Įkraunama...
Įkraunama...

Stebėjimo kameros namuose

Susidūriau su tokia situacija. Turim auklytę jau penktas mėnuo, nuo rugpjūčo ateina jau pilnai dienai. Ir man niekad nėr buvus pasirodžiusi girta ar su kvapeliu atėjusi, taip žmogus šiltas atrodo, pasitaiko per mėnesį porą trejatą dienų, kad neateina apsinuodijusi ar tai kokia kitokia problema… Obettačiau… Penktadienį iš stalčiaus išsitraukiau mineralinio buteliuką, kurį laikom kelionėm prisipilt vandens. Žinojau, kad jį auklė kartu nešasi į lauką ir duoda vaikui iš jo gerti, bent pati taip sakė… Taigi, ištraukiu buteliuką ir pauostau, o ten tikras degtinės kvapas… Pas mus namie net tokių gėrimų nėra, mąsčiau gal su spiritu praplovė, su vyru mėginom įvairiausias konsistencijas su spiritu praplauti, nu bėt nežinau, pas mus spirito gal 50ml buvo ir beveik visą supylus į nedidelį kiekį vandens buteliuke (kitam) ir tai tokio kvapo nebuvo schmoll.gif Šiandien vat ryte užklausiau jos, sakau su kuo plaunat buteliukus, o ji sako su vandeniu tik praskalauju ir tiek… Spėju išgėrinėja darbe… Ir nežinau ką daryti, baisu kad to skysčio neduotų vaikui, kaip sakė, kad duoda atsigerti blink.gif … Ir mąstau ar dėti kamerą verta stebėjimui? Šiaip jie lauke išbūna visą dieną, tai lauke nesuseksi… Buvo kaimynės vienas toks paklausimas ar kartais neišgėrinėja, kartą vyras grįžo namo ir sakė tokia kaip girta atrodė kartojo tą patį daug kartų… Po to, ji gyvena netoliese tai matėm, kad su nekažkokia kompanija draugauja unsure.gif Dingo mano pasitikėjimas ja… Vaikas šiaip visad labai linksmas, patenkintas kai auklytė ateina, visad pamaitintas, atpraustas… Nežinau ar verta su ja dar ką šnekėti? Klausti, kaži ar žmogus pasakys….
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 15, 08:43)
O sakyti ar nesakyti auklei - kiekvieno individualus sprendimas. Jei pvz., tėvai pora kartų nufilmavo, kaip auklė bendrauja su vaiku, nusiramino, kad viskas tvarkoje ir paskui nebeįrašinėja, nes mato, kad žmogus adekvatus ir su vaiku elgiasi gerai - kam auklę apkrauti bereikalinga įtampa? Kita vertus, jei planuojama filmuoti nuolat, kameros sustatytos ne tik ten, kur su vaiku žaidžiamal o ir pvz vonioje, kur auklė persirenginėja  blink.gif  ( Geltona raudona apie tai rašė, gal jai tas atrodo norma?), tada pasakyti, žinoma, reikėtų.

Ne, geltona.raudona neatrodo norma žmones filmuoti vonioje, kaip ir bet kur kitur jų neįspėjus. O persirengti galima tik vonioje? Esu mačius tokių vonios kambarių, kur alkūnės ko ne į sienas remiasi, kur jau ten persirenginėsi. Nors visai nenustebčiau SM perskaičius, kad "įrengėm kamerą ir vonioje, kad pamatytume ar auklė prausdama vaiką jo nederamai neliečia". Kažkaip skaitant šią temą susidaro įspūdis, kad auklė kažkoks beteisis padaras, nei įstatymai galioja, nei ką.
Papildyta:
QUOTE(Dotty @ 2014 09 15, 09:19)
Susidūriau su tokia situacija.

Keista, kad jums dar klausimas kyla ką daryti. Auklė į darbą sau leidžia porą trejetą dienų per mėnesį neateiti (nežinau, kokiam dar darbe tai būtų taip toleruojama), jūs ja nepasitikite, turite informacijos, kad alkoholiu piktnaudžiauja. Ko dar trūksta, kad apsispręstumėte? Kad vaikui paragaut duotų, pats netyčia iš buteliuko išgertų?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 14, 19:39)
Buvo nustatyta, kad 70 procentų auklių neatlieka savo pareigų taip, kaip turėtų atlikti, ir 30 proc žiauriai žaloja vaikus.

