Įkraunama...
Įkraunama...

Ryga

Kita savaite i Riga teks su reikalais pavaziuot, tai zadam dar viena dienele prisidet ir siaip po miesta pabimbinet. Apsistot zadam arba Kolonna arba Man Tess viesbutyje. Pastarasis man patiko labiau, bet neturi parkavimo, artimiausia masinu stovejimo aikstele yra mokama 14 LVLuz 24 val. doh.gif tai kogero rinksimes Kolonna.
Papasakosiu kaip sekesi kai grisim mirksiukas.gif
Atsakyti
OO nenori kartais žvilgtelti viešbučio Best ? www.besthotel.lv
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2009 01 16, 08:04)
OO nenori kartais žvilgtelti viešbučio Best ? www.besthotel.lv

Dabar ziuriu... Visai nieko irgi, ir nors ne paciam Senamiestyj, panasu kad nuo centro netoli. Ar teko apsistoti? Kaip susisiekimas su Senamiesciu?
Atsakyti
Geriausia Latvijoj apsistoti REVAL tinklo viesbuciuose, net 3 yra, ir visi centre. O ir rezervacija galima pasidaryti paskambinus i Vilniaus rezervaciju centra
Atsakyti
vakar lankiusi Rygoje:) ryte isvaziavo, vakare gryzom. pasivaiksciojom, labai grazus miestas. nesudetinga ir paciam pagal objektu zemelapi susirasti butinus pamatyti pastatus:) smagi kelione, ryga suzavejo savo architektura, tik oras buvo vesokas, bet seip viskas puiku.
beje, kad ir sengenas, nepamirskit pasu:)
Atsakyti
Nereikia jokiu pasu! Na, del viso pikto. Sienu pervaziavimas mires!

Nueikit ir i Retro automobiliu muzieju! Bilieto kainos apie 2Ls, verta! Hitlerio, Stalino laiku masinytes...
Butinai apsilankykite centre ALBERTO iela, Jugento stiliaus prieskario namai (kaip as vadinu Plaktos grietineles architektura!). Labai graziu nuotrauku pasidarysite!

Dar ispudi paliks Rygos turgus (zuvies nusipirkit lauktuvem!) Tokiu KIEKIU tiksliai nematet! Ne tik zuvies!

Yra panoraminis liftas Petri kirkei, bet kam 2 ls uz pasikelima moket? Nueikit iki Reval Latvija vsb, pakilkit stikliniu liftu iki 26 a. ir turesit panoramine Ryga!

O zinojot, kad Rygos katedroj (Dom'e) galingiausi vargonai Rytu Europoje? Jei bus galimybe paklausyt koncerto- siurpuliukai eina. Bilieytu kainas- simbolines iki 5 Ls. Siaip, dazniausiai baznycios lankymas-apziurejimas- mokamas.

O netoli Katedros yra pati skaniausia kava: CAFE NATION!!! Ten perku kava, o uz keliu namu kepykleleje vysniu strudelio (!!!) Jau vien tik ta kepykla kiek verta interjero!!!

Na, ir zinoma, naktinis gyvenimas Rygoje!!!!

na.. as siaip visada tapatybes kortele nesiojuos. Gal del to taip netasargiai ir leptelejau. Net i galva neateitu, kad kazkas gali i svecia sali, kad ir kaiminysteje, be jokio dokumento isvaziuoti.
Bent jau tapatybes kortele turekit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai kitokia: 03 kovo 2009 - 13:19
Tai tapatybes korteles uztenka per akis. Problema tame, kad mano seno modelio pasas, be tapatybes kortos, tai ji visur tenka tampytis doh.gif
Uz patarimus dekui 4u.gif Gal dar kas susigundys man patart smile.gif
Atsakyti
Aha, man labai patiko! Buvo gan saltoka, bet prisivaiksciojom, isnarsten senamiesti, panorama nuziurejom is Reval viesbucio, po baznycias pasiganem, bulkuciu parduotuvelese kavos prigerem.
Senamiestis atrodo didesnis nei Vilniaus, siaip truputi brangiau ten, atrodo, moki kapeikas, o kai suskaiciuoji doh.gif Labai fainos mazos aprduotuveles senovishkos, kur skaniu pyragaiciu gali gaut, papusryciaut, klubine kultura, dar labai grazi architektura, jaucias itaka vokieciu, na ir tiltai nesvietishki, kaip tik per saulelydi buvom, tai nuotraukos fantastiskos gavosi. wub.gif
Zodziu, ilgai ten but gal ir nera ko, bet porai dienu pats tas thumbup.gif
Atsakyti
Rygoj esu buvus keletą kartu, labai mielas ir jaukus miestukas. Dabar vėl važiuojam vienai dienai, ir iškilo toks klausimas, kur būtų galima mašiną palikt? Gal kas pasidalintų patirtim smile.gif Peržvelgiau visą temą, bet nieko konkretaus neaptikau ax.gif
Atsakyti
Susiplanavom ir mes važiuoti savaitgaliui į Rygą. tik kad dabar jau orai šiek tiek neramina, ar neteks kelionės atidėt kitam savaitgaliui doh.gif

Na, bet vis tiek noriu patarimų mirksiukas.gif Kolkas planuose toks maršrutas: pakeliui į Rygą užsukti į Rundalės pilį, po to tiesiai į Rygą, ten dieną, vakare, naktį (kiek bus įmanoma) pasivaikščioti po Rygą, pamatyti įžymiausias vietas, o ryte pajudėti link Gaujos nacionalinio parko.

Iškilo tokios abejonės:
1. Ar verta šiuo metų laiku važiuoti į Rundalės pilį? Ar ten visas grožis atsiveria tik šiltą pavasarį ar vasarą?
2. Ar užteks gero pusdienio (na, nuo pietų iki vėlyvos nakties) susipažinti su Ryga (senamiestis, automobilių muziejus, katedra....)?
Atsakyti
Nezinau, ko zmones i ta automobiliu muzieju vaziuoja g.gif Yra tu masineliu, bet ten apleki per pusvalandi ir viskas, man nepatiko.
Siaip pusdienio visai Rygai nemanau, kad uzteks, nebent centra greit ir pavirsutiniskai apibegiot. Uzlipkit i Reval hotel 26 auksta, ten baras ir nemokama panorama, patys geriausi vaizdai atsiveria tualetuose! biggrin.gif
Atsakyti
Prie Dauguvos visai smagu pasėdėt, pažiūrėt į Saulės akmenį.
O Valnu ir dar kažkurios gatvelės sankirtoj yra labai jaukus Lounge Eight pasėdėt vakare su antrąja puse.
Atsakyti