Keliu nepelnytai užmestą temutę į viršų Kadangi ne aš viena būsiu pasinaudojusi puikia Eurolines dovana už 10 Lt pamatyti Rygą, gal kam pravers mano pasakojimas
Išlipę iš autobuso (važiavom dviese su sūnumi) pasileidome, kur akys mato ir kur kojos veda, nes iš anksto nieko nesiaiškinau ir maršruto nesudarinėjau Pasirodo, geros tos mano kojos Nuvedė kaip tik ten, kur reikia Atsidūrėme gražioje aikštėje, kurioje Saulės muziejus, Latvijos okupacijos muziejus, o svarbiausia-turistų informacijos centras
Užėjusi į turistų informacijos centrą, nusistvėriau patį pirmą po ranka pasitaikiusį lankstinuką ir bingo Jame kuo puikiausias senamiesčio ir jo aplinkos žemėlapiukas su visais pažymėtais lankytinais objektais
Papildyta:
Patraukėme tiesiai prie Laisvės paminklo, pakeliui besižvalgydami į puikią senamiesčio architektūrą
Laisvės paminklas, kuris stebuklingai liko nenugriautas ir per sovietų valdymą:
Šalia - nuostabus parkas
Papildyta:
Čia-Latvijos nacionalinė opera (tolumoje už fontano ):
Papildyta:
Tame pačiame parkelyje tiltelis, apkabinėtas jaunavedžių spynelėmis
Prisivaikščioję po parką, žemėlapio vedami prieiname Ortodoksų katedrą. Man ji nerealiai graži (viduj nebuvom ) Nuotraukos iš kelių pusių :
Papildyta:
Šalia Katedros - Esplanade parkas
Šiame parke išbandė vaikinas kelis batutus
Pakankamai ilgai užtrukę ir šiame parke, traukiame toliau Tikslas - Gertrūdos bažnyčia:
Papildyta:
Šalia Gertrūdos bažnyčios užsukame į jaukią kavinukę "Raušu Meistars", kurioje kepami sausainiai ir bandelės O jau kvepia Išgeriame latte ir kakavos, sušylame ir grįžtame atgal į senamiestį:
Visai atsitiktinai užsukame į gatvelę, kurioje atrandame žymiuosius Bremeno muzikantus
Užsukam į suvenyrų parduotuvę, į "Latvijas Balzams" ir "Laima" parduotuves namiškiams lauktuvių Laiko iki autobuso lieka nebedaug, todėl lekiam vos ne bėgte O pradžioj atrodė, kad neturėsim ką ten veikt 7 valandas Autobusų stotyje kioskelyje išleidžiame paskutinis latus (kam juos namo vežtis ). Per aplytą autobuso langą dar nufotografuoju centrinį Rygos turgų:
O jau bevažiuojant iš stoties - ir plačiąją Dauguvą:
Papildyta:
Rygoje buvom tik vieną dieną Per mažai, nes turbūt ir pusės nepamatėme Ten tiek daug yra ką aplankyt
Važiavom autobusu, kelionė truko apie 4 valandas, bet kažkaip neprailgo Laiko pabūti Rygoje turėjom 7 valandas, vaikščiojom daug, bet jokio nuvargio Tiesa, pirmieji mūsų aplankyti objektai buvo turgus ir Čili picerija Turguje tik vaisių ir daržovių kainas apžiūrėome (braškės nuo 1,30 iki 2 Lvs, vynuogės - 1 Lvs, abrikosai - 2,99 Lvs (brangūs labai ), agurkai - 1 Lvs, kopūstai, berods 0,60 Lvs, daugiau neatsimenu ). Čili picoj papietavom už 6,9 Lvs. Buvom dar Mc'Donalde Happy Meal (vaikiškas rinkinys, jei kas nežino ) - 1,7 Lvs.
