LA MIELOS MAMYTES,PRADEKIT NUO SVARBIAUSIU ZODZIU MAMA TETE IR .LAI PO RAIDELE RASO ,M-MAMA,A-AKYTE.IR T.T O KAI NORES KITA ZODI RASIT TAI VEL PARAIDZIUI IS KIEKVENOS RAIDELES KUO DAUGIAU ZODZIU VARDINKIT,O TOLIAU MANAU JAU SAVAIME GAUSIS ,NES PAS VAIKUS PUIKI REGIMOJI ATMINTIS,NORS MANOJI DAR SKAITO TIK TAI KA PATI PARASO,MUMS 4M.
Papildyta:
LA MIELOS MAMYTES,PRADEKIT NUO SVARBIAUSIU ZODZIU MAMA TETE IR .LAI PO RAIDELE RASO ,M-MAMA,A-AKYTE.IR T.T O KAI NORES KITA ZODI RASIT TAI VEL PARAIDZIUI IS KIEKVENOS RAIDELES KUO DAUGIAU ZODZIU VARDINKIT,O TOLIAU MANAU JAU SAVAIME GAUSIS ,NES PAS VAIKUS PUIKI REGIMOJI ATMINTIS,NORS MANOJI DAR SKAITO TIK TAI KA PATI PARASO,MUMS 4M.
Papildyta:
BEJE,DAR KLAUSIMELIS,MES VISAS RAIDES PUIKIAI TARIAM,BET PARAIDZIUI TAI TIKRAI ZODZIO NEPASAKYTU,AR TOKIU ATVEJU GALIMA PAPULT PAS LOGOPEDA,KAZKAIP NESITIKI,NES DARZELY IS 20 VAIKU KOGERO TIK DAR VIENA MERGAITETAIP AISKIAI KALBA
Reikia dainuoti raides, tęsti tol kol prijungs kitą(bent jau taip profesionalai liepia daryti).Pabandykit ir nereikia duoti vaikui daug skaityti, tegul perskaito lengvus vitrinų užrašus , sūrelio pavadinimą ir t.t.
gyvenu ne Lietuvoj, ir mokinu pacius maziausius (4-6 m) vaikucius lietuviu kalbos. Vadovelis "Genelis.skaitymo pradziamokslis penkiameciui" yra fantastiskas. Pirmiausia reikia vaikus ismokyti raides. Tik po to pradeti jungti zodzius. Sukuriau viena programa "Abeceles darbai" : tai kompleksas uzduociu kiekvienai raidei. As jas naudoju savo pamokoms. Ir labai veiksmingas. Jeigu ka sudomino, galiu atsiusti
[quote=auklėtoja,2006 06 06, 11:36]
Adatėle...labai prašau..man atsiųsk...žinok turiu žingeidžių vaikų..kurie prašo juos mokyti..juoba kitąmet daug laiko praleisiu su priešmokyklinukais...gali?
[/quote
Kur Tau atsiusti? Parasyk
Adatele
Papildyta:
turbut ne Lietuvoj gyvena. (Ar as klystu?)
Sunku vaikams kelias kalbas mokytis. tuo labiau, kad turi mokytis mokykloj 5 dienas per savaite ne lietuviskai. Pabandyk surast bendraminciu aplink
Adatėle...labai prašau..man atsiųsk...žinok turiu žingeidžių vaikų..kurie prašo juos mokyti..juoba kitąmet daug laiko praleisiu su priešmokyklinukais...gali?
[/quote
Kur Tau atsiusti? Parasyk
Adatele
Papildyta:
QUOTE(zigzag @ 2006 03 06, 09:28)
Kaip tai neskaito, būdamas 10 metų? Ar aš ko nesupratau? Taigi jau trečiokas turėtų skaityti, o ne tik raides pažinti, nori jis to ar nenori.
turbut ne Lietuvoj gyvena. (Ar as klystu?)
Sunku vaikams kelias kalbas mokytis. tuo labiau, kad turi mokytis mokykloj 5 dienas per savaite ne lietuviskai. Pabandyk surast bendraminciu aplink
visiems kurie prase Abeceles darbu:
ikeliau i
http://rapidshare.de...ai_pdf.rar.html
sekmes mokinant skaityti
ikeliau i
http://rapidshare.de...ai_pdf.rar.html
sekmes mokinant skaityti
QUOTE(Ručius @ 2005 12 20, 16:03)
Sveikos mamytes,
mano vyresnelei 5 metai, raides pazista jau pora metu, tik niekaip jos i zodzius nesusijungia ir zaidimelius bandem.... Gal ka patarsit? O jusu mazyliai kada pradejo skaityti?
mano vyresnelei 5 metai, raides pazista jau pora metu, tik niekaip jos i zodzius nesusijungia ir zaidimelius bandem.... Gal ka patarsit? O jusu mazyliai kada pradejo skaityti?
