.t. Valgom skaniai tik kruopas bei varskytes ir hipp su kalakutiena (tik sita), o visa kita  schmoll.gif

4u.gif Labai labai linkiu,kad mažiukas imtų kuo greičiau valgyti įvairesnį maistą! Tikiuosi,kad temoje bus receptukų,kurie tiks.Manau prie mano linkėjimų prisidės ir kitos mamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 11, 23:44)
4u.gif Labai labai linkiu,kad mažiukas imtų kuo greičiau valgyti įvairesnį maistą! Tikiuosi,kad temoje bus receptukų,kurie tiks.Manau prie mano linkėjimų prisidės ir kitos mamos 4u.gif

Prisidedu ir as, gal pabandyk ka pagamint is varskytes jei ja skaniai valgo. Linkiu sekmingu bandymu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rmux @ 2007 07 12, 10:30)
Prisidedu ir as, gal pabandyk ka pagamint is varskytes jei ja skaniai valgo. Linkiu sekmingu bandymu drinks_cheers.gif

Aciu labai mamytes wub.gif vakar vel ismeciau savo kosyte, siandien bandziau mesyte imaisyti i rytine grudu kose, suvalgem su visokiais sokiasi, muzikelem apie 10 sauksteliu, kas liko vel ten pat doh.gif Dar vakar omletuka bandziau, nzn kaip dar seksis, pirma karta bandem tai kelis sauktelius suvalge. Siandien vel bandysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 07 11, 13:12)
Sveikutes, mes irgi vargstam su maisteliu, net pradejau manyti, kad visai nebemoku skaniai savo vaikui pagaminti  verysad.gif . Praktiskai ka isvirdavau, ispildavau i kriaukle: sriubytes, tyreles, kukuliukus ir t.t. Valgom skaniai tik kruopas bei varskytes ir hipp su kalakutiena (tik sita), o visa kita  schmoll.gif

Manoji valgo dribsnių košes, o visa kita...
Pastebėjau, kad kuo skaniau man pavyksta viską padaryti, tuo didesnės spjaudynės prasideda. Nei kotletukai, nei omletukai, nei apkepukai - nu kažkoks košmaras doh.gif . Tai gauna dar iš mūsų lėkščių, kad nors kiek normalaus maisto prisidurtų. Tiesa, mėgsta fermentinį sūrį, varškinio neįkiši schmoll.gif
Ai, aš tai jau nusispjoviau į tuos - be cukraus, be druskos, nerūkyta, nekepta. Kai kalba eina apie tai, kad tą vaiką kažkaip iš viso pamaitinti, tai tampa nebe taip svarbu. Aišku, viskam reikia saiko. Pora mažyčių geros parūkytos dešros gabaliukų net gali sužadinti nevalgiukui apetitą, o skrandyje, tai kažin, ar ten kas pasijaus. Jeigu taip jau visko baidytis, tai tas vaikas paskui išvis normalaus maisto nepripažins. Visgi, jau tuoj metukai, kas gi čia liko.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 12, 17:31)
Manoji valgo dribsnių košes, o visa kita...
Pastebėjau, kad kuo skaniau man pavyksta viską padaryti, tuo didesnės spjaudynės prasideda. Nei kotletukai, nei omletukai, nei apkepukai - nu kažkoks košmaras  doh.gif . Tai gauna dar iš mūsų lėkščių, kad nors kiek normalaus maisto prisidurtų. Tiesa, mėgsta fermentinį sūrį, varškinio neįkiši  schmoll.gif
Ai, aš tai jau nusispjoviau į tuos - be cukraus, be druskos, nerūkyta, nekepta. Kai kalba eina apie tai, kad tą vaiką kažkaip iš viso pamaitinti, tai tampa nebe taip svarbu. Aišku, viskam reikia saiko. Pora mažyčių geros parūkytos dešros gabaliukų net gali sužadinti nevalgiukui apetitą, o skrandyje, tai kažin, ar ten kas pasijaus. Jeigu taip jau visko baidytis, tai tas vaikas paskui išvis normalaus maisto nepripažins. Visgi, jau tuoj metukai, kas gi čia liko.

