Įkraunama...
Įkraunama...

Berlynas

QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 21, 16:33)
Aj jo, yra ir S45, aš jo nepastebėjau atsispausdinus, nespalvotas variantas blyn, nieko nesimato biggrin.gif bet jeigu ten linija eina, tai viskas ok, aš tik išverčiau, kas viešbučio puslapyje buvo parašyta  mirksiukas.gif Dar pabandysiu rytoj internete pažiūrėt, ar tikrai jis ten važiuoja  mirksiukas.gif
Viešojo transporto bilietai perkami stotelėse, ten stovi tokie geltoni automatai, bet man rodos ten viskas yra vokiškai, kai turėsiu laiko pabandysiu paaiškint, ką ten spaust. Geriausia yra pirkti visos dienos bilietą A ir B zonom. (C gali prireikti nebent jeigu važiuosit į Postdamą, bet tada geriau vienkartinį pirkt). Vienos dienos bilietas kainuoja 6,10 eur ir galioja visam viešajam transportui (autobusams, tramvajams, metro ir Sbahnui). Yra grupiniai vienos dienos bilietai, kurie kainuoja apie 18 eur, ir su šiuo vienu bilietu gali važiuoti iki 5 žmonių. 2iese keliaujant aišku neapsimoka, bet trise jau beveik apsimoka smile.gif

Na vokieciu kalba man nesvetima, ja moku ciut ne geriau nei anglu, tai tureciau susigaudyt tuose automatuose g.gif Nors vistiek butu geriau jei parasytumet blush2.gif 4u.gif Va i Postdama galvoju nulekt g.gif Bet reikia susiderint kaip iki jo nusigauti,ir kaip is jo parsigauti biggrin.gif Kodel man taip viskas sudetinga atrodo blush-anim-cl.gif Nu laiko dar 2 menesiai,tikiuosi susidelioti viska kaip sakant nuo A iki Z, aisku be Jusu pagalbos ne pro kur lotuliukas.gif

beje gal zinote kur yra H&M parde ten? Ir kur skaniai galima pavalgyt? essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmuutee: 21 balandžio 2010 - 16:30
H&M atsimenu yra Friedrichstrasse berods, Alexa prekybos centre(Netoli Alexander platz), tam paciam Kürfürstendam, Potsdamer Platz...
Atsakyti
QUOTE(Vilmuutee @ 2010 04 21, 17:18)
Na vokieciu kalba man nesvetima, ja moku ciut ne geriau nei anglu, tai tureciau susigaudyt tuose automatuose  g.gif  Nors vistiek butu geriau jei parasytumet  blush2.gif  4u.gif  Va i Postdama galvoju nulekt  g.gif  Bet reikia susiderint kaip iki jo nusigauti,ir kaip is jo parsigauti  biggrin.gif  Kodel man taip viskas sudetinga atrodo  blush-anim-cl.gif  Nu laiko dar 2 menesiai,tikiuosi susidelioti viska kaip sakant nuo A iki Z, aisku be Jusu pagalbos ne pro kur  lotuliukas.gif

beje gal zinote kur yra H&M parde ten? Ir kur skaniai galima pavalgyt?  essen.gif

Na jeigu vokiečių mokate tikrai susigaudysite smile.gif renkates AB zoną o poto "Tageskarte". Galų gale pamatysit pagal kainą - dienos bilietas 6,10 eur smile.gif
Iki Postdamo galima nusigauti su S-bahn, arba traukiniu (RE). Jeigu norite patekti į Sanssouci parką (aš bent ten važiuočiau, nes verta pamatyt, o Postdame daugiau nežinau kas gero yra:), tada traukinys iki jo veža. Tam žemėlapy matosi, galų gale galit visada paklausti informacijoj, paaiškins smile.gif

H&M yra visuose prekybos centruose, Kurfürstendamm yra bent dvi, jeigu ne daugiau, tose shopingo vietose, kurias minėjau, irgi yra smile.gif
Atsakyti
aciu spurgitta smile.gif
Kadangi mes paskutine nakti irgi nutareme nemiegoti viesbutyje, nes anksti skrydis, noretumeme panaktineti po berlyna ax.gif Kur patartumete apsilankyti, butent nakti? Bus sestadienis smile.gif Aisku i koki prabangu kluba nepretenduosim, nes manau apranga nebus tokia jau labai prabangi smile.gif Bet gal koks pubas, baras, karaoke ar pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2010 04 22, 09:06)
aciu spurgitta smile.gif
Kadangi mes paskutine nakti irgi nutareme nemiegoti viesbutyje, nes anksti skrydis, noretumeme panaktineti po berlyna ax.gif Kur patartumete apsilankyti, butent nakti? Bus sestadienis smile.gif Aisku i koki prabangu kluba nepretenduosim, nes manau apranga nebus tokia jau labai prabangi smile.gif  Bet gal koks pubas, baras, karaoke ar pan. g.gif

Va ką praleidau, tai praleidau būdama Berlyne- naktinį gyvenimą ax.gif Kažkaip nebuvo su kuo naktinėti, tai visai nieko nežinau rolleyes.gif Yra aplink Alexanderplatz ten visokių barų, bet nežinau iki kelių jie dirba rolleyes.gif Jūs išsiaiškinkit, iki kada ir nuo kada miesto transportas važiuoja, jeigu planuojat naktinėt, kad poto nepavėluotumėt į lėktuvą mirksiukas.gif Šiaip gal reikia pagooglint cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilmuutee @ 2010 04 21, 17:18)
Ir kur skaniai galima pavalgyt?  essen.gif

