Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(Vidutele @ 2008 03 27, 11:37)
Sveikos mamytes 4u.gif
Gal zinote kur galima butu issinuomoti slapta kamera porai dieneliu, kazkaip noretume pasiziureti ka aukle su musu vaikuciu per diena veikia, nelabai pradejome ja pasitiketi, taciau gal ir be reikalo, ar galit pagelbeti tokiu klausimeliu g.gif

maciau skelbiu.lt...
jei kyla kazkokiu itarimu, tai manau ir rasit, kazka ne taip...
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2008 04 01, 15:23)
maciau skelbiu.lt...
jei kyla kazkokiu itarimu, tai manau ir rasit, kazka ne taip...
sekmes 4u.gif

Bandziau ieskoti, bet nerandu prie kurios skilties turetu buti????
Atsakyti

Zinote, jei atvirai, tai man baisu ir siurpuliukai eina per visa kuna nuo visokiu smeizimu apie aukles verysad.gif !

Moterys, mamos, kodel leidziate pradeti dirbti jusu namuose auklems, kuriomis pacios nepasitikite???? g.gif O po to prireikia forumuose tema uzvesti "kur gauti slapta kamera? Turiu aukle-monstre!" Suprantu, laiko ne visos turime, kad galetume pasedeti su vaiku ir aukle namie kokius pora men, kad suprasti ,ar ta moteris, kuri bus su mano vaiku, yra patikimas zmogus, kad padetu mano gleznam vaikeliui lavintis, ugdytis ir pan. Taciau, jei nera pasitikejimo, kaip galima SAVO vaika palikti viena su neaiskiu zmogumi ir iskeliauti i darbeli!
Manau,reikia labai atydziai atsirinkti auklytes! Nebijokime su auklemis pasirasyti neformalia sutartele tarp saves ir tos moters! Jei tai normali moteris,supras uz ka turi buti atsakinga ir kokias pareigas ji atlieka seimoje! Beje, nebukite moterys tokios besirdes ir informuokite, kad aukle bus stebima kameru! Ir jums ramu, ir aukle rimciau ziures i tai! Beje, isisvaizduokite ar patiktu mums sedeti ofice, kuriame kiekviena tavo zingsni bei garsa iraso kamera, o po to sefas smagiai saiposi is to , kiek mes daug puodeliu kavos siand isgereme arba kada nusiziovaujom... mirksiukas.gif !
Atsakyti
Na, po darbo grįžusi ir laimingą, sveiką vaiką radusi mama neturėtų valandas leisti prie kameros įrašų, užuot pažaidusi su vaiku, paskaičiusi jam pasaką ar pan. Jei vaikas žvalus, vystosi normaliai, gauna naujų žinių ( o jas galima patikrinti pagal auklės vedamą vaiko dienos veiklos dienoraštį)- tai nerimauti neverta. Jei vaikas tapo baimingu, pradėjo krūpčioti, nedemonstruoja naujų įgūdžių- rūpintis derėtų.
Klaidų daro ne tik auklės, bet, natūralu, ir tėvai.Per savo netrumpą pedagoginę karjerą, deja, susidūriau ir su atvejais, kuomet man , o ne mamai, piestu stojosi plaukai dėl mamos elgesio su vaiku. Teko matyti visko: vienas dvimetis vaikas turėjo teisę daužyti visus žmones iš eilės(aplinkiniai privalėjo šypsotis, nes mažam, atseit, galima muštis ir spjaudytis, nes nesupranta). Kitas mažylis valandų valandas buvo įpratęs leisti prie TV ekrano, antraip prasidėdavo isterija.Dar kitas dvimetukas- valgydavo tik maltą maitą, nes kitą, atseit išspjauna kaip neskanų. Kito keturmečio mama stebėjosi, kodėl jos 'tas urodas' neklauso, net tėvams ' į snukį' duoti siūlo, tačiau nieko nedarė, kad vaikas turėtų nors kokią nors dienotvarkę, taisykles, paskatinimų sistemą. Lieki su tokiu vaiku ir mintyse stveriesi už galvos. Juk reikia ir vaiką prisijaukinti, ir pripratinti jį laikytis kažkokių taisyklių, kurių šiam laikytis visai nesinori.
Jei auklėjomo klaidas taisyti padeda tėvai, supratę, ko iš jų tikiuosi- viskas einasi gera linkme.Tačiau, jei tėvai tik reikalauja, kad auklė jų vaikelį , kaip tą pasakos vilką, tik pamaitintų, pagirdytų ir palinksmintų, o visa kita- tebūnie kaip yra- dirbti nesutikčiau. Taigi, kokie tėvai laiko namie vaizdo kameras- man irgi būtų ne tas pats. Kartais (laimė, retai) patiems tėveliams praverstų į savo laiką, praleistą su vaiku, pasižiūrėti , stebint slaptos kameros įrašą. smile.gif
Atsakyti
Sutinku su auksciau issakytomis nuomonemis, taciau juk mamos ne siaip sau galvoja apie kameras ir tai dar nereiskia, kad kiekviena jas ir pasistato g.gif Visos nori savo vaikuciams paciu geriausiu aukliu, o ju patikekit tikrai nera daug ir kaip noretusi tokia surasti wub.gif I darba mamos iseina irgi ne todel, kad tiesiog tingi savo mazylius auginti, o aplinkybes vercia, nes kitaip gali po dvieju metu likti visai be darbo, o tuomet ir vaikeliui nebus linksma, kai negales nei skanesnio kasnelio nupirkti verysad.gif
Visokiu seimu yra, kaip ir visokiu aukliu, kiekvienas ziuri is savo varpines ir kiekvienas vertas teisingo pasirinkimo, nors tikrai ne visuomet tai pasiseka, bet tai nereiskia, kad visos auklytes blogos, anaiptol, mes tikimes tokia surasti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidutele @ 2008 04 01, 16:11)

