Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti toliau

QUOTE(latoya @ 2007 10 17, 10:35)
dairausi naujo fotiko...noriu veidrodinio ax.gif galim sau leisti iki 3500 ka patarsit? pasiziurejau canonai, ten eina body (tai reiskia reikia dar objektyva pirkti?) patarkit biski pasimetus dabar doh.gif

O ko tu iš to fotoaparato tikiesi? Už tokią sumą galima įvairių variantų prisiūlyti smile.gif Bet reikia žinoti ką tu daugiausia ruošiesi fotografuoti, ar ateityje ruošiesi ir toliau pirkti objektyvus, ar pirksi tik gamintojo objektyvus ar trečiųjų gamintoju ir pan. Ar nori keliu fiksuoto židinio objektyvų ar nori ultrazūmo teikiamo patogumo ir pan.

O šiaip aišku, kad visi daugiausia siūlys ta, ka patys naudoja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 18, 22:27)
Kai kurie jau matet sia nuotrauka biggrin.gif
Idedu cia, kritikai bigsmile.gif ypac del kompozicijos, kuria vis dar tikiuosi prisijaukinti biggrin.gif

Ups...
user posted image

Prie kiekvienos nuotraukos norint galima prisikabinti, sakyti, kad galima pakeisti ta ar aną... Bet prie šitos foto kabinėtis vaisai nesinori, geriau tiesiog pasigrožėsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 19 spalio 2007 - 08:20
aš wyshnios nuotrauka irgi tylomis grožėjaus. nesinori man nei ausytės, nei kirpti. yra puiki nuotrauka, su puikia nuotaika, su stulbinančią kokybe, ką čia bepridursi 4u.gif prie tokios foto net kabinėtis nesinori lotuliukas.gif
kaip ir prie pupeliuko portretuko 4u.gif
Atsakyti
Wyshnia 4u.gif nieks man nekliūna, super gražus portretukas wub.gif ką ir bepasakyt smile.gif kai nuotrauka gera, prikausto žvilgsnį, kam dar minėti kažkokias smulkmenas, kurios visiškai nekeičia nuotraukos grožio smile.gif

Bitemaja - griuna tavo Dubrovniko gatvelė į dešnę biški, bent jau man.. bet vaizdas gėris wub.gif et kad aš turėčiau tokių nuotraukų iš Kroatijos...

Apie Edvino nuotraukas viskas pasakyta, nebesinori kartotis. O ir šiaip Edvinai patariu pasimokyti (o gal ir moki, be šiaip nesinaudoji) dirbti su kokia nors nuotraukų tvarkymo programa wink.gif taip galima kartais išgelbėti nelabai vykusį kadrą (kaip Sansara minėjo kompozijos prasme, technine puse, bet aišku ne idėjos), bet tą turi daryti pats, o ne kas nors kitas wink.gif
Atsakyti

o kai gražu ir taškas. tada tokia kritika tinka? mirksiukas.gif yra nuotraukų, kurios yra paprasčiausia neįdomios ir ten net nėra ką kritikuot.
Na ne cukrinės vatos pavalgyt čia atėjau schmoll.gif
Ai gerai baigiam apie tą patį. Geriau įdėsiu dar vieną nuotrauką. Nors jaučiu, kad pasakysit, kad per tamsi, bet pašviesinus ji man nelimpa.
user posted image
Pastebėjau daug buvo minima apie nukirptus pakaušius įvairose nuotraukuose. Fiename internetiniame puslapyje rašoma apie žmonių fotografavimą taip:
Niekada negalima nukirpti žmogaus smakro. Jei nepakanka erdvės įkomponuoti fotografuojamo žmogaus, tai geriau „nukirpti“ šiek tiek kaktos, bet tik ne smakrą.
Niekada negalima, fotografuojant žmogų ar žmonių grupę, „nukirpti“ jų kojų. Turi likti nors kažkiek erdvės po kojomis.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 10 19, 09:30)
aš wyshnios nuotrauka irgi tylomis grožėjaus. nesinori man nei ausytės, nei kirpti. yra puiki nuotrauka, su puikia nuotaika, su stulbinančią kokybe, ką čia bepridursi  4u.gif prie tokios foto net kabinėtis nesinori  lotuliukas.gif
kaip ir prie pupeliuko portretuko  4u.gif

Sutinku.

