Sveiki
QUOTE(convict @ 2011 01 19, 13:02)
Turiu gera puskilogrami gal net visa kilograma pievagrybiu.
pievagrybiai dekingas dalykas, galima prisikepti su svoguniuku pjaustytu, arba paskui susimalti(pagal skoni) ir daryti:
Lietinius su ju idaru
Zemaicius su ju idaru, virtu bulviu cepelinus su ju idaru, ivairiais uzkepeles(joms tai isvis galima sunaudot praktiskai visus likucius, ryzius, bulves, virtas/keptas morkas, vyniotiniu likucius, mesos likucius ( i nedidele lekstute tiesiog sudeliot eiles tvarka-bulves virtos pjaustytos, morkytes, mesos, grybu, kokiu zirneliu ar kukuruzu kas megsta, ant virsaus surio ir i mikrobangine - uala, dar aisku pasibarstyt kokiais krapais.Tas pats su ryziais, interpretuot tik reikia ka norisi det)
Galima is iskeptu su svogunu ar be grybu pasidaryt vistienos pasteta(ar kiaulienos pasirinktinai)
Issivirti apie kilograma kepeneliu( kas mirko piene is pradziu o kas gerai isplauna ir verda) riebesnes mesytes arba rukytu lasinuku issivirt gabaliuka(jis sukabina riebumu, galima visai nedaug det) viska susimalti(ir grybus ir grybus!), ar subrenderiuoti, deti megstamu prieskoniu, formuoti ir atsaldyti saldytuve.
Turbut kiekviena seimininke zino apie misraine "saldytuvo valymas" skamba nekaip..ane bet is tiesu tai viskas labai paprasta kad megsta riebiau uzvalgyt:
balta misraine darydami mes visada imame bulve ,virta morka, ir zinokit siuo pagrindu tinka viskas-virta bulve, morka, kepti grybai, mesyte, desryte+majonezas.
Jei liko ryziu pakeiskim ryziais, liko kumpeli sudekim ji, liko agurko irgi, sveiko maisto propaguotojos meskit i mane akmeni
Link cukinijos einant, daznai prisivezu is sodo tiek kad apdalinu visus ir vistiek lieka, kazka ismest kai galima panaudot man nekyla ranka
Cukinijos kepsniukai, kazkada pridariau siaip ant greicio prie alaus vyriskiams, visi valge cepsedami
Susipjaustome cukinija gabaliukais kokiu pora cm, isivaizduojam kad cia mesa
paprieskoniuojam kaip mesa, as dejau pipiru druskos, spausto cesnako(nebutina) aitriuju papriku maltu ir dar saldziuju maltu, vnz kad jau isivaizduotumet kad ten astrokas kepsnys, palikt keliolikai minuciu, ikaitintame aliejuje keptuveje kepame is pradziu pavolioje kiaus. plakinyje ir apvolioje dziuveseliuose/miltuose9man su miltais skaniau)
galima deti kaip kazkas minejo i bulviu kose, galima pasimarinuoti kokiam marinate ir valgyti po keliu dienu, galima kepti blynus(as ju nemegstu tai kukli siuo klausimu)
Pvz jei kam lieka kopusto, po salotu ar sriubu turiu neblogas budas panaudot, susipjaustome kopusta, siek tiek stambiau nei paprastai salotoms, sloksniujame stiklainyje, as darau 3l kam per daug tai galima mazesniam, i sluoksnius pridedu pjaustytu morku, paprikos, geriau spalvotos likuciai -graziau bet galima isvis nedet jei nemegstate, uzsiverdam 2 l vandens idedam pora saukstu druskos, pora cukrais, pipiriuko, aliejaus puse stiklines ir acto arba citrinos sulciu pagal skoni, turetu but rugstokas(paskui susigers viskas)
verdanti! marinata pilam i stiklaini ant kopustu, uzdengiame sandariai, atvesus ikisam i saldytuva ir ragaujam po 3-4 dienu cia labai gerai rudeni kai tu kopustu daug, patikekit nieko stebuklingo bet bent vyrai pas mane prie saslyko REIKALAUJA tik tokiu kopustu
Damn kiek prirasiau..atsiprasau, tiesiog reikia nemest to ka galima panaudot, visada galima kazkokia interpretacija, gal kazkam pravers
kaip tik turejau uzsilikusio kopusto gabaleliu,ziuresim kas gausis
Sveikos turiu 0,5 l obuolienes. Gal kuri patartu kaip galima butu panaudoti idomiai, skaniai? Nes jau valgyti su batonu arbata arba pienu kazkaip nelabai norisi...o orkaite musu irgi nelabai gerai veikia, tai pyragai irgi atkrenta
QUOTE(ewacka @ 2011 02 01, 19:30)
Sveikos turiu 0,5 l obuolienes. Gal kuri patartu kaip galima butu panaudoti idomiai, skaniai? Nes jau valgyti su batonu arbata arba pienu kazkaip nelabai norisi...o orkaite musu irgi nelabai gerai veikia, tai pyragai irgi atkrenta
http://receptai.alfa...-obuoliene.html
QUOTE(laurilija @ 2011 02 01, 20:18)
Laurilija iš obuolienėe gali išsivirti saldžią sriubą{galima dėti namų gamybos kleckiukus galima dėti baltos duonos skrudukus}.
Gali pasidaryti kremą,arba pagardą-padažą.
Galima iškepti pyragėlių {is sluoksniuotos bemielės težlos}
Gali išsikepti sluoksninį pyraga obuoliene+varškė.
Nežinau,gal atrasi čia
QUOTE(ewacka @ 2011 02 01, 19:30)
Sveikos turiu 0,5 l obuolienes. Gal kuri patartu kaip galima butu panaudoti idomiai, skaniai? Nes jau valgyti su batonu arbata arba pienu kazkaip nelabai norisi...o orkaite musu irgi nelabai gerai veikia, tai pyragai irgi atkrenta
Dali obuolienes sumaisius su varske-bus visai neblogas desertas
Vakar per neapsižiūrėjimą,maximoje nusipirkau mėsos gabalą,užmečiau akį kad Krekenavos,o namuose išskaičiau kilmės šalis VOKIETIJA.Nežinau ar valgyti ar sunaikinti?
Sveikos aciu uz patarimus su obuoliene, bandysiu ka nors daryti....
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 02, 10:50)
Vakar per neapsižiūrėjimą,maximoje nusipirkau mėsos gabalą,užmečiau akį kad Krekenavos,o namuose išskaičiau kilmės šalis VOKIETIJA.Nežinau ar valgyti ar sunaikinti?
Jeigu jau taip baisu,tai tik nenaikinkit-atiduokit kokiems vargstantiems geriau.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 02, 10:50)
Vakar per neapsižiūrėjimą,maximoje nusipirkau mėsos gabalą,užmečiau akį kad Krekenavos,o namuose išskaičiau kilmės šalis VOKIETIJA.Nežinau ar valgyti ar sunaikinti?
Nu kad iš Vokietijos, tai dar nereiškia, kad išmesti reikia. Valgykit su suvalgysit, tik kitą kartą etiketę parduotuvėj paskaitykit, o ne namie.
labai prasau patarkit ka padaryt su baltais krienais(astrus) liko puse mazo indelio,seip jau ju nebesinori
QUOTE(vikute2007 @ 2011 02 07, 11:03)
labai prasau patarkit ka padaryt su baltais krienais(astrus) liko puse mazo indelio,seip jau ju nebesinori
Juk ilgai galioja jie. O šiaip sumaišius su majonezu labai skanus padažas prie keptos mėsos, dar esu kepus žuvį krienų tešloje, buvo skanu.