QUOTE(flight @ 2014 09 15, 20:06)
Na, o kaip įrodysi, neatėjo dėl nelaimės/ligos/artimųjų problemų, ar dėl alkoholio? Manau, kamera kaip tik padeda reabiliuoti, jei žmogus išties padorus ir nieko bloga nedaro - pamatei, įsitikinai ir ramu. O čia - įtarinėji, klausinėji forumuose, ką daryti, abejoji, širdy nerimas kirba, bet kaip ir įrodymų jokių...
O kas iš to įrodymo, jei jis iš esmės neteisėtas? Jei koks apsukresnis "personažas", tai ne visai kritiniu atveju (o pvz. kamera nė neparodo degtinė ten ar mineralinis buteliuko viduj) žiū dar ir iš to sugalvos naudos sau ištraukt ( pvz. jei atleisit, aš pranešiu - "neapiformintas" darbas, tas pats filmavimas) ir patys liksit "nukenksminti".
Jei abejonės kirba, reikia susėsti ir tiesiai paklausti kaip yra, o ne forumuose atsakymų ieškoti. Arba paaiškins ir nuramins, arba įsijungs bent jau savisaugos jausmas ir elgsis atsargiau, jei jūsų nerimui buvo pagrindo. Galų gale kaip minėta bent jau įspėti, kad filmuosit, o ne gaudyt "už akių. Nes kaip minėjau, tai irgi yra žmonės. O šiaip - visko gyvenime nesukontroliuosit. Ar ir į darželius/mokyklas vaikus su kamerom leisit? O vyrus į darbą su sekimo prietaisais irgi? Beje, kai nėra jokios sutarties, tai niekam nieko įrodinėti ir nereikia...
Nieko aš čia neįrodysiu, nes akivaizdu, kad čiuo klausimu mūsų požiūriai kiek prasilenkia. Tik man tas noras viską sutikrint, susekt, kol tam nėra jokio nerimą keliančio ženklo rodo apskritai kažkokį perdėtą žmogaus nepasitikėjimą kitais žmonėmis, perdėtą įtarumą, kuris matyt turi kažkokias priežastis.
Nesam turėję auklės, auginau pati, bet kiek draugų turėjo, visi saviškes gerais žodžiais minėjo.