Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(Akva @ 2008 04 08, 13:56)
Kartais atrodo, kad vaikus beria nuo mamu paranoju, o ne nuo aukles atsinesto maisto.  ax.gif Ka dayrysit kai dukryte eis i darzeli ar i mokykla, kai nebegalesit kontroliuoti kokio senumo ar sudeties ten gaminamas maistas? Kameras desit?

Siaip tai as UZ kameras namie, bet ne del maisto, o tam kad ivertinti aukles darba: bendravima su vaiku, jo svietima, ugdyma ir ... kad atsekti, kas isgeria mano piena, skirta baltai rytinei kavai  blush2.gif Vat del to atleisti galiu jau po pirmo karto  biggrin.gif

panašu kad neturite alergiško vaiko mirksiukas.gif
jūsų žiniai dažniausiai alergija maistui išaugama, bet su sąlyga, kad vos tik pastebėjus jautrumą kažkuriam produktui, tas produktas griežtai išimamas iš raciono. Augant organizmas sustiprėja ir nebekyla alerginių reakcijų (dažniausiai bet ne visada). Ir ne paranojos vedama lakstau po miestą ieškodama tinkamų ekologiškų produktų savo vaikui - tai investicija į vaiko sveikatą, jei dabar pavyks pažaboti alergines reakcijas, organizmas neįsijautrins, tai tuo pačiu ir greičiau sustiprės ir galės valgyti ką ir visi vaikai valgo mirksiukas.gif
Antra, jei samdau auklę ir keliu tam tikrus reikalavimus, tai aš ir noriu kad jų būtų laikomasi, ypač kai tai liečia vaiko sveikatą.
Kas dėl darželio, tai visų pirma tikiuosi kad kai pradės lankyti, jau bus išaugusi tą alergiją. Be to, darželio meniu sudaromas savaitei į priekį ir su vedėja jau tariausi, kad jei pusryčiams bus tarkim manų košė, tai galim atvesti vaiką jau papusryčiavusį arba atnešti savo paruoštus pusryčius.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 08, 15:14)
panašu kad neturite alergiško vaiko  mirksiukas.gif

Turiu.. uzkniso sekti kas gerai, o kas ne. Padarem tyrimus - pasirodo niekam nealergiskas, o isbertas vaiksto pastoviai. Del to ir nebesiparinu 4u.gif
Beje, ekologisku produktu nebera - jei dar nezinojai biggrin.gif Ekologiska morka gali uzsiauginti pati ar pas mociute, kuri apart karves suduko daugiau nieko nenaudoja. Visi kiti produktai "ekologiski" tik kainos dydziu.

Sorry, trupuri ne i tema. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2008 04 08, 14:00)
Turiu.. uzkniso sekti kas gerai, o kas ne. Padarem tyrimus - pasirodo niekam nealergiskas, o isbertas vaiksto pastoviai. Del to ir nebesiparinu  4u.gif
Beje, ekologisku produktu nebera - jei dar nezinojai  biggrin.gif Ekologiska morka gali uzsiauginti pati ar pas mociute, kuri apart karves suduko daugiau nieko nenaudoja. Visi kiti produktai "ekologiski" tik kainos dydziu.

Sorry, trupuri ne i tema.  blush2.gif

drinks_cheers.gif pati ne karta maciau,kaip ryte Maximoje vercia pomidorus,darzoves ale ekologiskus is tos pacios dezes,kur ka tik dejo i bendra kruva prie iprastu cool.gif
Atsiprasau visiskai ne i tema,bet i Akvos posta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 balandžio 2008 - 15:07
QUOTE(Akva @ 2008 04 08, 16:00)
Turiu.. uzkniso sekti kas gerai, o kas ne. Padarem tyrimus - pasirodo niekam nealergiskas, o isbertas vaiksto pastoviai. Del to ir nebesiparinu  4u.gif
Beje, ekologisku produktu nebera - jei dar nezinojai  biggrin.gif Ekologiska morka gali uzsiauginti pati ar pas mociute, kuri apart karves suduko daugiau nieko nenaudoja. Visi kiti produktai "ekologiski" tik kainos dydziu.

