planuojam i berlyna keliom dienom lapkricio pabaigoje. gal kas zint, kur rasti info apie koncertus? klubus berlyne?
QUOTE(not-me @ 2010 10 02, 13:56)
planuojam i berlyna keliom dienom lapkricio pabaigoje. gal kas zint, kur rasti info apie koncertus? klubus berlyne?
http://www.berlin.de...sical-und-show/
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 09 28, 07:03)
Romantika - labai abstraktus dalykas Esam vakarieniave uz 60 EUR visiskai saves nevarzydami. O galima uz 5 EUR nusipirkti hamburgeriu Burger Kinge ir labai mielai pasedeti ant suoliuko
As tai sakyciau, kad idomiausias yra zoologijos sodas Bet mes buvom vasara. Aplankytu muzieju irgi nesiulysiu, nebent isimylejeliams tiktu netoli to pacio zoologijos sodo esantis Erotikos muziejus (viduj nebuvom, ekspozicijos komentuot negaliu)
As tai sakyciau, kad idomiausias yra zoologijos sodas Bet mes buvom vasara. Aplankytu muzieju irgi nesiulysiu, nebent isimylejeliams tiktu netoli to pacio zoologijos sodo esantis Erotikos muziejus (viduj nebuvom, ekspozicijos komentuot negaliu)
ačiū, zologijos sodą galvoju pasiliksim sekančiam vizitui kartu su dukryte.
o gal vaškinių figūrų muziejuj buvot?
QUOTE(Spurgitta @ 2010 09 28, 08:11)
Na aš nesiūlyčiau 5 eur išleist Burger Kinge. Geriau jau kebabą už 3 eurus pasiimkit, tai bent jau kažką autentiško berlynietiško pabandysit (jei ką, tai sakoma, jog kebabai yra Berlyno turkų išradimas, ir niekur kitur jūs nerasit jų tokių didelių už tokią mažą kainą )
Tarkim, jeigu aš norėčiau romantiškai praleisti vakarą Berlyne, tai nueičiau pavakarieniaut į indų restoraną, nes labai mėgstu indišką virtuvę (ten pavalgyt galima už 10 eur žmogui laisvai). O tada pagal galimybes - muziejus, zoosodas (nežinau ar žiemą ten smagu ir verta), galit kokį 3D filmą apie povandeninį pasaulį arba dar ką nors pažiūrėt Sony centre. Aišku pramogų šaltuoju sezonu mažiau, bet vien jeigu bus Kalėdinės mugės, jau smagu.
Ne kartą esu buvus Berlyne, ir kai nuvažiuoju trumpam ten su žmonėm, kurie nė karto nebuvę ir nori per vieną dieną pamatyti bent kelias Berlyno įžymybes, aš paprastai juos vedu vienu ir tuo pačiu maršrutu- nuo pergalės statulos (Siegessäule), pro Reichstagą, liepų alėją, universitetų gatvę, katedrą, rotušę iki TV bokšto. Maršrutas gražus ir pėstute įveikiamas Pasižiūrėkit žemėlapyje, jeigu turit
Tarkim, jeigu aš norėčiau romantiškai praleisti vakarą Berlyne, tai nueičiau pavakarieniaut į indų restoraną, nes labai mėgstu indišką virtuvę (ten pavalgyt galima už 10 eur žmogui laisvai). O tada pagal galimybes - muziejus, zoosodas (nežinau ar žiemą ten smagu ir verta), galit kokį 3D filmą apie povandeninį pasaulį arba dar ką nors pažiūrėt Sony centre. Aišku pramogų šaltuoju sezonu mažiau, bet vien jeigu bus Kalėdinės mugės, jau smagu.
Ne kartą esu buvus Berlyne, ir kai nuvažiuoju trumpam ten su žmonėm, kurie nė karto nebuvę ir nori per vieną dieną pamatyti bent kelias Berlyno įžymybes, aš paprastai juos vedu vienu ir tuo pačiu maršrutu- nuo pergalės statulos (Siegessäule), pro Reichstagą, liepų alėją, universitetų gatvę, katedrą, rotušę iki TV bokšto. Maršrutas gražus ir pėstute įveikiamas Pasižiūrėkit žemėlapyje, jeigu turit
mm, kebabus - būtinai reikės paragaut.
ačiū labai už maršrutą, manau, juo ir keliausim
QUOTE(eL' @ 2010 10 05, 01:07)
aš irgi ruošiausi kebabus valgyti bet neradau nu mačiau vienoj vietoj, prie zoo sodo, bet ten man kažkaip ne romantika buvo pirkti ir juolab valgyti (bomžynas, stoties rajonas), tai taip ir likau neparagavus bet gal, kad sekmadienį buvau visi susipakavę savo karučius namie sėdėjo?
