Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

QUOTE(raganaa @ 2006 07 20, 10:38)
Taigi viskam savas laikas smile.gif

Ir aš taip sakau. Išvis tuo madinykus reiktų prie sienos ir sušaudyt.
Papildyta:
QUOTE(Ritulka @ 2006 07 19, 15:56)
Tai va per tuos mados reikalus paskui reikia iš mokyklos duoną atiminėti. mamos gal susimastykim  g.gif

Galiu pasakyt, kad iš mokyklos duonos neatimat. Tik gaunasi dar blogiau. Tie vaikai kurie ateina daug mokantys, toliau nesimokina, nes įsivaizduoja, kad moka, mokytojos neklauso, nes ji nieko naudingo nepasako, ir trukdo kitiems vaikams, nes tie durniai nieko nemoka. Taigi, mokytojai tik daugiau darbo. Vėliau tokiem vaikam sunku prisiverst mokytis, nes iš pradžių nereikėjo. Ir dar blogiausia, kad tokie vaikai negerbia mokytojos, o kam, ir tėvai po to prikaišioja, kad mokytoja neišmokina, bloga. Reikis pamastyt, kur prieš tai klaida padaryta, o ne pult mokytojus atleidinėt. Kaip dabar madinga. g.gif
Atsakyti
Ir šiaip išėjus iš namų skaitykit visus užrašus randamus gatvėje.Manęs klausdavo kas čia parašyta,o kas čia.Sakydavau skaityk.ir stovėdavom po kelias minutes prie užrašo kol pačiai pavykdavo perskaityti(pvz.vaistinė,boulingas ir kt.)Žinoma sunkesnius reikia padėti perskaityti,bet vaiką apima noras pačiam perskaityti smile.gif
Atsakyti
Na tai aš dar palauksiu su tais skaitymais, tegu kiti sau vaikus ir savo nervus gadina, kai norės pamokysiu, nebus noro iki mokyklos - jos reikalas.Jai dabar puzliu metas, tai tegu sau delionem ir lavina proteli 4u.gif
Tikiuosi pasigirti jos ankstyvu noro mokytis skaityti atsiradimu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritulka @ 2006 07 18, 19:18)
Sveikos, dauguma kalbate jau apie skaityma, mano mažoji tuoj bus 3 metukų tai norėčiau pasigirti, kad raides pažysta, bet turbūt negaliu  verysad.gif  Dukrytė visas raides daiktais arba draugų vardais vadina M- tai mamytė, S - Saulytė ir pan., bandžiau aiškinti, kad tai tų žodžių pirma raidelė, nepavyko, taip ir palikau pačiai protingėt. Gal kam taip buvo, Kaip sprendėte šią problemą?

Galiu tave nuraminti ax.gif Maniskis irgi kazkur 3 metuku taip raides sakydavo, ir gana ilgai...nedarem nieko, specialiai nieko nemokinom, tik kiek darzelyje, ir savaime pradejo atskirai po raide sakyti, o ne pilna zodi, nes pvz, D raide visada budavo Dovydas ir pan....Siuo metu maniskiui jau 5,5, raides pazista (jau kiekviena atskirai smile.gif ) puikiai, moka parasyti kai kuriuos zodzius (savo varda, pavarde, mama, tete, ir t.t.), skaiciuoja iki 100 ir daugiau, bet, deja neskaito...ir nematau as cia jokios problemos, tegul dziaugiasi vaikyste.Siaip jis turi noro, visada kai einam klausia, koks cia zodis, kas cia parasyta, tai visada paskaitom, paaiskinu jam, ir tiek, niekada neverciau jo nei raidziu mokytis, nei skaiciuoti ir man visiskai vienodai, kad kitu vaikai jau 4 metu budami skaito doh.gif Ir, kaip kazkuri mama jau rase, gal maniskis kitoj srity pasireiskia. Nors is uosviu jau girdejau priekaistu, kad " o jusu vaikas dar skaityt nemoka?". Tai jiems buvo pasakyta, kad as is vaiko vaikystes neatimineju, ateis laikas ir ismoks.
taip, kad tikrai nereikia pergyventi wub.gif Sekmes visoms mamytems, ir neperlenkit lazdos mokydamos savo vaikucius 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Gilaja, nuraminai 4u.gif aciuks.gif Nes kai taip raides pradėjo mokinti mano sesers dukra, tai nuoto laiko manoji tik su žodžiais raideles ir sieja. Na bet vadinasi išaugs iki mokyklos.
Atsakyti
QUOTE(Ritulka @ 2006 07 25, 14:57)
Ačiū Gilaja, nuraminai 4u.gif  aciuks.gif  Nes kai taip raides pradėjo mokinti mano sesers dukra, tai nuoto laiko manoji tik su žodžiais raideles ir sieja. Na bet vadinasi išaugs iki mokyklos.