Sorry, trupuri ne i tema.  blush2.gif

nepyk, bet tavo postas tik dar kartą patvirtina, kad koks pačios mamos požiūris į vaiką bei jo sveikatą, tai tokios ir auklės.
Man nenusispjaut kai mano vaikas išbertas ir nusikaso iki kraujų. Aš ieškau būdų kaip padėti savo vaikui. Ir netoleruoju kai į mano pastangas nekreipiama dėmesio, t.y. duodama valgyti to ko neleidau ir dar apie tai man nepasakoma.
Ir tas kai kurių mamyčių deklaruojamas pasitikėjimas aukle (tipo pasitikiu aukle ir nematau reikalo jos stebėti) daugiau primena stručio poziciją - aš nenoriu žinoti kas vyksta. O nenorą žinoti galima suprasti - jei pamatysi tai kas tau labai nepatinka ir nepriimtina, teks imtis veiksmų. O dauguma nenori tokių nemalonių reikalų.
Beja, nejau esat tokios naivuolės ir galvojat kad šefai darbe kartais nepaseka jūsų? na gal ne su kameromis, bet vienokių ar kitokių patikimumo patikrinimo metodų daugelyje didesnių darboviečių atliekama. O net jei ir būtų filmuojamas mano darbo kabinetas aš neprieštaraučiau - šiaip ar taip sėdžiu kaip ant delno su stiklinėmis pertvaromis biggrin.gif

O dėl ekologiškų produktų, tai ne vien kaina "ekologiška". Yra skirtumas. Bet čia ne ta tema ir ne apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 08, 15:17)
O dėl ekologiškų produktų, tai ne vien kaina "ekologiška". Yra skirtumas. Bet čia ne ta tema ir ne apie tai.

neseniai buvo straipsnis laikrašty, nepamenu kuriam, apie "ekologiško produkto" etiketę. pasirodo, pas mus yra tokia įstatymo spraga. anksčiau buvo labai populiarūs prekės ženklai su priešdėliu "bio-". visokie jogurtai, užkandžiai ir kt. bet atlikus ekspertizę, paaiškėjo, kad tie produktai mažai kuo skiriasi nuo įprastinių. ir buvo užrdausta tą "bio-" naudoti. ir tuomet pradėjo klijuoti "ekologiškas". pasirodo, ekologiškas reiškia tai, kad neteršia aplinkos. ir tai tikrai nereiškia kad absoliučiai natūralus ar sveikas.
beje, parduotuvinis pienas kai surūgsta pasidaro kartus. namie padarėm eksperimentą su tuo "ekologišku" pienu -- jis tik truputį mažiau kartus. mirksiukas.gif

sorry už off topic'ą
Atsakyti
Kadanagi tema nusivaziavo ne i tema, tai tesiam toliau ekologiskas blevyzgas... biggrin.gif
Reiskias taip, NUSKA, ar tyretes kam vaikas alergiskas? jei taip, tai nederetu liguistai ieskoti nuo ko beria ar kasosi. Beje, siuolaikiniai vaikai sugeba buti alergiskais ne vien nuo maisto, bet ir nuo dulkiu erkiu, sunu, kaciu ar pan gyvunu, bei galu gale nuo streso..
O aukle turiu pagal pacius dideliausius reikalavimus: su aukstuoju pedagoniniu ikimokykliniu issilavinimu, mokancia anglu kalba, negrazia ir stamboka (cia kad jegos turetu paskui 2 vaikus lakstyti blush2.gif ) Ir kokia gera ji bebutu, visvien yra spragu. O ju bus visada, nes kaip vaikus priziureti geriausia zino ju mamos, o visi kiti, iskaitant ir tecius, nieko tame reikale nesupranta. biggrin.gif

Kontroliuoti reikia be abejo kiekviena samdoma darbuotoja, bet viska reiktu daryti proto ribose, neperziangiant ribu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva: 08 balandžio 2008 - 18:05
QUOTE(Akva @ 2008 04 08, 17:05)
tamboka (cia kad jegos turetu paskui 2 vaikus lakstyti  blush2.gif ) Ir kokia gera ji bebutu, visvien yra spragu. O ju bus visada, nes kaip vaikus priziureti geriausia zino ju mamos, o visi kiti, iskaitant ir tecius, nieko tame reikale nesupranta. biggrin.gif

Kontroliuoti reikia be abejo kiekviena samdoma darbuotoja, bet viska reiktu daryti proto ribose, neperziangiant ribu..

O nestamboka,tai netures jegu paskui vaikus lakstyti...vat ir stereotipas biggrin.gif cia siaip nukrypimas,ir dar..ir aukles beje irgi nusimano tame reikale,ypac turincios savo vaikuciu 4u.gif ,aisku MAMA yra auksciau visko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rufi @ 2008 04 07, 21:24)
Labas,

ieskok prie Technika > Video > Vaizdo kameros . Skelbia, kad ne tik parduoda, bet ir nuomoja.

Sekmes!!!