aš buvau, man visai patiko Tik nežinau kaip ten mažiems vaikams, ar neišsigąs
Papildyta:
QUOTE(Zuiqtis @ 2010 10 05, 10:42)
aš irgi ruošiausi kebabus valgyti bet neradau nu mačiau vienoj vietoj, prie zoo sodo, bet ten man kažkaip ne romantika buvo pirkti ir juolab valgyti (bomžynas, stoties rajonas), tai taip ir likau neparagavus bet gal, kad sekmadienį buvau visi susipakavę savo karučius namie sėdėjo?
Gerų ir nebrangių kebabų reik ieškot ne centre, o kur nors toliau. Kažkada prie viešbučio buvo. O šiaip galima pavažiuot kelias stoteles nuo Alexanderplatz iki turkų rajono (dieną ten saugu) ir tiesiog išlipus iš metro pavaikščiot aplink. Ten daug jų mažų užkandinių yra (ne karučių) Dabar neatsimenu stotelės pavadinimo, bet jeigu reiks, paieškosiu.
QUOTE(Spurgitta @ 2010 10 05, 16:30)
O šiaip galima pavažiuot kelias stoteles nuo Alexanderplatz iki turkų rajono (dieną ten saugu) ir tiesiog išlipus iš metro pavaikščiot aplink. Ten daug jų mažų užkandinių yra (ne karučių)
Visai netoli televizijos boksto maciau kebabine Tik tiek, kad sekamdieni 11-ta ryto dar nebuvo spejes issikepti mesos
Prisidedu prie raginimo skirti dėmesio Berlyno turkų ruošiamiems kebabams : ) Nors anoks ten stebuklas, bet vis tiek Berlyne jų neparagauti -- kone nuodėme : ))
Papildyta:
Mes atgal sugaišom vos 1 h
Papildyta:
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 09 22, 10:06)
Oficialiai apie 2 valandas. Realiai i prieki nuskridom per 1:45, atgal 1:35
Mes atgal sugaišom vos 1 h
Pastebejau, kad Ryanairas vis greiteja. Greiciausiai teko per 1:10 atskristi.
Kebabai is tiesu laaaaaaaabai skanus Berlyne ir kainos nera dideles. Galima dviese uz 5 eurus prasisukti. Keista, kad 11 ryto dar nebuvo iskepe mesos, nes kai kurios kepykleles jau nuo 6 ryto dirba. Beje vokiska duona labai skani, ypac vadinamos "brotchen" be kuriu ne vieni vokieciu pusryciai nepraeina O 50euru pakankamas biudzetas Berlyne romantiskam vakarui. Tarkim vakariene dviems indu restorane Friedrichstrasse, t.y. centre galima uz 20 euru apturet. O toliau tiesiog romantiskai vaiksciojant palei upe stebint turintu laivus (ar kaip ten jie vadinami), aplankant visas izymiasias vietas, nepamirstant parko Tiergarden, zydu auku labirinto, na tiesiog smirineti po miesta apziurint vietines izimybes.
Kebabai is tiesu laaaaaaaabai skanus Berlyne ir kainos nera dideles. Galima dviese uz 5 eurus prasisukti. Keista, kad 11 ryto dar nebuvo iskepe mesos, nes kai kurios kepykleles jau nuo 6 ryto dirba. Beje vokiska duona labai skani, ypac vadinamos "brotchen" be kuriu ne vieni vokieciu pusryciai nepraeina O 50euru pakankamas biudzetas Berlyne romantiskam vakarui. Tarkim vakariene dviems indu restorane Friedrichstrasse, t.y. centre galima uz 20 euru apturet. O toliau tiesiog romantiskai vaiksciojant palei upe stebint turintu laivus (ar kaip ten jie vadinami), aplankant visas izymiasias vietas, nepamirstant parko Tiergarden, zydu auku labirinto, na tiesiog smirineti po miesta apziurint vietines izimybes.
QUOTE(Spurgitta @ 2010 09 28, 09:11)
Geriau jau kebabą už 3 eurus pasiimkit, tai bent jau kažką autentiško berlynietiško pabandysit (jei ką, tai sakoma, jog kebabai yra Berlyno turkų išradimas, ir niekur kitur jūs nerasit jų tokių didelių už tokią mažą kainą )
Nu dėl kebabų dydžio tai galima ginčytis - Kaune tikrai didesni ir pigesni O dėl skanumo irgi - kebabai kaip kebabai... Man, tarkim, skanesni ten, nes su mažiau padažo, o dydžio irgi gana - kaunietiško nesuvalgau... Bet buvau su trim savo diedais, o mano diedai visi dideli - tai jie kaukė. Jiems to dydžio ir padažo trūko Beje, mums suprantami kebabai ten vadina Doner Durum.
