Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

QUOTE(linnce @ 2007 02 27, 22:31)
o tai ka daryti jei mano panelei virs penkiu ir jokio susidomejimo nereiskia,nei raidelems,nei rasymui,tik soka ir dainuoja,kartais galvoju,kad isvis ir i mokykla nenores eiti verysad.gif

Nieko nedaryt mirksiukas.gif Bus šeši metai, gal susidomės, o šiaip darželyje priešmokyklinėje grupėje pamokys ( kolektyve lengviau mokytis) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mutti @ 2007 02 27, 01:43)
Kaip suprasti skubat-neskubat  rolleyes.gif Jei mano mergytė jau penkių metų pati pradėjo dėlioti skiemenis, labai noriai skaitydavo, rašydavo žodelius, tai čia reiškia nesidžiaugia vaikyste  mastau.gif Jei vaikas domisi, tai ir pamokau ir paskatinu, ir jai tas labai patinka, kad ji moka jau skaityti, rašyti, skaičiuoti.

As juk tema komentuoju. Gerai jeigu pati domisi, pati nori ismokt skaityt,bet jei 5-metis dar nenesidomi kaip sujunkt skiemenis, tai kam versti mokytis, ismoks mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(Mazve @ 2007 02 28, 12:57)
As juk tema komentuoju. Gerai jeigu pati domisi, pati nori ismokt skaityt,bet jei 5-metis dar nenesidomi kaip sujunkt skiemenis, tai kam versti mokytis, ismoks mokykloje.

Žinoma, kad nereikia versti mirksiukas.gif Bet geriau jau kad pramoktų bent jau prieš pat mokyklą, nes pačiam vaikui bus lengviau susigaudyti, o mūsų mokytoja minėjo, kad vaikučiai turėtų ateiti jau pramokę skaityti bent kažkiek ax.gif
Ir tikrai mūsų mokytoja (auklėtoja) siekia to su kiekvienu vaikučiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mutti: 28 vasario 2007 - 13:13
QUOTE(Mazve @ 2007 02 07, 23:57)
Kur jus skubat!!!Man atrodo,kad tik pries kitas mamas pasirodyt norisi,va maniskis jau skaito...O mano nelabai i ta skaityma,raides jau beveik visas zino,bet nenori,na ir gerai,ismoks kai reiks.O va skaiciuoti tai maniakas,kur tik eina tai viska turi suskaiciuoti, kartais net erzina.Prades eiti i mokykla (dabar priesmokykline klase lanko)  tai jau niekur nedings, o dabar tegu dziaugiasi vaikyste ir nereikia nieko jiems i tas galveles per anksti kisti.
Mano pupa visas raideles jau beveik metai kai moka.ir nemanau,kad jos vaikystė kitokia nei tu kurie nėra lavinami.Jai raidelės idomu,neidavo pravesti prekybos centruose pro knygutes,butinai issireikalaudavo,kad nupirktume.Ir tas noras niekur nedingo ir dabar-daznai tempia mane uz rankovės sakydama "einam paskaityt"Niekad neverciau mokintis,dar visai mazytė budama radusi raide laikrastyje uzdėdavo pirstuka ir laikydavo tol kol pasakydavau kokia tai raidė ar skaicius.matydama kaip ji tuo domisi nuprikau graziu knygeliu su raidėmis.dabar po truputi bandom skaityt skiemenukais,bet dar sunkokai,tai neverciu.Bet kartais jau pati vardindama is eilės raides po to pasako koks tai zodis(aisku,tai lengvuciai zodziai-MAMA,TĖTĖ,AURĖJA,NIKĖ)
Atsakyti
smile.gif Sveiki , mano dukrelei 6 metukai . rudeni jau keliausime i pirma klase raideles taipat pazystame smile.gif o sujunkt nesigauna , mokomes stengiames ir nieko ! schmoll.gif darzelyje yra vaiku kurie jau pasakas skaito, bet manau ner ko vaiku skubinti ateis laikas ismoks . nespauskime mazyliu tegul patis pajunta ta susidomejima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reence @ 2007 03 01, 21:15)
smile.gif Sveiki , mano dukrelei 6 metukai . rudeni jau keliausime i pirma klase raideles taipat pazystame  smile.gif  o sujunkt nesigauna , mokomes stengiames ir nieko !  schmoll.gif  darzelyje yra vaiku kurie jau pasakas skaito, bet manau ner ko vaiku skubinti ateis laikas ismoks . nespauskime mazyliu tegul patis pajunta ta susidomejima. 4u.gif