Tikrai nera uz ka victory.gif Ptikek manim, kuo labiau versi vaika daryti tai, ko jis nenori, tuo jis labiau priesinsis. Pamatysi, viska ismoks tavo mazoji bigsmile.gif
Atsakyti
mano keturmete, taip pat raideles zodziais vadina... ax.gif , bet matau kad daugumai tas tats, tad vadinas viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
As su savo maziukais ziadziam mokyklu ax.gif isijauciame i tuos vaidmenis ir labai gerai gaunas ... mergyte nors maziuke, bet raides neblogai pazysta, pasizymi gera atmintimi, prisimena irgi remdamasi zodziais, o ypac spalvomis, labai ja mokslas traukia wub.gif wub.gif O sunus i mokykla eis, visai nerodo noro ir skaityt nenori, baisu man kas su juo bus?!?! blink.gif mastau.gif
Atsakyti
Mano dukra raides(visas spausdintines, didžiąsias) pradėjo pažinti 1m 9 mėn. Bet skaityti pradėjo tik suėjus 7m. Ankščiau kiek aiškindavau,nesuprasdavo. Dabar skaito labai gerai,su intonacija,beveik nebeskiemenuoja(jau baigė 1-ą klasę) smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 30 liepos 2006 - 11:53
Mano sūnus išmoko skaityti "Donaldo" žurnalo pagalba, maždaug 4 metų. Ten daug trumpų žodelių, pvz. oi, brrrr, ach ir t.t. Tai pirmiausia pajuto, kad tuos supranta, paskui vis ilgesnius, ir įsivažiavo. Už tai tam žurnalui esu dėkinga. Gal ir ne visiems tinkamas metodas, bet visai palankus vaikui - maximum piešinių ir minimum žodžių. Sėkmės jūsų atžalėlėms mokantis skaityti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine @ 2006 07 25, 15:53)
mano keturmete, taip pat raideles zodziais vadina... ax.gif , bet matau kad daugumai tas tats, tad vadinas viskas bus gerai  thumbup.gif

zinoma, kad viskas bus gerai bigsmile.gif

QUOTE(garbanota @ 2006 07 28, 22:29)
O sunus i mokykla eis, visai nerodo noro ir skaityt nenori, baisu man kas su juo bus?!?!  blink.gif  mastau.gif

Nematau cia nieko blogo schmoll.gif Tegul vaikas dziaugiasi vaikyste. Ateis laikas ir ismoks vaikas, ir nereikia jo versti per prievarta schmoll.gif

QUOTE(mamax3 @ 2006 07 30, 11:52)
Mano dukra raides(visas spausdintines, didžiąsias) pradėjo pažinti 1m 9 mėn. Bet skaityti  pradėjo tik suėjus 7m. Ankščiau kiek aiškindavau,nesuprasdavo. Dabar skaito labai gerai,su intonacija,beveik nebeskiemenuoja(jau baigė 1-ą klasę) smile.gif .

Atejo laikas, ir pradejo skaityti thumbup.gif Va, cia geriausias irodymas thumbup.gif
Atsakyti
mano vyresnioji 5 metu jau skaite, o jaunesnysis net nebando doh.gif bet as manau, kad ateis laikas ir ismoks, nereik vaiku vunderkindais daryt. rolleyes.gif
Atsakyti