Man įdomiausias irgi buvo zoo ir ypač akvariumas, paskui tas Spurgitos maršrutas, mes ten daugiau mažiau panašiai blūdinom, ir dar pasiblūdijimas po buvusią Rytų Vokietiją, iki Tacheles kultūros centro - protingas žmogus nukreipė, ir man labai patiko, ten tokia biškį prie meno atmofera
QUOTE(Noa @ 2010 10 06, 16:39)
Nu dėl kebabų dydžio tai galima ginčytis - Kaune tikrai didesni ir pigesni O dėl skanumo irgi - kebabai kaip kebabai... Man, tarkim, skanesni ten, nes su mažiau padažo, o dydžio irgi gana - kaunietiško nesuvalgau... Bet buvau su trim savo diedais, o mano diedai visi dideli - tai jie kaukė. Jiems to dydžio ir padažo trūko Beje, mums suprantami kebabai ten vadina Doner Durum.
Galim pasiginčyt Aš kadangi ne kaunietė, tai nežinau kokie ten kebabai, bet būtų malonu, jei papasakotumėt, kurioje Kauno vietoje galima būtų nusipirkti 35 cm kebabą už 11 LT:) Berlyne teko pagyventi ir tikrai ne vienoje vietoje jų ragavau. Geriausi yra turkų rajone. Beje, Berlyne į kebabus dedami raudonieji kopūstai, pomidorai, agurkai ir svogūnai,salotos ir jų nebūna per daug. O mėsa tik jautiena arba vištiena. Ir padažai daug skanesni, nei pas mus, kadangi pagaminti jogurto, o ne majonezo pagrindu
Pripažinkim, kad cepelinai patys skaniausi pagaminti lietuvio Lietuvoj, o Dürüm Döner skaniausi visgi pagaminti turko Berlyne
Bet kaip kažkas protingas pasakė, na vkus i cvet druzej net
Va kokie ten kebabai
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 09 27, 12:59)
Jeigu oro uoste reikia buti mazdaug dvi valandas pries.... Is Vidurio Lietuvos iki Rygos vaziuoti apie 3 valandas.... Labai anksti zenytis teks
D nu ziuresim ) aciu uz patarimus
aš buvau vaškinių figūrų muziejuj...tai laaaaaaaaaaabai patiko. na labai labai tiesiog tokiam muziejui anksčiau nebuvau (kas yra jau buvę gal ne toks įspūdis) tai viskas ten super, tas figūras gali glėbesčiuoti, prigulti šalia. na ir kaip matai kad visi žmonės ten atsipalaidavę, vieni iš kitų pozavimo kikena. be to muziejus interaktyvus, gali net tam tikrus drabužius užsidėti (pavydžiui ale monroe suknelę). tik mes ėjom iš ryto, paskui daug žmonių būna, sunku nusifotkint. na o ten pagrindinė pramoga nusifotkint aišku čia daugiau pramoginė ekskursija, bet man patiko, dabar noriu kur didesnė vaškinių figūrų ekspozicija, nes Berlyne mes tai įsijautę buvom, tai buvo liūdna kad va jau viską apėjome, nors ekspozicija nemaža, tiesiog dalies herojų nepažinojom, dėl to, kad anie visokie vokiški politikai. buvo tiesa kaina yra nemaža 19 eurų bet tikrai negaila reziumavus.
ir dar rekomenduočiau Deutsche Technikmuseum - netgi kam neįdomu įstorija ir technika, tikrai atrasit sritį kuri ten įdomi - nuo karo technikos iki alaus ir papuošalų gamybos. mes net nesiruošėm ten eiti, bet kadangi oras buvo tragiškas, tai nusprendėm "kur nors po stogu" eiti. tikrai nesigailėjom. muziejus nerealaus dydžio su naturalaus dydžio laivais, traukiniai ir pan. ir be to palyginus nebrangus (kažkur 4 eurai, jei gerai pamenu). ir daugybė dalykų kuriuos galima patiems išbandyt. tiesa dėl super didelių plotų, muziejui reikia skirti daug laiko, kad viską apeiti (dar svarbu nepasiklysti). mes daug ko nespėjom apžiūrėti, labai noriu sugrįžti, nors nesu nė istorijos, nei technikos fanatė