drinks_cheers.gif Tai va,būtent! Braške 11,rekomenduoju pabandyti pienišką daržovių pienišką sriubytę(sudėtis:bulvytė,morkytė,kons.žirneliai,pienukas,žiupsn.druskytės),jei mažiukas mėgsta pieniškai.Paprastai tokios sriubytės gerai "praeina" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 12, 23:20)
drinks_cheers.gif Tai va,būtent! Braške 11,rekomenduoju pabandyti pienišką daržovių pienišką sriubytę(sudėtis:bulvytė,morkytė,kons.žirneliai,pienukas,žiupsn.druskytės),jei mažiukas mėgsta pieniškai.Paprastai tokios sriubytės gerai "praeina" tongue.gif

Va va apie ja jau seniai galvoju g.gif tiesiog dar pienuka po truputi ivedineju. Kazkada anksciau bandziau pieniskas kosytes daryti (su karves pienu) tai Deividukas po jos labai dejavo, iskart nutraukiau. Vakar puse omletuko suvalge, kol kas jokios blogos reakcijos. Kai pabus apziuresiu ar nepabere. Tai siandien virsiu kokia nors pieniska sriubyte.
Bet sitoks isrankumas, geriau busiu visai nevalges, bet sito tikrai nevalgysiu. doh.gif Vakar visa diena beveik pusalkanis buvo, bet omletuka tik puse suvalge, o paskui hipp su kalakutu pasildziau, suvalge visa stiklainiuka, net nemirktelejes.
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 07 13, 10:47)
Va va apie ja jau seniai galvoju g.gif tiesiog dar pienuka po truputi ivedineju. Kazkada anksciau bandziau pieniskas kosytes daryti (su karves pienu) tai Deividukas po jos labai dejavo, iskart nutraukiau. Vakar puse omletuko suvalge, kol kas jokios blogos reakcijos. Kai pabus apziuresiu ar nepabere. Tai siandien virsiu kokia nors pieniska sriubyte.
Bet sitoks isrankumas, geriau busiu visai nevalges, bet sito tikrai nevalgysiu.  doh.gif Vakar visa diena beveik pusalkanis buvo, bet omletuka tik puse suvalge, o paskui hipp su kalakutu pasildziau, suvalge visa stiklainiuka, net nemirktelejes.

tongue.gif Ot,ką daro tikras alkis. tongue.gif Čia aš dar pagalvojau,gal kartais tokiam gurmanui patiktų burokėlių sriubytė,esu pasiūliusi šitoj temoj kiek anksčiau ir pabandžiusi vaidutedd parašė,kad gerai "praėjo" lotuliukas.gif
Pastebėjau,kad daug tokio amžiaus caciukų mielai valgo burokėlių sriubytes(vienokias ar kitokias).
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 13, 22:33)
tongue.gif Ot,ką daro tikras alkis. tongue.gif Čia aš dar pagalvojau,gal kartais tokiam gurmanui patiktų burokėlių sriubytė,esu pasiūliusi šitoj temoj kiek anksčiau ir  pabandžiusi vaidutedd parašė,kad gerai "praėjo" lotuliukas.gif
Pastebėjau,kad daug tokio amžiaus caciukų mielai valgo burokėlių sriubytes(vienokias ar kitokias).
4u.gif

Aciu butinai ir ja isbandysiu 4u.gif Sakykit kiek daznai galima duoti vaikeliui kiausini, t.o. kiek kartu i savaite? g.gif
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 07 13, 22:33)
tongue.gif Ot,ką daro tikras alkis. tongue.gif Čia aš dar pagalvojau,gal kartais tokiam gurmanui patiktų burokėlių sriubytė,esu pasiūliusi šitoj temoj kiek anksčiau ir  pabandžiusi vaidutedd parašė,kad gerai "praėjo" lotuliukas.gif
4u.gif

Dar norejau apie ta burokeliu sriubyte paklausti, i verdanti vandeni bulvyte ir burokeli, o morkytes ir svoguneli pakepti ax.gif Teisingai supratau? blush2.gif
Atsakyti