Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(Goba @ 2007 11 17, 12:49)

Jeigu kameras statot auklei stebeti,tai ir pasakykit jai,kad bus stebima,sazininga aukle neissigas,o nesaziningos jums ir taip nereikia. Aukle zinodama kad bus stebima,nenuskriaus jusu vaikelio,o ir kokia nauda jei bus nufilmuotas blogas elgesys ar smurtas,kad ir atleisit aukle vaikas jau bus nuskriaustas,kad ir ta vieninteli karta.. Reikia uzkirst kelia blogam elgesiui is karto,o ne po to,kai tai ivyko,juk vaikas nebus maziau iskaudintas,kad nufilmavot!

Jeigu kameras statot auklei stebeti,tai ir pasakykit jai,kad bus stebima,sazininga aukle neissigas,o nesaziningos jums ir taip nereikia. Aukle zinodama kad bus stebima,nenuskriaus jusu vaikelio,o ir kokia nauda jei bus nufilmuotas blogas elgesys ar smurtas,kad ir atleisit aukle vaikas jau bus nuskriaustas,kad ir ta vieninteli karta.. Reikia uzkirst kelia blogam elgesiui is karto,o ne po to,kai tai ivyko,juk vaikas nebus maziau iskaudintas,kad nufilmavot!

Sutinku - logiska.
Atsakyti
as uz kameras ir nieko nesakyti. nes jei ji zinos kad namie negalima blogai elgtis tai lauke ar kitur kur nera kameru ji atsigriebs schmoll.gif
nors man uztektu ir garso kad girdet ka sneka ir kas vyksta, nu dzin nematysiu jei ji persirengines ar soks striptiza mano suneliui lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesuprantu, kodel gasdinat moteriske kazkokiom baudom, neva nelegaliais filmavimais etc. Taigi aukle ko gero nedirbs legaliai, vadinasi, ji ne darbutoja, i pretenziju neegzisuojanciam darbdaviui nepareiks del filmavimo (nekalbu apie nelegalu darba, bet cia jau ji pati turetu isigyti verslo liudijima).

Be to, kamera butu privacioje teritorijoje, o savo namie bet kas turi teise filmuoti bet ka.

Tad problema tik asmenins apsisprendimas - pranesti, ar nepranesti, ir kokios vieno ar kito atvejo pasekmes.

As neispeciau. Turiu patirties su diktofonu, kurio irasas man dar ilgai primins apie aukle-monstre. Nelinkiu niekam tokios patirties, bet besisaugancius juk sako ir dievulis saugo.

Tiesa, jei ateityje noresit irasus panaudoti teisme - nepades, nes irasai galioja tik tada, jei is anksto filmuojamasis/irasomasis ispejamas.
Atsakyti
Niekaip nesuprantu,kam statomos kameros,ar kad apsaugot vaika nuo blogo elgesio ir smurto,ar kad sumedziot bloga aukle?
Atsakyti
Aš buvau prieš kameras namuose - žmogaus teisės, pasitikėjimas ir pan.

Dabar turiu kitokią nuomonę: pirmoji mūsų auklė atrodė kaip ir nieko, nors buvo kažkoks nepasitikėjimo kirminėlis, bet dabar ji išėjo ir per aplinkinius žmones sužinojau, kad ji dukrytę vieną uždarydavo kambaryje kad migdytųsi - tą ji darydavo verkdama, kol užmiega - supratau, ko tas mano vaikas nenori eiti i savo kambarį; kad vystyklą keisdavo porą kartų per dieną - supratau, kad odytės bėdos ne dėl jautrumo ir alergijos vystyklams; kad vaikeliui svoris be proto auga ne dėl pakitimų medžiagų apykaitoje, o dėl to, kad auklė nuolat jai duoda graužti sausainį, barankytę, džiūvėsį ir pan. ir dar daug dalykų - nelabai malonių - sužinojau.

Nebepasitikiu auklėm. Naujoji auklytė atrodo tobula - neturiu jokių priekaištų - bet vis tiek galvoju apie bent jau diktofoną..

