Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom
Papjaustykite ir kaip lietiniu idara panaudokit
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 20:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom
Paprasčiausias būdas, tai tiesiog supjaustyti riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Ir vėl bus karštas patiekalas...
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 21:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom
QUOTE(Asta @ 2013 03 04, 13:33)
Paprasčiausias būdas, tai tiesiog supjaustyti riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Ir vėl bus karštas patiekalas...
tada dar pridedam riekelemis pjaustytu morku, pievagrybiu, kopustu ar brokoliu, zaliuju zirneliu...viska pakepam/paroskinam ir turim troskini
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 20:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom
Visus keptos, virtos mėsos likučius supjaustau ir dedu į šiuos patiekalus:
1. Bulvių kugelis,. Skardelę palaistau aliejumi, dedu pjaustytų svogūnų, pilu tarkius maišytus su mėsa. Jei paprastas žalias faršas, tai dedu ant dugno su svogūnais ir tada pilu tarkius.
2. Kaip omletas- pyragas. Keptuvėje pakepu svogūnų, česnakų, jei mėsos mažoka, iš šaldiklio traukiu ko nors{paprikos, pupelių šparaginių, cukinijų, apvirtų žiedinių kopūstų} ar šviežių apvirtų daržovių, pakepu trumpai. Kelis kiaušinius gerai išplaku su puse stiklinės pieno, pridedu plakdama miltų, kad gautusi tešla kaip blynams. Užpilu ant keptuvės turinio, trumpai pakaitinu ir kišu į orkaitę. Pageidautina užbarstyti sūrio . Kai pyragas pradeda lipti iš keptuvės, greit kviečiu visus prie stalo, nes susmunka ilgiau pabuvęs.
3. Virtas-keptas bulvių apkepas. Mėsos likučius pakepu su svogūnu, suverčiu į skardelę. Jei yra virtų bulvių, supjaustau jas ant viršaus, užpilu plakto kiaušinio su gietine ar pienu ir tarkuotu sūriu, kišu į orkaitę. Jei bulvės nevirtos, pjaustau tiesiai į keptuvę ant mėsos, užpilu sultinio ar vandenio, uždengiu dangčiu ir patroškinu pamaišydama.
Prieskonįų visur dėti, kokių norite. Čia tokie tinginio patiekalai, nes jei lieka mėsos, reiškia buvo daug ir sukiai plušėta ją ruošiant, tad dbar turime teisę patinginiauti ir namiškių gerkles užkišti kuo nors greitu.
QUOTE(taja78 @ 2013 02 22, 21:19)
Turiu balto pelesinio surio "Brie". Sikart kazkaip neskanus man jis pasirode.... Ismest gaila.Ka butu galima padaryt is jo ?
Galima pagaminti makaronus su grietineles ir suriu padazu. Aisku, kaloriju daug, bet mes kartais taip pasilepinam.
Kol verda makaronai, paruosti padaza: indeli riebios grietineles (nes ji geriau tirsteja nei liesa) supilti i maziuka puoda ar keptuve, trumpai pavirt, kad vos sutirstetu ir ideti pelesinio surio. Maisyti, kol issilydys. Grietinele su suriu virti tol, kol patiks konsistencija, bet vestant leksteje - padazas dar patirsteja.
Bet, kad butu pikantiskesnis skonis, dar idedu "Dziugo" surio ir jei turiu, pesto arba kokiu svieziu ar dziovintu zoleliu.
Na pas mus irgi likuciu daznai buna. Deja, kartais tenka ir ismesti si bei ta....
Na, vienas is pvz kur sunaudoju likusia kose, tai sumaisau su mesa ir kepu kotlekus. Vakarykscius lietinius pasildau su idaru. Desryte, mesyte irgi sunaudojam ant greito.
Darydavom kitados "sakarmakar" - likucius I keptuve ir kiausini ant virsaus
Na, vienas is pvz kur sunaudoju likusia kose, tai sumaisau su mesa ir kepu kotlekus. Vakarykscius lietinius pasildau su idaru. Desryte, mesyte irgi sunaudojam ant greito.
Darydavom kitados "sakarmakar" - likucius I keptuve ir kiausini ant virsaus
Skaniausi barščiai- vakarykščiai..
Mano mama irgi taip sako
o kai panaudoti sudziuvusia duona?
o kai panaudoti sudziuvusia duona?
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2015 11 30, 21:54)
o kokia perkat, kad sudziuva? Parasykit pavadinima. Nes kiek as perku, tai supelyja, biesas zino ko prideta i ja.
QUOTE(Leksa @ 2015 11 30, 23:26)
o kokia perkat, kad sudziuva? Parasykit pavadinima. Nes kiek as perku, tai supelyja, biesas zino ko prideta i ja.
Visos sudžiūva. Jei pas jus pelyja, vadinasi kambary ar tik duoninėje per drėgna.