Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

QUOTE(flight @ 2014 09 15, 20:06)
Na, o kaip įrodysi, neatėjo dėl nelaimės/ligos/artimųjų problemų, ar dėl alkoholio?  Manau, kamera kaip tik padeda reabiliuoti, jei žmogus išties padorus ir nieko bloga nedaro - pamatei, įsitikinai ir ramu. O čia - įtarinėji, klausinėji forumuose, ką daryti, abejoji, širdy nerimas kirba, bet kaip ir įrodymų jokių... doh.gif

O kas iš to įrodymo, jei jis iš esmės neteisėtas? Jei koks apsukresnis "personažas", tai ne visai kritiniu atveju (o pvz. kamera nė neparodo degtinė ten ar mineralinis buteliuko viduj) žiū dar ir iš to sugalvos naudos sau ištraukt ( pvz. jei atleisit, aš pranešiu - "neapiformintas" darbas, tas pats filmavimas) ir patys liksit "nukenksminti".
Jei abejonės kirba, reikia susėsti ir tiesiai paklausti kaip yra, o ne forumuose atsakymų ieškoti. Arba paaiškins ir nuramins, arba įsijungs bent jau savisaugos jausmas ir elgsis atsargiau, jei jūsų nerimui buvo pagrindo. Galų gale kaip minėta bent jau įspėti, kad filmuosit, o ne gaudyt "už akių. Nes kaip minėjau, tai irgi yra žmonės. O šiaip - visko gyvenime nesukontroliuosit. Ar ir į darželius/mokyklas vaikus su kamerom leisit? O vyrus į darbą su sekimo prietaisais irgi? Beje, kai nėra jokios sutarties, tai niekam nieko įrodinėti ir nereikia...
Nieko aš čia neįrodysiu, nes akivaizdu, kad čiuo klausimu mūsų požiūriai kiek prasilenkia. Tik man tas noras viską sutikrint, susekt, kol tam nėra jokio nerimą keliančio ženklo rodo apskritai kažkokį perdėtą žmogaus nepasitikėjimą kitais žmonėmis, perdėtą įtarumą, kuris matyt turi kažkokias priežastis.
Nesam turėję auklės, auginau pati, bet kiek draugų turėjo, visi saviškes gerais žodžiais minėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 15 rugsėjo 2014 - 22:38
QUOTE(hi (: @ 2014 09 15, 15:47)
Na tada paklausiu kitaip - koks maždaug procentas žiūrinčių ar žmogus turi tą verslo liudijimą ? Manot kur nors ofilialiai kreipiantis dėl darbo tvarkos pažeidimo užtektų paaiškinimo, kad nežinojot ar žmogus turi verslo liudijimą ir kad tai ne jūsų reikalas, nors žmogus pas jus dirbo, t.y. jūs esat jo darbdavys ?

tai, kad ne - ne darbdavys, o paslauga perkantis asmuo.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 09 16, 09:00)
tai, kad ne - ne darbdavys, o paslauga perkantis asmuo.

Žodžių žaismas esmės nekeičia. Atsakomybę dėl to ar tai vyksta legaliai ar ne, neša abu vienodai. O be oficialaus dokumento (sutarties pvz.) nieko niekam neįrodysi, nepatirdamas pasekmių ir pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 rugsėjo 2014 - 09:40
QUOTE(hi (: @ 2014 09 15, 23:30)
Nesam turėję auklės, auginau pati, bet kiek draugų turėjo, visi saviškes gerais žodžiais minėjo.

Va tai viską ir pasako. smile.gif

Prie ko čia oficialūs įrodymai? Žinokit, mamoms pirmiausiai rūpi jų vaikų saugumas, o ne teisėtas ar neteisėtas įrodymas. Jums gal nerūpi, o kitoms - rūpi. Kamera tiesą pasako daug greičiau, negu tėvai susipranta, kad kažkas ne taip su vaiku. Kai su viaku ima kažkas negero darytis ir tėvai tą pastebi - paprastai žala JAU padaryta, ir galbūt - visam gyvenimui. Tie įrodymai - tėvams, ne kažkam. Kad jų vaikas - saugus, gerose rankose. Arba - ne visai.
Yra norinčių žaisti loterijoje, jie ir žaidžia. Su savo vaikų sveikata ar net gyvybe. Yra nenorinčių - tai jų pasirinkimas.

O savo namuose filmuoti pagal įstatymą nedraudžiama.

