Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti toliau

QUOTE(Desiree @ 2007 10 16, 21:53)
Pupeliuk, tikriausiai mama sio zavingo vaikiuko? Jei taip, tai tikiu, kad per stipri nuotrauka kvadratine...

Taigi kad mama smile.gif dedu tik savo vaikiuko nuotraukas, nors fotografuoju ir kitus vaikučius, žmones, jų nuotraukų nededu aptarimam viešai dėl visiem čia aiškių priežasčių smile.gif
Atsakyti
Norejau patarimo del sitos nuotraukos, t.y klaidu. Mat foto-studijoj man labiau sekasi pozuotom nuotraukom, bet gyvenimas nesustoja kad pozuot dazniausiai. Mano didziausias nusivylimas si nuotrauka mano sunelio pirma sypsena, pirmas juokas nuo kurio net plyso jodamas ant vyresnio broliuko.
Fotkinau ant auto focus, su sporto ikono funkcija, su bounce blicu nuo baltu lubu, deja tiek daug kadru padare per kelias sekundes kad blicas nespejo pasikrauti. Susik...nuotrauka visiskai ir liko tik toks prisiminimas. Ka patartumete tokioj situacijoj kada fotkini namie, aplink tamsiu spalvu sienos, ir namai musu isvis tamsus del aukstu medziu aplink, ir vaikai zaidzia ar juda.
Kokius parametrus man reikejo naudot?
user posted image
ir dar viena nuo praeitu Kaledu imetu. Daryta ant statyvo 10, 15, ir 20 sekundziu kadrai. 15 atrode panasiausiai i kambario spalvas ir apsvietima.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 16 spalio 2007 - 21:22
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 10 16, 18:55)
Sveiki,
Dedu nuotraukytę komentaram biggrin.gif

user posted image

jetus kokio grožio kleckas 4u.gif Šaunuolė pupeliuk, puiki nuotrauka (į tokias pasižiūrėjus ir aš užsimanau tokio blush2.gif )
O tu raudonai apsivilkus buvai, nes lyg matau akytėse kažkas atsispindi.
Papildyta:
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 16, 22:08)
Fotkinau ant auto focus, su sporto ikono funkcija, su bounce blicu nuo baltu lubu, deja tiek daug kadru padare per kelias sekundes kad blicas nespejo pasikrauti. 

išlaikymas labai ilgas (1/10 s) , užtat susilieję ir gavosi. trumpinti išlaikymą, didinti iso
Atsakyti
Dejavu, ten jau jums visiems gerai pažįstama raudona burlentė smile.gif ji prie kitos sienos smile.gif Taip mes gyvename nedideliame butuke - burlentė užkišta už lovos, slidės sieninėj spintoj, pripučiama valtis lovos dėžėj... biggrin.gif

Va net jėgų daugiau atsirado ir motyvacijos toliau mokytis, nes jau kažkaip darėsi po turputį sunku paimt aparatą į rankas... Ačiū!

Aveda, kaip ir Dejavu rašė didink iso stirpiai ir mažink ekspoziciją, uždek visas įmanomas šviesas. Tavo antroje nuotraukoje man truputį per geltona, tikiu kad kambarinė šviesa gelsva, bet man to geltonumo jau per daug..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 16 spalio 2007 - 21:25
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 16, 21:08)
Norejau patarimo del sitos nuotraukos, t.y klaidu.
user posted image

neseniai kalbejom, kad fotografuojant vaikus islaikymas turetu buti apie 1/100s. 1/10s ryskiai per ilgas mirksiukas.gif
Atsakyti
Tavo antroje nuotraukoje man truputį per geltona, tikiu kad kambarinė šviesa gelsva, bet man to geltonumo jau per daug..

Bandziau atreguliuot ta geltonuma, bet tada sienu raudonumas tampa ruzavumu. Galbut sviesos geltonumas turi itakos del raudonu sienu atspindzio? Nzn net kaip kitaip padaryti su sia nuotrauka g.gif
Atsakyti
Pupeliuk, portretukas fantastiskas clap_1.gif

Papildyta:
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 16, 22:30)
Bandziau atreguliuot ta geltonuma, bet tada sienu raudonumas tampa ruzavumu. Galbut sviesos geltonumas turi itakos del raudonu sienu atspindzio? Nzn net kaip kitaip padaryti su sia nuotrauka  g.gif

fotografuodama dar gali bandyti white balance keisti.
Atsakyti
Aveda, gal taip geriau? man atrodo geriau, bet gali būt kad ir nutaisiau į šoną, ir kažko lyg su šviesumu pridirbau smile.gif

user posted image
Atsakyti
Aveda, musu namu sienos taip pat spalvotos. Ir vis dar vargstu su baltu balansu. Mane mokino, kad reketu atmintinei pasiruosti, balto balanso nustatymus, o paskui, musu atveju prie spalvotu sienu is atmintines ir nustatymus daryti... Tik dar praktiskai to neisbandziau...

Siaip pati nuotrauka antra kiek perkrauta. Kreslo krastelio gal nereiketu.. Nors siaip... labai Kaledu stebuklu kvepia...

Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2007 10 16, 22:08)
15 atrode panasiausiai i kambario spalvas ir apsvietima.
user posted image

gryna atvirutė smile.gif
Papildyta:
O čia mano ligonėlis ( jau linksmas su brolio kepure). Vėl su fokusu nugrybavau verysad.gif . Ir šešėliai nepatinka

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 16 spalio 2007 - 21:58
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 10 16, 14:43)
Aveda, gal taip geriau? man atrodo geriau, bet gali būt kad ir nutaisiau į šoną, ir kažko lyg su šviesumu pridirbau smile.gif

user posted image

aha, graziau ir spalvos normalesnes, bet man asmeniskai tas apatinis kairej kampas per juodas...apie custom WB as nieko nemoku, einu paskaityt.
Atsakyti
O čia dukrytė- moksliukė. Fotkinau apytamsiam kambaryje, vėlai vakare, be blykstės. Vėl žaidžiau su spalvom, sendinau. Nelabai pasisekė ( suknelė -raudona, bet nepavyko tokios palikti cool.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 16 spalio 2007 - 22:02