Jei neklystu prieš du mėn. Computer Build žurnale buvo rašoma kaip stebėti savo namus iš toli.tai galima pasinaudoti ir stebėjimui auklės turbūt... įdėjimų reikia nedaug, bet yra vienas bet..naudojama kompiuterinė kamera ir spec. programa,kuri ir buvo tame žurnalo CD. išeinant iš namų, sakykim reikia pajungti kompiuterį ir tą programą, ir kamera rodo to kambario vaizdą, kuriame yra kompas, o tu turi prisijungti iš kito kompiuterio, kad matytum. nežinau kiek taiu veikia, bet jei dėjo į žurnalą, turėtų būti patikrinta. tik matosi, kai kamera įjungta, tai gali suprasti. nebent paskayti, kad įrašinėjama kokia programa ir negalima jungti kompo ar pan. bet tai čia kaip pasakius, žioplai tik taip galima paaiškinti...
o šiaip, pakeisk auklę, pažiūrėsi,kaip su kita elgiasi. arba kokių kaimynų gal gali paprašyti,kad nelauktai ateitų ar prie durų pasiklausytų, ar neveikia vaikas.
pvz. asmeniškai aš, jei sužinočiau,akd mane stebėjo, taip nepalikčiau visko, nes kaip bebūtų, tai yra asmeninių teisių pažeidimas. ir dar gali daugiau poridaryti problemų.
dirbau aukle ne vieną kartą, ir lietuvoje, ir užsienyje, su tuom susidurti neteko, šeimininkė tikrino paprasčiau,tieisog išėjus iš namų, satiga po kelių min. vėl sugrįždavo kaž-ko, atceit pasiimti, tik paskaiu man daėjo, kad ji tikrindavo... bet kadangi aš ten buvau su vaikais būti, o ne kaž-ko pagaudinėti, tai po kelių kartų įsitikino, kad viskas yra kaip ir tikėjos