Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

tai gal tada ir dirbt tegu eina kokių 10 metų... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kam gi ta vaikystė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na manoji rudenį eis į pirmą klasę, pažįsta beveik visas raides, bet irgi neskaito dar. Kiti stebisi- kaip mokytojos dukra nemoka skaityti. O aš neverčiu mokytis skaityti, tam yra mokykla ir pamokėlės. Juk jei viską mokės, tai kam eit į 1 klasę ax.gif
Atsakyti
va, pilnai pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2006 01 07, 19:39)
tai gal tada ir dirbt tegu eina kokių 10 metų...

O tai kaip kitaip? unsure.gif ...žmogaus amžius gi neilgėja tongue.gif

O jei rimtai, man rods pati šiek tiek skaičiau dar prieš mokyklą ...musėt pačiai įdomu buvo g.gif
Mda, o šiaip, iš tikrųjų ateis tas laikas ir išmoks, nėra ko skubint. Tik kad mokytojai visiškai "atimtų" iš mamyčių tą mokymą skaityt irgi nenoriu...na nors truputuką kad liktų a? Na logiškai, ruošiant pamokėles gal ir liks rolleyes.gif
Atsakyti
thumbup.gif ot gerai būtų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif galėtų tėvai pailsėt ir mokytojų nereikėtų lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 07, 19:39)
Taigi parašiau "skaito" . Kabutėse  rolleyes.gif Atpažįsta tuos užrašus ir tiek (tik tiek) bigsmile.gif Visa kita panašia kabutine kalba surašyta  blush2.gif  tongue.gif Į avatarą pažiūrėkit ir suprasit kokia kalba kartais sukalbu laugh.gif Tai čia rašiau toje stadijoje kai žaliasis "valdė"  topsecret.gif

Supratau. biggrin.gif Mane tokie "žalieji" gal 10 kartų per dieną užvaldo. biggrin.gif
Atsakyti
manoji trimete tai is darzelio pora raidziu+ junginiu prisigaude, o ir namie mokosi, vis klausia, kas cia parasyta. Bet pritariu toms, kurios neskubina.Man atrodo svarbiau, ja geros tarties mokinti, nes kai ka tai labai durnai taria, ypac "o" kaip "a", tai kartais net buna sunku suprasti, ko ji nori. schmoll.gif
Atsakyti
Prisiklausius kaip kitų mamų vaikai skaito nuo 4-5 metų, g.gif pradėjau mokinti ir aš savo vyresniąją (vasarį bus 5m.). Raideles mes jau seniai mokam, galvojau, kad pats laikas išmokti jungti jas. Nusipirkom labai gerą knygutę "genelis". Pradžia buvo nebloga thumbup.gif , vaikas kibo į darbą su entuziazmu. PO poros savaičių vaikui pasidarė nebeįdomu verysad.gif , o per prievartą nesinori kimšti vaikui galvos, be to ir laiko iki mokyklos dar yra. Todėl nusprendžiau laukti vėl to momento, kai pradės pati domėtis.
Atsakyti
Savo sūnų nemokiau skaityti ir kitoms nerekomenduoju. Pažaisti su raidėm- gerai, bet vaiką versti skaityti? Tai juk darbas... 5-6 m. vaikas tokiam darbui dar nepasiruošęs...
Atsakyti
Aš savo vyresnėlį pradėjau raideles ir skaičius mokyti nuo 2 metukų , tik mes niekur neskubam , po truputį, kad tai taptų natūraslus dalykas, ir jau 16 raidžių ir skaičius pažysta , bet kur juos parodyk ir visada pasakys kokia tai raidė. Net moka atrasti žodį prasisedantį ta raide, suskaičiuoja jau iki 10 , suskaičiuoja kiek daiktų padėta (iki 10). O su skaitymu tikrai dar palauksime, kol pats rodys norą.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi apie vyresnėle, kuriai dabar 12 metų.
Pusantrų metų ji jau viską normaliai kalbėjo. 2,5 išleidau į darželį (tiksliau - į lopšelį). Kartą iš darželio pasiėmiau ją aš, o ne tėtis, kaip buvo įprasta. Visada tekdavo praeiti pro reklaminį sklebimą. Taigi, veduosi aš saviškę pro tą patį skelbimą, o ji man ėmė vardinti raides, ir svarbiausia - visas teisingai.
Grįžusi aš su vyru pašnekėjau, pasirodo, ji visada patiklausdavo, kokia viena ar kita raidė. Taigi, maniškė neturėdama dar nė trijų metukų ir lankydama dar tik lopšelį kuo geriausiai pažinojo visas raides, ir tik per savo smalsumą.
Pagavusi įkarštį aš tuo metu mąsčiau, kad gal reikia su ja padirbėti ir ims skaityti knygas, bet tam tikriausiai dar nebuvo atėjęs laikas, nes su skaitymų buvo ne kas.
Taigi, mečiau aš tuos mokymus, tuo labiau, kad pamačiau, kad jai tas visai neįdomu.
Ir vieną dieną, kai jai buvo jau keturi metukai, aš sėdėdama skaičiau Laimos žurnalą. Mano mergytė prieina prie manęs ir klausia: "mama, o čia parašyta Laima?"(ji perskaitė žurnalo pavadinimą). Aš nustebusi visa sakau "taip". Tada pabandėme skaityti didelėmis raidėmis parašytus vaikiškų knygelių tekstus, ir gavosi.
Taigi, mano vyresnioji išmoko skaityti pati, be jokio mokymo ir be metodikų, ir šiuo metu yra knygų skaitymo maniakė, skaito labai daug ir tam neturi jokios įtakos net namie stovintis kompiuteris (juo skundžiasi nemažai tėvų, nes vaikai meta skaityti).
Atsakyti
O ka jus galvojate apie tai, kad efektyviau vaika pradeti mokinti ne nuo pavieniu raidziu "a", "b", o nuo raidziu junginiu. Juk maziukai ir kalbeti pradeda skiemenimis - "ma" ,"te". Gal lengviau butu ismokti vaikams tokius raidziu junginius i zodzius jungti? Gal esate girdejusios apie rusu pedagogo Zaicevo kaladeles, kurios moko vaikus skaityti butent tokiu principu? Butu idomu isgirsti Jusu nuomone
Atsakyti