Labai aciu mergaites uz patarimus, radau reikiamos informacijos, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2008 04 08, 19:05)
Kadanagi tema nusivaziavo ne i tema, tai tesiam toliau ekologiskas blevyzgas...  biggrin.gif
Reiskias taip, NUSKA, ar tyretes kam vaikas alergiskas? jei taip, tai nederetu liguistai ieskoti nuo ko beria ar kasosi. Beje, siuolaikiniai vaikai sugeba buti alergiskais ne vien nuo maisto, bet ir nuo dulkiu erkiu, sunu, kaciu ar pan gyvunu, bei galu gale nuo streso..
O aukle turiu pagal pacius dideliausius reikalavimus: su aukstuoju pedagoniniu ikimokykliniu issilavinimu, mokancia anglu kalba, negrazia ir stamboka (cia kad jegos turetu paskui 2 vaikus lakstyti  blush2.gif ) Ir kokia gera ji bebutu, visvien yra spragu. O ju bus visada, nes kaip vaikus priziureti geriausia zino ju mamos, o visi kiti, iskaitant ir tecius, nieko tame reikale nesupranta. biggrin.gif

kad jau tema nusivažiavo, tai atsakysiu ne "į temą", bet į klausimus biggrin.gif
taip, vaikas tirtas ir tyrimai tik patvirtino įtarimus - mažė alergiška kviečiams, avižoms, miežiams bei ant ribos dar keletas produktų. Artimiausiu metu vėl kartosime tyrimus ir žiūrėsime kaip per metus pakito reakcija, gal išsivystė alergija kitiems produktams. Be to, pastebėjom kad mažąją išberia ir nuo gausiai pesticidais apipurkštų ar treštų daržovių, vaisių. Kas dėl ekologiškų produktų, tai skirkit kur ekologiškas pienas iš masine gamyba užsiimančių gamyklų (pvz. Dobilas linija) ir ekologinių ūkių, parduodančių tik savo pagamintą pieno produkciją ar užauginantas daržoves mirksiukas.gif be to, pirmą kartą girdžiu kad maximoj ekologiškos daržovės būtų parduodamos kaip laisvai sveriamos blink.gif paprastai jos dar jas užauginusiuose ūkiuose supakuojamos ir tokios atkeliauja į parduotuves. Laisvai sveriamas galima nusipirkti nebent ekologinėse mugėse ar specialioje parduotuvėje (kuri mano žiniomis Lietuvoje beliko viena). Kas dėl tręšimo, tai ekologiniuose ūkiuose trąžos naudojamos, tik žinoma apribotas jų kiekis ir ne bet kokios leidžiamos. Žinoma galima ginčytis iki begalybės dėl tikrojo ekologiškumo (juk kiekvienos bulvės nepatikrinsi kiek ir kokių trašų ji gavo), vienareikšmiškos tiesos nebus, bet bent jau aš stengiuosi kiek galima pirkti tik tokias daržoves, nes nuo jų mažylės neberia - patvirtinta praktiniais bandymais ant savo pačios vaiko biggrin.gif
Žinau, kad kai kurios skaitydamos mano žinutę pagalvos kad aš paranojikė, kad kovoju su vėjo malūnais ir panašiai. Bet man nesvarbu. Žinau viena, kad toks paranoiškas maisto sekimas ir kontroliavimas davė vaisių. Jau visas mėnuo mano mažylė visiškai neišberta, nors ir nutraukėm priešalerginių vaistų vartojimą ir net neišbėrė po savaitgalio, kai svečiuose sukrimto keletą sausainių. Tikiuosi kad ir tyrimai kitą savaitę patvirtins, kad ne veltui buvo stengtasi ir ne veltui buvo šokdinamos auklės (dabar jau buvusios).
O kad neatrodyčiau kaip visiška monstrė, tai pasakysiu, kad tikiu jog yra gerų auklių. Net ir apie mūsų antrąją auklę negalėčiau atsiliepti labai blogai. Maloni moteriškė, bet kai žmogui dvi savaites diena iš dienos šnekama ko iš jos norima, o net nesimato minimalių pastangų elgtis kaip prašoma, tai tokiu žmogumi paprasčiausiai nebegalėjau pasitikėti ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 09, 08:17)
kad jau tema nusivažiavo, tai atsakysiu ne "į temą", bet į klausimus  biggrin.gif
taip, vaikas tirtas ir tyrimai tik patvirtino įtarimus - mažė alergiška kviečiams, avižoms, miežiams bei ant ribos dar keletas produktų. Artimiausiu metu vėl kartosime tyrimus ir žiūrėsime kaip per metus pakito reakcija, gal išsivystė alergija kitiems produktams. Be to, pastebėjom kad mažąją išberia ir nuo gausiai pesticidais apipurkštų ar treštų daržovių, vaisių. Kas dėl ekologiškų produktų, tai skirkit kur ekologiškas pienas iš masine gamyba užsiimančių gamyklų (pvz. Dobilas linija) ir ekologinių ūkių, parduodančių tik savo pagamintą pieno produkciją ar užauginantas daržoves  mirksiukas.gif be to, pirmą kartą girdžiu kad maximoj ekologiškos daržovės būtų parduodamos kaip laisvai sveriamos  blink.gif paprastai jos dar jas užauginusiuose ūkiuose supakuojamos ir tokios atkeliauja į parduotuves. Laisvai sveriamas galima nusipirkti nebent ekologinėse mugėse ar specialioje parduotuvėje (kuri mano žiniomis Lietuvoje beliko viena). Kas dėl tręšimo, tai ekologiniuose ūkiuose trąžos naudojamos, tik žinoma apribotas jų kiekis ir ne bet kokios leidžiamos. Žinoma galima ginčytis iki begalybės dėl tikrojo ekologiškumo (juk kiekvienos bulvės nepatikrinsi kiek ir kokių trašų ji gavo), vienareikšmiškos tiesos nebus, bet bent jau aš stengiuosi kiek galima pirkti tik tokias daržoves, nes nuo jų mažylės neberia - patvirtinta praktiniais bandymais ant savo pačios vaiko  biggrin.gif
Žinau, kad kai kurios skaitydamos mano žinutę pagalvos kad aš paranojikė, kad kovoju su vėjo malūnais ir panašiai. Bet man nesvarbu. Žinau viena, kad toks paranoiškas maisto sekimas ir kontroliavimas davė vaisių. Jau visas mėnuo mano mažylė visiškai neišberta, nors ir nutraukėm priešalerginių vaistų vartojimą ir net neišbėrė po savaitgalio, kai svečiuose sukrimto keletą sausainių. Tikiuosi kad ir tyrimai kitą savaitę patvirtins, kad ne veltui buvo stengtasi ir ne veltui buvo šokdinamos auklės (dabar jau buvusios).
O kad neatrodyčiau kaip visiška monstrė, tai pasakysiu, kad tikiu jog yra gerų auklių. Net ir apie mūsų antrąją auklę negalėčiau atsiliepti labai blogai. Maloni moteriškė, bet kai žmogui dvi savaites diena iš dienos šnekama ko iš jos norima, o net nesimato minimalių pastangų elgtis kaip prašoma, tai tokiu žmogumi paprasčiausiai nebegalėjau pasitikėti ir tiek.

