Įkraunama...
Įkraunama...

Berlynas

QUOTE(Forma @ 2008 01 03, 13:34)
na ka pabuvojau ir as ten ir galiu pasakyti, kad daugiau ten nematau nei tikslo nei noro grizti  schmoll.gif nera ten visai vokiskos dvasios... ir tos pacios kaledines muges prigrustos kinietisku prekiu.
Aisku yra objektu, kuriuos verta pamatyti, bet viena karta...

nu tu velnias kaip mano pasisakymas skirsis. Ir dar labai nustebau kad visi ten tik shopintis vaziuoja.
Man labai patiko Berlynas, savaite buvom, nors vaziuodama nemaniau kad ten bus savaite ka ziuret. Bet esme ten ir yra ne objektai - neturi Berlynas nei kokios nors labai puikios jaukios gatves nei kokio rimto boksto. Net ir vokiskos dvasios jame neperkur. Bet turi jis kitokia - butent berlynietiska dvasia. Jau vien tie pastatai apleisti pilni skvoteriu ir barai paciam centre, tiksliai tose vietose kur siena buvo - kaip kitam pasauly atsiduri. Labai sunku nupasakot is tikro, bet patiko man. I Berlyna nereik vaziuot muziejiniu objektu ziuret.
Atsakyti
Buvom su seima (vaikai 9 ir 3 metu). Labai patiko Pergamon muziejuje. Bilietai nebrangus, organizacija puiki. Vaiksciojom su audiogidais (ausinemis), kurie ieina i bilieto kaina, tikrai idomus pasakojimai....

Nerekomenduojame lankyti Berlyno TV boksto, nors kituose forumuose zmones raso, kad labai patiko. Kaina 10€/zmogui, o tas bokstas identiskas kaip Vilniaus.
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2009 04 16, 19:56)
Nerekomenduojame lankyti Berlyno TV boksto, nors kituose forumuose zmones raso, kad labai patiko. Kaina 10€/zmogui, o tas bokstas identiskas kaip Vilniaus.

Na kaip čia pasakius identiškas...Vilniaus TV bokšto aukštis 326,4 m, Berlyno-368 m. Apžvalgos aikštelė Vilniaus TV bokšte yra 165 metrų aukštyje, o Berlyno 203 metrų.... Tai sakyčiau nemažai skiriasi..
O daugiau visi TV bokštai panašūs, ką ten dar norėjot pamatyt.... ax.gif
Atsakyti
MAn nepaprastai patiko Berlynas, turintis daugybe veidu ir keturias rotushes. Ypac suzavejo Potsdame esantis parkas, o paciam Berlyne gal Unter den Linden, nes besimokydama daugybe metu vokieciu kalbos visuomet svajodavau, kad vaiksciosiu po ta aleja. Ir dar Sony Center, zoologijos sodas wub.gif Visumoje gal ri atrodo saltas, blokinis miestas po matytu pietietishku, bet turi savo aura ir dar graziu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(po_stalu @ 2009 04 18, 20:55)
MAn nepaprastai patiko Berlynas, turintis daugybe veidu ir keturias rotushes. Ypac suzavejo Potsdame esantis parkas, o paciam Berlyne gal Unter den Linden, nes besimokydama daugybe metu vokieciu kalbos visuomet svajodavau, kad vaiksciosiu po ta aleja. Ir dar Sony Center, zoologijos sodas  wub.gif Visumoje gal ri atrodo saltas, blokinis miestas po matytu pietietishku, bet turi savo aura ir dar graziu dalyku.

drinks_cheers.gif vat būtent, turi Berlynas kažką tokio, ką nupasakot sunku ir kas traukia thumbup.gif
man tai taikliausias jo apibūdinimas "tai multi-kulti miestas", kuriame rasi viską, ko nori ir nesijausi svetimas ax.gif
Atsakyti
perkskaičiau Lietrytį http://www.lrytas.lt...u-vokietija.htm
ir pagalvojau kad reikėtų pasidovanoti kelionę - keltu į Kylį, po to kokiu pigesniu transportu (traukiniu?) į Hamburgą, dieną praleisti ir pernakvoti
hamburge, paskui kokiom 3 dienom į berlyną, ir paskui vėl kylin arba jei išeina pigiau, tai su autobusu į Lietuvą. manau trumpai pažinčiai su Vokietija (o mb ir keltu nėra plaukęs0)butų pats tas. bet va kaip viską susiplanuoti?? neesu kelionių organizatorė, nemoku vokiečių kalbos (kalbu angliškai)
ką manote apie tokią kelionę?
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2009 05 10, 20:00)
perkskaičiau Lietrytį http://www.lrytas.lt...u-vokietija.htm
ir pagalvojau kad reikėtų pasidovanoti kelionę - keltu į Kylį, po to kokiu pigesniu transportu (traukiniu?) į Hamburgą, dieną praleisti ir pernakvoti
hamburge, paskui kokiom 3 dienom į berlyną, ir paskui vėl kylin arba jei išeina pigiau, tai su autobusu į Lietuvą. manau trumpai pažinčiai su Vokietija (o mb ir keltu nėra plaukęs0)butų pats tas. bet va kaip viską susiplanuoti?? neesu kelionių organizatorė, nemoku vokiečių kalbos (kalbu angliškai)
ką manote apie tokią kelionę?

