Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

QUOTE(Ručius @ 2005 12 20, 18:03)
Sveikos mamytes,
mano vyresnelei 5 metai, raides pazista jau pora metu, tik niekaip jos i zodzius nesusijungia doh.gif ir zaidimelius bandem.... Gal ka patarsit? O jusu mazyliai kada pradejo skaityti? 4u.gif

O aš nemokiau vaiko skaityti anksčiau laiko, schmoll.gif ką paskui mokykloj veiks? tongue.gif Vat mano pirmokas nuėjo gerai skaičiuodamas (specialiai nemokinom, bet kad jau labai mėgo pinigėlius skaičiuoti ir po parduotuves apsipirkinėti blush2.gif ). Tai mokykloje visas užduotis padaro per 10 - 15 min ir sėdi sau, sukinėjasi, už kitus skaičiuoja. doh.gif Ir mokytojai bėda - turi jam atskiras papildomas užduoti skirti. O skaityti skaito tiek, kiek priklauso pagal vadovėlio temas.
Atsakyti
Maniskis pazista raides nuo 3 metu, bet jos jam kaip zenklai, jis jas piesia, o ne raso doh.gif ir niekaip negaliu isaiskinti, kad zodis susidaro is tam tikru raidziu isdeliojimo vienos paskui kita. Jis dazniausiai raso savo megstamiausias tris raides MAT blink.gif ir butent tokiu isdeliojimu, nes tai reiskia mama, ji ir teti. O siaip zmogui labai idomu, kai as skaitau ir syki yra perskaites zodi, bet kazkaip to neuzfiksavo..taigi kol kas laukiu tiesiog, kada ateis tas laikas
Atsakyti
Maniškiai pažįsta ir raides ir skaičius. Jaunesnioji neatskiria raidzių nuo skaičių kaip ženklų, pvz. nežžino A raidė ar skaičius. Vyresnėliui žymiai geriau sekasi, bet į žodžius dar nejungia (nors, atrodo, principą jau pradeda suvokti). Manau, viskam savas laikas, nereikia vaikų spausti, nes galime sulaukti atvirkštinio rezultato.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Mano sūnus nuo dviejų metukų raides pažino,o jau penkeri,dar nemoka skaityti.Savo vardą,pavardę,mano,tėvelio ir močiutės moka parašyti,perskaityti,bet tik iš atminties.Dabar turiu keletą gerų knygelių nusipirkus kaip tik penkemečiui,bandysiu mokinti skaityti,žiūrėsiu kaip čia mums gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ručius @ 2005 12 20, 18:03)
Sveikos mamytes,
mano vyresnelei 5 metai, raides pazista jau pora metu, tik niekaip jos i zodzius nesusijungia doh.gif ir zaidimelius bandem.... Gal ka patarsit? O jusu mazyliai kada pradejo skaityti? 4u.gif

nereikia tokio amžiaus vaiko mokyti skaityti, tegul ji mato pavyzdžius, kai jūs imate knygą į rankas ir su įdomumu ją skaitote; vaikui dar neatėjo laikas, jei jis dar neskaito, juk neveltui vaikai į mokyklą pradedami leisti 7 m. - maždaug tokiame amžiuje pradeda pamažu dominuoti vaiko loginis mąstymas, tad nuo šiol jis geba jungti raides į skiemenis, skiemenis į žodžius ir pan. Žinoma, kiekvienam tas laikas ateina skirtingai; bet bent jau ikimokykliniame amžiuje vaiko mokyti skaityti tikrai nereikia; jeigu vaikas susidomės (o tam turi matyti teigiamus pavyzdžius šeimoje, aplinkoje ir pan.) - labai gerai; jei ne - irgi gerai. mirksiukas.gif

