Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu antro...

Abu su vyru svajojam apie antrą mažylį, nors pirmasis dar visai mažiukas blush2.gif Vakarais vis susėdam ir galvojam, kaip smagu būtų, jei būtų...

Įžvelgėm štai tokius pliusus:
* dviese - daug smagiau nei vienam, smagiau žaisti ir t.t.
* patekus į naują aplinką pav. darželį, daug lengviau adaptuotis, nes kartu atsivedi dalį šeimos 4u.gif
* bendri draugai
* trumpesnis "iškritimo iš rinkos" laikotarpis mamai, nei auginant du vaikučius didesniais laiko tarpais. Jei dabar neplanuosim, tai po to tai padaryt racionaliai galėsim po mažiausiai 7 metų, nes aš ketinu studijuoti, tada normaliai dirbti vėl pradėsiu po 10 metų lotuliukas.gif Ir kaži ar vaikai surastų bendros veiklos kai tarp jų būtų toks amžiaus skirtumas.
* turim nuosavą 2 kambarių butą thumbup.gif tai vietos netruks
* aš dirbu, tiksliau dirbau, nes dabar "atostogauju" kaip mama 4u.gif
* nė vienas nesiskundžiam sveikata
* ir norim norim, NORIM.

Tai, kas mus neramina unsure.gif :
* ar nepritruks vyresnėliui dėmesio? Nesulėtės jo raida? Nesijaus nuskriaustas? unsure.gif
* kaip seksis nestuke.gif Pirmas buvo labai lengvas ir gimdymas nesunkus
* mudu dar labai jauni man 19, vyrui - 21 metai. Iš vienos pusės pliusas, iš kitos... mano vyras studentas ir jam liko dar 2 metai mokytis, jis nedirba, bet pinigų mums pakanka.
* ar nebūtų mums sunku abu mažylius išlaikyti? Šeimos pajamos apie 1900 Lt/mėn
* baisu kaip sureguos aplinkiniai. 20 metų dviejų mažylių mama ir 22 tėtis - ne toks ir dažnas reiškinys
* ar nebus per sunku? Vaikutį dabar auginam mudu abu, be giminaičių pagalbos. Labai sunku nėra, nes 2.gif thumbup.gif naktį miega, dieną nezirzia ir šiaip auginti vaiką - mums vienas malonumas, kažin kaip būtų du g.gif
* kas bus su mano figūra? Kadangi dirbu trenere man tai svarbu. Pirmas nestuke.gif figūrai nė kiek neatsiliepė, priaugau tik 11kg svorio, ir visų neliko thumbup.gif tik kažin, kaip organizmas sureguotų į antrą nestuke.gif bijau, kad nebūtų komplikuotas, ar nepriaugčiau daug svorio.

Gal galit ką patart??? Kaip manot planuot pagausėjimą ar palaukt? cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 12 kovo 2008 - 11:04
labai norim antro leliuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 03 12, 10:01)
Abu su vyru svajojam apie antrą mažylį, nors pirmasis dar visai mažiukas  blush2.gif  Vakarais vis susėdam ir galvojam, kaip smagu būtų, jei būtų...

Įžvelgėm štai tokius pliusus:
* dviese - daug smagiau nei vienam, smagiau žaisti ir t.t.
* patekus į naują aplinką pav. darželį, daug lengviau adaptuotis, nes kartu atsivedi dalį šeimos  4u.gif
* bendri draugai
* trumpesnis "iškritimo iš rinkos" laikotarpis mamai, nei auginant du vaikučius didesniais laiko tarpais. Jei dabar neplanuosim, tai po to tai padaryt racionaliai galėsim po mažiausiai 7 metų, nes aš ketinu studijuoti, tada normaliai dirbti vėl pradėsiu po 10 metų lotuliukas.gif Ir kaži ar vaikai surastų bendros veiklos kai tarp jų būtų toks amžiaus skirtumas.
* turim nuosavą 2 kambarių butą  thumbup.gif tai vietos netruks
* aš dirbu, tiksliau dirbau, nes dabar "atostogauju" kaip mama 4u.gif
* nė vienas nesiskundžiam sveikata
* ir norim norim, NORIM.

