Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti toliau

QUOTE(Elina @ 2007 10 17, 13:42)
Šiandien pas mus baigiamieji rudens darbai biggrin.gif . Kaip jums šita nuotrauka? unsure.gif
Blin, mano darbininkas- raudonkepuraitis biggrin.gif . Tokia kepurė ryški doh.gif

o kaip cia darei, kad kepure raudona liko?

man sioje nuotraukoje:
1. truksta kontrasto
2. pakrype
3. netinka kompozicija - labai staigiai nukirsta. cia, kur palikau juoda, geltu testis nuotrauka:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 17, 10:35)
labas rytas...

labai istrigo pupeliuko rudaakis wub.gif grazu...

dairausi naujo fotiko...noriu veidrodinio ax.gif galim sau leisti iki 3500 ka patarsit? pasiziurejau canonai, ten eina body (tai reiskia reikia dar objektyva pirkti?) patarkit biski pasimetus dabar doh.gif

jei paimsi Nikon D80 nesigailesi manau. Juo labiau kad atrodo siek tiek yra atpigintas lyg akcija.. beje jei esi klaipediete galiu padet gaut siokia tokia nuolaida Topocentre:) nuo tokios sumeles ir 5% neblogai atrodo:)

Papildyta:
QUOTE(latoya @ 2007 10 17, 10:35)
labas rytas...

labai istrigo pupeliuko rudaakis wub.gif grazu...

dairausi naujo fotiko...noriu veidrodinio ax.gif galim sau leisti iki 3500 ka patarsit? pasiziurejau canonai, ten eina body (tai reiskia reikia dar objektyva pirkti?) patarkit biski pasimetus dabar doh.gif

paziurejau Kaune gyveni:( ten jokiu rysiu neturiu...
Atsakyti
tik nenustebkit dėl mano klausimo. kaip jūs mažinat nuotraukas internetui ar pvz kūdrai? g.gif yra daug būdų, man įdomu kaip mažinat jūs iki tų 150 kb? ar mažinat rezoliuciją? ar tik dydį ir kokybę išsaugojimo? g.gif tiesiog pati kartais taip sunkiai per n bandymų įsispraudžiu į tuos 150 kb g.gif pasidalinkit patirtim, manau daugeliui pravers 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 10 17, 17:43)
tik nenustebkit dėl mano klausimo. kaip jūs mažinat nuotraukas internetui ar pvz kūdrai?  g.gif yra daug būdų, man įdomu kaip mažinat jūs iki tų 150 kb? ar mažinat rezoliuciją? ar tik dydį ir kokybę išsaugojimo?  g.gif tiesiog pati kartais taip sunkiai per n bandymų įsispraudžiu į tuos 150 kb  g.gif pasidalinkit patirtim, manau daugeliui pravers  4u.gif

jei reikia, pvz., 150kb, nuotrauka saugau per Save for web ir ten nustatau tuos 150kb.

gal yra kitu budu? g.gif
Atsakyti
Sveiki,
Rsaulyte,iskart uzmaciau tavo avatarcika...Ojaj,kokis grozis.O jau lupu dailumelis bigsmile.gif

Pupeliuk,tavasis rudaakis uzkerejo visus nespejes uzaugt biggrin.gif labai puikiai sudeliota kompozicija 4u.gif

latoya klause del fotoaparaciuko.Gyveni Kaune?Paieskociau kontakto,per kuri nusipirktum is fotofabriko pigiau.Gerokai pigiau.As savaji Canon400D+kit+50mm 1.8[portretams]+Sigmos 70-300[tele]+2gb+2gb [paprasiau,kad pakeistu 4Gb kortele y dvi po 2GB] sumokejau 3565.Tikrai abejoju,ar toki rinkini nusipirktum Nikonini... O ce ziuriu gana stiprus Nikono gerbejai...Tiesa,ir nuoma ir objektyvu pasirinkimas Canono atzvilgiu kolkas deja,Lietuvoje yra pigiau..Dar ir atstovybe Canon'o LT yra.Deja Nikon'us siuncia perods Svedijon[nesu tikra kur]...

pasiknisau archyve atspindziu...tai ce mano muilinuko viena radau..tiesa,sioje fotografijoje kadro dalijimas pusiau man visai limpa...nors noreciau apacios daugiau,bet deja...reiks pabandyt sugryzt dar ten iki kitos sav...

