Su vyru turėdami negerą nuojautą, o ir tėvukai turėdami daug laisvo laiko, sumislijom pažiūrėti, ką mūsų auklytė daro, kai mes išeinam iš namų, o neturėdami jokios įmantrios įrangos paprasčiausiai Skype pokalbį įjungėm, WEB kamerą nustatėm į kambarį ir išjungėm PC ekraną (kad nešviestų), o tėvukai savo namuose abu kėdutes susistatę visą dieną stebėjo vaizdą ir klausėsi garso
o aš darbe visą informaciją apie situaciją gaudavau per Gmail pokalbius, nes mama man nuolat rašė apie viską, ką mato ir girdi
kad būt mažiau intrigos, iš karto pasakau, kad nuo tos dienos vakaro auklytė pas mum daugiau nebedirba
Žodžiu, per visą dieną ji ne tik nepaskaitė vaikui jokios pasakaitės, nepapaišė ar nepažaidė kartu, bet liepė gulėti ant sofos ir žiūrėti TV, visiškai jokio bendravimo ar elementaraus kalbėjimo, vaikas kelis kartus sakė "Noriu valgyti", bet ji tik atsakė "mhm", vos tik aš išėjau iš namų po pietų pertraukos, vaikui liepė eiti miegoti net nenurengusi viršutinių rūbelių ir neapvilkus pižamos (kaip jai buvo nurodyta daryti), ir miegoti vaikui leido ne 2 val. (kaip buvo nurodyta), o 3 val.; po pietų miego tas pats - gulėti ir žiūrėti televizorių, neimti žaslų (kad jai nereiktų jų surinkti), niekur neišeiti už saliono kilimo ribų (dabar suprantu, kodėl man grįžus iš darbo durys į kitus kambarius būdavo uždarytos), o pati be perstojo vaikščiojo nuo virtuvės lango iki kalidoriaus durų pirmyn-atgal ir vis žiūrėjo į laikrodį sakydama "Tuoj mama pareis". Kadangi aš moku pinigus ir noriu gauti vaiko priežiūros paslaugą, o ne sarginį šunį, auklytei buvo pasakyta viso gero ir nuo kitos savaitės mes vėl eisim į darželį. Dabar viskas aišku, kodėl man grįžus vaikas tiek visko pasakodavo, neleisdavo net batų nusimauti, man visokių žaislų pritempdavo tiesiai į kalidorių - čia elementarus bendravimo trūkumas. Deja, žodžiais neaprašoma, kaip auklytė (beje, atėjusi iš kolegės su rekomendacijomis) save girdavo sakydama, jog 18 metų vaikus priežiūri, labai juos myli, gatvėje negali praeiti jų neapsikabinus, tai man net minties tokios nebuvo, kad ji gali taip elgtis ir į vaiką visiškai nekreipti dėmesio. Gal todėl, kad mes auginam vienturtėlę, kurią labai mylim ir lepinam, norim kuo geresnės priežiūros ir sutinkam už tai mokėti papildomus pinigus, labai audringai sureagavom ir pasipiktinom. Vyras sako, kad mes namie "erkę" priskretusią turėjom, kuri mus apvalgydavo, gaudavo pinigus, o su vaiku visiškai neužsiimdavo
Reziumuojant - norint nepažeisti jokių įstatymų, nebūtina vaizdo fiksuoti ar įrašinėti žmogui to nežinant, užtenka pačiomis primityviausiomis priemonėmis pastebėti kas ir kaip vyksta namie jums nesant, tada galėsite būti ramūs, kad jūsų vaikas paliekamas gerose rankose