Wyshnia, aciu 4u.gif Vis griztu pasigrozeti.
Linkiu, ka zuikis ir toliau leistusi fotografuojamas biggrin.gif Manasis ne pro kur. Dar ir pasisaipo is manes- parodo, kur dar juostinis padetas ir nusisuka lotuliukas.gif

Turiu problema biggrin.gif Nemoku versti nuotraukos i j/b, kad man patiktu. Visaip jau isbandziau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 10 19, 11:00)
Sutinku.

Wyshnia, aciu 4u.gif  Vis griztu pasigrozeti.
Linkiu, ka zuikis ir toliau leistusi fotografuojamas biggrin.gif Manasis ne pro kur. Dar ir pasisaipo is manes- parodo, kur dar juostinis padetas ir nusisuka lotuliukas.gif

Turiu problema biggrin.gif Nemoku versti nuotraukos i j/b, kad man patiktu. Visaip jau isbandziau blink.gif

Man irgi nesigauna blush2.gif Va Desree man labai patinka j/b vertimas, akį jaučiu reikia turėt išlavintą ant j/b..

Edvinai, plokščai tavo nuotrauka, ryškumo trūksta, o į j/b vertei spėju dėl triukšmų wink.gif kadras fainas, bet va suminėjau techninius minusus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 19 spalio 2007 - 10:11
QUOTE(Edvinas0613 @ 2007 10 19, 08:45)
Niekada negalima, fotografuojant žmogų ar žmonių grupę, „nukirpti“ jų kojų. Turi likti nors kažkiek erdvės po kojomis.

"niekada" - per "riebus" issireiskimas
Nera jokiu fotografiniu taisykliu yra tik patarimai ka daryti geriau, kad nuotraukos gautusi kokybiskesnes. Bet jei ranka ir akis gera - nesikabinejama nei prie nukirpto smako, nei pjautu koju.
O jei ir yra tokios taisykles, tikriausiai jos jau pasenusios... ir man jas patinka lauzyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 19 spalio 2007 - 10:21
Nu wysnia lialios nuotrauka- nereali. Be menkiausio trūkumo. Man net ausytės tvarkoje biggrin.gif

Bandžiau portretinti savo Barabą 4u.gif

user posted image

Čia jis nepyksta biggrin.gif , žiovauja ( visuomet žiovauja, kai jį fotkinu doh.gif ). Rėmelį uždėjau žalią, kad nuotrauka neatrodytų grėsminga smile.gif

user posted image

Papildyta:
Edvinai, bandžiau taisyt tavo mažiuko nuotraukėlę blush2.gif ( norėjau kiek sumažinti triukšmą, paryškinti akutes ir bendrai foto)

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 10 19, 11:00)

Man irgi grynai j/b nepatinka. Manosios doh.gif . Todėl vis su sendinimu žaidžiu unsure.gif
Papildyta:
Pabandžiau j/b unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 19 spalio 2007 - 10:49
Edvina, paskutinis portretas ne j&B bet pilkas.
kompoziciskai taip pat ne kas.
Atsakyti

ajajai Elina smile.gif Edvino portretukui aureolių pridarei su sharpu wink.gif j/b šunies visai negerai, nors spalvota visai nebloga, ir spalvos fainos, na tik gal erdvės norėčiau daugiau.. na nepatinka man tas paprastas skaitmeninis j/b ir viskas, o ir tavo sendinimas nelabai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 10 19, 12:01)
na nepatinka man tas paprastas skaitmeninis j/b ir viskas

o koks yra skaitmeninis? Aš per Full viewer nuimu spalvas unsure.gif . O kaip dar galima?
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 10 19, 12:04)
o koks yra skaitmeninis? Aš per Full viewer nuimu spalvas unsure.gif . O kaip dar galima?

Nu ta prasme programiškas spalvų nuiminėjimas, su belenkokia programa paprasčiausiu būdu.

Labai patinka kaip tai padaro Desree (jau minėjau), Wyshnios labai patiko, bet čia jaučiu reikia gerokai padirbėti - o ne vien spustelti mygtuką BW arba Grayscale..
Atsakyti