Liūdna man dėl to. Bet tokia realybė.
Atsakyti
laba diena 4u.gif , skaiciau visa skilti Viskas Apie Aukles.
apie tas aukles -tai kuo toliau tuo kraupiau darosi kokiu siais laikais ju yra, blink.gif nes anksciau tokiu mastu nesusidurdavom , dabar atrodo kiekviena galetu ja dirbti, o kokiu sunybiu prikrecia namie. doh.gif doh.gif as UZ stebejomo kameros irengima namie, thumbup.gif thumbup.gif ir nera cia ko joms pranesdineti kad yra filmuojamos, kam? kad pradetu aktores vaidint, o i lauka isejusios vaikus "tampyt", g.gif tegukl atsiskleidzia namuose ju "sugebejimai" priziuret vaikus.. o savo namuose ka norite galite daryt, galite ka norite filmuot.. thumbup.gif
visiskai suprantu mamas, kurioms tenka vaikuciu globa patiket auklems, juk siais laikais gyvename, kad geroji tetule ar artima giminaite tikrai ne visoms atbega i pagalba padet. kas belieka mamai? 4u.gif
tad isileisdamos i namus darote tikrai gera apsisprendima irengdamos kamera Nes kai kurios moteris ar paneles, nesupranta , kad ateina mazu vaikuciu priziuret,kurie dar tik pradeda savo kelia siame gyvenime- ir nuo ju taip pat prikaluso koks bus uzauginatas vaikas, ir kad vaikuciu buna visokiu, ramesniu, hiperaktyviu, wub.gif noredamos si darba dirbti turi tai zinoti , kad reik kai kada daug pastangu ideti. o ka mes matome ir skaitome is mamyciu patirties: vaikas neklause, tai tvodavo per veida- tokioms tik fermoje kiauliu ir dirbt, jei neturi kur issikraut savo psichu. kita pasakoja, kad migdomuju lasindavo vaikui.. kas cia per nuodijimas.ziuriu jos isvis praradusios baime..imasi i savo rankas ne tik auklejima bet ir vaiku "nugydima", kuriu pasekoje, veliau tevams atsiranda problemu su vaikucio sveikata...
tai ka su tokiom daryt? --FILMUOT ju darbelius ir su medziaga nufilmuota tokiai auklei byla iskelt. kad ateityje negaletu net prisiartint prie vaiku.. ir dirbt tokio darbo..O jau byla bus uzvesta visam gyvenimui apie smurtavima ir nuodijima NRPILNAMECIU. ir cia jau didelis nusikaltimas.,gal dasiprotes kur tada jos vieta.... butent Jus mamos atsakote uz savo vaikus,ir nebijokite jeigu tik leidzia galimybes -taip pasiielgt. o ar aukles darbas buvo nelegaliai dirbamas, cia jau ne esme. galite sakyt- galite nesakyt kokia mokejote jai alga (gal moteriske uz duonos kasni jum pasisiule priziuret vaika.o cia jau viskas jau jusu puseje) IR NEPALIKITE VISKO RAMIAI, jeigu susidurete su tokia aukle. padarykite paslauga kitoms mamytems, kad nesusidurtu su tokiomis ,gal gales pries idarbint . "Patikrinti"- is kur ir kas toji aukle..... cool.gif

sekmes visoms MAMYTEMS!!!!
Atsakyti
reik auklei pasakyt-pasitempus bus ir stengsis, o ne krapstys nosi ar telefonu pliurps, laikrascius skaitys...is patirties sakau... as savai pasakiau, kad namai pilni kameru, nors ju istiesu nera biggrin.gif man taip ramiau smile.gif
Atsakyti

aš savo namuose dirbdama, suteikiau auklėjamų vaikų tėveliams stebėti mūsų veiklą. Ką mes darom, kaip ir ką veikiam. Filmavimas manęs niekaip neveikia, gal dėl to jog esu savo namuose, o gal dėl to jog neužsiimam kokia nors neleistina veikla smile.gif . Yra labai daug pliusų- matydami tėvai visų pirma savo vaiką gali duodi labai daug naudingų patarimų ką ir kaip daryti su vaiku, neiškyla papildomų bereikalingų gąčiojimųsi ir baubų paišymosi, vaikai visada ir nenutrūkstamai dalyvauja tėvų gyvenime- vieni nuo kitų neatitrūksta, tai irgi yra gerai, išsisaugo vieninga vaiko auklėjimo, ugdymo sistema. Pliusų yra daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2007 11 28, 16:31)

