mes anądien pasigaminom baltą mišrainę,bet majonezas buvo prastas,visa mišrainė rytojaus dieną pavandenijo,ir majonezo net spalvos neliko,na žodžiu,jos taip nieks ir nevalgė liko nemažas kiekis jos. Tai aš iš jos išviriau sriubą na,kažkaip išmest maisto,ir dar tiek daug nekyla ranka.Bet pirma mišrainę nuploviau,pakepinau svogūną,sumečiau mišrainę,įdėjau šaukštą miltų,prieskonių,na ir nieko,valgyt galima.Bevalgydama pagalvojau,kad galima buvo dar ir kokių kruopų saujelę įmesti
QUOTE(ugzzy @ 2010 11 04, 17:52)
... mišrainę nuploviau...
Nepykit, bet kažkaip bulvės majoneze pamirkę, kad ir nuplautos..kažkaip nelabai skaniai man atrodo...
QUOTE(Asta @ 2010 11 04, 22:24)
Nepykit, bet kažkaip bulvės majoneze pamirkę, kad ir nuplautos..kažkaip nelabai skaniai man atrodo...
nelabai jis jautiėsi.Na aišku,skonis nėr tikros sriubos,bet kartais valgyt galima
QUOTE(intentar @ 2010 11 07, 14:02)
Turiu didele cukinija (dariau jau is jos blynus) bet dar nemazai liko ir nesumastau, ka cia pagaminus skanaus gal kokiu nesudetingu receptuku galit pasakyt?
Gal cia ka nors idomaus rasit
http://www.mamosrece...kiniju-receptai
QUOTE(intentar @ 2010 11 07, 13:02)
Turiu didele cukinija (dariau jau is jos blynus) bet dar nemazai liko ir nesumastau, ka cia pagaminus skanaus gal kokiu nesudetingu receptuku galit pasakyt?
Aš tai cukinijos dedu virdama bulvių košę (gaunasi tokia puresnė ir lengvesnė ji).
Dar jei lieka nesuvalgytos cukinijos, tai supjaustau kubeliais, suberiu į stiklainį, įdedu pora šaukštų "prieskonių mišinio agurkų marinavimui" ir užpilu verdančiu marinatu (vanduo, cukrus, druska, actas..kaip agurkams). Kai atvėsta, laikau šaldytuve.
Pas mane labai dažnai lieka koks dubenėlis virtų ryžių ar makaronų. Šiuos "likučius" aš kepu pusryčiams su kiaušiniu nieko įmantraus, tiesiog ar ant virtų makaronų ar ant virtų ryžių užleidžiu kiaušinį ir išmaišau:) niam niam ryte:)
patarkit kur panaudot,susirinko po svenciu daug batono galiuku,tada turiu saltai rukytu baltu lasiniu gabaliuka kuri nezinau kur kist jau,baigia akis istrint daug majonezo,sprotai...taip viskas nusibode
QUOTE(vikute2007 @ 2011 01 03, 13:09)
patarkit kur panaudot,susirinko po svenciu daug batono galiuku,tada turiu saltai rukytu baltu lasiniu gabaliuka kuri nezinau kur kist jau,baigia akis istrint daug majonezo,sprotai...taip viskas nusibode
Šprotai gali stovėti ilgai ilgai jei neatidaryti, jei atidaryti, tada farširuokit kiaušinius: išvirkit kiaušinius, pjaukit pusiau, išimkite trynius, juos sumaigykit su šprotais, dėkit majonezo, svogūnų laiškų ar dar to ką mėgstat ir atgal į kiaušinių puseles.
Batonas labai skanu keptas prieš tai pamirkytas kiaušinio, pieno ir cukraus plakinyje, aš dar kepant apibarstau cukrum tai karamelizuojasi, labai skanu
Lašinukus kaip ir batono galiukus galit sunaudot karštiems sumuštiniams, lašinukus supjaustykit smulkiai, į juos tarkuokit sūrį ir dėkit priedus kokius tik mėgstat aš dedu smulkiai pjaustyto poro ar svogūno, marinuotų agurkų/pomidorų arba šiaip įvairius likučius, tada šaukštas pomidorų padažo, šaukštas majonezo, išmaišyti viska ir tepti ant batono, sutepus pašauti į orkaitę kol apskrus. Lašinukai aptirps ir duos rūkytos mėsos skonį ir kvapą, bet nesijaus riebumo ir "lašinio" nesimatys.
Galite bandelių su lašinukų įdaru prisikepti. Arba su kiaušiniu kepti, išpradžių reik pakepti plonai pjaustytas lašinukų juosteles, o tada užmušti kiaušinius, kepti iki norimo skystumo ir valgyti su duona/batonu ir būtinai raugintais agurkais
Majonezo galiojimas taip pat nėra trumpas, tad per laiką susinaudos
QUOTE(vikute2007 @ 2011 01 03, 14:09)
patarkit kur panaudot,susirinko po svenciu daug batono galiuku,tada turiu saltai rukytu baltu lasiniu gabaliuka kuri nezinau kur kist jau,baigia akis istrint daug majonezo,sprotai...taip viskas nusibode
Batona galite patepti aliejumi,pabarstyti prieskoniais,supjaustyti kubeliais ir paskrudinti orkaiteje.Turesite srebuciu i sriubas,salotas.Taip pat batona galima mirkyti omletiniame plakinyje ir apkepti keptuveje ant sviesto,labai skanu su sultiniu.
Ant smulkintu lasinuku labai skanu pakepti bulves arba galima juos paspirginti ir sudeti i besitroskinancius kopustus
Šprotus ir majoneza galite sunaudoti darydami misraines,uztepeles sumustiniams.Man patinkanti uztepele :istrinti sprotus,virta kiausini ir majoneza.I trinta mase imaisyti konservuotu zirneliu.Tepti and duonos/batono/duoniuku