Įkraunama...
Įkraunama...

Greitoji pagalba.Maisto likučių reanimavimas

Kai man lieka keptos vištos gabaliukas - verdu virtinukus. Mėsytę smulkiai supjaustau įmušu kiaušinį, jei reikia įdedu truputėlį druskos.Tešlą darau kaip paprastiems koldūnams, tada įdaras vidun ir paverdu 5 min. Šeimyna valgo ir giria, kad labai skanu:) Pabandykite:)
Atsakyti
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom smile.gif
Atsakyti
Papjaustykite ir kaip lietiniu idara panaudokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 20:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom  smile.gif



Paprasčiausias būdas, tai tiesiog supjaustyti riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Ir vėl bus karštas patiekalas...
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 21:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom  smile.gif



QUOTE(Asta @ 2013 03 04, 13:33)
Paprasčiausias būdas, tai tiesiog supjaustyti riekelėmis ir apkepti keptuvėje. Ir vėl bus karštas patiekalas...


drinks_cheers.gif tada dar pridedam riekelemis pjaustytu morku, pievagrybiu, kopustu ar brokoliu, zaliuju zirneliu...viska pakepam/paroskinam ir turim troskini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 03 03, 20:55)
Gal kas turite idėju kaip panaudotinetikra zuikį karštame patiekale? Perdidelį išsikepiau, sumuštiniu nevalgom  smile.gif

Visus keptos, virtos mėsos likučius supjaustau ir dedu į šiuos patiekalus:
1. Bulvių kugelis,. Skardelę palaistau aliejumi, dedu pjaustytų svogūnų, pilu tarkius maišytus su mėsa. Jei paprastas žalias faršas, tai dedu ant dugno su svogūnais ir tada pilu tarkius.
2. Kaip omletas- pyragas. Keptuvėje pakepu svogūnų, česnakų, jei mėsos mažoka, iš šaldiklio traukiu ko nors{paprikos, pupelių šparaginių, cukinijų, apvirtų žiedinių kopūstų} ar šviežių apvirtų daržovių, pakepu trumpai. Kelis kiaušinius gerai išplaku su puse stiklinės pieno, pridedu plakdama miltų, kad gautusi tešla kaip blynams. Užpilu ant keptuvės turinio, trumpai pakaitinu ir kišu į orkaitę. Pageidautina užbarstyti sūrio . Kai pyragas pradeda lipti iš keptuvės, greit kviečiu visus prie stalo, nes susmunka ilgiau pabuvęs.
3. Virtas-keptas bulvių apkepas. Mėsos likučius pakepu su svogūnu, suverčiu į skardelę. Jei yra virtų bulvių, supjaustau jas ant viršaus, užpilu plakto kiaušinio su gietine ar pienu ir tarkuotu sūriu, kišu į orkaitę. Jei bulvės nevirtos, pjaustau tiesiai į keptuvę ant mėsos, užpilu sultinio ar vandenio, uždengiu dangčiu ir patroškinu pamaišydama.
Prieskonįų visur dėti, kokių norite. Čia tokie tinginio patiekalai, nes jei lieka mėsos, reiškia buvo daug ir sukiai plušėta ją ruošiant, tad dbar turime teisę patinginiauti ir namiškių gerkles užkišti kuo nors greitu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taja78 @ 2013 02 22, 21:19)
Turiu balto pelesinio surio "Brie". Sikart kazkaip neskanus man jis pasirode....  schmoll.gif  Ismest gaila.Ka butu galima padaryt is jo  g.gif  ?

Galima pagaminti makaronus su grietineles ir suriu padazu. Aisku, kaloriju daug, bet mes kartais taip pasilepinam.
Kol verda makaronai, paruosti padaza: indeli riebios grietineles (nes ji geriau tirsteja nei liesa) supilti i maziuka puoda ar keptuve, trumpai pavirt, kad vos sutirstetu ir ideti pelesinio surio. Maisyti, kol issilydys. Grietinele su suriu virti tol, kol patiks konsistencija, bet vestant leksteje - padazas dar patirsteja.
Bet, kad butu pikantiskesnis skonis, dar idedu "Dziugo" surio ir jei turiu, pesto arba kokiu svieziu ar dziovintu zoleliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 14 kovo 2013 - 22:46
Na pas mus irgi likuciu daznai buna. Deja, kartais tenka ir ismesti si bei ta....

Na, vienas is pvz kur sunaudoju likusia kose, tai sumaisau su mesa ir kepu kotlekus. Vakarykscius lietinius pasildau su idaru. Desryte, mesyte irgi sunaudojam ant greito.
Darydavom kitados "sakarmakar" - likucius I keptuve ir kiausini ant virsaus biggrin.gif
Atsakyti
Skaniausi barščiai- vakarykščiai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mama irgi taip sako thumbup.gif

o kai panaudoti sudziuvusia duona? g.gif
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2015 11 30, 21:54)
Mano mama irgi taip sako  thumbup.gif

o kai panaudoti sudziuvusia duona?  g.gif

o kokia perkat, kad sudziuva? Parasykit pavadinima. Nes kiek as perku, tai supelyja, biesas zino ko prideta i ja.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 11 30, 23:26)
o kokia perkat, kad sudziuva? Parasykit pavadinima. Nes kiek as perku, tai supelyja, biesas zino ko prideta i ja.

Visos sudžiūva. Jei pas jus pelyja, vadinasi kambary ar tik duoninėje per drėgna.
Atsakyti