Tai, kas mus neramina  unsure.gif :
* ar nepritruks vyresnėliui dėmesio? Nesulėtės jo raida? Nesijaus nuskriaustas? unsure.gif
* kaip seksis  nestuke.gif Pirmas buvo labai lengvas ir gimdymas nesunkus
* mudu dar labai jauni man 19, vyrui - 21 metai. Iš vienos pusės pliusas, iš kitos... mano vyras studentas ir jam liko dar 2 metai mokytis, jis nedirba, bet pinigų mums pakanka.
* ar nebūtų mums sunku abu mažylius išlaikyti? Šeimos pajamos apie 1900 Lt/mėn
* baisu kaip sureguos aplinkiniai. 20 metų dviejų mažylių mama ir 22 tėtis - ne toks ir dažnas reiškinys
* ar nebus per sunku? Vaikutį dabar auginam mudu abu, be giminaičių pagalbos. Labai sunku nėra, nes  2.gif  thumbup.gif  naktį miega, dieną nezirzia ir šiaip auginti vaiką - mums vienas malonumas, kažin kaip būtų du g.gif
*  kas bus su mano figūra? Kadangi dirbu trenere man tai svarbu. Pirmas  nestuke.gif  figūrai nė kiek neatsiliepė, priaugau tik 11kg svorio, ir visų neliko  thumbup.gif tik kažin, kaip organizmas sureguotų į antrą  nestuke.gif bijau, kad nebūtų komplikuotas, ar nepriaugčiau daug svorio.

kodel gi ne ,jei abu norit ir mylit ...pati esu jauna noriu leliuko dar vieno ...na bet dar man reik sulaukti vasaros doh.gif greicaiu uzauginsi velaiu bus geriau ...jauna mama bent jau man thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(WEITA @ 2008 03 18, 05:28)
kodel gi ne ,jei abu norit ir mylit ...pati esu jauna noriu leliuko dar vieno ...na bet dar man reik sulaukti vasaros doh.gif greicaiu uzauginsi velaiu bus geriau ...jauna mama bent jau man thumbup.gif

As irgi pritariu drinks_cheers.gif
O finansiskai islaidos tikrai nepadvigubeja susilaukus antro, nes daug rubeliu ir kitu dalykeliu lieka nuo pirmojo.
As ir pati laaabai jau noriu antro, nors dukrytei dar tik pusantru. Vyras pritaria, tik dar mokslu pora metu like, ir sveikata nestebukline, plius dar maitinu. Bet man jau virs trisdesimt... Nera ko labai ir laukt, protinga aisku butu metus pasimokyt, atsigaut ir finanasai turetu pageret tiems metams. Bet taip noriu ddabarrrr nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 03 12, 11:01)

Niekas negali geriau atsakyti į šį klausimą, kaip jūs patys smile.gif . Aš antrojo vaiko žiauriai norėjau ir esu labai patenkinta rezultatu biggrin.gif .
Atsakyti
Tarp mano berniukų amžiaus skyrtumas 6 metai.Pvz.aš labai patenkinta ir laiminga,kad viresnėlis jau didelis berniukas,galima pasakyti mano antras pagalbininkas po vyro.Ir pavydo jokio nėra,jis labai myli broliuką.Aš ir norėjau,kad tarp vaikų būtu toks amžiaus skyrtumas,todėl,kad man (aš kalbu apie savę) būtu LABAI sunku auginti du mažiukus.Tai mano nuomonė,o spresti žinoma jūms. 4u.gif
Atsakyti
na aš netyčia pastojau kai mažiukui buvo puse metuku ir dabar pas mus broliukai pametinukai....
sunku, bet džiaugiuosi kad taip mum gavosi...
wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teresik: 22 kovo 2008 - 13:49
dažnai pagaunu save galvojant apie antrą wub.gif vyras jau po gimdymo pradėjo kūkuoti 4u.gif dukrytei jau beveik 2 metai blush2.gif
bet yra daug stabdžių ir baimių blush2.gif
stabdžiai
-jau 2 metai sėdžiu namie, nooooriu dirbti, atsirado karjeros noras, būna net sapnuoju naktimis kaip vaikštau su papkėm, kaip dirbu kabinete, pietauju su kolegomis
-norim statytis ar pirkti namą, norim imti paskolą, kuri su mūsų 3 asmenų šeima tik išneš, kai jau būsim 4 ir aš nedirbsiu, svajonės nebebus, nes nebeįstengsim pasiimti paskolos blush2.gif
-bloga mano sveikata, deja, labai pablogėjusi po gimdymo
baimės
-mergyė iš neramiųjų, iki 1,5 m vargom, dabar jau sulig diena gerėja...bijau, kad bus tas pats...
-bijau, ...kad bus mergytė blush2.gif manau, kad mylėčiau visus vaikus (norim 3 gal net 4), bet norėčiau išbandyti laimę ir berniuką augoinant, bijau, kad nusivilsiu, jei bus mergytė
-bijau, kad nemokėsiu padalinti savo meilės tarp vaikų ir vyro

