Įkraunama...
Įkraunama...

Bakterijos, ir kitos zarazos

QUOTE(RenataJ. @ 2010 04 06, 13:49)
............Gal zinote, Aids centre kuriuo budu ta tyrima daro ureoplazmai? man pasirode, kad tai PGR budas.....

AIDS centre augina, ir duoda antibiotikų sąrašą, kuriems zaraza atspari/neatspari.
PGR metodas jautresnis (Grybo gatvėj, Santariškėse), bet tada nenustato atsparumo antibiotikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 06 balandžio 2010 - 17:42
tai jus dabar man paaiskinkit, kam tas jautrumas reikalingas??? ar pas mane esancios zarazos gali buti labaiu atsparios vieniems antibiotikams, o pas kita moteri ta pati zaraza gali buti atspari visai kitiems antibiotikams????
Atsakyti
Mergaites,o kokiu budu geriau issitirti chlamidias,mikoplazmas,ureaplazmas?is kraujo tyrimo ar is tepenelio?Atsiprasau jeigu kvailai paklausiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(enibeni2 @ 2010 04 06, 17:52)
:
Pasidalinsiu ir aš patirtimi smile.gif Tyriausi dėl chlamidijų gal 3 kartus ir visus tyrimus dariau PGR metodu, tai mano nuomone, skauda ar ne, viskas nuo darbuotojo, kuris ima tyrimą priklauso  smile.gif Nes pvz tiriantis Endemik arba kai mano ginekologė ėmė tyrimui - neskaudėjo, o pvz. kai tyrimą dariau Sorpo, tai ten ne tik nuo kaklelio, bet dar su kažkokiu instrumentu ėmė medžiagos ir nuo šlaplės, tai tada šiek tiek skaudėjo  blink.gif

Beje, kiek teko domėtis, atliekant tyrimą PGR metodu (bent dėl chlamidijų) jų jautrumas antibiotikams nėra nustatinėjamas. Bet paprastai jautriausios jos būna azitromicinui (Azitrox) arba doksiciklinui (Dotur ar pan). Žodžiu, išeina kažkaip taip, kad tiksliausias tyrimas išsitirti, ar turi zarazų yra PGR, bet jautrumas antibiotikams nustatomas kitais tyrimais (mikrobiologiniais, berods).  mirksiukas.gif

Jo, as Sorpo ir dariausi. Ir buten tada nedare jautrumo antibiotikams, nes sake, kad ta diena nedaro. Viska sutampa, ka pasakoji drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(peteliuske @ 2010 04 06, 20:42)
tai jus dabar man paaiskinkit, kam tas jautrumas reikalingas??? ar pas mane esancios zarazos gali buti labaiu atsparios vieniems antibiotikams, o pas kita moteri ta pati zaraza gali buti atspari visai kitiems antibiotikams????

Butent taip ir yra smile.gif Zinoma, gydytojai zino, kokie antibiotikai paprastai veikia tas zarazas, bet kiekviename organizme jie gali suveikti skirtingai. Uz tai vienoms geriau padeda vieni vaistai, kitoms kiti smile.gif nustacius jautruma antibiotikams suzinoma, kurie antibiotikai tau geriausi. Kita vertus, viena gydytoja sake, kad ir tai dar ne viskas - jautrumas nustatomas meginelyje ar kazkur kitur, auginant tas bakterijas, o organizme viskas gali ir kitaip ivykt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(R07 @ 2010 04 06, 21:03)
Mergaites,o kokiu budu geriau issitirti chlamidias,mikoplazmas,ureaplazmas?is kraujo tyrimo ar is tepenelio?Atsiprasau jeigu kvailai paklausiau blush2.gif

Kiek zinau, is tepinelio smile.gif jau cia galbut ne taip ir svarbu PGR metodu, ar paseli auginant, bet geriau is tepinelio smile.gif)
Atsakyti
O kur daro zarazų tyrimą iš kraujo?...
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 04 07, 13:30)

gal tam tikras bakterijas ar virusus nustatineja is kraujo? pvz gal stafilokoka.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 04 07, 12:30)

vat as ir iki galo to nesupratau....lyg ir kazkur skaiciau, kad imant krauja tai tikslesni atsakymai...o paziurejus AIDS centre, tai kaip ir matau ten atlikneja pagal krauja ir chlamidiju ir tu uraplzmu, mikroplazmu ar kaip jos ten tyrimus ax.gif ar cia jau dar kzkokios kitos atmainos ir butiai is tepinelio reikia jas tikrinti????? pasidalinkit pairtim kas su tuo susidure ax.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 04 07, 13:30)

Tirai zinau, kad is kraujo daro Sorpo laboratorijose 4u.gif
Kraujo tyrimas netoks tikslus kaip tepinelio schmoll.gif Bet vyrams, kad nepatirtu skausmo, dazniausiai daro is kraujo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,

Siandien gavau atsakyma verysad.gif Rado Mycoplasmu ir chlamidiju verysad.gif Iki mm dar pora dienu, o NT teigiamas.... Kas dabar bus?? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tahoe @ 2010 04 08, 09:21)
Sveikos, mergaites,

Siandien gavau atsakyma  verysad.gif Rado Mycoplasmu ir chlamidiju  verysad.gif Iki mm dar pora dienu, o NT teigiamas.... Kas dabar bus??  verysad.gif

gydo ir nėštukėm šitaas zarazas, tik kitokiais antibiotikais... svarbiausia žinai kas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 04 08, 09:41)
gydo ir nėštukėm šitaas zarazas, tik kitokiais antibiotikais... svarbiausia žinai kas yra smile.gif

Rimtai??? bigsmile.gif As jau galvojau, kad tikrai nieko nebus man su situo nestumu.... Paguodei bigsmile.gif Na, uz valandos ginei skambinsiu, tai pasikonsultuosiu, ka man patars.
Atsakyti