Įkraunama...
Įkraunama...

Berlynas

dar labai gerai yra uzeiti i turistu informacijos centrus, jei neklistu tai ir toj pagrindinej aikstej vienas is ju yra. Ten buna prideta nemokamu zemelapiuku su lankytinomis vietomis, ir mini paveiksliukais. Zymiai lengviau pagal juos orientuotis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 27, 11:59)
Mums labai malonu, kad jums malonu  biggrin.gif
Vakar visai ekspromtu uzsisakem bilietus i Berlina (Schonefeld) ir aisku atgal. Na tuo paciu uzsirezervavom ir  viesbuti Busim tryse. Kaip suprantu iki jo nusigauti vien tik su AB bilietu nesigaus ? Turbut tai dienai reikia imti ABC. Veliau pakaks AB. O kaip su grizimu i oro uosta. Skrydis anksti ryte, ar protinga vaziuoti nakti visuomeniniu transportu ? O gal naudotis taksi, gal kaip trims asmenims nebsu didelio kainu skirtumo ? Skaiciau, kad taksi miesto centras -Schonefeld apie 40 Eur kainuotu...

Preliminariai susibadem lankytinas vietas. Gal kazkas dar vertingo pamatyti yra arti tu vietu ?

user posted image

Kadangi oro uostas randasi C zonoj, tai jau reiktų jums ABC bilieto, nors ten iš esmės 1 stotelė ir jau B zona. Na patys spręskit, ar rizikuoti, neįsivaizduoju ar pirmoj stotelėj gali patikrinti smile.gif
Tiesa, dar niekam nesakiau, kad įsigijus automate tą bilietą, prieš pradedant važiuoti jį reikia pažymėti. Ten stotelėse būna tokie stoveliai, apsižvalgykit, kažkas tikrai naudosis smile.gif
Dėl išskridimo, tai tikiu, kad taksi tokia kaina. Dėl tos priežasties mes su drauge išsirinkom viešbutį prie oro uosto. Toliau pavažiuosim, bet sutaupysim ant takso smile.gif Dėl važiavimo visuomeniniu, tiksliai nežinau, reikia pažiūrėti ar jis tokiu laiku važiuoja. Jeigu važiuoja, tai manau be problemų.
Kadangi jūs trise, tai jums labiau apsimoka pirkti grupinį bilietą, kadangi vienam žmogui AB zonos dienos bilietas kainuoja 6,10 eur, o grupinis (iki 5 žmonių juo gali važiuoti) - 15,90.

Dėl lankytinų vietų...Tai Tiergarten ir Zoo abu yra zoologijos sodai. Įėjimas kainuoja ne pigiai. Ar jum tikrai verta į abu eit? smile.gif Čia tik šiaip klausimas, kaip norit smile.gif
Šiaip jeigu mėgstat vaikščiot, tai Berlyno žymiausias vietas galima pėstute apeiti per kelias valandas. Tereikia pradėti nuo pergalės kolonos Siegessäule, tada pasivaikščiojant eiti alėja, kur vykdavo Love parade (ten pakeliui yra ir Tiergarten), priekyje matysit Brandenburgo vartus. Ten ir Reichstagas šalia. Viskas matosi. Nuo Brandenburgo vartų pėstute galima pasiekti Alexanderplatz, ten TV bokštas, o pakeliui universitetai, senoji Berlyno katedra, muziejus. Ir dar būtinai nuvarykit į Kurfürstendamm smile.gif
Na nežinau ar čia aiškiai parašiau, bet čia mano mėgstamiausias maršrutas, kai ten nebuvusiem draugam rodau Berlyną. Vienu kartu galima daug apeiti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 27, 11:59)
Mums labai malonu, kad jums malonu  biggrin.gif
Vakar visai ekspromtu uzsisakem bilietus i Berlina (Schonefeld) ir aisku atgal.

o tiesa, kada skrendat? gegužės 21-24 dienomis Berlyne vyksta labai įdomus renginys, ko pas mus tikrai nebūna mirksiukas.gif Verta apsilankyti.