ką daryt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Švelnutėlė @ 2008 03 23, 17:48)
dažnai pagaunu save galvojant apie antrą wub.gif vyras jau po gimdymo pradėjo kūkuoti 4u.gif dukrytei jau beveik 2 metai blush2.gif
bet yra daug stabdžių ir baimių blush2.gif
stabdžiai
-jau 2 metai sėdžiu namie, nooooriu dirbti, atsirado karjeros noras, būna net sapnuoju naktimis kaip vaikštau su papkėm, kaip dirbu kabinete, pietauju su kolegomis
-norim statytis ar pirkti namą, norim imti paskolą, kuri su mūsų 3 asmenų šeima tik išneš, kai jau būsim 4 ir aš nedirbsiu, svajonės nebebus, nes nebeįstengsim pasiimti paskolos blush2.gif
-bloga mano sveikata, deja, labai pablogėjusi po gimdymo
baimės
-mergyė iš neramiųjų, iki 1,5 m vargom, dabar jau sulig diena gerėja...bijau, kad bus tas pats...
-bijau, ...kad bus mergytė blush2.gif manau, kad mylėčiau visus vaikus (norim 3 gal net 4), bet norėčiau išbandyti laimę ir berniuką augoinant, bijau, kad nusivilsiu, jei bus mergytė
-bijau, kad nemokėsiu padalinti savo meilės tarp vaikų ir vyro

ką daryt? unsure.gif

1. Bijot toliau... doh.gif nuo to bus tik blogiau...
2. Visas baimes i sali ir kuo greiciau daryt antra! Kuo toliau, tuo sunkiau bus pasiryzti vel tiems patiems vargams, o dabar dar viskas sviezia, nepamirsta, ir mazyliams geriau bus, kai amziaus skirtumas mazesnis, nes paskui tik didesnes problemos del amziaus skirtumu. Figura dabar pasitaisius po pirmo gimdymo, po kazkiek metu vel ja gadintis, o ir sveikata ne kokia, sako, nestumas daug kam sveikata pataiso. Kai abu siek tiek paaugs, tada jau bus galima 200 % skirti sau, tiek sveikatai, tiek groziui. Del namo ir paskolu...tai jei tik vyro finansai realiai veliau isnes, tai ir pastojus, kol dar aiskiai nesimato pilvas, galima laisvai pasiimti paskola niekam ir neuzsimenant apie busima mazyli. Dabar neblogai galima paskolas susireguliuoti, is pradziu mokejima isdalinti ant kuo daugiau metu, o pagerejus pajamoms, tiesiog persirasyti sutarti kitokiam mokejimo planui. Tai zinau is draugu patirties smile.gif Be to dabar gi tokios geros salygos vaikuti auginti net iki 2 metu uz valstybes mokama atlyginima, tai ne anskciau, kur tokias kapeikas mokedavo. Aisku, viskas realiai priklauso nuo atlyginimo dydzio...
Atsakyti
Ačiū varla už mintis blush2.gif
deja, figūra tik dabar pradėjo gerėti, nes visus 1,5 m nuo gimdymo man streikavo hormonai, svoris augdavo po 2 kg per savaitę verysad.gif dabar pradėjau ją gražinti...
dėl pašalpų, jei pastočiau kaip tik nieko negaučiau, nes nebūtų iš ko paskaičiuoti...užtat ir mintys yra tokios, padirbėti metus ir tada jau bandyti, bent jau pašalpėlė bus, nes su pirmąja gaudavau grašius ir pašalpa buvo katino ašaros, tai žinau, ką reiškia be pinigų gyvent...
kita vertus pati suprantu...ką reiškia pinigai prieš vaiką cool.gif ogi nieko...vaikai nuostabiausia, kas gali būti, yra ir buvo....
tai taip daugmaž ir galvojam, kad man reikia padirbėti, užsidirbti pašalpėlei, o tada...tiesiog atsiduoti likimui, kada norės vaikutis, tada ateis...
taip darėm ir su savp pirmagime- ir ji panorėjo ateiti po pirmo bandymų mėnesiuko wub.gif