Pamiršau pakometuot blush2.gif
Žiūrint ką tu mėgsti mirksiukas.gif Aš pvz labai mėgstu indišką maistą ir Berlyne visada varau į indų restoraną. Kainų ten būna visokių, bet yra tokių, kur pigiau, nei pas mus ir porcijos daug didesnės ir skaniau daug smile.gif
Berlyne PRIVALOMA paragauti kebabų mirksiukas.gif Tam kad pamatyti, kaip iš tikro turi atrodyti kebabas (pas mus tai parodija kainos ir kokybės atžvilgiu).
Tik pas turkus Berlyne jie kitaip vadinasi - "Döner", kebabas lavaše vadinasi "Dürüm Döner", kainuoja apie 3 eur, bet aš viso neįveikdavau lotuliukas.gif

Dar, jeigu reikia skubiai užkąsti, tai visai skanu ir kiniečių, ir tailandiečių, ir arabų užkandinėse, kur dažniausiai išsinešimui maistas būna, ir nebrangus. Šiaip siūlau paragauti įvairių šalių virtuvių, jų ten visur būna, nes Berlyne gyvena be galo daug tautų, ir ten pilna visokių pasaulio šalių užkandinių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 22, 10:23)

Dar, jeigu reikia skubiai užkąsti, tai visai skanu ir kiniečių, ir tailandiečių, ir arabų užkandinėse, kur dažniausiai išsinešimui maistas būna, ir nebrangus. Šiaip siūlau paragauti įvairių šalių virtuvių, jų ten visur būna, nes Berlyne gyvena be galo daug tautų, ir ten pilna visokių pasaulio šalių užkandinių. smile.gif

4u.gif 4u.gif
O jei kita diena planuojame vykti i Potsdama tai bilieta pirkti A.B ir C zonomis? O Potsdame kurioje stoteleje islipti kad visi lankomi objektai butu netoliese? ax.gif
Kur/Ar butu galima rasti tvarkarascius laiko kada vaziuoja Sbahn ir Ubahn?
Atsakyti
QUOTE(Vilmuutee @ 2010 04 22, 19:43)
4u.gif  4u.gif
O jei kita diena planuojame vykti i Potsdama tai bilieta pirkti A.B ir C zonomis? O Potsdame kurioje stoteleje islipti kad visi lankomi objektai butu netoliese?  ax.gif 
Kur/Ar butu galima rasti tvarkarascius laiko kada vaziuoja  Sbahn ir Ubahn?

Jo, jau reiks trijų zonų bilieto, nes Potsdamas patenka į C zoną. Dėl Postdamo tai žinok nieko negaliu patarti, nes aš ten buvus tik priemiestyje ir tik Sanssousi parke. Iki parko važiuoja traukinys, ten ir stotelė taip vadinasi.
Dėl tvarkaraščių, tai aš tavo vietoj per daug nesijaudinčiau iš anksto, kadangi jie ten važiuoja kas 5-15 min. Šiaip yra kiekvienoj stotelėj tvarkaraštis.Dar gali bandyt tame puslapyje, kur čia kažkas rašė žiūrėt, arba bvg.de smile.gif
Atsakyti
ar ivaziavimas automobiliu i berlyno centra mokamas?
Atsakyti
QUOTE(alphaa @ 2010 04 23, 19:30)
ar ivaziavimas automobiliu i berlyno centra mokamas?

ne,bet parkingas ne pigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 24, 08:38)
ne,bet parkingas ne pigus smile.gif

ACIU smile.gif ieskau tokio viesbutuko, kur butu nemokamas parkavimas
Atsakyti
QUOTE(alphaa @ 2010 04 24, 16:05)
ACIU smile.gif ieskau tokio viesbutuko, kur butu nemokamas parkavimas

jei reikes rasyk i az, turiu vieno adresa centre
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2010 04 21, 15:58)
Nėra už ką  4u.gif
dėl to ir sakau, kad galit klausti, man tik malonu padėti susigaudyti, nes Berlynui jaučiu didelę nostalgija. Negaliu atsidžiaugt, kad vėl greit važiuosiu smile.gif

Mums labai malonu, kad jums malonu biggrin.gif
Vakar visai ekspromtu uzsisakem bilietus i Berlina (Schonefeld) ir aisku atgal. Na tuo paciu uzsirezervavom ir viesbuti Busim tryse. Kaip suprantu iki jo nusigauti vien tik su AB bilietu nesigaus ? Turbut tai dienai reikia imti ABC. Veliau pakaks AB. O kaip su grizimu i oro uosta. Skrydis anksti ryte, ar protinga vaziuoti nakti visuomeniniu transportu ? O gal naudotis taksi, gal kaip trims asmenims nebsu didelio kainu skirtumo ? Skaiciau, kad taksi miesto centras -Schonefeld apie 40 Eur kainuotu...

Preliminariai susibadem lankytinas vietas. Gal kazkas dar vertingo pamatyti yra arti tu vietu ?

user posted image
Atsakyti