Dar tiesa pamiršau. Potsdamer Platz aplankykite. Ten ir sienos likučių yra, ir Sony centras, kur vyksta Berlyno kino festivaliai, ir labai geras alaus bravoras yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 27, 12:52)
Dėl lankytinų vietų...Tai Tiergarten ir Zoo abu yra zoologijos sodai. Įėjimas kainuoja ne pigiai. Ar jum tikrai verta į abu eit? smile.gif Čia tik šiaip klausimas, kaip norit smile.gif
Šiaip jeigu mėgstat vaikščiot, tai Berlyno žymiausias vietas galima pėstute apeiti per kelias valandas. Tereikia pradėti nuo pergalės kolonos Siegessäule, tada pasivaikščiojant eiti alėja, kur vykdavo Love parade (ten pakeliui yra ir Tiergarten), priekyje matysit Brandenburgo vartus. Ten ir Reichstagas šalia. Viskas matosi. Nuo Brandenburgo vartų pėstute galima pasiekti Alexanderplatz, ten TV bokštas, o pakeliui universitetai, senoji Berlyno katedra, muziejus. Ir dar būtinai nuvarykit į Kurfürstendamm  smile.gif
Na nežinau ar čia aiškiai parašiau, bet čia mano mėgstamiausias maršrutas, kai ten nebuvusiem draugam rodau Berlyną. Vienu kartu galima daug apeiti. smile.gif
Papildyta:

o tiesa, kada skrendat? gegužės 21-24 dienomis Berlyne vyksta labai įdomus renginys, ko pas mus tikrai nebūna  mirksiukas.gif Verta apsilankyti.

Dar tiesa pamiršau. Potsdamer Platz aplankykite. Ten ir sienos likučių yra, ir Sony centras, kur vyksta Berlyno kino festivaliai, ir labai geras alaus bravoras yra  lotuliukas.gif

Del transporto truputi aiskiau 4u.gif
Zoosodas be abejo bus vienas, o kuris geresnis ? Kazkaip vakar paskubom net nepastebejau, kad Tiergarten yra irgi zoosodas. Pagalvojom kad siaip parkelis blush2.gif
Uz rekomenduota marsruta labai dekui. Daugiau ar maziau tikrai pasinaudosim.
Atskrendam 06.13 atgal 06.16. Laiko neitin daug. Su renginiu suintrigavot biggrin.gif Kas ten vyksta ?
Ir labai gerai, kad prisiminet svarbiausia: Potsdamer Platz (su alaus bravoru) thumbup.gif

P.S. toli nuo temos nepabekit koki menesiuka, klausimu turesiu ne viena ir ne du mirksiukas.gif Tik reikia juos protingai suformuluoti smile.gif
Atsakyti
O kur lietuvoje butu galima gauti lankstinuku su lankytinom vietom ar panasiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 27, 13:00)
Del transporto truputi aiskiau  4u.gif
Zoosodas be abejo bus vienas, o kuris geresnis ? Kazkaip vakar paskubom net nepastebejau, kad Tiergarten yra irgi zoosodas. Pagalvojom kad siaip parkelis  blush2.gif
Uz rekomenduota marsruta labai dekui. Daugiau ar maziau tikrai pasinaudosim.
Atskrendam 06.13 atgal 06.16. Laiko neitin daug. Su renginiu suintrigavot biggrin.gif Kas ten vyksta ?
Ir labai gerai, kad prisiminet svarbiausia: Potsdamer Platz (su alaus bravoru)  thumbup.gif

P.S. toli nuo temos nepabekit koki menesiuka, klausimu turesiu ne viena ir ne du  mirksiukas.gif  Tik reikia juos protingai suformuluoti smile.gif

Žinokit aš esu buvus tik Zoosode, tai nelabai galiu palyginti smile.gif Tiergarten tai kaip suprantu ten daugiau parkas su gyvūnais, kurie laisviau gyvena, nei sode, ar jie ką nors turi daugiau, nei zoosodas, tai tiksliai nežinau, bet ploto turbūt daugiau, tik nežinau, ar čia pliusas, nes gaila laiko ir kojų smile.gif O zoosodas man labai patiko, jis man rodos vienas iš didesnių Europoj. Akvariumas ten labai gražus... ax.gif

Bravoras va kaip atrodo, rasit mirksiukas.gif

Hm, tai jūs į renginį nepateksit. Berlyne kiekvienais metais gegužės pabaigoje vyksta kultūrų karnavalas po atviru dangumi. Nemokamas renginys ir reginys. Ten stovi visų kontinentų scenos, kuriose vyksta visokie koncertai, pasirodymai ir t.t. Beto, vyksta mugė ir gaminamas įvairiausių pasaulio šalių maistas (aišku čia jau mokama smile.gif). Vienoj vietoj visas pasaulis smile.gif Aš šiemet ten bandysiu patekt wink.gif

Iš temos nedingsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 27, 15:14)
Berlyne kiekvienais metais gegužės pabaigoje vyksta kultūrų karnavalas po atviru dangumi. Nemokamas renginys ir reginys.