p.s ar tikrai daug kam pataiso nestuke.gif sveikatą? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Švelnutėlė: 24 kovo 2008 - 09:52
mes irgi jau norim antro wub.gif
pries pirma nestuma buvau visiskai sveika, nestumas buvo labai sunkus, tris menesius ligoninese pragulejau, dar kokius tris menesiu buvo gulimas rezimas namie. Gimdymas buvo komplikuotas, kokius pusantru metu po gimdymo buvau labai silpnos sveikatos. Kai dukrai buvo metukai buvo atlikta kaklelio operacija.
O dar dukra augo labai nerami, judri, pirmais metais nemazai sirgo.
Nepaisant visu negandu, dabar su vyru pradejom galvoti apie antra wub.gif
Dukrai dabar du su puse, o as jau metus laiko jauciuosi gerai, dziaugiuosi motinyste. Manom, kad dabar jau pats laikas. Nes jei pirmas nestumas komplikuotas, pralaukus kokius 6-7 metus, zymiai padideja rizika, kad ir vel nestumas butu sunkus.
Atsakyti
QUOTE(Švelnutėlė @ 2008 03 24, 10:52)
Ačiū varla už mintis blush2.gif
dėl pašalpų, jei pastočiau kaip tik nieko negaučiau, nes nebūtų iš ko paskaičiuoti...užtat ir mintys yra tokios, padirbėti metus ir tada jau bandyti, bent jau pašalpėlė bus, nes su pirmąja gaudavau grašius ir pašalpa buvo katino ašaros, tai žinau, ką reiškia be pinigų gyvent...

Tai tada, kiek suprantu, Jus pries pirmo vaiko gimima nedirbote ir nebuvote isejusi vaiko auginimo atostogu, nes jei dabar dukrytei tik du metukai, tai dar butumet vaiko auginimo atostogose iki kol vaikui sueis 3 metai. Tai labai paprasta butu vel prasitesti tas atostogas smile.gif pastojus ir vel isejus i dekreta taip ir negristant i darba smile.gif
Cia mes taip susipratom suskubti, kol dar nepasibaige 3 m atostogos, pasidaryt ir antra vaikuti, ir gavosi viskas ciki! nestuke.gif thumbup.gif
Istatymas teigia, kad nestumo ir gimdymo pasalpa skaiciuojama ten is uz kaskelinto ketvircio, bet jei tuo metu nera is ko paskaiciuoti, nes Jus tuo metu nedirbote, bet buvote vaiko auginimo iki jam sueis 3 metai, atostogose, si pasalpa skaiciuojama imant ten kazkiek ketvirciu atgal nuo tos dienos, kai Jus isejot pirma karta nestumo ir gimdymo atostogu. Daug kas to nezino arba neisigilina.
Atlyginima gaunu, taip ir nesugrizus nei dienelei i darba thumbup.gif
Atsakyti