as irgi taip manau,visi vaikai skirtingi,nemanau,kad metais veliau ismokes skaityti bus bukesnis ateity 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, mano dukrytei taip pat 6m., taip pat visas raides pažysta, tačiau rašydama žodžius negirdi balsių. Bet juk viskas ateina savo laiku. Aš vaiko "nespaudžiu", pradės eiti į mokyklą, išmoks ir skaityti rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškiui 2 metukai ir pažįsta visas raides bei skaičius iki 20 rolleyes.gif Bet prievarta nemokinom ir netrumpinam vaikui vaikystės.Pats nuo 1,5 metukų rodė didžiulį susidomėjimą skaičiais,po to ir raidelėm.Neidavo atplėšti nuo klaviatūros ir knygų.Iš pradžių pradėjo mokytis ant magnetinės lentelės,kompiuterio klaviatūros, o po to ir namų numeriai ir kainos parduotuvėse.Kartais užknisa,ypač kai svečių ateina,o jis lenda su savo raidėm žaisti doh.gif Iš dalies džiaugiuosi,kad vaikas protingas,bet kartais tas jo įkyrumas nervina,nes jai pradėjai rašyti,o jis vardint,tai pasaka be galo.Tai nereiškia,kad pulsiu mokyti skaityti.Jei norės ir rodys susidomėjimą tokį kaip iki šiol,tai su tėveliu niekur nedingsim,teks tobulintis toliau lotuliukas.gif
Svarbiausia,kad vaikui per prievartą nebūtų kišami mokslai,šokiai,piešimai ir t.t.,tada vaikystė tikrai trumpinama,bet,jei jis pats rodo iniciatyvą,tai reikia jam pritarti thumbup.gif Man svarbiausia,kad daug dėmesio ir laiko butų skiriama vaikui.Net vyras su mažium užsiima ir praleidžia daug laiko,o dėlto ir vaikas,ir visa šeima bei mažiaus vaikystė yra laiminga 4u.gif
Atsakyti
Maniškė irgi būdama dviejų, visas raides pažinojo. Nes tuo momentu jai tai buvo įdomu. Tačiau vėliau atsibodo, užmiršo ir prieš mokyklą iš naujo vėl visas išmoko. Skaityt aplamai tik mokykloj išmoko. Ir nieko. Kol kas jokių problemų su mokslais.
Atsakyti
QUOTE(urtea @ 2007 03 04, 01:32)
Maniškė irgi būdama dviejų, visas raides pažinojo. Nes tuo momentu jai tai buvo įdomu. Tačiau vėliau atsibodo, užmiršo ir prieš mokyklą iš naujo  vėl visas išmoko. Skaityt aplamai tik mokykloj išmoko. Ir nieko. Kol kas jokių problemų su mokslais.

ir pas mus tas pat buvo smile.gif leidau į mokyklą bijodama kad darau klaidą,bet mokytoja užtikrino -bendras žiniu lygis puikus,o skaityt išmoks.nepraejus pusei metu tikrai-skaito ir rašo thumbup.gif ir mama gali daug ko pamokyt(lietuviu rašybos ir kirčiavimo biggrin.gif ).
Atsakyti
Mano panelai 4 metai tai jinai nelabai domisi raidemis smile.gif as manau,kad vaiko versti per prievarta nereikia,galima zaidziant pamokiti ir raidziu ir skaiciu,nes jiems tikrai yra taip idomiau bigsmile.gif
Atsakyti
Manoji pradejo dometis 4 m. raidemis, o 5 budamo labai panoro ismokti skaityti, nes nuo mazens labai knygutes traukia... Labiausiai padejo raidziu korteles ir zaisline mokykline lenta, ant kurios mes su vyru rasydavom zodelius o ji stengesi juos ismokti perskaityti.. siandien skaito ir net intonuoja bet koki teksta.. taigi ji nepatyre jokio streso besimokydama, nes zaide pati su savimi... paskui pati zodzius rase ant tos lentos ir meskinus mokino... taip ir rasyti ismoko.. o rolleyes.gif nuo sio rudens jau ir i mokyklele zygiuos..
Atsakyti