user posted image

Sansara,y tavo klausima atsakysiu tik taip,nes kaip kitaip ir as nezinau,mazinu per ACDsee,kur procentais galima mazint,yrasau skaiciuka pvz 17,ten,kur praso Width,ir vuolia hihihi.gif bet ce tik turbut is nezinojimo,kaip kitaip .O ir kokybe nesumazeja,lyginant su tuo,kur padarau save for Web...

a cia irgi spindesio..velgi nusizengiau. centruota,bet man siose fotografijose nusizengimas taisyklems kazkodel tinka..
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 17 spalio 2007 - 17:40
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 17, 13:44)
del objektyvu kokybes: kuo skiriasi sigma, tamron, ir Canon.Zn kad skirtingos kokybes stiklai naudojami, bet...ar verta didesniu $$$, ar ta kokybe atsiliepia nuotraukose?

as sakyciau objektyvas objektyvui nelygu - yra palyginti neblogu ir Sigmos, ir Tamrono, taip pat kai kurie Canono ne L klases tikrai nera blogi... Zodziu reikia aptarti kiekviena konkretu atveji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 17, 17:01)
jei reikia, pvz., 150kb, nuotrauka saugau per Save for web ir ten nustatau tuos 150kb.

taigi,kad yra... aš kaip lamerių lamerė mažindavau tik pikselius iki reikiamo Image size'o, o tada tik seivindama kokybę mažinau... bet vat šian susidūriau su nuotrauka, kuriai reikia kokybę iki 0 numažint, kad gaut įtelpantį į 150 kb dydį failą. unsure.gif tai vat ir pasidomėjau internete kaip mažina. tai ir radau tą kaip tu sakei būdą. blush2.gif
šiaip man retai tenka mažint,tik kūdrai galima sakyt, tai ir buvo tamsa toj srityje blush2.gif
Atsakyti
pirmiausia sumažinu dydį pvz. iki 640x480, bet ne mažiau 600. o tada jei dar vis neužtenka vos vos pamažinu kokybę.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 10 17, 19:33)
taigi,kad yra... aš kaip lamerių lamerė mažindavau tik pikselius iki reikiamo Image size'o, o tada tik seivindama kokybę mažinau... bet vat šian susidūriau su nuotrauka, kuriai reikia kokybę iki 0 numažint, kad gaut įtelpantį į 150 kb dydį failą.  unsure.gif tai vat ir pasidomėjau internete kaip mažina. tai ir radau tą kaip tu sakei būdą.  blush2.gif

man čia ir buvo naujiena su tuo nustatymu doh.gif ir tekdavo šiek tiek pavargt.
dar pas mane PS yra nustatyta best for reduction. tada kokybė nenukenčia mažinant failą. oi, dabar kaip viskas paprasta.
atsidarai edit>preferences>general>image interpolation nustatai bicubic sharper (best for reduction)
Atsakyti
biškelį off topic nuotrauka blush2.gif parvežė mano diedas iš komandiruotės. bet man ji taip patiko savo nuotaika.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 10 17, 18:31)
latoya klause del fotoaparaciuko.Gyveni Kaune?Paieskociau kontakto,per kuri nusipirktum is fotofabriko pigiau.Gerokai pigiau.As savaji Canon400D+kit+50mm 1.8[portretams]+Sigmos 70-300[tele]+2gb+2gb [paprasiau,kad pakeistu 4Gb kortele y dvi po 2GB] sumokejau 3565.Tikrai abejoju,ar toki rinkini nusipirktum Nikonini... O ce ziuriu gana stiprus Nikono gerbejai...Tiesa,ir nuoma ir objektyvu pasirinkimas Canono atzvilgiu kolkas deja,Lietuvoje yra pigiau..Dar ir atstovybe Canon'o LT yra.Deja Nikon'us siuncia perods Svedijon[nesu tikra kur]...

labai noreciau to kontakto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 10 17, 15:15)
o kaip cia darei, kad kepure raudona liko?

user posted image

Aš su ACDSee žaidžiu. Tą kraštą turėjau nukirpti, nes ten- kalnas žemių verysad.gif

Dar pora nuotraukų po darbadienio

čia ankstesnioji

user posted image

dar viena

user posted image
Atsakyti