Reali kelione thumbup.gif
Nors as esu gamtos myletoja ir man vokieciu miestai nebaisia patinka schmoll.gif Nieko seno juose, viskas subombinta per kara... Na, betgi pamatyti reikia. O as ir tik angliskai kalbu ir susikalbu toje Vokietijoje hihihi.gif
Berlyne man bene labiausiai patiko Reigstagas. Jo stiklinis kupolas, pasivaiksciojimas virsuje apzvelgiant visa miesta. Puse Berlyno perejom savo kojom - ir parkus ismaisem, ir Branderburgo vartus aplankem, ir Chekpoint Charlie, ir siaip visa centriuka ismaisem. Gyvenom Etap hotelyje, kuris yra centre. Mums labai jis tiko ir patiko ir su savo 2 men mazium ten vaziuociau.
Patiko man ten vokiska tvarka. Kaip tik pernai lankemes Berlyne jau ne pirma kart ir sumastem ta ju Reigstaga paziuret. Eile doh.gif Kosmaras, o mes buvo msu keturmeciu ten. Stovim toj eilej. Prisistato moterske is turistu info (ten jie turi mobilia turistu info tiesiog aiksteje) ir klausia manes, kokia kalba kalbu. Angliskai atsakiau... Ji sako - jusu vaikas yra per mazas, kad stovet tokije eileje. Prasom eiti be eiles ten ir ten thumbup.gif O vat taip vat - tvarka yra tvarka...
Hamburgas is vis paliko labai jau pramoninio miesto itaka. O dar ta prostituciu gatve doh.gif Man turbut Kiolnas simpatiskiausias ir Diuselforfas. Jie maziukai, gerokai jaukesni. Na bet cia gi mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti

Jei jaukiu miestu Vokietijoje ieskant, tai jie tikrai ne Siaureje - pietuose pradedant Miunchenu ir pereinant prie mazesniu - Passau, Ulm, Tubingen, Freiburg ir kt. -galima tikrai fainu miestu apziureti, o ir gamta ten cia pat.

Apie Berlyna - pritarciau tu keliautoju nuomonei, kuriems jis saltokas miestas, net galima jausti ta padalinimo, sugriovimu dvasia. Bet cia turbut priklauso, ko ieskai. Jei vokiskos tvarkos ir jaukumo - nelabai, o tas multi-kulti jei patinka, tai cia jau miestas tinkamas.
Tv bokste nebuvau, bet Reichstagas tikrai patiko, o ir siaip landmarku, muzieju siame mieste netruksta.
beje, nuo Berlyno netoli ir Magdeburgas, Kvedlinburgas - seni miestai, susije su Lietuva - Kvedlinburgo analuose pirma karta paminetas Lietuvos vardas, tuo tarpu Magdeburgo teise turejo didesni Lietuvos miestai ir kaimeliai.
Atsakyti
Ziulyte, mums irgi taip pat eilėje prie Reigstago buvo. Nors mūsų vaikinas nebemažas,
visų 7-ių, bet mus abejojančius ar stovėti eilėje tampė už skvernų eiti.... Tai mergina pamačiusi iš karto nuvedė pro tą "slaptą" įėjimą, nes turbūt suprato, kad gręsia jų įžymybės mums nebepamatyt. Patiko tikrai. tongue.gif Ir technikos muziejuje labai patiko, ypač tam mokslinių eksperimentų skyriuje. tongue.gif
Atsakyti
o ka patartumete aplink Berlyna pamatyti? vaziuojam su 1 m. pypliuku, gal kokiu ezeriuku ar upiu yra, daugiau gamtos noretume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miramya @ 2009 06 14, 20:53)
o ka patartumete aplink Berlyna pamatyti? vaziuojam su 1 m. pypliuku, gal kokiu ezeriuku ar upiu yra, daugiau gamtos noretume smile.gif

Ir Berlyne ir aplink Berlyną ežerų daug, va čia pasižiūrėk mirksiukas.gif Postdame, šalia Berlyno, yra gražus parkas su viduramžių karaliaus rezidenciją - Sanssouci, ten pasivaikščiot galima, labai gražu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(miramya @ 2009 06 14, 19:53)

zoologijos sodas - bus jums ir gamta, ir idomu.
Labai jau smagus tas berlyno zoo thumbup.gif
Atsakyti