Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti toliau

QUOTE(Sansara @ 2007 10 21, 15:58)
ten pas mane pasirinkus AUtomate>Batch yra Set ir ten: default actions
bythomatics ir dabar prisidėjo BW_conversion....
source pasirenki Opened files (atsidarai kokią foto)
destination kur nori užseivinti, į kurį folderį...Pasirink Folder, o kur Choose - konkrečiai nurodai vietą kompe
kadangi tos varnelės ant Override "save as" nėra, tu pati galėsi suteikti pavadinimą, nes tau iškris dialogo langas kaip ir spaudžiant "Save as...". tada ir pavadinisi kaip nori  4u.gif 

nu va, ir problema turiu.. viska darau, kaip cia surasei, tik nesuprantu ten, kur yra File Naming - du stulpeliai po tris eilutes. ten reikia uzvadinti ta nuotrauka? as irasau pavadinima, spaudziu OK, i ismeta man Please choose document name, serial number, ir t.t. kame reikalas? unsure.gif
Atsakyti
mes išsakom tik savo nuomonę. jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo (va kaip su tavo šuniuku), visi ir pasako: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia biški ir bandom įvaldyt). o jei nuotrauka kaip su rudeniniais medžiais, yra tiesiog nuotrauka su rudeniniais medžiais blush2.gif ten pataisymas techninis nepadės. nei apkarpius, nei pakontrastinus - siužetas nuobodus nesikeis. techniškai tai gal ir ok, bet ar norėtum tu pats tokią foto pasikabint savo kambaryje? ar nepagailėtum pinigų išsididint, rėmeliui ir t.t.? abejoju, nes tu pats suvoki, kad rudeninius medžius galima parodyt įdomiau  mirksiukas.gif garantuoju, kad tokių medžių yra pas kiekvieną turintį elementarią muilinę ir neimokantį fotografuoti  4u.gif
o kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmininės išmonės, pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk... taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip tuos medžius parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau"  4u.gif  galima nurodyt, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turii pajusti pats.

As nemoku atidaryti naujos temos, bet kas atidarys, balsuoju, kad sita Sansaros posta irgi pradzioj irsytumem - ''apie musu kritika'' smile.gif

Papildyta:
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 21, 15:56)
nu va, ir problema turiu.. viska darau, kaip cia surasei, tik nesuprantu ten, kur yra File Naming - du stulpeliai po tris eilutes. ten reikia uzvadinti ta nuotrauka? as irasau pavadinima, spaudziu OK, i ismeta man Please choose document name, serial number, ir t.t. kame reikalas? unsure.gif

blink.gif as nieko panasaus nedariau - parsisiunciau, atsidariau PS ir viskas veike, nieko nereikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 21, 17:04)
blink.gif as nieko panasaus nedariau - parsisiunciau, atsidariau PS ir viskas veike, nieko  nereikejo g.gif

na cia jau verciant i j/b su tuo actionu. reikia pavadint, bet jau lygtai supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 21, 16:10)
na cia jau verciant i j/b su tuo actionu. reikia pavadint, bet jau lygtai supratau  g.gif

o ir verciant pas mane atsidarau nuotrauka, spaudziu play action ir viskas - atsidaro j/b su visais sluoksniais ir nieko nepraso... gal kad pas tave kitas PS ( kiek pamenu CS3), tai todel g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 21, 15:56)

PVZ:
tai ten naming gali pervadint visa folderi nuotrauku pvz. 001.jpg
pirmam pasirenki 3 Digit Serial Number, antram nurodai extension (ispletimas jpg, psd ar kokio reikia)
tai visas folderio nuotraukas pervadins 001.jpg, 002.jpg ir t.t.
jie visi langeliai tušti, pyksta PS ir nieko nedaro smile.gif
daryk pirmam document number (paliks tavo toki pat dokumento pavadinima kaip ir buvo) + extension (antrame).
jei nori, kad vardas pasikeistų, tai pasirink ar pries document number arba po kokį 1 digit serial number ir gausi pvz 1DSC_0221.jpg
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 10 21, 17:23)
PVZ:
tai ten naming gali pervadint visa folderi nuotrauku pvz. 001.jpg
pirmam pasirenki 3 Digit Serial Number, antram nurodai extension (ispletimas jpg, psd ar kokio reikia) 
tai visas folderio nuotraukas pervadins 001.jpg, 002.jpg ir t.t.
jie visi langeliai tušti, pyksta PS ir nieko nedaro smile.gif
daryk pirmam document number (paliks tavo toki pat dokumento pavadinima kaip ir buvo) + extension (antrame).
jei nori, kad vardas pasikeistų, tai pasirink ar pries document number arba po kokį 1 digit serial number ir gausi pvz 1DSC_0221.jpg

aha, dabar jau tikrai supratau 4u.gif
Atsakyti
jeee, pavyko pagaliau clap.gif
bet cia turbut wyshnios metodu - atsidarau actions langa, spaudziu play ikonike, ir pavercia. taip?
greiciau ir paprasciau taip.
Atsakyti
Kagi, isdrisiu ir as parodyti, nors iki sios buvau tik skaitytoja. Biski bijau, bet......
grybas
user posted image
svarainiai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 21, 16:57)
jeee, pavyko pagaliau  clap.gif
bet cia turbut wyshnios metodu - atsidarau actions langa, spaudziu play ikonike,  ir pavercia. taip?
greiciau ir paprasciau taip.

aha, as taip darau smile.gif
Atsakyti
Sveiki, pas mane naujas galingas kompiuteris, tai dabar jau gėris, nebebaisu, kad smigs kiekvieną minutę smile.gif

Gal kas galėtų pasidalinti CS3? ax.gif

Aš fotoaparatą padedu į šalį kuriam laikui, iki kelionės, tai patvarkysiu archyvą, reikia kompiuterį naują perprast (Vistą įdėjo, tai truputį viskas kitaip).. nes jau jaučiu, kaip ir Bitemajai, kad tie patys vaizdai aplink ir kasdienybė stumia į gilią depresiją..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti