sveikutes ,buvo baliukas vyro,ir liko nemazai pirktiniu viniotiniu ir keptos vistos,ar butu galima juos sumalt ir i lietinius susukt,ar butu skanu .nes nieko kito nesugalvoju ka padaryt,juk neismesi.o gal kas gali ka kito pasiulyt?
QUOTE(lapute32 @ 2010 05 25, 11:37)
sveikutes ,buvo baliukas vyro,ir liko nemazai pirktiniu viniotiniu ir keptos vistos,ar butu galima juos sumalt ir i lietinius susukt,ar butu skanu .nes nieko kito nesugalvoju ka padaryt,juk neismesi.o gal kas gali ka kito pasiulyt?
drasiai lietiniai, zemaitiski as ir siaip vyniuotinius apkepu su kiausiniu, galima ir svoguno ipjaustyt,fermentinio surio ir su kokiu pomidoru padazu
QUOTE(lapute32 @ 2010 05 25, 10:37)
sveikutes ,buvo baliukas vyro,ir liko nemazai pirktiniu viniotiniu ir keptos vistos,ar butu galima juos sumalt ir i lietinius susukt,ar butu skanu .nes nieko kito nesugalvoju ka padaryt,juk neismesi.o gal kas gali ka kito pasiulyt?
Ant picos gali deti, apkepėles gali pagaminti į daržovių troškinį sudėti...
didelis aciukas jums ,tai darysim zemaicius,jau senai esam valge
Šitą receptą atradau kitame forume, ypatingai geras po baliaus, kai lieka įvairių vyniotinių, keptos mėsos ir juos kuo greičiau reikia realizuoti. Išbandžiau, patiko. Labai greitai pagaminamas.
GREITASIS APKEPAS
1 kg bulvių
600 g įvairios mesos
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
0,75 stiklinės grietinės
150 g fermentinio surio, krapų, mairūno, druskos, pipirų.
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir supjaustyti ritinėliais. Mėsą ir svoguną supjaustyti ir pakepinti taukuose (arba aliejuje). Taukais išteptame atspariame karščiui inde dėti sluoksniais bulves ir mėsą su svogūnu. Kiaušinius išmaišyti su grietine, paskaninti druska ir pipirais. Tuo padažu uzpilti patiekalą, viršų pabarstyti sutarkuotu sūriu ir žiupsneliu mairūno. Kepinti karštoje orkaitėje 30 min. Patiekiant pabarstyti sukapotais krapais. Patiekti su žalių darzoviu salotomis.
GREITASIS APKEPAS
1 kg bulvių
600 g įvairios mesos
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
0,75 stiklinės grietinės
150 g fermentinio surio, krapų, mairūno, druskos, pipirų.
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir supjaustyti ritinėliais. Mėsą ir svoguną supjaustyti ir pakepinti taukuose (arba aliejuje). Taukais išteptame atspariame karščiui inde dėti sluoksniais bulves ir mėsą su svogūnu. Kiaušinius išmaišyti su grietine, paskaninti druska ir pipirais. Tuo padažu uzpilti patiekalą, viršų pabarstyti sutarkuotu sūriu ir žiupsneliu mairūno. Kepinti karštoje orkaitėje 30 min. Patiekiant pabarstyti sukapotais krapais. Patiekti su žalių darzoviu salotomis.
vakar radau užsilikusį kopūsto ketvirtadalį, tad įmaišaiu jį į faršą, dadėjau virtų ryžių(irgi likutis mėtės šaldytuve), patarkavau smulkiai morkos ir iškepiau tokius ale kotletukus kaip ale tinginių balandėlių skonio su bulvių koše ir skaniu aštriu padažiuku liuksiškai suėjo.
QUOTE(intentar @ 2010 05 28, 19:42)
Dariau spurgytes (teslos sudetis: miltai, mieles, pienas,vanduo) bet man tu spurgyciu teslos truputi per daug gavosi. gal zinot ka dar butu galima is jos padaryti?
Mirkykite darzoves (kalafioro gabaliukus,svoguno ziedus),krabu lazdeles,kalmaru ziedus i tesla ir virkite aliejuje
karsti sumustiniai is likuciu
4 botono riekeles
100g virtos arba keptos mesos
2-3 virtos bulves
zalumynu
sviezio arba rauginto agurko
sviesto
mesa sumalkite,pakepkite ant sviesto su smulkiai pjaustytu svogunu,mase sumaisyti su sutrintomis bulvemis.batono riekutes is abieju pusiu aptepkite sviestu,tada tepkitemesos ir bulviu farso.sumustinius kepkite orkaiteje 10-15 minuciu.tiekdami puoskite zalumynais ir agurkais
4 botono riekeles
100g virtos arba keptos mesos
2-3 virtos bulves
zalumynu
sviezio arba rauginto agurko
sviesto
mesa sumalkite,pakepkite ant sviesto su smulkiai pjaustytu svogunu,mase sumaisyti su sutrintomis bulvemis.batono riekutes is abieju pusiu aptepkite sviestu,tada tepkitemesos ir bulviu farso.sumustinius kepkite orkaiteje 10-15 minuciu.tiekdami puoskite zalumynais ir agurkais
QUOTE(due drops @ 2010 05 29, 15:27)
Mirkykite darzoves (kalafioro gabaliukus,svoguno ziedus),krabu lazdeles,kalmaru ziedus i tesla ir virkite aliejuje
Dekui uz patarima
Ar priimsit i sia puikia temele?As ne tusciom
Surio likuciu sunaudojimas pusryciams.
Sumustinukai :
Naudoju formine sumustiniu balta duona.Ant jos uztepame majonezo (tiek, kiek sviesto teptume) pabarstome cesnako gabaliuku ( susipjaustau smulkiai) ir uztarkuoju surio.Imetu i mikrobange kol suris issilydo (apie 1m.laiko) ir vsio.Tik nereikia perkaitinti.
Taip pat panasius sumustinius darau su virtom ,,likuciu,, desrelem:
Tokia pat duonele,majonezo,pabarstau supjaustyta desrele, uzdedu pomidoru padazo, papjaustau maziukais gabaliukais zalio agurkiuko pipiriuku ar taip kokiu megstamu prieskoniu, ir surio uztarkuoju.Ant viso sio gerio uzdedu dar viena riekele duonytes,pateptos majonezu. Sita reikaliuka kaitinu mikrobangej,kol suriukas issilydo ir pasyla sumustinuko vidus.
Stai taip greit galima sunaudot visokias mesytes ir suriukus. Beje,labai labai skanu,o ypac jei parlekiat i namus isbadeje ir tusti puodai.Man labai patinka sie sumustinukai. Ir greita, skanu ir saldytuvas isvalytas .
Beje,niekad nebandziau tokius sumustinukus daryt orkaitej,(vis laiko gaila)tikriausia butu dar skaniau.
Surio likuciu sunaudojimas pusryciams.
Sumustinukai :
Naudoju formine sumustiniu balta duona.Ant jos uztepame majonezo (tiek, kiek sviesto teptume) pabarstome cesnako gabaliuku ( susipjaustau smulkiai) ir uztarkuoju surio.Imetu i mikrobange kol suris issilydo (apie 1m.laiko) ir vsio.Tik nereikia perkaitinti.
Taip pat panasius sumustinius darau su virtom ,,likuciu,, desrelem:
Tokia pat duonele,majonezo,pabarstau supjaustyta desrele, uzdedu pomidoru padazo, papjaustau maziukais gabaliukais zalio agurkiuko pipiriuku ar taip kokiu megstamu prieskoniu, ir surio uztarkuoju.Ant viso sio gerio uzdedu dar viena riekele duonytes,pateptos majonezu. Sita reikaliuka kaitinu mikrobangej,kol suriukas issilydo ir pasyla sumustinuko vidus.
Stai taip greit galima sunaudot visokias mesytes ir suriukus. Beje,labai labai skanu,o ypac jei parlekiat i namus isbadeje ir tusti puodai.Man labai patinka sie sumustinukai. Ir greita, skanu ir saldytuvas isvalytas .
Beje,niekad nebandziau tokius sumustinukus daryt orkaitej,(vis laiko gaila)tikriausia butu dar skaniau.
Užsiliko pas mus varškės sūrio, sukau galva ka su juo nuveikus ir vat šventėje įsigytas keptas sūris už 7 Lt priminė skanėsta kuriuo mus vaišindavo močiutė
Procesas paprastas, o rezulatas puikus Reikia berti į indelį druska, kmynus ir pjaustyta česnaka, juos truputį patrinti ir visa šia mase ištrinti sūrį (aš sūrį dar subadžiau, kadangi jis buvo visai nesūrus, taip lengviau druska persigėrė) ir palikti pastovėti kambario temperatūroje, aš laikiau kol druska ištirpo, tai apie pora valandų ir pašauti į orkaitę kol apskrus, tada atvėsinti ir mėgautis su alum ar šiaip skanauti
Procesas paprastas, o rezulatas puikus Reikia berti į indelį druska, kmynus ir pjaustyta česnaka, juos truputį patrinti ir visa šia mase ištrinti sūrį (aš sūrį dar subadžiau, kadangi jis buvo visai nesūrus, taip lengviau druska persigėrė) ir palikti pastovėti kambario temperatūroje, aš laikiau kol druska ištirpo, tai apie pora valandų ir pašauti į orkaitę kol apskrus, tada atvėsinti ir mėgautis su alum ar šiaip skanauti