Be nuorodos į konkretų tyrimą (internete ar moksliniame žurnale) su tikslia tyrimo imtimi ir koreliacijomis tai yra tik tuščios kalbos, iš tos pačios operos, kad viena bobulė sakė. Tas pats, jei tikėtumėte, kad kaimynai yra vagys ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Dotty @ 2014 09 15, 08:19)
Ir nežinau ką daryti

O jei tikrai jos pačios paklausti nežaidžiant jokių katės - pelės žaidimų? Man rods bereikalingos išlaidos toms kameroms šiuo atveju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 15 rugsėjo 2014 - 10:36
Žodžiu, parėjau namo ankščiau, kol jie buvo lauke, grįžo, pamatė, kad aš esu tai greit puolė į vonią dantis valytis, skalauti su skysčiu blink.gif Užmigdžiau vaiką ir pasisodinau ant kilimuko (tarp kitko kvapelis buvo vos įėjus į namus). Tai liepiau aiškintis ko tokie buteliukai pas vaiką stalčiuje, sako aš nieko neslepiu blink.gif mama neva trauktinę su lapukaus sutaisė (neteko matyti gydomosios trauktinės baltos spalvos), nes gerklė skaudėjo doh.gif sakau tai ko nesakėt tada, kad sergat ir trauktinę gurkšnojat, mykė mykė… sakau iš kur man žinot, kad vaikui neprigirdėt ir pati negeriat darbo metu (nors akivaizdžiai buvo pavartojusi) aš tikrai ne ne. Tai sakau einam rankinę tikrinti ką nešiojatės - ne ne tikrai nieko neturiu svetimiem knaisiotis neleidžiu blink.gif nu jo, jomajo. Sakiau ateikit 5val pasiimt algos uždirbtos ir skirstomės. Jokia normali auklė nepuola su šeimininkų dantų pasta plaut dantų ir skalauti burnos vos grįžusi namo! Tu siaube siaubeli, gerai, kad jos čia dar tiek tebuvo… Neaišku ten lauke ar miške buvo ar pas kokius dėdules landynėj sėdėjo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 09 15, 00:04)
Dar pamąstymui "mūsiškas" klausimas - kaži koks procentas auklių Lietuvoje yra įdarbinamos oficialiai, kad išeitų kažkur oficialiai kreiptis dėl netinkamai atliekamo darbo ar daromos skriaudos vaikui? g.gif

o kodel jos turetu buti idarbinamos?
Tai AUKLES pareiga yra issimti verslo liudija ir moketi mokescius pagal ji.

Beje, paprastam patikrinimui gal net ir kameros nereiketu. Uztektu diktofona ijungta palikti ir tam tikras isvadas jau galima daryti.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 09 15, 13:25)
o kodel jos turetu buti idarbinamos?
Tai AUKLES pareiga yra issimti verslo liudija ir moketi mokescius pagal ji.

Na tada paklausiu kitaip - koks maždaug procentas žiūrinčių ar žmogus turi tą verslo liudijimą ? Manot kur nors ofilialiai kreipiantis dėl darbo tvarkos pažeidimo užtektų paaiškinimo, kad nežinojot ar žmogus turi verslo liudijimą ir kad tai ne jūsų reikalas, nors žmogus pas jus dirbo, t.y. jūs esat jo darbdavys ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 15 rugsėjo 2014 - 14:48
QUOTE(Dotty @ 2014 09 15, 13:21)
Tu siaube siaubeli, gerai, kad jos čia dar tiek tebuvo… Neaišku ten lauke ar miške buvo ar pas kokius dėdules landynėj sėdėjo  blink.gif