Labas,

ieskok prie Technika > Video > Vaizdo kameros . Skelbia, kad ne tik parduoda, bet ir nuomoja.

Sekmes!!!
Atsakyti
QUOTE(Vidutele @ 2008 04 01, 16:11)

o as lyg auginantiems vaikus maciau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(girl-from-london @ 2008 04 02, 17:25)
Moterys, mamos, kodel leidziate pradeti dirbti jusu namuose auklems, kuriomis pacios nepasitikite????  g.gif  O po to prireikia forumuose tema uzvesti "kur gauti slapta kamera? Turiu aukle-monstre!"

QUOTE(zvaigzne @ 2008 04 02, 18:49)
Na, po darbo grįžusi ir laimingą, sveiką vaiką radusi mama neturėtų valandas leisti prie kameros įrašų, užuot pažaidusi su vaiku, paskaičiusi jam pasaką ar pan. Jei vaikas žvalus, vystosi normaliai, gauna naujų žinių ( o jas galima patikrinti pagal auklės vedamą vaiko dienos veiklos dienoraštį)- tai nerimauti neverta.  Jei vaikas tapo baimingu, pradėjo krūpčioti, nedemonstruoja naujų įgūdžių- rūpintis derėtų.

Nepamirškit kad prie akių auklė gali elgtis vienaip, o likusi viena – visai kitaip.
Turiu aibę pavyzdžių, deja kai kurie ir ant savo kailio patirti, kad pradžioje atrodžiusią idealią auklę tenka atleisti.
Kameros būtinos samdant auklę. Niekas nesako kad po darbo grįžus reikia valandų valandas peržiūrinėti įrašą. Tam pakanka ir 10-15 min – pasižiūri tam tikrus intervalus ir daugiau mažiau vaizdas aiškus.
Ir auklės gerumą ne tik vaiko elgesiu matuoju. Man svarbu ir ar auklė klauso ko aš prašau. Jei auklė nesugeba reaguoti į paprastus reikalavimus (nors teigia kad daro kaip prašoma, bet pažiūrėjus vaizdelis matomas visai kitoks), nors buvo keletą savaičių apie tai diena iš dienos šnekama, tai nebelieka kito kelio kaip tik atsisveikinti. Ar toleruotumėte pamatę vaizdelį kad auklė tuo pačiu šaukšteliu valgo pati ir čia pat vaikui į burną kiša košę? Ar labai apsidžiaugtumėte pamačiusios kad auklė duoda valgyti savo atsinešto maisto alergiškam vaikui, nors kone kasdien šnekama ką galima duoti valgyti, o ko ne? Kaip tokius faktus sužinoti be kameros? Vaiko elgesys dėl to nepakis, gal net priešingai, vaikas labai džiaugsis pamatęs auklę, nes ji gi duos tokių skanėstų, kokių tėvai neduoda.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 08, 07:47)
Ar labai apsidžiaugtumėte pamačiusios kad auklė duoda valgyti savo atsinešto maisto alergiškam vaikui, nors kone kasdien šnekama ką galima duoti valgyti, o ko ne? Kaip tokius faktus sužinoti be kameros? Vaiko elgesys dėl to nepakis, gal net priešingai, vaikas labai džiaugsis pamatęs auklę, nes ji gi duos tokių skanėstų, kokių tėvai neduoda.

jeigu vaikas alergiškas, ir suvalgys jam netinkamo produkto, tai jis blogai jausis, jį išbers, ar dar kas nors. negi tėvai to nepastebėtų? nebent tėvai kažko neduoda grynai iš principo.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2008 04 08, 10:01)
jeigu vaikas alergiškas, ir suvalgys jam netinkamo produkto, tai jis blogai jausis, jį išbers, ar dar kas nors. negi tėvai to nepastebėtų? nebent tėvai kažko neduoda grynai iš principo.