Gerų auklų tikrai yra drinks_cheers.gif Kas blogo, jei kamera tą tik patvirtins?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 rugsėjo 2014 - 14:09

šiaip tai auklių ieškojimas kuo pigiau kad būtų, irgi įneša savų korektyvų į geras/blogas santykį.
Kameros. Jokios kameros nuo nieko neapsaugos ir nieko neparodys. Dotty labai ir paprastai pastebėjo- viskas, kas bloga gali įvykti kitur.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 16, 14:07)

bet draudziama neispejus filmuot. Net ir savo namuose.
Atsakyti
QUOTE(Žilinskienė @ 2014 09 16, 18:36)
šiaip tai auklių ieškojimas kuo pigiau kad būtų, irgi įneša savų korektyvų į geras/blogas santykį.
Kameros. Jokios kameros nuo nieko neapsaugos ir nieko neparodys. Dotty labai ir paprastai pastebėjo- viskas, kas bloga gali įvykti kitur.

Mūsų atveju aš esu beveik 100% garantuota, kad ji lauke ir susitaisydavo kokį kokteiliuką biggrin.gif tai namie nieko neįrodysi… schmoll.gif Ai, nebėr ir galvos neskauda ir malonu, kad į akis nebelindo algos pasiimti, visgi protinga moteris, pati supranta, kad nereikia vaikų prižiūrėt tokioj stadijoj unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 17, 08:29)
bet draudziama neispejus filmuot. Net ir savo namuose.

rimtai? aš čia kiekvieną užsukusį į namus turiu po parašu painstruktuoti kur ir koks kamerų išdėstymas (nugi kaip kitaip įrodysi kad visgi įspėjai?), ar tik auklės tokios privilegijos nusipelno?
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2014 09 17, 14:03)
rimtai? aš čia kiekvieną užsukusį į namus turiu po parašu painstruktuoti kur ir koks kamerų išdėstymas (nugi kaip kitaip įrodysi kad visgi įspėjai?), ar tik auklės tokios privilegijos nusipelno?

O tai jūs filmuojate savo namuose kiaurą parą kokiu tikslu g.gif . Paprastai žmonės grįžę į namus kameras išjungia... ar jūs kuriate savo gyvenimo kronikas? Čia va aš keliuosi, čia virtuvėje sukiojuosi, o čia štai draugė pas mane atėjo ir kavą geriame ( gal išties ir ją įspėkit, kad filmuojate slapta kamera biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 16, 14:07)
Va tai viską ir pasako.  smile.gif

Prie ko čia oficialūs įrodymai? Žinokit, mamoms pirmiausiai  rūpi jų vaikų  saugumas, o ne teisėtas ar neteisėtas įrodymas. Jums gal nerūpi, o kitoms -  rūpi. Kamera tiesą pasako daug greičiau, negu tėvai susipranta, kad kažkas ne taip su vaiku. Kai su viaku ima kažkas negero darytis ir tėvai tą pastebi  - paprastai  žala JAU padaryta, ir galbūt - visam gyvenimui. Tie įrodymai - tėvams, ne kažkam. Kad jų vaikas - saugus, gerose rankose. Arba - ne visai.
Yra norinčių žaisti loterijoje, jie ir žaidžia. Su savo vaikų sveikata ar net gyvybe. Yra nenorinčių - tai jų pasirinkimas.

Gerų auklų tikrai yra  drinks_cheers.gif Kas blogo, jei kamera tą tik patvirtins?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

aš neturiu ekstrasensorinių sugebėjimų, ir negaliu po keleto pokalbių su žmogumi būti garantuota kad galiu už tą žmogų galvą guldyti ir bet jokių jokių išlygų patikėti savo vaikų priežiūrą, auklėjimą ir galų gale - sveikatą ir gyvybę.

Jeigu kažkas turite tokių sugebėjimų - tai prašom steigti savo verslą ir tikrai praturtėsite už atitinkamą mokestį padėdamos pasirinkti tas idealias aukles šeimoms biggrin.gif . Dar turėkit galvoje, kad kas vienam yra idealu - kitam gali būti visai nepriimtina. Ir tai nebūtinai eina kalba apie smurtą, išgėrinėjimus ar pan.

