Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

Jei jis pats domisi...Bet čia klausimas- kaip mokyti skaityti... unsure.gif
Atsakyti
Na, siaip skaitymas ir prasideda nuo raideliu pazinimo. Man tai jau butu gerai, jei maze ismoktu visas raideles (juk vis vien nuo to reiketu pradeti).
Na, aisku, dar fainiau butu, jei pradetu skaityti skiemenimis.

Beje, siandien parduotuveje maciau nebloga daikta - korteles su raidemis, mazdaug 10 sm ant 10 sm. dydzio. Raide - o po ja paveiksliukas. Ir tame paciame rinkiny - siaip raides be paveiksliuku. Gal tai bus geriau, nei paprasta abecele. Ir didesnis dydis, ir galima kur nors ant sienos ar saldytuvo uzklijuoti. Dar kilo mintis is pradziu rodyti raides su paveiksliukais, paskui vien raides - ir tegu prisimena paveiksliuka, na ir atvirksciai. Ka manote?
Atsakyti
Na nežinau, maniškei 4m., eina i darželi, manau ten ir išmoks raideles ir skaičius pažinti. Aišku labai norečiau, kad ir mano padauža išmoktu, bet pati ją mokyti neturiu laiko ir kantrybes wink.gif , nes ji nenusėdi vietoje. Mes mieliau kieme dūkstame su vaikais, važiuojame prie ežerų, iškylaujame, einame i miška zuikio namo ieškoti, ar to vilko pilko, kur ožiukus prarijo, Kauno zoologijos sode aplankome meškiuką rudnosiuką ir liūtą karalių. Ir taip kažkaip visada ka nors sugalvojame. Juk maniškei 4 metukai ir norisi viska pažinti, o kaip poto idomei vaikams pasakoja kur ji buvo ir ką matė ... thumbup.gif

O skaityti ir skaičiuoti, manau, čia jau darželio reikalas, kad išmokytu, nes mums linksmiau kuo dažniau pabūti visiems drauge ir gerai praleisti laika clap.gif , o ne prie knygų tupėti g.gif .
Atsakyti
Na, sutinku, Eurika, kad yra ir smagesniu uzsiemimu. Bet pavyzdziui, nieko blogo nematau, jei vakarais, kai vis vien niekur neeitum, patyrinetum su vaiku knygutes. Juk mokymas raideliu nera toks jau nuobodus. Juk nekartotum saltai ir sausai simta kartu - A, B, C... As tai perskaitau eilerastukus, mes patyrinejam paveiksliukus. Dar koki viena kita zaidima sugalvojam.
O siaip vaikas ivairiais budai turi but lavinamas smile.gif
Atsakyti
Nepraleisiu progos pasireklamuoti rolleyes.gif

Mes mokomes taip: http://raiteles.mums.lt/

Jei skaitai angliskai gali pasiziureti http://www_letteroftheweek_com/ - jie turi ideju ir vyresniems vaikams, tik visada kyla adaptacijos klausimas smile.gif

Ir mano berniukui 2 m. 7 men. Turim ir ta raidyna - jam labai idomu raideles delioti ir klausineti kur kokia. O kai dar mazesni buvom, tai masinoj veziojomes metaline lentute su magnetinemis raidemis - jos atstodavo ir masinas, ir lektuvus, o ir raidziu taip ne mazai ismokome smile.gif
Atsakyti
Raideles, jau beveik apsidziaugiau, kad man pagaliau kazkas nurode kazka gero internete, bet siuo metu isduoda uzrasa, kad sis adresas neegzistuoja ar techniniai nesklandumai sad.gif sad.gif sad.gif
Ka gi, meginsiu veliau... Vis vien labai aciu clap.gif
Atsakyti
Koks čia gali būti pasakymas, kad man būtų gerai, jei vaikas išmoktų raides, ar skaitytų bent skiemenimis? Ateis laikas, ir vaikas visko išmoks. Nors maniškis raides pažįsta nuo pusantrų metukų ir labai lengvai jas įsiminė, aš labai skeptiškai į tai žiūrėjau - atrodė, kad jis vis tiek nesuvoks jų reikšmės. Bet, pasirodo, jis kuo puikiausiai jas prisimena ir supranta. Bet nebandau jo laužti ir mokyti skaityti - matau, kad tam jis dar nepasiruošęs, nors visas raides išvardina be problemų. paprasčiausiai mes patakėme, kai buvo "atsivėręs langelis". O jei ir nebūtų pažinęs, tai tikrai negalvočiau, kad atsiliekam.
Negadinkit vaikui vaikystės, spės dar prisimokyti per savo gyvenimelį. Viskam savas laikas.
Atsakyti
QUOTE (Saulytele @ 2004 08 12, 02:42)
siaip skaitymas ir prasideda nuo raideliu pazinimo.

Nebutinai smile.gif. Yra teoriju, pagal kurias abecele (t.y. raides) mokoma veliau nei ismokstami skaityti zodziai.
Atsakyti
mano mergaite tai skaite nuo 4anglijoje . ten yra tokios linksmos knygeles ir raideles s kaip gyvate... smile.gif siaip butu neblogai i lietuviu kalba jas isversti o lietuviskai skaitom nuo 5,5tiesiog abu kiekviena diena mokindavau nes zinojau kad ant rimtos mokyklos grisim i lieuva jus tiesiog pasistenkit mokinti savo vaiku raides ir ivardinkite i ka jos panasios o geriausia kad patys vaikai sugalvotu butu lengviau prisiminti.sekmes wink.gif
Atsakyti
Dilma, as visai neverciu savo mergytes, tik meginu ja sudominti. Jokios prievartos nera. smile.gif
Atsakyti
mano sese ismoko skaityt 3,5 metu:) klausiat kaip mama ismoke? biggrin.gif visai ne mama tongue.gif ji tada buvo susilauzius kojyte, o as kaip tik pradejus eit i pirma klase:) kai grizdavau is mokyklos mes su ja zaisdavom mokykla:D as buvau mokytoja ir mokydavau ja biggrin.gif darydavau viska taip pat, kaip katik mokytoja mokykloje dare biggrin.gif kai ismokau as skaityt.. ismoko ir ji thumbup.gif ir viskas
Atsakyti
QUOTE (Raideles @ 2004 08 12, 13:54)

Ne raiteles, o raideles reikėjo įrašyti. Tikrai neblogas puslapis thumbup.gif raidelių ir kt. mokymui smartass.gif . Tik tam reikia daug laiko užsiimti unsure.gif .
Atsakyti