Sveiki, gal kas pirkote siandien per grupinis.lt akcijas nakvyne viesbuti Operahotel&spa Rygoje.
As nusipirkau , paskui jiems parasiau laiska, kad noriu rezervuoti rugpjuciui, tai paprase parasyti kreditines korteles numeri. Tai vat galvoju, nenuskaičiuos man dar ko nors?
QUOTE(Vetrune @ 2011 06 16, 16:26)
Sveiki, gal kas pirkote siandien per grupinis.lt akcijas nakvyne viesbuti Operahotel&spa Rygoje.
As nusipirkau , paskui jiems parasiau laiska, kad noriu rezervuoti rugpjuciui, tai paprase parasyti kreditines korteles numeri. Tai vat galvoju, nenuskaičiuos man dar ko nors?
ir aš domiuosi šiuo variantų, bet kolkas nepirkau
įdomu, ar nebus papildomų mokesčių
QUOTE(Vetrune @ 2011 06 16, 16:26)
Nemanau, kad ką nuskaičiuotų. Viešbučiai paprasčiausiai apsidraudžia ir kažkokią sumą nuskaičiuoja tik tada, jei rezervuojiesi ir neatvyksti, arba per vėlai praneši apie neatvykimą. Apie tai reiktų pasiskaityti konkretaus viebučio taisyklėse.
Aš rezervavausi viešbutį per booking.com, ten irgi prašo kredito kortelės Nr. Apie tai tinklalapio taisyklės rašo taip:
"5. Kredito kortelė
Viešbučiams reikia jūsų kredito kortelės duomenų, kad galėtų užtikrinti numerio rezervavimą. Todėl mes persiųsime jūsų kredito kortelės duomenis tiesiogiai viešbučiui, kuriame daromas užsakymas, ir galbūt atliksime kredito kortelės išankstinę autorizaciją. Jūsų kredito kortelės duomenų apsaugai ir kodavimui mes naudojame SSL (angl. Secure Socket Layer) technologiją.
Rezervuojant tam tikromis kainomis ar pagal specialius pasiūlymus, kredito kortelė gali būti iš anksto autorizuota arba iš jos nuskaičiuota apmokėjimui reikalinga suma (kartais be galimybės grąžinti pinigus) rezervavimo ir užsakymo patvirtinimo metu.
Kredito kortelės sukčiavimo ar neautorizuoto panaudojimo atveju, dauguma bankų ir kredito kortelių kompanijų prisiima atsakomybę ir padengia tokio sukčiavimo ar neteisėto naudojimo metu patirtą žalą. Kartais už tai taikomas mokestis (dažniausiai 50 EUR (arba atitikmuo jūsų vietine valiuta)). Jei jūsų kredito kortelės kompanija ar bankas nuskaičiuotų šį mokestį neautorizuoto naudojimo atveju, kurio metu būtų rezervuotas viešbučio numeris mūsų svetainėje, mes padengtume šį mokestį iki 50 EUR (ar atitikmens jūsų vietine valiuta) sumos. Kad galėtumėme atlyginti nuostolius, būtinai praneškite apie incidentą jūsų kredito kortelę išdavusiai kompanijai (pagal jos taikomas taisykles ir procedūras) ir iškart susisiekite su mumis el. paštu. (customer.service@booking.com). Prašome el. laiško pavadinime nurodyti credit card fraud" ir pateikti mums nuskaičiuoto mokesčio įrodymą (pvz. jūsų kredito kortelės kompanijos taisykles). Šis žalos atlyginimas galioja tik užsakymams kredito kortele, kurie buvo atlikti per saugų Booking.com serverį, o neautorizuotas jūsų kredito kortelės panaudojimas įvyko dėl mūsų nerūpestingumo ar svetainės įprastinės veiklos be jokios jūsų kaltės.
6. Atšaukimas
Užsakydami numerį viešbutyje sutinkate su galiojančiomis viešbučio atšaukimo bei neatvykimo taisyklėmis ir visomis papildomomis sąlygomis, galiojančiomis jūsų užsakymui ar viešnagės metu, įskaitant viešbučio siūlomas paslaugas ir / arba produktus (viešbučio taikomas taisykles ir sąlygas galite sužinoti iš konkretaus viešbučio). Bendros atšaukimo ir neatvykimo taisyklės pateikiamos mūsų svetainėje, viešbučių informacijos puslapiuose, užsakymo metu ir užsakymo patvirtinimo laiške. Atkreipkite dėmesį, kad, rezervuojant kambarius kai kuriomis kainomis ir pagal specialius pasiūlymus, užsakymų negalima atšaukti ar keisti. Įdėmiai perskaitykite informaciją apie numerį ir susipažinkite su šiomis sąlygomis prieš rezervuodami.
Jei norite peržiūrėti, pakeisti ar atšaukti savo užsakymą, naudokitės užsakymo el. laiške nurodytomis instrukcijomis. Atkreipkite dėmesį, kad už užsakymo atšaukimą gali tekti sumokėti pagal viešbučio užsakymų atšaukimų ar neatvykimų taisykles. Rekomenduojame įdėmiai perskaityti viešbučio atšaukimų ir neatvykimų taisykles prieš užsakant.