Papildyta:
Alus vienoj lauko kavinėj užmačiau 0,5 l - 1 Lvs. Latte gėriau po 1,5 Lvs, kakava - 1,1 Lvs. Batutai po 1 Lvs (vienas 10 min., kitas - 15). Mačiau ant mikruškių važiavimo kaina uždėta - 0,4 Lvs. Kas čia dar Už 200 ml buteliuką "Rigas Balzam" mokėjau 2,85 Lvs, už 350 g saldainių "Karvutė" (rankų darbo, labai gražioje metalinėje dėžutėje ) - irgi 2,85 Lvs, už lazdynų riešutus cukruje (120 g) - 0,79 Lvs (baisiai skanūs ) Magnetukas su Rygos atvaizdu - 1,15 Lvs, stiklinis rutuliukas, kurį papurčius sninga - 2,99 Lvs Bet mano vaikinui jo labai prireikė Kuro kainos - 95 markės benzinas - 0,667 Lvs, dyzelis - 0,607 Lvs, dujos - 0,336 Lvs. Teko būti prie Rygos oro uosto, tai ilgalaikis automobilio parkavimas (8 paroms ir ilgesniam laikui) - po 2,5 Lvs už parą
Kaip minėjau, mes vaikščiojom be išankstinio planelio, o šiaip galima už 10 Lvs (vaikams iki 12 metų nemokamai) užsisakyti ekskursiją autobusu po Rygą, kur apvežioja po svarbiausius objektus
Praleidom nuostabią dieną
QUOTE(SilvijaG @ 2009 05 24, 18:03)
Idomi, super fotoreportazas
Ačiukas
Paskaičiavau, kad ta puiki diena mums kainavo 170 Lt (su kelione, pavalgymais, batutais ir lauktuvėmis)
QUOTE(diga @ 2009 05 25, 15:57)
o per kokia cia firma vaziuojat ar kaip?kiek kainuoja asmeniui?kiek dienu cia?
Na aš tai pirkau paprastus autobuso bilietus (už nepaprastą kainą - 10 Lt ). Ryte ten nuvažiavom, vakare grįžom Aišku, galėjau pirkti kitokiu laiku grįžimo bilietus ir galėjau ten būt 2, 3 ar kiek noriu dienų Bet mes važiavom tik pasivaikščiot ir tiek
QUOTE(diga @ 2009 05 26, 13:51)
o kur tu cia pirkai tik po 10lt?
Čia akcija buvo vieną naktį tik, kai bilietai į Rygą ir atgal po 10 Lt kainavo Gal dar kada pakartos tokią akcijėlę Eurolines
Na va, grįžom iš Rygos kątik, su tais akcijiniais bilietais važiavom
Oras....... Karšta buvo nerealiai, saulė švietė kaip reikalas, nusvilau veidą ir rankas išbėrė
Bet kaip super praleidom dieną... Kadangi Rygoje lankiausi jau ketvirtą kartą (o gal 5-ą ), tai visus pagrindinius objektus perbėgom tik dėl vaizdo, daugiau laiko skyrėme ramiam pasivaikščiojimui klaidžiomis senamiesčio gatvelėmis, valgymui, sėdėjimui parke, įdomių piešinių ant sienų fotografavimui
Laaaaaabai smagu, ypač dabar, kai ten žydi alyvos, ir visur jų pilna pilna
Pasakojimas bus ryt poryt šiom dienom
Oras....... Karšta buvo nerealiai, saulė švietė kaip reikalas, nusvilau veidą ir rankas išbėrė
Bet kaip super praleidom dieną... Kadangi Rygoje lankiausi jau ketvirtą kartą (o gal 5-ą ), tai visus pagrindinius objektus perbėgom tik dėl vaizdo, daugiau laiko skyrėme ramiam pasivaikščiojimui klaidžiomis senamiesčio gatvelėmis, valgymui, sėdėjimui parke, įdomių piešinių ant sienų fotografavimui
Laaaaaabai smagu, ypač dabar, kai ten žydi alyvos, ir visur jų pilna pilna
Pasakojimas bus ryt poryt šiom dienom
sveiki
bandau paplanuoti kelionę Rygon, šeštadienį išvažiuoti iš kauno, nakvoti rygoje (jei pavyks http://www.hostels.c...stelNumber.8238 ) ir sekmadinį gryžti kaunan. net yra bėda, kiek žiūriu internete tai iš rygos išvažiuoja 14 val autobusas... kažin, nėra kokios galimybės išvažiuoti iš rygos vakare?
bandau paplanuoti kelionę Rygon, šeštadienį išvažiuoti iš kauno, nakvoti rygoje (jei pavyks http://www.hostels.c...stelNumber.8238 ) ir sekmadinį gryžti kaunan. net yra bėda, kiek žiūriu internete tai iš rygos išvažiuoja 14 val autobusas... kažin, nėra kokios galimybės išvažiuoti iš rygos vakare?
