Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(Geikutux @ 2008 10 27, 19:54)
Butent del vaiko saugumo, o ne del to , kad spintas varsto.. Tegu varsto, jei jau jai taip malonu irnesakyk.gif Gerai, cia rasyt apie pazistamus. Man ir mano draugems,  kai reikejo aukles, nei vienas pazistamas savo dar "neperleidinejo".. O su tom rekomendacijom g.gif Zr. auksciau, kas tinka vienai seimai gali kitai netitkti. Beje, kitos ir nusikratyti noredamos parekomenduoja ir ne visada gyvai gali "pademonstruoti" kaip bendrauja blink.gif

Na, dėl rekomendacijų norint atsikratyti, tai aš tokiomis netikiu, nes daug paprasčiau yra pasielgiama-sugalvojamos pretenzijos ir auklė jau nuo tos akimirkos nebedirba. Daug girdėjau tokių atvejų-auklė atlidžiama be jokių skrupulų, kai taip patogiau ir tiek. Kam vargintis su rekomendacija? Gariau pasakyti-netikot mums, ate! Ir viskas. Ar ne taip daroma, pasakysit.
Atsakyti
As aukle pasitikejau simtu procentu, kol viena diena radau vaiko praskelta lupa. (ji man net neuzsimene apie tai) blink.gif Pasitarus su vyru idejom slapta kamera ir ... doh.gif Buvau labai apstulbusi aukles aplaidumu, vaiko neprieziura. aggressive.gif Vaikas ir galva galejo nusisukti aggressive.gif aggressive.gif Ir jei dar prireiks aukles tikrai stebesiu su slapta kamera
Atsakyti
QUOTE(guodux @ 2008 11 12, 20:25)
As aukle pasitikejau simtu procentu, kol viena diena radau vaiko praskelta lupa. (ji man net neuzsimene apie tai) blink.gif

o tai,kaip jus isleisdama aukle is savo namu,nepaklausete,kur ir kaip prasiskele lupa jusu vaikas?
Atsakyti
Jei neturite galimybės palikti įjungtą kamerą, palikite diktofoną. Žinoma, jei tokį turite, arba pasiskolinkite. Jie įsijungia tada, kai yra kalbama, jei niekas nevyksta, automatiškai išsijungia. Ir diktofoną lengviau paslėpti.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 12, 22:43)
o tai,kaip jus isleisdama aukle is savo namu,nepaklausete,kur ir kaip prasiskele lupa jusu vaikas?

Kai as grizau is darbo vaikas miegojo su ciulptuku ir nesimate. Kaip tycia ta diena turejau vaziuot i kita miesta tad palikau vaika savo mamai. Po valandos skambina man mama ir pranesa, kad vaiko lupa praskelta, bega kraujas. doh.gif (as jau 100km nuo namu). Tada skambijau aukei aggressive.gif
Atsakyti
QUOTE(guodux @ 2008 11 17, 22:55)
Kai as grizau is darbo vaikas miegojo su ciulptuku ir nesimate. Kaip tycia ta diena turejau vaziuot i kita miesta tad palikau vaika savo mamai. Po valandos skambina man mama ir pranesa, kad vaiko lupa praskelta, bega kraujas.  doh.gif  (as jau 100km nuo namu). Tada skambijau aukei  aggressive.gif

o ka aukle? o gal prie mamos praskele? juk negalejo vaikas ciulp soske ir nesimatyt,kad kraujas bega..juk miega gi.nesupratau turbut as situacijos.
Atsakyti
QUOTE(guodux @ 2008 11 17, 20:55)
Kai as grizau is darbo vaikas miegojo su ciulptuku ir nesimate. Kaip tycia ta diena turejau vaziuot i kita miesta tad palikau vaika savo mamai. Po valandos skambina man mama ir pranesa, kad vaiko lupa praskelta, bega kraujas.  doh.gif  (as jau 100km nuo namu). Tada skambijau aukei  aggressive.gif

kazin kaip turi but praskelta lupa,kad is jos valanda laiko begtu kraujas,gal vaikutis atsibudes lovytej prasiskele.
Atsakyti
Mes atleidome viena aukle kameros pagalba jeigu taip galima sakyti....
Siaip atrode gera moterele, bet vaiko charakteris labai pasikeite, vakarais jis budavo piktas, musdavosi, spjaudytis pradejo...mums kilo itarimas, taigi vyras nupirko mini kompiuterine (WEB) kamera, ji gal 160lt kainavo ir pritaisem prie monitoriaus apacios su lipnia juosta, atsiunte kazkokia programa ir palikom ijungta kompa dienai, auklei pasakem, kad paleista antivirusine visai dienai ir tiek...vakare gryze perziurejom vaizdelius....kaip ji vaiko jogurtus suvalgo, kaip ji visa diena ziuri serialus, o vaika varo viena i kambari zaist...nu zodziu greit mes su ja atsisveikinom.
Dabar turim kita auklyte, kolkas esam labai patenkinti irgi vis patikrinam, tai skiriasi kaip diena ir naktis...ji buvus darzelio aukletoja tai visa diena uzsiimineja su vaiku, zaidzia, bendrauja. Sunaus charakteris pasitaise, nustojo mustis, nustojo spjaudyti...
Tip, kad as tikrai patariu jeigu tik yra galimybe tai nors pora kartu pastebeti kas vyksta namie kai jusu ten nera!
Atsakyti
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 11 24, 21:26)
o ka aukle? o gal prie mamos praskele? juk negalejo vaikas ciulp soske ir nesimatyt,kad kraujas bega..juk miega gi.nesupratau turbut as situacijos.

o aukle ir sako, kad vaikas virto ir prasiskele lupa ir bijojo man pasakyti. Labai jau apgailestavo aggressive.gif . Matyt vaikutis smarkiau patrauke soske ir pradejo begti kraujas, nes kiek supratau lupa vaikas prasiskele pries valanda iki mano grizimo.
Papildyta:
QUOTE(Goba @ 2008 11 24, 21:55)
kazin kaip turi but praskelta lupa,kad is jos valanda laiko begtu kraujas,gal vaikutis atsibudes lovytej prasiskele.