Iš temos nedingsiu smile.gif

O cia tik geguzes pabaigoje?? Mes Berlyne busim birzelio pirmom dienom..
Atsakyti
QUOTE(gabazzz @ 2010 04 28, 09:07)
O cia tik geguzes pabaigoje?? Mes Berlyne busim birzelio pirmom dienom..

Taip, tik kartą per metus. Šiemet gegužės 21-24 dienomis unsure.gif

Vakar buvusios grupiokės, gyvenančios Berlyne, paklausiau į kokį muziejų verčiausia nueiti Berlyne, tai sakė į šitą mirksiukas.gif Naujai atsidaręs, sakė faina smile.gif Tik eilės būna smile.gif
Atsakyti
Gal kas skrendate is Kauno i Berlyna geguzes 5? Nezinau kaip man ten reikes susigaudyti, nes vokiskai nei vieno zodzio nemoku. Reikia man ten kazkoki bilieta nusipirkti i nürnbergerstrasse 15. Vienu zodziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta-bu @ 2010 04 29, 00:04)
Gal kas skrendate is Kauno i Berlyna geguzes 5? Nezinau kaip man ten reikes susigaudyti, nes vokiskai nei vieno zodzio nemoku. Reikia man ten kazkoki bilieta nusipirkti i nürnbergerstrasse 15. Vienu zodziu smile.gif

Na jeigu skaitėte temą, tai turėjote matyti, aiškinau apie bilietus Berlyne kaip ir kur juos nusipirkti. Tik abejoju, ar bilietą pagal adresą nusipirksit rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,
Su šeima planuojam birželio mėn važiuoti į Berlyna ta proga noriu užduoti keleta klausimu:
Važiuojam automobiliu, girdėjau kad mieste brangu jį statyti, o jei apsigyvenus kur nors netoli Berlyno ir važinėti į miestą vietiniu transportu? Koks ten yra traukiniai, autobusai ar pan, ir kiek tai kainuoja?
Ar smagiai skiriasi viešbučių kainos mieste ir užmiestyje?
Kokį varianta patartumete rinktis?
Atsakyti
QUOTE(Reenata @ 2010 04 29, 13:56)
Sveiki,
Su šeima planuojam birželio mėn važiuoti į Berlyna ta proga noriu užduoti keleta klausimu:
Važiuojam automobiliu, girdėjau kad mieste brangu jį statyti, o jei apsigyvenus kur nors netoli Berlyno ir važinėti į miestą vietiniu transportu? Koks ten yra traukiniai, autobusai ar pan, ir kiek tai kainuoja?
Ar smagiai skiriasi viešbučių kainos mieste ir užmiestyje?
Kokį varianta patartumete rinktis?

Netingėkite perskaityti pora temos puslapių atgal ir rasite transporto kainas smile.gif Netoli Berlyno Jums net nereikia apsigyventi, užteks toliau nuo Berlyno centro ir kainos jau mažesnės. Visuomeninis transportas ten labai patogus, jo daug, todėl be problemų nuvažiuosite į centrą per 10-15 min. Ten važineja metro (U-bahn), tramvajai (Metrotram), autobusai, ir S-bahnai (nesugalvoju kaip jie lietuviškai vadinasi) smile.gif Dar yra priemiestiniais traukiniai.
Bent jau aš viešbučių ieškau hrs.lt arba booking.com puslapiuose. Ten galite pasirinkti pagal kainą ir pagal atstumą iki centro. Bandykit smile.gif
Atsakyti
O jei vaziuoju S-bahnu is oro uosto Schnefeld Ostkreuz kryptimi ir paskui persedu Spaundau kryptimi, tai as naudoju viena blieta kuris yra ABC zonai? Gal zinai kiek kainuoja, nes cia buvo nurodyta tik AB kaina?Man zymeti bilieta pries ilipant? Atsiprasau, kad tokia "tundra" bet niekada neteko naudotis vokietijos viesuoju tranportu.
Atsakyti