Sveika, ateis savo laikas ir prades ksaityti. dar tik 5 metai!!!! normalu, akd skaityti prades tik pradejusi mokykla lankyti:)
Sveikos,
mano protinguolis ir pažįsta raidžių ir skaičiuoja iki 100 ir skaičius pažįsta, bet specialiai nemokinu ir net draudžiu kitiems. Užtenka darželio. Ateis viskam savas laikas. O be to dažniausiai būna jei per daug žinantis, tai po to nesimokina. Iš pradžių kad nereikia, o po to, kad nepratęs.
mano protinguolis ir pažįsta raidžių ir skaičiuoja iki 100 ir skaičius pažįsta, bet specialiai nemokinu ir net draudžiu kitiems. Užtenka darželio. Ateis viskam savas laikas. O be to dažniausiai būna jei per daug žinantis, tai po to nesimokina. Iš pradžių kad nereikia, o po to, kad nepratęs.
Sveikos, dauguma kalbate jau apie skaityma, mano mažoji tuoj bus 3 metukų tai norėčiau pasigirti, kad raides pažysta, bet turbūt negaliu Dukrytė visas raides daiktais arba draugų vardais vadina M- tai mamytė, S - Saulytė ir pan., bandžiau aiškinti, kad tai tų žodžių pirma raidelė, nepavyko, taip ir palikau pačiai protingėt. Gal kam taip buvo, Kaip sprendėte šią problemą?
QUOTE(Ritulka @ 2006 07 18, 20:18)
Sveikos, dauguma kalbate jau apie skaityma, mano mažoji tuoj bus 3 metukų tai norėčiau pasigirti, kad raides pažysta, bet turbūt negaliu Dukrytė visas raides daiktais arba draugų vardais vadina M- tai mamytė, S - Saulytė ir pan., bandžiau aiškinti, kad tai tų žodžių pirma raidelė, nepavyko, taip ir palikau pačiai protingėt. Gal kam taip buvo, Kaip sprendėte šią problemą?
O tos problemos spręst nereikia. Nueis į mokyklą ir viskas bus gerai. Mes ir su raidelėm supažindinam, kiek jis pats nori, išskiriant žodžio pirmą raidę, bet sykiu ir parodom pačią raidę ir tariam sykiu. O raidžių tai būna visur, kad ir užvalkalas ant kaldros su raidėm, taip įdomiau. Šiaip tai jis ir raideles žmonėm priskiria, mamos raidė, tėtės raidė ....
Tai šituo tai aš tikiu kad mokykloje ji viską išmoks, bet glumina tai, kad dabar tokia mada, vaiką visko primokint, pridresiruot jam net nesuvokiant ir paskui visiems aplinkiniams rodyti ir stebinti. Aš ją pamokinu tik kai pati nori, nes turim gražią abėcėlės knygelę ir tai gal net mažiau pastangų į tai dėčiau, bet gal ir baugu, visos mamos primokins savuosius, tai gal paskui maniškė kokį kompleksą pajaus, jausis kokia atsilikėle ar nepilnaverte
Tai va per tuos mados reikalus paskui reikia iš mokyklos duoną atiminėti. mamos gal susimastykim
Tai va per tuos mados reikalus paskui reikia iš mokyklos duoną atiminėti. mamos gal susimastykim
Mano dukrytė pradėjusi darželį lankyti priešmokyklinę grupę tik raides pažnojo.Nupirkom GENELĮ ,pradėjau mokinti skaityti.Labai nesisekė-verkėm abi-aš ,kad nemoku mokinti,dukra-kad aš pykstu.Pakalbėjau su auklėtoja tai ji pasakė,kad viskam savas laikas ir kad geriau bus jai aš jos neversiu,o ji pati paprašys pamokinama.grupėje buvo jau gerai skaitančių vaikų,tai matyt ir ji norėjo neatsilikti.žinoma didelis ačiū auklėtojai.Dabar jau skaito .Taigi viskam savas laikas