Paprasciausiai vaikas prasiskele lupa labai nedekingoj vietoj. (todel tik kraujas nustoja begti, vaikas vel uzkliudavo ) Lovytei tikrai neprasiskele.
Atsakyti
Aš auklės vaikams neturėjau,situacija kitokia,bet vistik už tai kad stebeti reikia,į namus ateina visiškai nepažystasmas žmogus,o iš kur žinot koks jis,pasakyti reikia kad yra kamera,prekybcentriuose kameros visur,o ar jaudinamės ne,tai ir namie nėr ko jaudintis.Ir dar visiškai nesuprantu moterų nekenčiančių vaikų ir einančių dirbt auklėm,ir nemanau kad auklė turinti pedagoginį išsilavinimą yra gera auklė.
Atsakyti
Juk pigiai tos slaptos kameros kainuoja, tai tikrai manau, kad verta patalpinti viena ar kita namie. Juk del vaiku jeigu aukles stebeti ketinat...
Atsakyti
Su vyru turėdami negerą nuojautą, o ir tėvukai turėdami daug laisvo laiko, sumislijom pažiūrėti, ką mūsų auklytė daro, kai mes išeinam iš namų, o neturėdami jokios įmantrios įrangos paprasčiausiai Skype pokalbį įjungėm, WEB kamerą nustatėm į kambarį ir išjungėm PC ekraną (kad nešviestų), o tėvukai savo namuose abu kėdutes susistatę visą dieną stebėjo vaizdą ir klausėsi garso cool.gif o aš darbe visą informaciją apie situaciją gaudavau per Gmail pokalbius, nes mama man nuolat rašė apie viską, ką mato ir girdi ax.gif kad būt mažiau intrigos, iš karto pasakau, kad nuo tos dienos vakaro auklytė pas mum daugiau nebedirba schmoll.gif Žodžiu, per visą dieną ji ne tik nepaskaitė vaikui jokios pasakaitės, nepapaišė ar nepažaidė kartu, bet liepė gulėti ant sofos ir žiūrėti TV, visiškai jokio bendravimo ar elementaraus kalbėjimo, vaikas kelis kartus sakė "Noriu valgyti", bet ji tik atsakė "mhm", vos tik aš išėjau iš namų po pietų pertraukos, vaikui liepė eiti miegoti net nenurengusi viršutinių rūbelių ir neapvilkus pižamos (kaip jai buvo nurodyta daryti), ir miegoti vaikui leido ne 2 val. (kaip buvo nurodyta), o 3 val.; po pietų miego tas pats - gulėti ir žiūrėti televizorių, neimti žaslų (kad jai nereiktų jų surinkti), niekur neišeiti už saliono kilimo ribų (dabar suprantu, kodėl man grįžus iš darbo durys į kitus kambarius būdavo uždarytos), o pati be perstojo vaikščiojo nuo virtuvės lango iki kalidoriaus durų pirmyn-atgal ir vis žiūrėjo į laikrodį sakydama "Tuoj mama pareis". Kadangi aš moku pinigus ir noriu gauti vaiko priežiūros paslaugą, o ne sarginį šunį, auklytei buvo pasakyta viso gero ir nuo kitos savaitės mes vėl eisim į darželį. Dabar viskas aišku, kodėl man grįžus vaikas tiek visko pasakodavo, neleisdavo net batų nusimauti, man visokių žaislų pritempdavo tiesiai į kalidorių - čia elementarus bendravimo trūkumas. Deja, žodžiais neaprašoma, kaip auklytė (beje, atėjusi iš kolegės su rekomendacijomis) save girdavo sakydama, jog 18 metų vaikus priežiūri, labai juos myli, gatvėje negali praeiti jų neapsikabinus, tai man net minties tokios nebuvo, kad ji gali taip elgtis ir į vaiką visiškai nekreipti dėmesio. Gal todėl, kad mes auginam vienturtėlę, kurią labai mylim ir lepinam, norim kuo geresnės priežiūros ir sutinkam už tai mokėti papildomus pinigus, labai audringai sureagavom ir pasipiktinom. Vyras sako, kad mes namie "erkę" priskretusią turėjom, kuri mus apvalgydavo, gaudavo pinigus, o su vaiku visiškai neužsiimdavo verysad.gif

Reziumuojant - norint nepažeisti jokių įstatymų, nebūtina vaizdo fiksuoti ar įrašinėti žmogui to nežinant, užtenka pačiomis primityviausiomis priemonėmis pastebėti kas ir kaip vyksta namie jums nesant, tada galėsite būti ramūs, kad jūsų vaikas paliekamas gerose rankose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panamira: 09 gruodžio 2008 - 10:12