QUOTE(saulėdebesy @ 2011 06 16, 16:18)
ir aš domiuosi šiuo variantų, bet kolkas nepirkau
Na, paprastai, tai praso atvykus i viesbuti. Tai cia normali procedura. Is anksto praso, jei rezervuojat per sistemas arba viebuciu puslapius, tai tada iskart koki depozita nuima ir atvykus reikia maziau moketi. Na, jei praso tik korteles numerio, gal tai nera labai nesaugu, nes norint pavogti duomenis ir naudoti ja internete, dar truktu kai kuriu duomenu.
Pritariu paskesniam pasisakymui, kad reiketu viesbucio salygas pasiskaityti. Ir jei nusiusite tuos duomenis, tai susirasinejimu neistrinkite, jei po to reiketu kreiptis i kokias vartotoju teises ginancias institucijas, tai turetumet irodymu
Gal kas turite pasiūlyti ir buvote apsistoję Jūrmaloje ar kitoje vietoje netoli Rygos prie jūros ir turite internetines nuorodas namelių?
QUOTE(Amiala @ 2011 06 20, 18:23)
Gal kas turite pasiūlyti ir buvote apsistoję Jūrmaloje ar kitoje vietoje netoli Rygos prie jūros ir turite internetines nuorodas namelių?
Va kaip tik zadu si Joniniu savaitgali vaziuoti i Jurmala (jeigu oras pageres ). Uzrezervavau nameli NEMO kempinge. Siaip pasiskaiciau atsiliepimu, tai visai tinka.
Galite pasiziureti Nemo camping
QUOTE(Dreda @ 2011 06 21, 08:52)
Va kaip tik zadu si Joniniu savaitgali vaziuoti i Jurmala (jeigu oras pageres ). Uzrezervavau nameli NEMO kempinge. Siaip pasiskaiciau atsiliepimu, tai visai tinka.
Ačiū, kaip tik vakar atradau ir aš šitą. O tu rezervavai ir sumokėjai iš karto pinigus?
Ar tik rezervavai?
QUOTE(Dreda @ 2011 06 21, 08:52)
Va šitame jau vietų nebėra, kaip tik laišką gavau. Na nebnt su palapine. Bet su ja nenoriu.
O gal pavieniai žmonės nuomoja kaip ir Palangoje?
QUOTE(Amiala @ 2011 06 21, 08:51)
Ačiū, kaip tik vakar atradau ir aš šitą. O tu rezervavai ir sumokėjai iš karto pinigus?
Ar tik rezervavai?
Ar tik rezervavai?
Rezervavau pries kokia 3 savaites. Pinigu nemokejau. Tiesiog gavau patvirtinimo laiska ir tiek. Tai taip visada darau, atspausdinu patvirtinima (t.y. susirasinejima su administracija) ir vaziuoju. Jau tikrai nusimuilinti negales, nes viskas ant popieriaus yra
O aš pasinaudojau forumo pasiūlymu ir šv.Petro bažnyčioje pasikėlėm liftu pasižiūrėti Rygos panoramos.
Nors buvome Rygoje tik kokias 5-6 val, bet kažkiek pamačiau.
Nors buvome Rygoje tik kokias 5-6 val, bet kažkiek pamačiau.
Ką domina nebrangi nakvynė Rygoje, tai galiu rekomenduoti Hostel Turiba. Tai kaip supratau kažkokios kolegijos bendrabutis. Viskas paprasta, bet labai tvarkinga ir ramu, o ir labai normalios kainos. Internetu galima rezervuotis kambarius, bet ten kaina nurodyta brangesne, nei gausi paskambines telefonu. Mes už keturvietį kambarį sumokėjom 16 Latų. Nors kai atvažiavom mumspasakė, kad šiuo metu visi jų keturviečiai kambariai yra su dviaukštėm lovom, o tai mums su vaikais nelabai tinka, tad vietoj to patys pasiūlė sujungtus 2 keturviečius, tai mes ir neprieštaravom.. Tad kam nereikia didelės prabangos ir tik ramiai ir tvarkingai pernakvoti, rekomenduoju Hostel Turiba
Gal kas ant dienų važiavo į Rygą ir gali pasakyti kaip ten situacija su kelio darbais. Ar labai remontuojamas kelias Bauska - Ryga?
Papildyta:
Apie Latvijos virtuvę čia yra informacijos http://maistologija....ijos-virtuve-2/
Dėl gėrimo tai gal Rygas Balzams?
Papildyta:
QUOTE(Lithium @ 2011 08 04, 21:15)
o ką paragauti, kaip Latvijos nacionalinį valgį ar gėrimą?
Apie Latvijos virtuvę čia yra informacijos http://maistologija....ijos-virtuve-2/
Dėl gėrimo tai gal Rygas Balzams?