QUOTE(Ručius @ 2005 12 20, 20:31)
As irgi taip galvojau, kol bendraamziu mamytes nepasigyre, kad ju atzaleles jau SENIAI skaito  unsure.gif

nenoriu nuvilti tų bendraamžių mamyčių, tačiau būna ir tokių atvejų, kad jei vaikas anksti išmoksta skaityti, prieš mokyklą visus tuos skaitymo įgūdžius pamiršta ir tenka viską mokytis iš naujo.
Nepergyvenkit prieš laiką, juk mokykla ir yra tam, kad išmokytų mirksiukas.gif juk jūsų vyresnėlė jau pažįsta raides thumbup.gif o būna vaikų, kurie į mokyklą ateina net raidžių nepažindami smile.gif o gal po kokio pusmečio ar metų mergaitė pati susidomės ir pradės skaityti rolleyes.gif pažįstu mergaitę, kuri 5,5-6 m. pradėjo pati, niekieno nemokoma skaityti skiemenimis, dabar jai jau 6,5 ir ji pati, niekieno nemokoma jau rašo laiškus Kalėdų Seneliui, padarydama vos po kelias rašybos klaidas mirksiukas.gif
viskam savas laikas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 07 sausio 2006 - 15:25
mamytės, jūs mamytės...kaip Jums atrodo, dėl kokios priežasties vaikas eina į pirmą klasę? Tikriausiai tam, kad išmoktų skaityti, rašyti, skaičiuoti... Berods, toks yra pradinės klasės tikslas... Tai jei jau 4-5 metų vaiką mokinat skaityt, tai gal tada leiskit vaiką iš karto į penktą klasę, nes atėjus į pirmą klasę, jis neturės ką ten veikt... o tada ir klausiat- kodėl vaikas nenori mokytis...
Esu pati mokytoja ir gerai žinau, kad mano vaikas pradės mokytis skaityt nulinėje-pirmoje klasėje... O dabar tegu dar žaidžia 4u.gif
Atsakyti
O maniškė jau poros metukų "perskaitydavo" tokius žodžius kaip "Maxima", "Iki".... laugh.gif Mažė dabar tokio amžiaus ir irgi taip pat "skaito" tongue.gif
Paprasta, viskas eina į priekį, tik švietime reformos lėtai vyksta - šiaip ar taip ateis tas metas kai vaikai į pirmą klasę eis nuo 3-jų metų topsecret.gif

------
rolleyes.gif
Atsakyti
tikiuosi, tokios kvailystės nesulauksiu nei aš, nei mano vaikai- viskam savo laikas
Atsakyti

Na tu nesulauksi (metai atbulom nesiskaičiuoja) smartass.gif
Atsakyti
As pati 4 metu jau rasiau diktantus smile.gif , todel savo vaiku nemokinu nieko, nes zinau, jei vaikas moka daugiau uz kitus, jam buna labai sunku pradet mokytis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 07, 15:30)
O maniškė jau poros metukų "perskaitydavo" tokius žodžius kaip "Maxima", "Iki".... laugh.gif Mažė dabar tokio amžiaus ir irgi taip pat "skaito"  tongue.gif
Paprasta, viskas eina į priekį, tik švietime reformos lėtai vyksta - šiaip ar taip ateis tas metas kai vaikai į pirmą klasę eis nuo 3-jų metų  topsecret.gif

------
rolleyes.gif

Ar nori pasakyti, kad be jūsų pagalbos skaito? blink.gif Mano mažei pavasarį bus 3 metukai, bet ji "tik" skaičiuoja iki 10, bet su mano pagalba ir žino kelias raideles, nes parodė sesė. Jai toks metas, kad ji tik žaidžia, žaidžia ir dar kartą žaidžia. biggrin.gif
Tik nenorėčiau sulaukti tokio meto, kai trimetukai eis į pirmą klasę. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi parašiau "skaito" . Kabutėse rolleyes.gif Atpažįsta tuos užrašus ir tiek (tik tiek) bigsmile.gif Visa kita panašia kabutine kalba surašyta blush2.gif tongue.gif Į avatarą pažiūrėkit ir suprasit kokia kalba kartais sukalbu laugh.gif Tai čia rašiau toje stadijoje kai žaliasis "valdė" topsecret.gif
Atsakyti