Užuojauta 4u.gif
Tai va, galvoju - tokiais atvejais kameros namuose jau pirmąją savaitę parodytų, kas ir kaip, nereikėtų vaikui traumuotis priprantant prie vienos, paskui keičiant kita, kol vėl po pusės metų kažkas paaiškės, ir kt.
Kažkas čia bandė kabinėtis prie pocentų. Pacitavau, ką teigė toje laidoje. Bet, jei atvirai, man tie procentai - buvę nebuvę. Net jei blogųjų auklių tebūtų vienas procentas - ar kuri norėtumėt, kad jūsų vaikas papultų būtent į tą procentą?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 15, 18:06)
Užuojauta  4u.gif 
Tai va, galvoju - tokiais atvejais kameros namuose jau pirmąją savaitę parodytų, kas ir kaip, nereikėtų vaikui traumuotis priprantant prie vienos, paskui keičiant kita, kol vėl po pusės metų kažkas paaiškės, ir kt.
Kažkas čia bandė kabinėtis prie pocentų. Pacitavau, ką teigė toje laidoje. Bet, jei atvirai, man tie procentai - buvę nebuvę. Net jei blogųjų auklių tebūtų vienas procentas - ar kuri norėtumėt, kad jūsų vaikas papultų būtent į tą procentą?

Nei čia kas bandė kabinėtis, nei ką, tiesiog bandžiau pasitikslinti šaltinius, man nebe tiek metų, kad pulčiau tikėti kiekviena informacija, težinodama, kad "vienoje laidoje sakė", "mokslininkai nustatė" ir pan. Rimti tyrimai, o ne kažkokia "populiarioji publicistika" (kurią tedomina reitingai) tuom neapsiriboja.
Žinoma, kad niekas nenorėtų net to vieno procento, net pusės savo vaikui. Bet jei jau kalbama skaičiais, tai būtų gerai žinoti iš kur jie tokie ištraukti. Ar ten apskritai tirtos visos, ar tik tos, kuriems tėvai turėjo įtarimų ir tie procentai atspindi tik "įtartųjų" tyrimą? Nes jei apie visas, tai asmeniškai manęs toks procentas neįtikina. O neasmeniškai - vis tik yra skirtumas, kai teigiama, kad 5 proc. ir kad 70 proc. Vaikui kuriam "papuola" netikus auklė skirtumo jokio. Bet žmogui, kuris dirba tą darbą vis tik yra - t.y. ar yra patvirtinta, kad "daugiau nei pusė - parazitai" ar kad tokių vis tik mažesnė dalis ir kad į kiekvieną tokį darbą dirbantį vis tik nereikia žiūrėti kaip į nusikaltėlį. Nes žmogus - ne tik vaikas.

Dotty atveju ir be kameros jau buvo kitų signalų, pvz. neatėjimas į darbą keliskart per mėnesį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 15 rugsėjo 2014 - 18:30
Oj mum ne pirmas kartas kai ne ant tokiu papuolam ir sakiau viskas daugiau jokiu aukliu... Meginsiu kazkur i privatu darziuka, kad papultu bent pusdieniui, teks labai dabar derint darba su vaiku, bet jau aukliu nebenoriu, neduok D vel uzpulti ant tokios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2014 09 15, 19:23)
Dotty atveju ir be kameros jau buvo kitų signalų, pvz. neatėjimas į darbą keliskart per mėnesį...

Na, o kaip įrodysi, neatėjo dėl nelaimės/ligos/artimųjų problemų, ar dėl alkoholio? Manau, kamera kaip tik padeda reabiliuoti, jei žmogus išties padorus ir nieko bloga nedaro - pamatei, įsitikinai ir ramu. O čia - įtarinėji, klausinėji forumuose, ką daryti, abejoji, širdy nerimas kirba, bet kaip ir įrodymų jokių... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 15, 20:06)
Na, o kaip įrodysi, neatėjo dėl nelaimės/ligos/artimųjų problemų, ar dėl alkoholio?  Manau, kamera kaip tik padeda reabiliuoti, jei žmogus išties padorus ir nieko bloga nedaro - pamatei, įsitikinai ir ramu. O čia - įtarinėji, klausinėji forumuose, ką daryti, abejoji, širdy nerimas kirba, bet kaip ir įrodymų jokių... doh.gif

Man pasiseke prigauti... Bet taip tikrai nebuciau itarusi, nes man grizimo valandomis ji atrode labai normaliai, tvarkinga, namai tvarkingi, jokiu kvapu... Jei ne tas penktadieni rastas buteliukas ramia sirdim jai patikeciau vaika... O siandieninis grizimas namo anksciau laiko visiskai issklaide abejones... Ir nu zmogus tu buk garantuotas...
Atsakyti