QUOTE(aaagnex @ 2008 09 05, 22:57)
Klausiu ir sitoj temoj - tikiuosi bus didesne tikimybe gauti atsakyma...
Gal kas galit dar karta aiskiau paaiskint, visur ieskau sito rastelio, nes niekaip nesigauna...
Pažaidžiau truputį su šituo. Įdomus variantas, gavosi
Taigi:
Reikia -- 1 kamuoliuko storesnių siūlų (toliau rašysiu "S"), 2 kamuoliukų plonesnių (toliau -- "P1" ir "P2" ).
Raštas mezgamas iš abiejų pusių (geros ir blogos).
1. S -- uždedam akis.
2. P1 -- viskas blogosiomis.
3. P1 -- gėlytės mezgamos iš gerosios mezginio pusės.
4. S -- viskas blogosiomis.
5. P2 -- viskas gerosiomis.
6. P2 -- gėlytės iš blogosios pusės.
7. S -- viskas gerosiomis
... toliau -- kartojam nuo 2 eilės.
Mezgant gėlytes iš blogosios pusės yra du (arba vienas, priklauso nuo asmeninio tingėjimo ir idealizmo laipsnio ) įdomūs dalykai:
1. "Normaliai" mezgant blogąją akį virbalą kišam iš dešinės į kairę (na, bent jau aš... knygų seniai neskaičiau, bet lyg ir oficialiai taip )
"Gėlytėm" iš blogosios pusės reikia daryti atvirkščiai -- iš kairės į dešinę (kitaip bent jau ant mano bandytų siūlų laaabai negražiai persitempia viskas).
2. Pagal aukščiau aprašytą punktą "gėlytės" iš išvirkščiosios pusės būna pasisukusios į priešingą pusę, negu darytos iš gerosios (vėlgi, ant mano siūlų tai matėsi, kitur -- galbūt nesimatys / bus neaktualu). Norint, kad būtų viskas vienodai, išmezgus tuos 5 gėlytės lapelius iš blogosios pusės, visą "gėlytę" reikia "persukti" -- kad pirma gėlytės akis pasidarytų paskutine. Sukimo kryptį jau pagal gerosios pusės gėlytes susižiūrėt reikia.
Jei kas žino paprastesnį variantą -- lauksim aprašymo