QUOTE(Retisa @ 2009 07 06, 13:49)
net yra bėda, kiek žiūriu internete tai iš rygos išvažiuoja 14 val autobusas... kažin, nėra kokios galimybės išvažiuoti iš rygos vakare?
Kad yra iš Rygos į Kauną 22.10 autobusas Per eurolines pažiūrėkit.
Sveiki Norėjau paklausti, ar yra kas buvęs apsistojęs Rygoje kempinge? (su palapinėm)?
Internete randu du, centre esančius, kempingus. Ir jie abu randasi visai šalimais. Tačiau kainos skiriasi dvigubai Tai gal kas kokių atsiliepimų...
Va jie:
Camping Riga
Riga city Camping
O gal dar kokių kitų vietų žinote Rygoje, ar netoli jos?
Internete randu du, centre esančius, kempingus. Ir jie abu randasi visai šalimais. Tačiau kainos skiriasi dvigubai Tai gal kas kokių atsiliepimų...
Va jie:
Camping Riga
Riga city Camping
O gal dar kokių kitų vietų žinote Rygoje, ar netoli jos?
Gal kas galit pakomentuot tuos Lux express autobusus?
Ar patogiau su jais? (man nei rozetės, nei interneto nereikia)
QUOTE(iclė @ 2009 07 29, 15:17)
Ryt kaip tik važiuoju su juo tad kai nuvyksiu į Rygą, galėsiu aprašyt atsiliepimus
QUOTE(iclė @ 2009 07 29, 15:17)
na štai, tiesiogiai iš lux express autobuso
autobusas labai fainas, smagus, sėdynės patogios, daug vietos. autobuse yra du staliukai, prie kurių gali sėdėti po keturis žmones. Tad galima vienu metu ir darbuotis kažką. Autobuse yra laikraščių ir žurnalų. Veikia kondicionieriai. Taip pat yra kavos aparatas, kur kava nemokama
Man taip pat labai didelis pliusas, kad veikia internetas, galima kelionės laiką praleisti ieškant info apie tai, ko nespėjau namie
Iki Rygos turėtų važiuoti apie 4 val. 15 min. (nors biliete rašo kad 4 val. 30 min)
Bendras autobuso įvertinimas - 10 su pliusu
Kas nakvojot hostely, gal galit rekomenduoti kokį, kad būtų centre ir su auto aikštele, ačiū
kas lankesi restorane hospitalis?
http://www.hospitali...hp?gallery_id=2
http://www.hospitali...hp?gallery_id=2
SVeiki, planuoju savaitgaliui kelionę į Rygą, norėjau pasiklausti, ar miestas neklaidus, ar yra kokios nuorodos, baisu pasiklysti ir kaip yra su transportu, tramvajais, ar bilietukus pirkti dienai/vaziavimui, juos kur galima įsigyti? ir kaip su tualetais mieste reikalas? Nes planuojam visa dieną nuo ryto iki vakaro praleisti mieste, tai norisi apsiklausinėti
QUOTE(MrsRAT @ 2009 11 26, 21:40)
SVeiki, planuoju savaitgaliui kelionę į Rygą, norėjau pasiklausti, ar miestas neklaidus, ar yra kokios nuorodos, baisu pasiklysti ir kaip yra su transportu, tramvajais, ar bilietukus pirkti dienai/vaziavimui, juos kur galima įsigyti? ir kaip su tualetais mieste reikalas? Nes planuojam visa dieną nuo ryto iki vakaro praleisti mieste, tai norisi apsiklausinėti
As budama Rygoje naudojausi tik tramvajais ir tai iki centro nuvaziuoti, pirkome bilieta kur iskaiciuota 10 vaziavimu(1 karta 1 galima kortele panaudoti tai 2 asmenims 2 korteli ureikia jei ka). Bilietai parduodami stoteliu kioskuose.Pasiklisti ten sunkoka, miestas nepainus,bent jau man.Del tualetu eidavau lankantis kavinese, tai del viesuju negaliu pakomentuoti. Internete daug informacijos apie Ryga ir yra viesojo transporto tinklalapis su visom kainom ir tvarkarasciais http://www.rigassatiksme.lv/