yra produktų kurių neduodu iš principo, pvz. parduotuvinės vištienos, nes tai pati nevertingiausia mėsos rūšis, plius auginama ant hormonų. Be to, mano mažė apskritai maistui jautri, kartais net ir valgydama produktus, kurie lyg ir nealergizuoja, vis vien būna paberta. O kartais ir suvalgius draudžiamo produkto nesureaguoja. Todėl labai griežtai seku ką ir kada valgė, kad bent kiek galėčiau atsirinkti kaip organizmas reaguoja. Ir kai sužinodavau tokius siurprizus, kad davė tai ko neleidau duoti, labai supykdavau. Atleidau auklę ne iš karto kai nepaklausė, o kai gal po 10 karto ir pokalbių vis vien elgėsi savaip. Antras dalykas, aš labai kreipiu dėmesį į produkto sudėtį, galiojimo laiką ir pan. Iš kur man žinoti kokio senumo ir sudėties tas atsineštas jos sūrelis. Mes auklei nedrausdavom atsinešti savo maisto, jei netinka mūsiškis. Bet prašydavom kad jei jau valgo savo produktus, tai tada kai vaikas miega, nes mažoji mato ir nori. O čia sėdi, valgo savo batoną ir vaikui tuo pačiu duoda (kai tuo tarpu kviečiai mums yra pats didžiausias priešas).
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 04 08, 11:36)
yra produktų kurių neduodu iš principo, pvz. parduotuvinės vištienos, nes tai pati nevertingiausia mėsos rūšis, plius auginama ant hormonų. Be to, mano mažė apskritai maistui jautri, kartais net ir valgydama produktus, kurie lyg ir nealergizuoja, vis vien būna paberta. O kartais ir suvalgius draudžiamo produkto nesureaguoja. Todėl labai griežtai seku ką ir kada valgė, kad bent kiek galėčiau atsirinkti kaip organizmas reaguoja. Ir kai sužinodavau tokius siurprizus, kad davė tai ko neleidau duoti, labai supykdavau. Atleidau auklę ne iš karto kai nepaklausė, o kai gal po 10 karto ir pokalbių vis vien elgėsi savaip. Antras dalykas, aš labai kreipiu dėmesį į produkto sudėtį, galiojimo laiką ir pan. Iš kur man žinoti kokio senumo ir sudėties tas atsineštas jos sūrelis. Mes auklei nedrausdavom atsinešti savo maisto, jei netinka mūsiškis. Bet prašydavom kad jei jau valgo savo produktus, tai tada kai vaikas miega, nes mažoji mato ir nori. O čia sėdi, valgo savo batoną ir vaikui tuo pačiu duoda (kai tuo tarpu kviečiai mums yra pats didžiausias priešas).

Kartais atrodo, kad vaikus beria nuo mamu paranoju, o ne nuo aukles atsinesto maisto. ax.gif Ka dayrysit kai dukryte eis i darzeli ar i mokykla, kai nebegalesit kontroliuoti kokio senumo ar sudeties ten gaminamas maistas? Kameras desit?

Siaip tai as UZ kameras namie, bet ne del maisto, o tam kad ivertinti aukles darba: bendravima su vaiku, jo svietima, ugdyma ir ... kad atsekti, kas isgeria mano piena, skirta baltai rytinei kavai blush2.gif Vat del to atleisti galiu jau po pirmo karto biggrin.gif
Atsakyti
Paskaiciau ir baisu pasidare. Ir net labai baisu. Bet ne nuo aukliu, o nuo mamyciu nuomones. blink.gif

Labai patiko vienos is mamyciu mintis, kad jei nepasitikit aukle, tai kaip galit palikt jai auklet savo vaika. Cia tikrai issidirbinejimas, kai zmogus nebegali elgtis naturaliai, vien del keliamu reikalavimu. Pazinojau viena aukle, kuri buvo nepriekaistinga - griezta, kai reikia, mokejo rupintis vaikais, bet vieniems zmonems neitiko... Vos tik tevai grizdavo is darbo, tuoj pradedavo ieskoti melyniu ant dukros kuno (neva gasdinimo priemone auklei atrado), tas pats reikalavimas nevalgydinti vaiko, jei pati su tuo saukstu valgei ir dar visokiausiu nesamoniu... Man tik labai idomu, o kaip pacios tos mamytes priziuri savo vaikucius??? Galu gale ir auklei nesmagu dirbti, jei zinai, kad tavim nepasitiki, idomu ar patiktu jums mielos mamos, jei darbe vadovas sakytu, zinot, as tikrai nieko blogo neturiu pries jus, bet vat seksiu kiekviena jusu zingsni?

nepamirskit, kad nei vienas vaikas neuzaugo be susimusimu, kritimu, melyniu, o kuo labiau noresit ji "inkubatoriaus" salygom auginti, duodamos kvailus nurodymus auklems, tuo vaikelis veliau labiau pasiligos... Nei vienai to linkiu, o tiesiog bukit zmogiskesnes, o tai greit salia Aukle- monstre atsiras Mama- monstre ar Juodasis Mamu sarasas...

Atsakyti