suprantu jus, nors mano vaikas nera alergiskas, bet valgom tik ekologiska maista. zinau, kad pradejes eit i darzeli jo negaus, bet kol yra galimybe stengiuosi ziuret kas patenka mazajam i skranduka mirksiukas.gif
o frekenbok, kuria turejom duodavo mazajam savo atsinesto maisto! kur logika kisti riebius kotletus is neaiskios kilmes mesos ir morkas, kurias mazasis isvemia !!!??? zinant, kad mama perka ekologiska maista, vandeni ant kurio gaminamas maistas vaikui. kieme kitom auklem prilojus-vaikas alkanas, nes as jam ne pagal amziu verdu...jam jau cepelinu reik duot, o as triusi verdu... nerealu pakeist pagyvenusio zmogaus mastysena, o visas reikalas joje !
aiskinau graziai, visaip, kaip tik isgalejau-nulis pastangu. Isvariau, kai radau lauke, mazam ikisus bulka papelijusia i ranka, kuria idejau balandziam ...kad ramiai sedetu, uzvalgytu doh.gif
kiek mamu tiek nuomuoniu. as pati ziuriu, ka valgau, sveikai maitinuosi.
kitose seimose kiti dalykai svarbesni. bet tema ne apie tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 09, 08:17)
Žinau, kad kai kurios skaitydamos mano žinutę pagalvos kad aš paranojikė, kad kovoju su vėjo malūnais ir panašiai. Bet man nesvarbu.

Viskas su tavim normaliai 4u.gif As dabar vadovaujuosi nauja sugalvota taisykle: mano vaikai ir darau su jais ka noriu ax.gif Paaiskinu: maitinu kaip noriu, vedu kur noriu ir pas ka noriu biggrin.gif Ir aplamai, zinau kas jiems geriausia, o jei kam tai nepatinka, tegul pasigimo ir augina taip kaip mano, jo reikia.
Tai tiek! Nesirkit! Ir tegyvuoja ekologiskos darzoves biggrin.gif
Atsakyti
NORS IR LABAI NORIME NEVISADA GALIME KONTRUOLIUOT MAZYLIO MAISTELI TAI AUKLE NETA PADVE TAI MOCIUTES .TAI NEGALIM VISU KALTINT ISKIRUS SAVE ,NARS MES VISOS NORIM SAVOMAZILEM GERIAUSIO.
Atsakyti