QUOTE(eL' @ 2010 09 27, 23:25)
Sveikos, mamos, dar ne mamos, maminai ir dar ne maminai
visos temos dar prisėdusi neperskaičiau (ką būtinai padarysiu), tačiau abejoju, kad toks klausimas buvo, todėl keliausiu tiesiai prie jo
Taigi - ką tik užsakiau bilietus dviems dienoms į Berlyną, tai bus staigmena turitnti gražią progą, todėl ir abiejų dienų programą rengsiu viena, tad pirmas ir svarbiausias klausimas:
tarkim turite 50-100eu, kaip romantiškai praleistumėt vakarą Berlyne su mylimu žmogumi? Berods ir Kalėdinės mugės jau bus prasidėjusios. Kitas klausimas, jeigu netyčia atsakymui turite daugiau laiko - žinau, kad per dvi dienas pamatyti galima labai mažai, o ir plėšytis nesinori - ką patartumėt įtraukti į programą pirmajam vizitui Berlyne? iš anksto ačiū už bet kokius atsakymus
Na aš nesiūlyčiau 5 eur išleist Burger Kinge. Geriau jau kebabą už 3 eurus pasiimkit, tai bent jau kažką autentiško berlynietiško pabandysit
(jei ką, tai sakoma, jog kebabai yra Berlyno turkų išradimas, ir niekur kitur jūs nerasit jų tokių didelių už tokią mažą kainą
)
Tarkim, jeigu aš norėčiau romantiškai praleisti vakarą Berlyne, tai nueičiau pavakarieniaut į indų restoraną, nes labai mėgstu indišką virtuvę
(ten pavalgyt galima už 10 eur žmogui laisvai). O tada pagal galimybes - muziejus, zoosodas (nežinau ar žiemą ten smagu ir verta), galit kokį 3D filmą apie povandeninį pasaulį arba dar ką nors pažiūrėt Sony centre. Aišku pramogų šaltuoju sezonu mažiau, bet vien jeigu bus Kalėdinės mugės, jau smagu.
Ne kartą esu buvus Berlyne, ir kai nuvažiuoju trumpam ten su žmonėm, kurie nė karto nebuvę ir nori per vieną dieną pamatyti bent kelias Berlyno įžymybes, aš paprastai juos vedu vienu ir tuo pačiu maršrutu- nuo pergalės statulos (Siegessäule), pro Reichstagą, liepų alėją, universitetų gatvę, katedrą, rotušę iki TV bokšto. Maršrutas gražus ir pėstute įveikiamas
Pasižiūrėkit žemėlapyje, jeigu turit