Eelementarus, šviežias pavyzdys iš gyvenimo:
po trumpo padirbėjimo šeimoje, paaiškėja kad auklė pametusi galvą dėl sveiko maisto, maisto derinimo ir pan. (per pokalbius to visiškai nebuvo išryškėję). Mažylis nori įsidėti sviesto į košę, o toji 1,5 metų pypliui aiškina kad 'ne, negalima, grūdai su riebalais nesiderina' ar kažką ten tokio. Tas bliauna, o ji savo paskaitą apie sveiką mitybą skaito. TIk čia ne kameros tą parodė - vyresni vaikai atraportavo. Tai atsiprašau, bet tokiom nesąmonėm vaikui sukti galvą doh.gif Na, bet kažkam tai būtų ideali auklė. Beje, buvo ir rekomenduota kaip tokia.

kameros nebūtinai turi demaskuoti kažkokias blogietes, bet ir paprasčiausiai padėti tėvams pamatyti kaip auklei sekasi susitvarkyti su darbu, sutarti su vaiku, kaip tas pats vaikas jaučiasi. Aš tikrai už kameras bent pačioje pradžioje, tiesą sakant man nusispjaut jei kas kur mane filmuoja, nieko tokio nedarau ir neturiu ko slėpti (net jei kažkas pamatys krapštant nosį ar taisantis sijoną (o siaube kaip čia baisu)biggrin.gif) - tad atitinkamai ir kitiems taikau.
Papildyta:
QUOTE(Pienė_ @ 2014 09 17, 14:21)
O tai jūs filmuojate savo namuose kiaurą parą kokiu tikslu  g.gif . Paprastai žmonės grįžę į namus kameras išjungia... ar jūs kuriate savo gyvenimo kronikas? Čia va aš keliuosi, čia virtuvėje sukiojuosi, o čia štai draugė pas mane atėjo ir kavą geriame ( gal išties ir ją įspėkit, kad filmuojate slapta kamera  biggrin.gif ).

o kam ten junginėt, sukt galvą, o jei trumpam iš namų išleki - tai jau jungt ar dar ne, o jei išvykai ir pamiršai,...?

gi sukasi ir sukasi, niekas nesėdi ir nežiūri tų įrašų, nebent koks incidentas, tada keltum archyvus ir žiūrėtum.
Atsakyti
QUOTE(Žilinskienė @ 2014 09 16, 19:36)

Kur logika? Kad žmogus keičiasi , ir iš esmės, priklausomai nuo jam mokamo atlyginimo?

Tuose dok.kadruose liūdnas patirtis su auklėmis turėję pasakojo, kad mokėjo josm gerai, pridėdavo priedus, premijas, įvairiomis proogmis - dovanas. Na ir - mušė vaikus...

Aš visgi manyčiau, kad lemia ir auklės amžius. Visgi, kuo vyresnis žmogus -tuo sunkiau jam rasti energijos lakstyti su pvz., judriu metinuku, eiti į lauką, tįstis vežimą iš buto ir pan. Jau norisi ramiai pasėdėtv ant sfoutės, kad vaikas nezįstų, jau ir nuovargis greičiau pajuntamas,kantrybės atsargos ne begalinės, o jei dar su dideliu pedagoginiu stažu - tai ir nervų sistema jautresnė, visgi, darbas su vaikais labai išsiurbia. Žinoma, jokiu būdu neteigiu, kad visos pensinio amžiaus auklės yra blogietės, bet manau, tėvai turėtų būti kiek atidesni.

Papildyta:
QUOTE(MuseZuze @ 2014 09 17, 15:35)
tiesą sakant man nusispjaut jei kas kur mane filmuoja, nieko tokio nedarau ir neturiu ko slėpti (net jei kažkas pamatys krapštant nosį ar taisantis sijoną (o siaube kaip čia baisu)biggrin.gif) -  tad atitinkamai ir kitiems taikau.
[

drinks_cheers.gif
Ir tikrai abejočiau , kad tuos įrašus valandų valandas detaliai žiūri. Pažiūri bendrą vaizdą, prasukant - ar vaikas neverkia, kaip maždaug bendraujama su vaiku mamai išėjus ir tiek žinių. Pas ką namuose telikas - gal pažiūri, ar auklė ištissai nesėdi prie Tv, palikusi vaiką patį sau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 17 rugsėjo 2014 - 15:36
QUOTE(flight @ 2014 09 17, 15:33)
Ir tikrai abejočiau , kad tuos įrašus valandų valandas detaliai žiūri. Pažiūri bendrą vaizdą, prasukant - ar vaikas neverkia, kaip maždaug bendraujama su vaiku mamai išėjus ir tiek žinių. Pas ką namuose telikas - gal pažiūri, ar auklė ištissai nesėdi prie Tv, palikusi vaiką patį sau.

Tuomet visos norinčios filmuoti aukles ir nieko blogo tame nematančios, bet vistiek norinčios tai daryti slapta, prateskite sakinį:

Filmuosiu, bet auklės apie tai neinformuosiu, nes.... g.gif

Jeigu jau kameros yra ir jos jūsų manymu būtinos - tai informuokite žmogų ir tiek 4u.gif , nelieka ir galimo konflikto, kad nebuvo pasakyta mirksiukas.gif

Atsakyti