Niekaip nesuprantu,kam statomos kameros,ar kad apsaugot vaika nuo blogo elgesio ir smurto,ar kad sumedziot bloga aukle?

Pasikartosiu, pas mus kameros buvo "pastatytos" dar iki atsirandant vaikams, namu apsaugai. t.y., kad suveikus signalizacijai (apie tai pranesama iskarto i mob. telefona) galetume prisijungti prie namu internetu ir paziureti kame beda (lauziasi kazkas, langas atdaras ar pan.) ir tada atitinkamai reaguoji - skambini i policija, paprasai kaimyno uzsukt i svecius... ar leki namo pats...

Taigi, padaviau skelbima internete, kad ieskau aukles... skelbime nurodziau ir kad namuose yra kameros... kiek susilaukiau piktu skambuciu !!!!!!!! su pasiulymais kur man eit, kur jas susikist blink.gif doh.gif ir kaip tie nauji turciai (nu matyt mes blink.gif lotuliukas.gif aisku, toli nuo teisybes... bet savimeile siuo klausimu pagloste) is vargsu zmoniu issidirbineja. Darau prielaida, kad tos moterys ieskojosi aukles darbo, nes perskaite mano skelbima... nu aciu D., kad is ju nei viena i aukles "nepapuole", nes su tokia agresija ir tokiu poziuriu kazi kaip su vaikais sutart gautusi... o jie pas mane mazi ir paisiute... is kantrybes isveda... doh.gif unsure.gif man paciai kita karta norisi gera dirza paimt, o svetimam piktesniam zmogui butu paprasciau... cool.gif
Tai va, kiek kainuoja atvirumas mirksiukas.gif biggrin.gif
Beje, mes vis dar be aukles biggrin.gif kazkaip labai apmazejo ir noras ieskotis ax.gif jei koks geras zmogus atsiras "per pazystamus" bus saunu, bet kol kas kazkaip "issiverciam"... dar prisiskaiciau visokiu siaubu pas "juodasias aukles" ir entuziazmo su vaikais dar "pasedet" atsirado... bent kol su jais susineket eit ar badas i darba "neisvys" ir sau pasizadejau skelbimu daugiau neberasyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jurga11 @ 2007 11 28, 15:59)

Tiesa, jei ateityje noresit irasus panaudoti teisme - nepades, nes irasai galioja tik tada, jei is anksto filmuojamasis/irasomasis ispejamas.

Pala, jei pas mane yra namie kamera ir jei mane apvogia, tai negaliu pasinaudot filmuota medžiaga, mat nebuvo informuoti vagys g.gif unsure.gif
Atsakyti
As tik uz kameras ir diktofonus. Suprantama kad nelegalu ir t.t. bet ir dirba juk aukles irgi nelegaliai. As savo aukle tik taip ir patikrinau. Prie akiu buvo nereali meile vaikui, tokia bendraujanti maloni ir t.t. o pasirodo realybe labai ziauri. tai vat, jei ne sios priemones, neaisku kaip atsilieptu vaiko psihikai toks emocinis santazas, barimai uz nieka ir t.t.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Gal zinote kur galima butu issinuomoti slapta kamera porai dieneliu, kazkaip noretume pasiziureti ka aukle su musu vaikuciu per diena veikia, nelabai pradejome ja pasitiketi, taciau gal ir be reikalo, ar galit pagelbeti tokiu klausimeliu g.gif
Atsakyti