Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola kelionei

QUOTE(micefee @ 2010 05 16, 20:42)
Dėl pirmo teiginio sutinku, bet dėl antro - tikrai ne.  tongue.gif Kai kurie žmonės nemoka taupyti, pavyzdžiui, aš - kiek uždirbu, tiek ir išleidžiu.  biggrin.gif Tai jau geriau imti paskolą, kad kažką vertingo įsigytum ir paskui mažiau išleistum nereikalingoms išlaidoms. Nors pati paskolos kelionei nesu ėmusi, bet manau, kad tai neblogas variantas nemokantiems taupyti.

Suprantu tokio mąstymo logiką, tik čia pat matau nenuoseklumą: „tai neblogas variantas nemokantiems taupyti“. Mano kuklia nuomone, nemokantiems taupyti skolintis tuo labiau negalima.

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RoadWarrior @ 2010 05 16, 20:46)
Suprantu tokio mąstymo logiką, tik čia pat matau nenuoseklumą: „tai neblogas variantas nemokantiems taupyti“. Mano kuklia nuomone, nemokantiems taupyti skolintis tuo labiau negalima.

O kaip čia taupymas susijęs su paskolos grąžinimu? Apkarpai išlaidas ir atiduodi skolą, o jei dedi į kojinę, anksčiau ar vėliau viską išleidi.

P.S. Logiškas klausimas, kokiems asmenims tada iš viso paskolas duoti, juk savaime suprantama, kad jas ima tie žmonės, kuriems trūksta pinigų, kurie uždirba nepakankamai, kad galėtų tą daiktą įsigyti arba kurie nemoka taupyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 16 gegužės 2010 - 20:48
QUOTE(micefee @ 2010 05 16, 21:43)
O kaip čia taupymas susijęs su paskolos grąžinimu?

Taip, kad nemokantys taupyti nemoka elgtis jau su savo pinigais, todėl imdami dar ir svetimus (paskolą), stipriai rizikuoja.

QUOTE(micefee @ 2010 05 16, 21:43)
P.S. Logiškas klausimas, kokiems asmenims tada iš viso paskolas duoti, juk savaime suprantama, kad jas ima tie žmonės, kuriems trūksta pinigų, kurie uždirba nepakankamai, kad galėtų tą daiktą įsigyti arba kurie nemoka taupyti?

Duoti tokiems, iš kurių pavyks, a) susigrąžinti paskolintas lėšas, cool.gif uždirbti. Pastaroji sąlyga - esminė, iš ko išplaukia, kad uždirbti iš nesugebančio apsieiti su pinigais galima daugiau. Ar manote, kad komerciniai skolintojai veikia labdaros principu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RoadWarrior: 16 gegužės 2010 - 21:11
Mes jau truputį nukrypom į lankas kalbėdami apie palūkanas. Aišku, kad nauda čia abiems - ir skolininkams, ir skolintojams. Rizika taip pat abipusė. Tiesiog aš nemanau, kad nemokėjimas (negalėjimas/nenorėjimas) taupyti lygus nemokėjimui elgtis su pinigais. Kiekvienas gyvena taip, kaip jam patinka, vienam toks variantas priimtinesnis, kitam - kitoks, bet tai nereiškia, kad jis yra blogas.
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 05 16, 22:20)
Mes jau truputį nukrypom į lankas kalbėdami apie palūkanas. Aišku, kad nauda čia abiems - ir skolininkams, ir skolintojams. Rizika taip pat abipusė. Tiesiog aš nemanau, kad nemokėjimas (negalėjimas/nenorėjimas) taupyti lygus nemokėjimui elgtis su pinigais. Kiekvienas gyvena taip, kaip jam patinka, vienam toks variantas priimtinesnis, kitam - kitoks, bet tai nereiškia, kad jis yra blogas.

Sutinku, kad kiekvienas gyvena kaip jiems geriau, ir kiti neturėtų tam trukdyti. Bet tolerantiškas sambūvis nereiškia, kad nemokėjimas [pvz., tvarkytis su pinigais] automatiškai tampa mokėjimu;)

Vis labiau įsitikinu, kad tėvų ar senelių patirtis gali išspręsti daug gyvenimo klausimų. Paklauskite savųjų, ką jie galvoja apie skolinimąsi kelionėms ar kitoms pramogoms:)

Atsakyti
QUOTE(RoadWarrior @ 2010 05 16, 19:29)
Visos temos neskaičiau, tad nežinau, ar niekas jau neparašė...

Manau, kad skolinimasis viskam, ko norisi, nėra gero asmeninių finansų valdymo pavyzdys. Jei neįstengi ko nors nusipirkti nesiskolinęs, kaip grąžinsi paskolą?

Puikiausiai tai matosi iš nekilnojamojo turto burbulo. Visi labai norėjo gyventi gerai čia ir dabar. Ir iš anksto žinojo, kad ateity nepatirs sunkumų grąžindami paskoląsmile.gif

Esu pirkusi keliones issimoketinai ne viena karta ir visada atiduodavau paskolas, net anksciau nustatyto termino. Tiesiog man taip yra patogiau, nors sutinku, kad keliauti uz savus pinigus smagiau yra 4u.gif
Atsakyti
Kokio dydžio paskolas esat paėmę kelionei? Aš ir vis gundausi? Taip norisi į Turkiją. Gal kas ėmėt tokiai kelionei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 26 gegužės 2010 - 17:25
Savo medaus mėnesio kelionei lėšų neturėjom, nusprendėm pasiskolinti. Buvau išanalizavus visas įmones, užsiimančias paskolomis ir man patiko www.moteriskapaskola.lt, nusprendžiau užpildyti paraišką ten. Mane itin nustebino tas faktas, kad registracija yra nemokama, o paskola gaunama iš karto. Vėliau viską grąžinau, tikrai rekomenduoju. thumbup.gif
Atsakyti