Esu labai dėkinga visoms rašiusioms, todėl, pasidalinsiu savo įspūdžiais , gal kam pravers
Pasibaigus mokslo metams su vaikais labai norėjome kur nors išvažiuoti, bet pasirodo mūsų tėvelis negali išeiti atostogų , o aš bailė-vairuotoja prisibijau vairuoti kitoj šaly
teko ieškoti kito varianto ...
Viskas vyko labai greitai, tai padariau keletą klaidų, bet ir taip viskas buvo puikiai...
Pasirinkau autobusą Vilnius - Ryga (klaida ta, kad iš Kauno, kuris mums arčiau taip pat važiuoja į Rygą
), bet mes visai šauniai pasibuvom Vilniui
Važiavom su Ecolines autobusu , viskas gerai, keleivių buvo labai mažai , tai praktiškai visas autobusas buvo mūsų
važiavom 6 : 2 mamos , 4 vaikai (paaugliai).
Bilietus pirkau internetu , sutaupiau, pirkau pirmyn-atgal, suaugusiam gavosi 77 Lt, vaikui 70Lt.
Iš Vilniaus išvažiavome 12.00 Rygoje buvome 15.45.
Šiek tiek nerimavau , kaip eisime iki viešbučio, bet viskas buvo gerai, nes senamiestis visai šalia. Rusiškai mes, mamos, kalbame be problemų, tai pasiklausdavom kelio, visi sutikti žmonės Rygoje buvo tikrai labai geranoriški ir draugiški...
Iš google atsispausdinau žemėlapį, bendrom jėgom prie viešbučio atsidūrėm po 10 min. kelio...
Viešbutis: užsakiau "Dome Pearl Hostel" Tirgonų ieloj. Pats viešbutis prastokas - nemeluosiu. Bendri dušai, WC, virtuvėje tik mikrobangė ir virdulys (tiesa tirpi kava ir arbata nemokamai). Tvarkinga, tikrai, na bet remonto jau tikrai reikėtų. Pats didžiausias viešbučio pliusas - vieta, tai viską atperka. Pati senamiesčio širdis. O kadangi į viešbutį važiavom tik miegoti, viskas buvo gerai. Personalas labai malonus, net bendri WC ir dušai neerzino, nes kitų viešbučio gyventojų praktiškai nematėm, nors kambariai visi buvo užimti. O, kai vakare, vos pavilkdami kojas , supratome, kad "namai" ranka pasiekiami, nes visos galvelės veda į viešbutį, buvo visai
Išėjus iš viešbučio, pasukus kairėn, keletas žingsnių : rasite Lido restoraną, didelė lėkštė salotų 2.00 lato, maža - 1.00 latas, solianka 1.2 lato (čia ji nebrangi ir skani),kepsniai apie 2.00 - 2.50 lato, taip pat nuostabią kepyklėlę - kvapas
skonis
kainos įvairios , su glaistu ir virintu kremu 0.2 lato, su sūriu, mėsa,kopūstais 0.25 lato. Norinties štrudelio - pasirinkimas įdarų didelis, kaina 1.5 lato už gabalioką...
Papildyta:Kelionės vinis buvo Livu vandens parkas. Mano sūnums labai patiko Rygos senamiestis, bet , kaip jie patys sakė, jei ne Livu mes būtumėm nevažiavę
Prie geležinkelio stoties iš stotelės Dubulti važiuoja mikriukai, kas 10-15 min., iki stotelės Lielupe kaina 1.10 lato, važiuoja apie 15 min. Jau privažiuojant Lielupe stotelę akvaparkas matosi visu gražumu. Čia praleidžiam 4valandas . Už 6 asmenis sumokam 72 latus. Super
Nuostabiai praleidom laiką. Pirtys , vanduo, oras geras, tai atidarė ir vasaros zoną. Mes buvome antradienį nuo 12.00 iki 16.00 tai žmonių buvo visai nedaug. Eilių niekur stovėti nereikėjo.
Po visų maudynių labiausiai norėjosi valgyti, Hesburger , esantis šalia, apmalšino alkį (nesu tokio maisto mėgėja, bet vaikinams buvo super), šalia yra nemažas Rimi.
Papildyta:Ir vėl senamiestis, nieko neplanavom, tiesiog eidavom, kur akys mato, visur galima surasti kažką gražaus ir įdomaus. Tiesa tramvajumi (0.5 lato bilietas perkant kioskelyje, 0.7 lato pas vairuotoją) nuvažiavome iki jų didžiojo Lido, bet maniškiams, didesniems, ten kaip ir nebuvo kas veikt , apėjome aplinkui ir grįžome atgal į senamiestį.
Tokia tai trumpa mano kelionė į Rygą. Man patiko ...